Author |
Topic  |
Bosančeros
New Member

Bosnia and Herzegovina
194 Posts
Member since 20/11/2002 |
|
fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
|
Bosančeros
New Member

Bosnia and Herzegovina
194 Posts
|
fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts
|
Slovenac
Senior Member

Slovenia
1759 Posts
Member since 01/11/2001 |
|
zajc
Starting Member
2 Posts
Member since 02/01/2003 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
lmszs
Junior Member

Slovenia
439 Posts
Member since 06/01/2003 |
Posted - 07/02/2003 : 07:09:57
|
Ja mislim, da sam skuzio nacin rada Ludensa... Kad u CRO dodju novi brojevi Zagora, Dylana... - oni ce pokupiti po kioscima sto je ostalo, i taj ostanak slat nama u SLO! A sad ti nadji lepo ocuvanog glancera na kiosku, kad je bio strip vec pretumban nekoliko puta, a mozda je prodavac u kiosku fan Zagora pa je vec procitao strip i onda ga ostavio za dalju prodaju! Ali svakako Ludens ce po mome i dalje dolazit u SLO, samo sa jednomjesecnim zakasnjenjem naspram izlazku u CRO! Napominjem - to su moje pretpostavke, da se ne bi ko naljutio! |
 |
|
Slovenac
Senior Member

Slovenia
1759 Posts
Member since 01/11/2001 |
Posted - 07/02/2003 : 08:06:39
|
Ma to ja pricam sve vreme. Dobijat cemo remintendu, zato ne kupujte stripove, nego sacekajte paketice od 600 sit, koji nece biti ništa lošije ocuvani.
BLOND. Janez BLOND. |
 |
|
Bosančeros
New Member

Bosnia and Herzegovina
194 Posts
Posted - 07/02/2003 : 13:01:37
|
quote: Originally posted by lmszs
Ja mislim, da sam skuzio nacin rada Ludensa... Kad u CRO dodju novi brojevi Zagora, Dylana... - oni ce pokupiti po kioscima sto je ostalo, i taj ostanak slat nama u SLO! A sad ti nadji lepo ocuvanog glancera na kiosku, kad je bio strip vec pretumban nekoliko puta, a mozda je prodavac u kiosku fan Zagora pa je vec procitao strip i onda ga ostavio za dalju prodaju! Ali svakako Ludens ce po mome i dalje dolazit u SLO, samo sa jednomjesecnim zakasnjenjem naspram izlazku u CRO! Napominjem - to su moje pretpostavke, da se ne bi ko naljutio!
Tako ti Ludens radi od samog pocetka. Kada izadu novi brojevi u Hrvatskoj tek onda one stare šalju u Bosnu i Sloveniju. |
 |
|
Bosančeros
New Member

Bosnia and Herzegovina
194 Posts
Posted - 07/02/2003 : 13:06:13
|
Ni danad ništa od Texa nadam se da ce Bernard ispuniti obecanje i da ce Tex stici ove sedmice u Bosnu) Mislim da snijeg ne može biti opravdanje jer su i Slobodna Dalmacija (Lazarus Ledd) i Borgis (Alan Ford) vec isporucili svoje stripove u Sarajevo,odmah ili danas nakon što su izašli u Hrvatskoj. Izgleda da samo Ludensu smeta snijeg |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2872 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 07/02/2003 : 13:53:26
|
Hm da. Ali dosad su tako dolazili samo Tex i Nathan. Izgleda da ce sad isto vaziti i za Zagore i Dylane. Samo Marty(???) izlazi istovremeno. Cestitke i svaka cast na ovom fenomenalnom potezu.
Joe... Joe Batafuco. |
 |
|
fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 07/02/2003 : 14:28:52
|
quote: Originally posted by Bosanceros
quote: Originally posted by lmszs
Ja mislim, da sam skuzio nacin rada Ludensa... Kad u CRO dodju novi brojevi Zagora, Dylana... - oni ce pokupiti po kioscima sto je ostalo, i taj ostanak slat nama u SLO! A sad ti nadji lepo ocuvanog glancera na kiosku, kad je bio strip vec pretumban nekoliko puta, a mozda je prodavac u kiosku fan Zagora pa je vec procitao strip i onda ga ostavio za dalju prodaju! Ali svakako Ludens ce po mome i dalje dolazit u SLO, samo sa jednomjesecnim zakasnjenjem naspram izlazku u CRO! Napominjem - to su moje pretpostavke, da se ne bi ko naljutio!
Tako ti Ludens radi od samog pocetka. Kada izadu novi brojevi u Hrvatskoj tek onda one stare šalju u Bosnu i Sloveniju.
Pa tako rade svi izdavaci. Sto mislis da sve njemacke/engleske/talijanske revije koje dolaze kod nas tip Burda, Gioia i sl. nisu remitenda?
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 07/02/2003 : 14:34:05
|
Sorry ali ovo je stvarno sramota da Slovenci i Bosanci dobiju Ludensa tek nakon "godinu" dana. Uopste ne znas kad da ga ocekujes i dosadi ti to vise i onda ga jednostavno i ne kupis. Sta mislis kad bih tako izdavali u HR? Najbolje je za vas da nekoga zamolite iz HR da vam posalje ako vam je bas stalo do stripa ili jednostavno cekate da ga neko postavi na burzu i kupite to ce jos brze biti... |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 07/02/2003 : 14:37:53
|
Senifelde, jesi to meni odgovorio ili...? Ne znam, nemam pojma kako Bernard radi distribuciju po Sloveniji ili BiH, ali covjek valjda ima svoje razloge. I mislim da kasne mjesec dana u odnosu na HR, ali nisam siguran.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
lmszs
Junior Member

Slovenia
439 Posts
Member since 06/01/2003 |
Posted - 07/02/2003 : 14:57:35
|
Do sada je Zagor izlazio samo koji dan kasnije nego kad je izasao u Zagrebu, pa je to PROMENA, da od ove godine kasni mjesec i kusur dana! Ne vrsim nikakav pritisak na nikoga, na Bernardu je da odluci (financijski ocito) kako ce da salje stripove u SLO, a na nama, da odlucimo, da nam ih neko salje iz CRO, da cekamo milostinju (to jest da svaki dan zalazimo na kiosce i gledamo da li je ipak mozda nesto doslo) ili da kupujemo stripove u Trstu. Ja inace kupujem poneke stripove tamo, tako da imam od onog sto mi kvalitetom odgovara monogo pre nego sto ce Ludens uopste izdat! Ali kao sto sam kazao, vjerovatno ce sve doc na svoje jedino, cemo u SLO biti za jedan broj iza CRO. Samo da izadje novi broj, evo starog kod nas... Pa sve u svemu i nije tako lose - jer moze da se i dogodit da Ludensa nece bit vise, a tad mislim, da ce se tesko nac jos neki junaci koji bi izdavali stripove! NEKA NAM LUDENS POZIVI JOS 100 GODINA!!!! |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 07/02/2003 : 15:36:14
|
Markose nije za tebe nego za Ludensa osim ako nisi spokesman za Ludens onda je i za tebe ;-))! Da kasne sedmicu dvije okay ali mjesec i po... No nema veze izgleda da je za neke kao lmszs svejedno kad ce izaci a i meni je ustvari ja cu to kad tada kupiti u kompletu ;-))). |
 |
|
Bosančeros
New Member

Bosnia and Herzegovina
194 Posts
Posted - 07/02/2003 : 17:53:38
|
Samo nam i ostane da cekamo da izade novi broj u Hrvatskoj da bi mi dobili onaj stari. Ali nešto mi nije jasno što Ludens, kao što to rade Slobodna Dalmacija (to je radila i dok je bila u punom usponu) i Borgis koji odmah po izlazku stripa na tržište šalju svoje stripove na kioske šorom BiH, a Ludensu za to treba citav mjesec, a ponekad i više. Poceo sam da razmišljam da narucujem u Hrvatskoj, izgleda da se to jedino isplati.Nemam ništa licno protiv Ludensa, naprotiv drago mi je što bar neko izdaje stripove, ali mi nije jasan nacin pošiljke stripova na tržišta izvan Hrvatske. |
 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
umpahpah
Junior Member

Croatia
343 Posts
Member since 01/10/2002 |
|
rudi
New Member

Slovenia
270 Posts
Member since 09/06/2002 |
Posted - 08/02/2003 : 18:46:27
|
Bernarde, na nekom topicu sam procitao da se ukine Marti Mystere. Je li to tacno ili je to samo štos?. Zanima me, da li si stvarno najavio i nove stripove. Ako ti nije teško javi nam na ovoj stranici, da zanamo kod cega smo.!? |
 |
|
kreso_stanic
Senior Member

.jpg)
Croatia
1504 Posts
Member since 18/12/2002 |
Posted - 08/02/2003 : 19:02:12
|
iako je ovo sitnica, zasmetalo me: u posljednim garfieldu pucko više nije pucko nego je sada pooky (valjda orginalno ime) zašto?? pucko je baš bio dobar prijevod! |
 |
|
rudi
New Member

Slovenia
270 Posts
Member since 09/06/2002 |
|
rudi
New Member

Slovenia
270 Posts