posto vidim da na pretrazivanju uopce nema legendarnog umpaha bio bi zahvalan predivnoj osobi koja posalje spisak tih 5 epizoda po mogucnosti s datumom izlaska i okvirnom cjenom. Moze i na mail. Fala dobri ljudi.
Nemam pojma koje je to izdanje, trenutno mi je kod sestre, nisam ga video dugo vremena... Secam se samo da je A4, prilicno debeo, crno beli i fenomenalan! Ali ni nemam naslovnu stranu...
Nemam pojma koje je to izdanje, trenutno mi je kod sestre, nisam ga video dugo vremena... Secam se samo da je A4, prilicno debeo, crno beli i fenomenalan! Ali ni nemam naslovnu stranu...
I hate signatures!
BISER STRIP Specijal. 160 stranica. Svih 5 epizoda U-P + biografije autora + ( nepoterbni ) KRCKO na 5 stranica kao dodatak. Crno-bijeli. Soft Cover. Izdavac Decje Novine. Druga polovina osamdesetih.
posto vidim da na pretrazivanju uopce nema legendarnog umpaha bio bi zahvalan predivnoj osobi koja posalje spisak tih 5 epizoda po mogucnosti s datumom izlaska i okvirnom cjenom. Moze i na mail. Fala dobri ljudi.
--< Inches make champions >--
1. ... i Dupli Skalp 2. ... na ratnickoj stazi 3. ... i gusari 4. ... tajna misija 5. ... opsada
u ediciji Klasici stripa. Za cijenu ti ne bih znao (ja sam ih kupio odmah kad su izašli, još za vrijeme Juge), ali mislim da ih u More Comicsu ne bi dali ispod 40 kn
"These memories, too, are bound to die So our dreams will have to serve us Tomorrow may be the day that our love betrays us"
BISER STRIP Specijal. 160 stranica. Svih 5 epizoda U-P + biografije autora + ( nepoterbni ) KRCKO na 5 stranica kao dodatak. Crno-bijeli. Soft Cover. Izdavac Decje Novine. Druga polovina osamdesetih.
Da, Biser Strip-specijal, to sam i ja nedavno nabavio. Odlican mi je Umpah Pah, šteta što ga je tako malo izašlo.
Steta sto je crno-beli. No, taj Marketprintov je odlican, nema veze sto nije tvrd povez... Inace, zasto nije nastavljeno sa Umpah Pahom ,meni je on rame uz rame sa Asterixom i Talicnim
Ovi od Merketprinta su ti mnogo kvalitetniji, a mogu se dosta povoljno nabaviti u striparnici "Darkwood" na zelenom vencu u Beogradu (pa ako su tamo povoljni, onda su ti verovatno povoljni i u More comicsu)
---dp--- Posted - 31/01/2003 : 02:38:20 -------------------------------------------------------------------------------- Steta sto je crno-beli. No, taj Marketprintov je odlican, nema veze sto nije tvrd povez... Inace, zasto nije nastavljeno sa Umpah Pahom ,meni je on rame uz rame sa Asterixom i Talicnim ______________________________________________________________________
...da uz rame!!Ovo zadnje vrijeme mi sve vise prevaze misljenje da je on cak bolji od Asterixa i Talicneg!
...ko zna Thunderbpolt, mozda je cak i bolji, moram ga ponovo nabaviti i procitati, citao sam ga poslednji put pre 20 godina, i samo znam da mi je ostao u secanju kao strip jednako zabavan i smesan kao i Asterix i Talicni... ali tako davno sam ga citao da je jedino cega se secam to da je Umpah Pah indijanac i da ima nekog prijatelja koji nosi periku i da ga zato zove imenom Dupli skalp
pa jeste da su to sjajnih pet stripova, ali ipak Goscinny se jos nije oslobodio koliko u Asterixu i Talicnom. Ipak steta sto ih je samo pet. Podsetio bih vas da kada su Uderzo i Goscinny pocinjali rad na Asterixu, da je bilo dileme kako da izgledaju glavna dva junaka. Uderzo je hteo da glavni bude krupan i glup. Gosciny je predlozio da takav junek bude sporedni, i tako je i bilo. Ova prva varijanta je isprobana upravo desetak godina ranije na Umpah-pahu, i izgleda da nije donela uspeh koji je tandem ocekivao. Verovatno su zato obrnuli stvari, mada sumnjam da je samo to bilo presudno za uspeh Asterixa.
Ono sto mi je cudno je crtez. U svih pet epizoda Umpah- paha se lako prepoznaje Uderzov crtez i kolorit. Kao i na vecini epizoda Asteriksa. To je karakteristican crtez junaka, pomalo prenaglasen, slicno karikaturi. Medjutim crtez na prvih nekoliko epizoda Asterixa je malo drukciji, nego sto ce biti kasnije. Kao da je Uderzo trazio ono pravo. I doslo je! Ali bas tada kad je Asterix postao onakav, kako ga svi znamo. Tacnije uspeh i prvi milionski tiraz dolazi sa epizodom Asteriks i Kleopatra, koja je bila i srz scenarija proslogodisnjeg filma Ateriks i Obeliks Misija Kleopatra.
koliki sam baksuz, da mi je Pamella Anderson keva, hranila bi me na flasicu :(
Sad si me naveo na razmisljanje Dzimi... ne mogu da verujem da Umpah Pah ne mi mogao da postigne slican uspeh... premda su i ambijent i likovi kod Asterixa mnogo bogatiji i daju daleko vise prilike za zanimljiviju radnju i privlacnije price