Author |
Topic |
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 15/02/2003 : 16:52:24
|
Evo, uhvatio me jos jedan nostalgija trip, pa se sjetih Velikog Bleka, Rodija i Okultisa - taj mi je strip bio toliko simpaticno naivan da sam ga kao klinac obozavao. Narocito Okultisa, koji me odusevljavao svojim dosjetkama.
Da li bi se nasao netko marljiv i upucen u stvari pa da napise tekst o ovoj legendi i objavi ga na sajtu ? (tekst na zagor.cjb.net je previse opcenit i neinformativan).
Znam da ga je nakon rata izdavao Porin neko vrijeme u velikom formatu i cini mi se da su neke epizode crtane iskljucivo za hrvatsko trziste ... mislim da su bile i najave, kao, Blek u Hrvatskoj, ali mislim da od toga nije bilo nista.
Ajde ljudi - tko to crta Bleka, da li jos izlazi ...
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 15/02/2003 : 16:59:01
|
Mislim da u S&M Horus izdae ponesto, ali ima ga ponekad na kioscima, ali nisam siguran da li su to stalno jedni te isti brojevi, ili nesto novo...
"Well dip me in honey and throw me to the lesbians..." |
|
|
Superhik
Average Member
Croatia
571 Posts
Member since 29/08/2002 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 17/02/2003 : 03:23:54
|
Poceo sam pre neko vreme da citam Zagora od pocetka, dakle onako kako su izlazili u Italiji, to jest onako kako je to reprintovala SD u extra seriji, i Zagor je cak naivniji i od Bleka, sto je interesantno, prve Nolittine price su neverovatno lose i naivne. Toliko o tome, tek da ucutkam one koji iskoristiti Antracitom post da pljuju po Bleku i Marku i kako su njihovi stripovi naivni |
|
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Member since 06/12/2001 |
Posted - 17/02/2003 : 07:43:51
|
quote: Originally posted by ---dp---
Poceo sam pre neko vreme da citam Zagora od pocetka, dakle onako kako su izlazili u Italiji, to jest onako kako je to reprintovala SD u extra seriji, i Zagor je cak naivniji i od Bleka, sto je interesantno, [rez]
Slazem se, ali ne samo da skinem Zagora s trona ozbiljnosti vec da pokazem onima koji zagovaraju ozbiljno-neozbiljno radi cega se u stvari mi tu na 'forumu' i sastajemo (nostalgija i strip kao medij) "kak sam pametaaaaaaan"
A inace ja sam isto poklonik VB-a (pazi ovu skracenicu ) i jednog dana cu ga valjda kompletirati, a konkretno sve Zagore sto imam isto ih ne bi dao ni za 10000EUR (e sad je pitanje kolko ih imam ) paaaa oko 20kom impresivno ha ? |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Posted - 17/02/2003 : 12:50:35
|
Jos nitko ... k vragu, vidim da posjetitelja foruma ima ko zutih, a nitko jos nije dao odgovor ni na jedno pitanje. Sve se bojim da cu morati poceti sam istrazivati.
Inace, glede i u svezi postova koji su uslijedili, ako vas zanima moj komentar - Zagor mi je prilicno nezanimljiv i sterilan strip kojemu manjka originalnosti - da nema Cika i par originalnih epizoda (Sclavi ...) nista ne bi ostalo za pamcenje ... ustvari, cini mi se da kod Bonellijevih stripova najvise vrijede sidekickovi (comic relief karakteri poput Cika, Groucha i sl.). Hmm, cini mi se da ovo prerasta u novi topic ... jos mi jedna stvar pada na pamet - nije li Ciko kopija jednog lika iz davnog Cisco kida - Panche Jose Salinasa ?
Ako se nekom da raspravljati o takvim stvarima, neka slobodno otvori novi topic i nastavi raspravu, ja cu se rado ukljuciti, a jos jednom pozivam na skupljanje informacija o Velikom Bleku.
Cheers ! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29447 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 17/02/2003 : 13:28:37
|
Ako netko napise dobar tekst ja cu ga svakako objaviti, kao sto sam objavio i tvoj tekst o Druzini od vjesala. Pa ako te vec toliko zanima Blek, daj sjedni i pronjuskaj okolo, nadji zanimljive informacije i slozi neki pristojan tekst pa cemo to staviti!
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Posted - 17/02/2003 : 15:02:06
|
quote: Originally posted by Markos
Ako netko napise dobar tekst ja cu ga svakako objaviti, kao sto sam objavio i tvoj tekst o Druzini od vjesala. Pa ako te vec toliko zanima Blek, daj sjedni i pronjuskaj okolo, nadji zanimljive informacije i slozi neki pristojan tekst pa cemo to staviti!
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Vec bi to ja bio slozio da nesto znam ... ovako pozivam na skupljanje informacija |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29447 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
fumettisti
Senior Member
Croatia
2265 Posts
Member since 13/07/2002 |
Posted - 17/02/2003 : 16:36:25
|
lose je to sto su francuzi isto kao i nasi u dnevniku...masakrirali prave talijanske naslovnice velikog bleka koje su radili ovi iz grupe essegesse a posebno su zasrali stvar kada su prepravljali bignottijeve naslovnice u boji... |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 20/02/2003 : 13:36:36
|
quote: Originally posted by Antracit Inace, glede i u svezi postova koji su uslijedili, ako vas zanima moj komentar - Zagor mi je prilicno nezanimljiv i sterilan strip kojemu manjka originalnosti - da nema Cika i par originalnih epizoda (Sclavi ...) nista ne bi ostalo za pamcenje ... ustvari, cini mi se da kod Bonellijevih stripova najvise vrijede sidekickovi (comic relief karakteri poput Cika, Groucha i sl.). Hmm, cini mi se da ovo prerasta u novi topic ... jos mi jedna stvar pada na pamet - nije li Ciko kopija jednog lika iz davnog Cisco kida - Panche Jose Salinasa ?
Ima Zagor dobrih kultnih epizoda, ali previše je isfuran, ide mi na jetra ta njegova prenapuhana popularnost. Daleko od toga da mi je najbolji (kao mnogima). Uglavno se slažem s ovim što si napisao, dobro si to iznio. |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 28/02/2003 : 22:19:01
|
Ima nesto privlacno u toj naivnosti. Recimo, u epizodi SARATOGA: Blek, Rodi, Okultis i jos dva trapera u nekakvom bunkeru na vrhu nekog brda zaustavljaju englesku vojsku od 8000 ljudi. I Blek jos u rukama drzi top iz kojeg puca na Engleze. Kad sam to citao kao mali bio sam odusevljen. Ali nedavno sam to opet procitao i to me na trenitak vratilo u djetinjstvo i zato nemam nista ni protiv Bleka, ni Kapetana Mikija ni Marka. |
|
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Posted - 27/11/2007 : 17:22:44
|
quote: Originally posted by lsvemir
- izasao novi BLEK br. 8 Ludens ;)
- molim inf. kada treba izaci Blek LU-15, 12 ili 01mj 2008. nekako mi ne stima ovo jer je cini mi se zadnji put izasao odmah iza Marka ??? |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 27/11/2007 : 21:38:02
|
Pitanje je ustvari kako napisati tekst u pozitivno tonu (jer bi svi ti tekstovi trebali prije svega uputiti potencijalnog citatelja da taj strip i krene citati), o junaku o kojem prakticki niko nema ništa dobro za rec... |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
yoda73
Starting Member
25 Posts
Member since 22/11/2007 |
Posted - 28/11/2007 : 08:41:22
|
Ja se slazem da je Blek malo naivan, ali ja sam ponovo poceo da ga citam od pocetka posle 20 godina i da vam kazem toliko sam se omastio i vratio sa neverovatnom nostalgijom u detinjstvo da je to cudo. Eto sad jedva cekam da procitam svaki sledeci broj. Odprilike citam jedan do 2 stripa dnevno. I Mikija sam mnogo voleo kao klinac tako da cu i to da pocnem da citam posle Velikog Bleka mislim da ce osecaj biti isti posebno kad dodjem do mog omiljenog Mikija koji sam prvi procitao Tajna zlatne zmije i stripa koji kao klinac nisam mogao da nadjem i za kojim sam ceznuo godinama i sa ceznjom gledao naslovnicu na zadnjoj strani kao najavu za sledeci broj, a to je U poslednji cas. |
|
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Posted - 28/11/2007 : 09:29:35
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Pitanje je ustvari kako napisati tekst u pozitivno tonu (jer bi svi ti tekstovi trebali prije svega uputiti potencijalnog citatelja da taj strip i krene citati), o junaku o kojem prakticki niko nema ništa dobro za rec...
- a tebi cu odgovoriti ovako: smatram (a sudim po sebi) da vecina ovdje kolekcionara baš više i ne cita navedene stripove vec ih kao i sam rijec kaže skuplja, a to znaci (ja recimo kupim LU-Bleka i lagano ga prelistam i malo se prisjetim prošlosti što me obicno vezalo baš uz to razdoblje tog stripa iz djetinstva; ovo je vec i za pshijatra) no da se vratim na tvoj post o tome kako je Blek smece, ja mislim da je po tebi onda puno toga smece ne samo u stripu nego i ostalim stvarima u životu, a koje ljudi vole i cijene, a u stvari su po tome tvojemu upitne. Pa evo spustit cu se najniže po ljestvici starosti citaca, recimo MikiMaus je totalna djetinjarija, ali ne možeš reci da ne vrijedi samo je drugo pitanje što više nitko ili jako malo djece uopce cita stripove danas ... |
Edited by - lsvemir on 28/11/2007 09:31:07 |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 28/11/2007 : 16:50:21
|
quote: Originally posted by lsvemir - a tebi cu odgovoriti ovako: smatram (a sudim po sebi) da vecina ovdje kolekcionara baš više i ne cita navedene stripove vec ih kao i sam rijec kaže skuplja, a to znaci (ja recimo kupim LU-Bleka i lagano ga prelistam i malo se prisjetim prošlosti što me obicno vezalo baš uz to razdoblje tog stripa iz djetinstva; ovo je vec i za pshijatra) no da se vratim na tvoj post o tome kako je Blek smece, ja mislim da je po tebi onda puno toga smece ne samo u stripu nego i ostalim stvarima u životu, a koje ljudi vole i cijene, a u stvari su po tome tvojemu upitne. Pa evo spustit cu se najniže po ljestvici starosti citaca, recimo MikiMaus je totalna djetinjarija, ali ne možeš reci da ne vrijedi samo je drugo pitanje što više nitko ili jako malo djece uopce cita stripove danas ...
Cuj svemirko, negdje si nešto krivo skužio, nisam ja rekao da je Blek smece, nego da bi malo tko imao neto pozitivno o njemu rec. Pa pogledaj ti, dali je normalno da on jedini pored MR-a, KM-a i ostalih, ni 6 godina nakon otvaranja sajta nema uvodni govor? (Pretpostavljam da su se za druge junake ljudi trgali tko ce šta napisat...)
Dakle, da skratim, trebalo bi napisati objektivan tekst u pozitivnom tonu. gdje bi se navele pozitivne strane stripa/junaka/serijala a bez da se zadire u ovaj nostalgicni element što ga ti spominješ. Cak sam ja mislio nešto napisati, ali sam nakon par napisanih redaka, poceo sa sprdacinom, pa sam odustao...
Na kraju, složit cu se da su vrijednosti jednog stripa vezane za prostor i vrijeme u kojem je nastao, i prije svega za generacije koje su uz njega odrastale. Zato Blek Stena nije nikako smece, ali nažalost u ovih 6 godina koliko postoji sajt izgleda da se neki takav njegov istinski obožavatelj/citatelj/poznavatelj još nije pojavio.
Peace. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 28/11/2007 : 16:59:19
|
quote: Originally posted by Markos
Evo za pocetak ja znam da su ga kreirali essegesse za Dardo izdavacku kucu! ;-)
I tako je taj momak sa potencijalnim znanjem (Markos) godinama poslije postao velika faca na ovom forumu! Sada ga zovu moderator iliti webmaster! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Topic |
|