forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Sjeca li ste tko SUPERHRVOJA covjeka od kamena?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/01/2003 : 21:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
eto da li ce ti to biti povod za smjeh
ili da li ces sad imati inspiraciju za smijanje
meni daje inspiraciju uvjek ovakve izjave poput tebe Mrkosa i Ganda
vi ono djelujete kako netko ko sve zna
ali neznate sve
i meni dojde smijeno kad citam vase izjave onako s visoka
ali eto ima nas koji smo ispod i znamo biti otrovnootrovni na vase izjave koje nisu niti izjave dana a kamol godien kao moja
eto moja je izjava godine
tvoja nije niti sekunde
dobro trebalo mi je mozda pola minute da je procitam i zapamtim i odmah zaboravim

eto nemoj se uvrijedit ali ja sam takav na takve izjave
Go to Top of Page

Gand
Advanced Member

Croatia
3026 Posts

Member since 20/03/2002

Posted - 20/01/2003 : 21:17:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gand's Homepage  Send Gand a Private Message
Ja stvarno ne znam s kojom referencom raspolaze Super Hrvoje jer ne pamtim autora, ipak je izasao samo jedan broj. Konana gledati kroz priznu Marvela, u najmanju je ruku nespretno, jer taj strip nije izlazio iskljucivo u Marvelu. Usporedba je jednaka "Ben Bolt je smece; dakle Stripoteka je smece".

Nadalje Konan nije strip junak vec je to knjizevni predlozak Roberta Howarda koji je mnogim autorima posluzio da ozivotvore strip zanr "MAc i magija" koji je u literarnom smislu zaceo 40-tih godina 20. stoljeca (godina gore dole, ne zamjerite).
Knjiga o KOnanu napisano je na tone, a jednako tako is tripova. I dan danas se Horardowe knjige o KOnanu smatraju ponajboljim fantasy djelima "maca i magije", i mnogima je bio uzor. Masa strip serijala radjena je upravo po tim knjigama, i reci da je to jednako Super Hrvoju, koji je bio citi pirmjer politickog huskackog stripa, sa stvarno plitkim scenarijem, apsolutno nema nikakva smisla.

Svatko naravno ima pravo na svoje misljenje, ja sam rekao svoje, ti si rekao svoje, to je idealna potka za polemiziranje ako je konstruktivno!
Noo ako si ti pribjegao rijecniku koji je tipiziran rijecima tipa "govna", ocito je da si se nasao uvrijedjenim!

Ako je uvreda izazvana mojim postom, ja ti se pred svima ispricavam i povlacim se iz svake daljnje rasprave.

Ostaje naravno cinjenica da cu ja o tebi i tvojem strip ukusu zadrzati misljenje koje sam i stekao, na osnovu toga sto si usporedio kultni strip lik sa stripom prvjencem (tko je autor molim te?) koji je i crtezom i scenarijem debelo ispod osmoskolskog lista. Ukusi su razni, i ja ih stujem, tako stujem i uvazavam tvoj ukus ka Super Hrvoju, no ocevidnu stvar ne mogu presutjeti a to je da je taj strip izmetak stripa kao umjetnosti. To sa stripom ima veze samo utoliko sto je netko nesuvisle banalnosti ugurao u lose kadrirane table.

Lijep pozdrav!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/01/2003 : 21:46:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
ne Gande nisam se nasao uvrijedjenim
ali tvoja izjava s visoka mi je dala inspiraciju
cuj i ja volim citati konana
ali konan je obican bezvezan strip
najbolji od tih DC ,MC i Marvelogovnastog izdavastva
a kako da nazovem to americko smece
i jos sto godinama izlazi
polemizirati taj njihov dugogodisnji izlazak je bezveze
ima mnogo bezveznih izlazaka
jedan je naprimjer izlazak smeca nad smecem a to je film Gospodari prstenova
ima ljudi kojim se taj film nesvidja i nemogu smisliti takvu vrst filmova , a opet s druge strane ima onih koji u svom sljepilu i obozavanju takvih filmova neprimejcuju sto obozavaju
ima ljudi kojima se nesto drugo svidja
na ovom sajtu se neki junaci izdizu a neki ne i jos pljuju
naprimjer kad neko kaze da mu je K Teler ili Malirendzer drag i da mu je neka epizoda izvrsna
ima nekih koji se na to zgrazaju i nemogu vjerovati da je nekom taj junak ok
e pa je se zgrazam na to sto neko moze toliko obozavati kultno smece americkog stripa ( ne svi americki stripovi jer ima ih izvrsnih )
Ben Bolt je ok strip a nije ga izdavala stripoteka vec stampala od nekog izdavaca ili kako to ide s autorskim ili neautorskim pravima
neulazim sad u to da li su imali pravo izdavati ga ili ne
no cinjenica je da ga stripoteka nije izmislila, nacrtala i stvorila
tog ok ben bolta
samo ga je stampala na nasim prostorima
e sad ta izdavacka kuca koja je prodala pravo na izdavanje stripa Ben Bolt je mozda losa u globalu ili dobra
mozda ima dobrih ili losih stripova
ko zna
zato sam ja spomenuo Marvel jer on je najgora americka kuca
nemogu reci bas americki stripovi
jer ima i americkih dobrih stripova
nekad se zeznem pa kazem americko smece ali uglavnom mislim na te superkrtenoheroje
Konan je meni jedini ok strip od tih super heroja
ali nije neki super prosjek
kad gledas ima skoro istu radnju sve je na istu foru i tako to
kao da su izdali jedan strip
knjigu nisma citao i pretpostavlajm da je ok kao i Gospodari prstenova knjiga

super hrvoje
neznam niti ja ko ga crta
ali se dobro sijecam da je crtez dosta dobar
bas podsjeca malo na te bolje crtace superheroja
jer ima jako losih crtaca tih superheroja
e sad to sto je kopoija tih superheroja neznaci da je losiji ili da mozda nije bolji od vecine tih superheroskih junaka
mozda sam uzeo krivi uzor pa ga usporedio s najboljim superherojom
ali meni je i prvi spiderman ok
i prvi Batman i prvi Superman je imao ok crtez
radnja im je svima losa i onim prvim i onim poslje
no oni poslje su se pokvarili u smislu crteza a radnja im je svima ostalo prosjecna ili losa

to sto superhrvoje nije dozivio uspjeh jednog megahita poput nabrojanih superjunaka opet nista neznaci
gdje smo mi a gdje su ameri sto se tice distribucije stripova
no kvalitet je upitan kod amera u vecini stripova

Edited by - Kruger on 20/01/2003 21:51:47
Go to Top of Page

glistofil
Average Member

Croatia
612 Posts

Member since 25/08/2002

Posted - 20/01/2003 : 21:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Send glistofil a Private Message
ma daj kako to uopce možeš usporedivat, konan je remek djelo, pa zar bi doživio toliko epizoda i izdanja da je u rangu superhrvoja? ja koji inace ne volim americke superjunake obožavam konana, to mi je jedan od najdražih junaka i ova tvoja usporedba je stvarno uvredljiva

Live long and prosper!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/01/2003 : 22:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
ne glistofil
tvoja neusporedba je uvredljiva
sto se s cim nemoze usporedjivati
nije strip bozanstvo a i da je opet ima i dobrih i losih Bogova
mene cudi to vase obozavanje necega i da je to iznad i u nekom izvisenom nusporedivom nivou
ja mogu samo nesto voljeti
ali ne obozavati i uzdizati
zato nemoj vredjati superhrvoja s tim smecem ( naprimjer najlosije nacrtanim Konanom s jos najbezveznije napisanom pricom , a ima ih bogme dosta )
zato pustite ta kultna obozavanja
nismo u pecinama da obozavamo i neobozavamo nekog boga
i da ih nesmijemo usporedjivati
a onda nakon pomnog neuporedjivnja i usporedjivanja ako nismo zadovoljni zaratimo i postanmo bjesni jer je nas Bog ( strip junak ) bolji od drugog a onaj tamo drugi nam to neprizanje
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/01/2003 : 22:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
kad smo kod usporedbi
zar bi Konan dozivio uspjeh i toliki broj izdanja kao superhrvoje
da se izadavao i stampao pa i crtao u Hr ko zna koliko bi brojeva izaslo i jos da je to bilo u doba kad je izasao Superhrvoje
dakle u doba kad nikome nije bilo do stripova sigurno da nebi izaslo puno brojeva

sad druga usporedba
da se superhrvoje stampao u americi i distribuiro na engleskom jeziku
i da je imao jaku podrsku iza sebe
izaslo bi sigurno vise brojeva nego sto je to izaslo u HR
samo je pitanje o kojoj bi se brojci radilo
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 20/01/2003 : 22:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
Kritika cistog uma od Krugera, hehehehe.
Konan je sranje. Superhrvoje nisam nikad ni vidio. Vjerojatno nije nešto dobro, ali ima solidno ime.
Gospodar prstenova je remek djelo. I knjiga i film. Puno bolje i od Konana i od Superhrvoja. Jel valja ova usporedba, ha?

Tolkien je tvrdio: "Tijelo uronjeno u septicku jamu, prividno izgubi na težini onoliko koliko teži kolicina istisnutih govana."
Go to Top of Page

glistofil
Average Member

Croatia
612 Posts

Member since 25/08/2002

Posted - 20/01/2003 : 23:22:01  Show Profile Show Extended Profile  Send glistofil a Private Message
necu više uopce pisat ništa na ovom topicu jer se ne volim svadat bezveze, ali cu samo reci da ja bar poštujem tudi ukus, jer iako ne volim ni malog rendžera, ni telera, ni zagora, ni masu drugih likova, nikad nisam rekao da su sranje i nisam ih usporedivao sa smecem, samo zato da nebi uvrijedio ljude koji ih citaju i zato jer se o ukusima ne raspravlja. na konana smo reagirali samo ja i gand, a da ja sad napišem da je zagor sranje javilo bi se 50 ljudi, i onda mi kaži da ja konana usporedujem s božanstvom.

Live long and prosper!
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/01/2003 : 00:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Prve epizode Supermana i Batmana su dobro crtane, a one poslije sve losije? Pa ti si zivi humor, Krugeru. Znam da treba imat svoje misljenje, ali daj malo objektivnosti. Nemoj toliko baljezgat, jer mi je iz smjesnoga vec preslo u gnjusno. Ne znam koje stripove ti cijenis, ali isposrat Conana koji iza sebe ima ogromnu radnju, cijeli njegov zivot, od mladog i naivnog do starog i mudrog, od lopova do kralja je najblaze receno nepromisljeno. :(

Go to Top of Page

mephisto_III
Senior Member

Germany
2168 Posts

Member since 24/07/2002

Posted - 21/01/2003 : 01:34:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mephisto_III an ICQ Message  Send mephisto_III a Private Message
Kruger je isto kao i ja,"Dnevnik generacija"!Mi smo i dalje vjerni
tim starim junacima iz te dvije serije(ZS i LMS)i ne drzimo puno
do tih marvelovih i DC-ovih junaka ali ko hoce,neka mu ih.
Nas oni ne zanimaju previse mada ih imam nekoliko,vjerujem i
da ih ima i "stara kost"Kruger.He-he.
Takodje mi je jasno da ovaj site nije napravljen samo za tu nasu
generaciju(staru Bonelli generaciju),mada vec nosi tu etiketu.
Mi smo pristalice za nas,klasicnog stripa i (bar ja)nikako ne mogu da
svarim taj moderni,alternativni strip,kao Calvin i Hobbes,mangu,te te`americke stripove ili sta ti ja znam sta sve!
Mada nemam protiv,cak sta vise,volio bih da se ova stranica
prosiri i da se tamo na Search nadje sto vise tih stvari koje me za sada ne interesuju,tipa marvel/DC heroja i drugih.
Ne treba ni vas mladje zapustiti,he-he.
Dobro,slazem se da je Kruger malo preterao kada je rekao
da je Superhrvoje bolji od Konana.
Nije bolji,isti su.
Go to Top of Page

KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 21/01/2003 : 02:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Send KOLEKCIONAR a Private Message
Cekajte ljudi malo, nemojte odma na ostru loptu..
Zar jos niste primijetili daje nas KRUGER samo jedan veliki rodoljub
(Hrvat)I ludaku je jasno daje Konan popularniji i naravno
bolji, citaniji, i stajos sve evo treba reci..Ali onje ipak
STRANAC..(konan) Pazite rijec je o HRVOJU..Dakle junak
sa Hrvatskim imenom, moze biti samo NAJBOLJI, pa makar i daje najgori, onje ipak bolji od sviju junaka sto postoje..
Pogledajte ANDRIJU MAUROVICA..Pa nijesuga proslavili niti BONELLI niti MC niti Marvel, nego domaca raja..Zar mislite da MIRKO i SLAVKO nisu bili popularni..Jesu vala itekako, iako su bili u usporedbi prema danasnjim junacima(po kvaliteti crteza) ravni nuli..
Sta fali ako covjek fali SUPER-HRVOJU, pa makar i jedan taj strip stoje iziso..Stomi u BIH nismo crtali i izdali takodje makar jedan
strip sa nazivom SUPER _SULJO..
A ne tamo neki bosnan, niti znas jeli ime ili prezime..
Sta sve Ameri izdaju Super-hrvoje na visokom je mjestu, cak i kao jedan jedini broj ito sa tematikom rata, ili podizanja morala..
Kruger je osoba koja voli domace smece, nego tudje zlato, i JAMU CESTITAM NA TOME...Treba isticati rodoljublje, gdje god i kako god se moze, ali samo NE VRIJEDJATI DIREKTNO NEKOGA...
KRUGER je potpuno OK momak..

Pijte braco jacu iz bokala zameneje svaka casa mala...
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/01/2003 : 10:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
sto ti je gnjusno Maksimuse
nemoram ja reci svoje misljenje
vaznija je kritika svega
Konan bas i nema neku pricu
kroz tu hrpu epizoda provlaci se to sto ti spominjes
ali radnja Konana je stereotipna ( isti zaplet isti raplet i tabanje hrpu neprijatelja i cudovista s macem naravno )
i u cemu je onda losiji Superhrvoje
Radnja naprimjer Crnog Roka je ok
bolja od Conana
ali je crtez ocajan
zaboravio sam spomenuti Balkan expres
ima solidnu radnju i crtez
kao i Porucnik Tara
malo je tad Kerac losije crtao
ali je to sve isto prosjecno kao i Konan

glistofil to sam cekao
da li si primjetio koliko se pljuvalo po superHrvoju i koliko se podcjanjivacki pricalo o tome stripu koji nije tako los ni u cemu ( niti u crtezu niti u radnji , naravno da nije vrhunski strip ali nije niti Konana , ja nisam rekao da je SuperHrvoje bolji vec da su u nekom istom rangu sto se tice nekog kvaliteta )
pa prema tome zasto bi ja pazio na rijecnik ako drugi nisu
slazem se treba postivati tudji ukus
ukusi su razliciti i misljnja o stripovima
ali cesto se to nepostuje i zato sam ja bio takak kakvi su bili drugi
a sto se tice kritike Zagora , vec sam jednom kritizirao novog Zagora , pa sam se malo borio s ljubiteljima , no nije bilo teskih rijeci , no ako oni potegnu teske rijeci i ja cu

Mefisto ja sam uvjek za Bonelijeve stripove isperd MC , DC , i Marvelovih ( iako imam sve sto je izaslo od Conana na ovim prostorima , mozda ne bas sve u bukvalnom smilu ali sve za sto znam , a to je skoro 150 stripova o njemu )
mi smo ta Dnevnikova generacija ( odrasli smo na Denvniku i stripoteci , Gigantu , Superu , nemoze se bas reci da nismo citali sve i svasta i vise razlicitih vrsta stripova , ja sam s nekih 12 godina citao XIII to je bilo negdje 1987, dakle bio sam vrlo mlad za taj strip )
ali imamo mi sad i arguemnte ( stariji smo i vise znamo )
do dosta sam slusao kritike i podcjanjivanje nekih bonelijevih manje vaznih stripova
nek vide ovi MC - DC ljubitelji kako to izgleda kad im se podcjenjuje ukus

Kolekcionar jesam rodoljub to je istina ali volim ja i neke partizanske stripove kao sto je Crni Roko ( eto tamo tamane ustase ) pa i Porucnika Taru ( inace Kerac je meni stvarno dobar crtac )
mislim da si me razumio

i sad malo mog ukusa
naprimjer od novijih americkih stripova volim Zeca Usagija ( crtac je Japanac ali mislim da je to americka izdavacka kuca )
ali cu hrabro prihvatiti svaku kritiku i sam zanm da taj strip ima nekih nedostataka
ili Bonea koji je mnogo bolji od Usagija

Go to Top of Page

Gand
Advanced Member

Croatia
3026 Posts

Member since 20/03/2002

Posted - 21/01/2003 : 11:54:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gand's Homepage  Send Gand a Private Message
Isticati neki strip zato jer je s nasih prostora je maloumno! Naravno pod tim mislim, isticati ga SAMO ZATO jer je s nasih prostora. Ako scenaristicki i crtacki taj strip nema referencu, vec mu je jedini adut "hrvatstvo", onda sve u materinu. Sad ako cemo vuci korelacije "hrvatska i ostatak ex yu drzava" prirodno je da mi se namece pitanje: Da li bi SuperHrvoje bio cool da se zvao SuperSrboljub i da ga je izdavao netko iz Srbije? Ljudi moji stirp je umjetsnot, a umjetnost ne moze imati dvojaka pravila. Nesto ili valja, ili ne valja, ili je umjetnost ili je kic. Strip i ovako ima prilicno losu reputaciju u svijetu cybera, PC igara i filmskog medija, pa je stvarno odvratno citati komentare stripoljubaca kaok se prepucavaju oko necega sto cijene, a argumenti su im na nivou ameba iz Sabora koji obiluje neskolovanim i neelokventnim ljudima.

SuperHrvoje je nekome bolji od Konana!?
Svaka cast!
Nemam sto dodati, meni je to smjesno, ali svakako ta izjava ne oslikava Krugera da cu ga ja smatrati kretenom. Pa i ja imam ohoho godina pa gledam crtice, igram PC igre i ako me netko promatra kroz tu prizmu neka mi ga popusi. Ako netko zanemaruje to sto iza sebe imam dugogodisnji novinarski i knjizevni rad, i smatra me nedoraslim jer citam stripove, takvi ljudi su u posebnoj ladici u koje ih pospremam.

No ono sto mene kod Krugera manje vise ajmo reci smeta, jest njegov izircaj i iskljucivost. Ne smeta me to toliko da me covjke razbjesni i da ja osjetim atak na razum, ali me smeta utoliko sto mi daje povoda da reagiram i pisem kao i sad.

Konana mozes smatrati smecem (kako rece Glistofil ja tu rijec nikad ne bih upotrijebio da ne uvrijedim cijenjene kolege koje vole neki strip koji ja ne volim) samo ako si ga dovoljno citao. Konan da nema pricu i scenario ne mozes reci ako si porcitao 20-tak epizoda koje su u YU izdavastvu mahom bile iprekidane, s izbacenim tablama, i pomjesane do bola.

Ja o svemu imam misljenje jer mislim da nisam intelektualno u kaljuzi, no nema os vemu i STAV! Moji stavovi su produkt isljucivo iskustva, i ako sam nesto povrsno odradio ne mogu o tome imati stav. Misljenje da ali stav nikako. Problem je sto po meni Kruger ima STAV o Konanu a da nije upoznat s njegovim opusom. Isto bi vrijedilo da kaze da je Konan Bog stripa, a da je procitao samo 10 epizoda.

Domoljublje se iskazuje na neki drugi nacin, ne na nacin da se velica domovina samo zato jer je moja. Nisam ponosan sto sam Hrvat, jer sam sasvim slucajno Hrvat. Da mi se mater udala za Arapa ne bih bio tu gdje jesam, i smatram da ne mogu biti ponosan na nesto na sto nisam imao utjecaja. Ponosan sam na ono sto jesam, na svoj dosadasnji zivotni rad, na svoje dvoje djece, na posao koji imam i obavljam sasvejsno, ponosan sam sto sam na celu najnagradjivanijih hrvatskih internet stranica, ponosan sam sto pomazem ljudima kad mogu i koliko mogu, no da sam ponosan na to sto imam Domovnicu, to mi je deplasirano razmisljanje. Ah, da ne zaboravim, najvise sam ponosan na to sto sam hrvatski branitelj koji je pojeo dosta govana na bojisnici i to kao pratkicni balonja, a da sam danas uprkos svemu ostao normalan i da ljude ne dijelim na Hrvate i ostale, vec na ljude i ne ljude.

Zivi bili ma gdje bili!
Lijep pozdrav!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/01/2003 : 12:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Gande, nemoj se sekirati. Pa zar jos nisi shvatio da ce Kruger reci bilo sto samo da bude u opoziciji i da se onda moze svadjati braneci svoje stavove, cak i onda kada ZNA da nije u pravu (kao se se jednom meni desilo). Dakle, najbolje je ne osvrtati se:-)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/01/2003 : 17:47:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
tebi se jednom desilo da si bio u pravu
a ko zna koliko puta da NISI bio u pravu Markose

evo sad cu ja s argumentima poceti
naprimjer izvrsni crtac Konana GARY KWAPISE
pa onda
GIL KANE ( taj je nesto crtao i kod Tarzana cinimi se )
DWAYNE TURNER & RODNEY RAMOS
GEOFF SENIOR & STENE BUCCELLATO
ti superkvalitetni crtaci u sperbogatoj izdavackoj kuci su obicno smece za supernebogatog crtaca i izdavaca koji su radili na stripu Superhrvoje
Gand bas naprotiv SuperHrvoje ima razradjenu pricu
mozda nema nekog jakog crtaca koji i nije tako los
ali prica ima smisao
bolje nego oni u Marvelu i DC - MC
podcjenjivati nesto s toliko zara kao Superhrvoja koji i nije super strip je takodjer bezveze
to ostvarenje je solidno i vece je umjetnicko djelo od neke epizode iz repertuara Konana
drugi su pljuvali
pa sam se morao javiti
Mirko i Slavko nisu neko vrhunsko djelo
ali su bili u svoje vrijeme popularni ( tako kazu stariji )
e pa sad imaju cak i nekavu kolekcionarsku vrijednost
ako jedno americko govno moze vrijediti tolike novce zasto nebi i Mirko i slavko
ko da je Konana neko vrhunsko djelo
slazem se da nema sredine u umjetnosti
no Konana nije umjetnost
cak i neki izvrsni crtaci u Konanu mogu crtati smece
naprimjer svi znamo da izvrstan glumac moze glumiti u losem filmu
tako i izvrstan crtac moze crtati u losem stripu ili bolje receno izdavackoj kuci
svi znamo o kojim se to crtacima radi
dva vrhunska crtaca koji su se nadopunjavali i stvorili ono sto i ja volim u Konanu a poslje na osnovu njihove slave drugi su poceli raditi vrhunsko komercijano smece ( i sad kako nebi to smece mogao usporedjivati se necim slicnim ili boljim )
ali ne toliko da bi padao u trans i proglasavao to umjetnickim djelom
to je ionako strip za prodati i zabavu
a ne strip vrhunske kvalitete
a to zanci da je smece

tema je zapocela ratnim stripu
krivo se orijentiras Gand
netreba se raditi o SuperSrboljubu
imamo Crnog Roka
imamo Porucnika Taru
superKninzu
imamo Bosmena
Mirka i Slavka

i ja sam ponosan sto sam mozda vrijedniji od tebe i sto sam mozda dao vise ovoj drzavi nego ti ( to ipak necemo moci utvrditi jer je to tesko , ali se s rijecima uvjek mozemo razbacivati sljedeci tvoj primjer no ti si poceo takvim tonom pa cu ti tako i odgovoriti )
necemo sad o tome i o ponosu
nemas pojma kao ni ja ko je na ovoj stranici koliko dao za nesto
dakle nisi jedini koji je nesto za nesto ili negdje dao

za tvoju informaciju procitao sam oko 120 Conana
sitnica

normalno da je zanimljivije pricati kad se ja ubacim s svojim ovakvim ili onakvim komentarima
barem imamo o necemu pricati
ionako je na forumu uglavnom mrtvo
jos ako je svestranije to mi se vise svidja
zato si ti zanimljiv sugovornik
nisi bas previse stereotipan

Go to Top of Page

-Dylan Dog-
Senior Member

Burkina Faso (Upper Volta)
2456 Posts

Member since 29/11/2002

Posted - 21/01/2003 : 17:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit -Dylan Dog-'s Homepage  Send -Dylan Dog- an AOL message  Send -Dylan Dog- an ICQ Message  Send -Dylan Dog- a Yahoo! Message  Send -Dylan Dog- a Private Message
Sjecam se i ja
Imas crtic na FOX KIDS-u
Go to Top of Page

Gand
Advanced Member

Croatia
3026 Posts

Member since 20/03/2002

Posted - 21/01/2003 : 19:24:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gand's Homepage  Send Gand a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger
i ja sam ponosan sto sam mozda vrijedniji od tebe i sto sam mozda dao vise ovoj drzavi nego ti ( to ipak necemo moci utvrditi jer je to tesko , ali se s rijecima uvjek mozemo razbacivati sljedeci tvoj primjer no ti si poceo takvim tonom pa cu ti tako i odgovoriti )
necemo sad o tome i o ponosu
nemas pojma kao ni ja ko je na ovoj stranici koliko dao za nesto
dakle nisi jedini koji je nesto za nesto ili negdje dao

Na stranu sva lamentacija, sve sto si rekao meni je OK, povukao bih se iz rasprave jer ne vidim smisla u istoj, ali ono sto me zanima je sljedece:

Sto si ti meni u ovom djelu koji sam quotao zelio reci? Apsolutno mi nista nije jasno. Ja se nigdje nisam s nikim usporedjivao, vec sam govorio da je hvalospjev stripu zato sto je iz hrvatske prilicno besmislen, ako mu je to jedina referenca. Nigdje se ja nisam s tobom usporedjivao niti tebi mjerio sto si ti gdje i kome dao.

BTW nisi nabrojao najbolje crtace Konana!
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/01/2003 : 22:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
Buscemu i Chana! Toliko o znanju Conana...

Go to Top of Page

Tina
Starting Member

Croatia
24 Posts

Member since 12/01/2003

Posted - 21/01/2003 : 23:23:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tina a Private Message
Sjecam se Super Hrvoja.

Mi ekipa smo ga odmah nabavili... Da, svi smo ga procitali, i išcekivali nastavak. Balavci... No ništa od njega.

Danas kad se sjetim... Jao, prvo mi na pamet padne onaj scenarij...

Zna itko tko je tocno radio taj strip?

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 21/01/2003 : 23:50:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Gand
" Domoljubje se iskazuje na ... .Ponosan sam to sto jesam , na svoj dosadasnji zivot , ... .Ah da nezaboravim najvise sam ponosan sto sam bio hrvatski branitelj ... "
eto nije mi se dalo pisati tekst
no to sto si napisao djeluje hvalisavo
ili nekako podcjanjivacki prema drugima
neznam ti nam objasni sto si tim htio reci i kakve to veze ima s ovim o cemu pricamo
neznam kako da okarakteriziram
neshvacam smisao tog teksta

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/01/2003 : 00:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Maximuse naravno da se radi i toj dvojici
no iako je Buscema prazniji bez Chaina ipak je jedan kvalitetan crtac i to jako kvalitetan
njegov crtez u Konanu i nije bas pun detalja ali neki njegovi drugi radovi pokazuju da zna raditi svoj posao
Chain je puno detaljniji i ima vise motiva u njegovom crtanju Konana
no ispocetka kad su zajedno crtali na istoj epizodi bili su vjerovatno nesto najbolje sto je Konan imao

scenario je onda ispocetka dosta radjen po knjizi
no rascjepkan je
epizoda je crtana uglavnom na nekih dvadesetak stranica
dok je Superhrvoje radjen na 94 stranice tipa Alan Forda
dakle u usporedbi s Conanom ipak vise
no to rasjepkivanje tih Konanovih epizoda je dosta utjecalo na njegov kvalitet
iako se radnja ipak nekako nadovezuje jedna na drugu ipak se radi o ponavljanju
zbog toga sto su oni tamo u Marvelu ipak razmisljali profiterski
pa su pravili tako kratke epizode ali iako su povezane nemoras imati sve da pratis tok radnje
valjda im je to bio kljuc zarade i sto vise prodanih brojeva
sto manje stranica sto vise rascejpkanosti sto vise ponavlajnja slicnih dogadjaja ali ipak nekakav niz
a opet niz koji se nakon par izdanih brojeva opet zatvara u neku svoju zasebniju cijelinu tako da nemoras imati sve epizode da bi znao ocemu je rijec
SuperHrvoje ima takodjer zaplet objasnjnje o junaku radnju ali i kao nekakav zvrsetak
ali se vidi da se radnja nastvlja i da stvar nije zavrsnena i da bi se u nekoj epizodi mogla ponoviti
dakle postojalo je isckivanje nastavka
no do toga nije doslo
taj strip je nasta u krivo vrijeme , jer tad nitko nije bio nabrijan an strip , osim tu i tamo ponekih , a i drzava je bila rscjepkana i u sranju
a i da ga sad crtaju nebi uspio zbog tematike
Go to Top of Page

Gand
Advanced Member

Croatia
3026 Posts

Member since 20/03/2002

Posted - 22/01/2003 : 10:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gand's Homepage  Send Gand a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

Gand
" Domoljubje se iskazuje na ... .Ponosan sam to sto jesam , na svoj dosadasnji zivot , ... .Ah da nezaboravim najvise sam ponosan sto sam bio hrvatski branitelj ... "
eto nije mi se dalo pisati tekst
no to sto si napisao djeluje hvalisavo
ili nekako podcjanjivacki prema drugima
neznam ti nam objasni sto si tim htio reci i kakve to veze ima s ovim o cemu pricamo
neznam kako da okarakteriziram
neshvacam smisao tog teksta

Jedan od tvojih kolega s grupe je napomenuo kako si ti veliki domoljub, pa je to dobrim djelom razlog zasto izdizez S-Hrvoja iznad Konana. Kako se ti na to nisi osvrnuo, nitsi reagirao, ocito je da si to podrzao kao istinu, te sam stoga napisao ono sto jesam. Da biti domoljub ne znaci isticati sve Hrvatsko iznad ostaloga, to nema veze s domoljubljem, te sam naveo neke primjere ponosa i ne ponosa u mom slucaju. To ne znaci da se ja usporedjujem s tobom, vec da dajem misljenje o tome.

To sto ti smatras da se ja hvalisem s time, to je definitivno tvoj problem. Meni je zao sto je tih par "referenci" (LOL) tebe toliko pogodilo da si to shvatio kao izdizanje mene iznad ostalih. Ja mislim da si upravo ti taj koji se izdize iznad ostalih a to sam ti i objasnio u onom djelu gdje ti rekoh nesto o STAVU i ISKUSTVU! Ako si ga uopce procitao trebao bi ti biti jasan. Osim toga tvoje omalovazavanje stripa i ljudi koji ga vole ocituje se i u tome sto neke od stripova nazivas SRANJEM! Nisam jedini koji je to primjetio i rekoh ti da je to "nespretno". S ovim ljudima s grupe se druzis virtualno ili F2F svakodnevno, i krajnje je ne fer prema njima reci da je ono sto oni cijene, SRANJE!! S tim si i njim direktno rekao sto mislis o njima. Od kud ti pravo covjece da se tako postavljas prema ljudima? Stvarno ne razumijem.

No to je ocito tvoj nacin izrazavanja, koji je njegov razlog, vjerovatno ovaj sto Markos navodi, zelis se uvlaciti u polemiku cak i u najbanalnijim primjerima.

Sto se tice mojih "referenci" koje si ti shvatio kao hvalisanje... i trazis da ti ih pojasnim...
Mogu ti reci da sve sto sam naveo je tako kako jest, i da ja tu nemam sto ni dodati ni oduzeti. Sve sto sam rekao samo je primjer koji nadopunjuje pricu o tebi koji cijenis Super Hrvoja jer je to hrvatski strip, a ti si eto, domoljub. Oprosti, to je izreceno na grupi, nisi demantirao i meni je to bio povod za razmisljanje.

Ako sam rekao da sam dragovoljac domovinskog rata, i da sam danas toliko godina nakon sto sam doma, ostao normalan te Srbe ne gledam kao na stoku, a Hrvate ne izdizem iznad ostalih, zar to znaci da se ja hvalisem? Pa ako po tebi to znaci upravo to, analogijom se da zakljuciti da to tebi (za razliku od mene) ne polazi za rukom i da si potisten zbog toga?

Ako sam rekao da sam ponosan na svoje dvoje djece koje smo supruga i ja odgojili i odgajamo ih da budu posteni mali ljudi, zar je to za tvoj pojam hvalisanje? Ako jest, znaci li to da ti imas klince na koje nisi ponosan?

Ako sam rekao da sam urednik najnagradjivanijeg sajta u Hrvatskoj, to je cinjenica, moj sajt je u 2 godine rada dobio skoro pa sve moguce nagrade sto se dobiti moze u Hrvatskoj + nekoliko prestiznih nagrada iz vana. Zasto ti to vidis kao hvalisavost? Pa to je cinjenica i ja sam na to ponosan! Pogotovo sto se taj sajt bavi undeground subkulturom te sam sa svojim urednicima uspio tu temu izdici na jedan visi nivo u nas. Sve izreceno izvoli provjeriti na www.gamer.hr u rubrici Impressum.

To sto rekoh da se bacim novinarskim i knjizevnim radom, ja ne vidim sto je tu hvalisavo? Ponosan sam na svoj rad, oni koji ga prate cijene ga i to mi daju do znanja, i jedino sto vidim da to kod tebe budi nekakav nemir, naganja te na razmisljanje da to shvacas kao nekakav moj poligon za ego tripove.

Sto bi tek mislio o meni kad bih napisao svoj zivotopis pa ti ga predocio kad si na ovih par natuknica reagirao tako bolno? Ako te zanima, imas u 10 recenica sve o meni na http://www.inet.hr/~zzmiric/ pa uzivaj. Sad tek imas povod da mi inputiras hvalisavost i skreces s time temu s bitnoga. Moju "tezu" o tome kaok domoljublje nema veze sa stripom, niti bi je trebala imati, zamazi daljnjim lamentacijama o mojoj hvalisavosti i vozi dalje.

Mislimd a sma maho objasnio sve sto ti nije bilo jasno.
Dalje ne vidim nikakav smisao za raspravu ... S TOBOM!!!
Ja sam se trudio polemizirati na kakvom takvom nivou, cak sam ti se i ispricao, zamisli, ja sam se tebi ispricao ako si se nasao uvrijedjenim mojim postovima, dok ti reagiras onako kako ja nisam navikao u komunikaciij s normlanim ljudima. Ako nastavim s tobom polemiku, dovest cu se u pirliku da s tobom razgovaram kako inace razgovaram s ljudima ciji intelekt smatram sprdacinom prirode i kemije, stoga cu prekinuti dok je vrijeme.

Sto god napises meni je OK, podrzavam i potpisujem, ti su u pravu, klanjam se i ruke ljubim, sa slagom i jagodom na vrhu!

Pozdrav!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/01/2003 : 12:23:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
ti si se Gande trudio skrenuti s teme
ja sma naveo arguemnte a ti kao izvrstan poznavalac Konana nisi reagirao
nije mi bitno nit me zivcira to kakv si ti
no iskreno mislim da ima ljudi koji imaju slicna ili bolje sposobnosti od tvojih ( toliko si se bazirao samo na to pa sam shvatio da ti je to vaznije od teme o kojoj pricamo i nisu ti vazni argumenti koji potkrepljuju uglavnom ono sto sam rekao )
ako si naveo nesto o sebi morao si znati da ce drugi to shvatiti kao nekakvo isticanje svoje osobnosti
jer tvoj tekst nije imao veze s temom
sto mene briga ko si ti i sto radis
mene to nezanim
da li je mozda to trebalo znaciti da je tvoja rijec vaznija od moje
i da samnom nemas sto pircati jer je jasno da kad ti nesto kazes da je to odmah i tocno
neshvacam ni sad smisao niti put kojim ti zelisi ici
ja zelim argumentirati svoje tvrdnja i to polako
bez zurbe
ali nitko nereagira
ako vam oni crtaci nisu poznati
ili bolje nikad niste culi za njih ili nikad vidjeli njihove " prekrasne " crteze Konana
tu sam ja kao mali bijednik da pomogne vasim visocanstvima koja mnogo znaju o Konan i s svoje visine nevide dalje od nosa
eto pomoc je tu s moje strane
zar je to lose

Edited by - Kruger on 22/01/2003 12:29:44
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6369 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 22/01/2003 : 14:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Od Conanovih crtaca svida mi se i Pablo Marcos.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Gand
Advanced Member

Croatia
3026 Posts

Member since 20/03/2002

Posted - 22/01/2003 : 14:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gand's Homepage  Send Gand a Private Message
Krugeru sve sto si rekao stoji, apsolutno si u pravu, istinu zboris, nemam sto dodati. Ljubim ruke i naklon jos jednom. EOD
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000