forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 VELIKI BLEK - INFORMACIJE
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 15/02/2003 : 16:52:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message
Evo, uhvatio me jos jedan nostalgija trip, pa se sjetih Velikog Bleka, Rodija i Okultisa - taj mi je strip bio toliko simpaticno naivan da sam ga kao klinac obozavao. Narocito Okultisa, koji me odusevljavao svojim dosjetkama.

Da li bi se nasao netko marljiv i upucen u stvari pa da napise tekst o ovoj legendi i objavi ga na sajtu ? (tekst na zagor.cjb.net je previse opcenit i neinformativan).

Znam da ga je nakon rata izdavao Porin neko vrijeme u velikom formatu i cini mi se da su neke epizode crtane iskljucivo za hrvatsko trziste ... mislim da su bile i najave, kao, Blek u Hrvatskoj, ali mislim da od toga nije bilo nista.

Ajde ljudi - tko to crta Bleka, da li jos izlazi ...

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 15/02/2003 : 16:59:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Mislim da u S&M Horus izdae ponesto, ali ima ga ponekad na kioscima, ali nisam siguran da li su to stalno jedni te isti brojevi, ili nesto novo...

"Well dip me in honey and throw me to the lesbians..."
Go to Top of Page

Superhik
Average Member

Croatia
571 Posts

Member since 29/08/2002

Posted - 16/02/2003 : 19:14:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Superhik a Private Message
Mene to isto zanima...

Mala boca vina za covjecanstvo, velika za superhika!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 17/02/2003 : 03:23:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Poceo sam pre neko vreme da citam Zagora od pocetka, dakle onako kako su izlazili u Italiji, to jest onako kako je to reprintovala SD u extra seriji, i Zagor je cak naivniji i od Bleka, sto je interesantno, prve Nolittine price su neverovatno lose i naivne. Toliko o tome, tek da ucutkam one koji iskoristiti Antracitom post da pljuju po Bleku i Marku i kako su njihovi stripovi naivni
Go to Top of Page

lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts

Member since 06/12/2001

Posted - 17/02/2003 : 07:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lsvemir a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

Poceo sam pre neko vreme da citam Zagora od pocetka, dakle onako kako su izlazili u Italiji, to jest onako kako je to reprintovala SD u extra seriji, i Zagor je cak naivniji i od Bleka, sto je interesantno, [rez]

Slazem se, ali ne samo da skinem Zagora s trona ozbiljnosti vec da pokazem onima koji zagovaraju ozbiljno-neozbiljno radi cega se u stvari mi tu na 'forumu' i sastajemo (nostalgija i strip kao medij)
"kak sam pametaaaaaaan"

A inace ja sam isto poklonik VB-a (pazi ovu skracenicu ) i jednog dana cu ga valjda kompletirati, a konkretno sve Zagore sto imam isto ih ne bi dao ni za 10000EUR (e sad je pitanje kolko ih imam ) paaaa oko 20kom impresivno ha ?
Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 17/02/2003 : 12:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message
Jos nitko ... k vragu, vidim da posjetitelja foruma ima ko zutih, a nitko jos nije dao odgovor ni na jedno pitanje. Sve se bojim da cu morati poceti sam istrazivati.

Inace, glede i u svezi postova koji su uslijedili, ako vas zanima moj komentar - Zagor mi je prilicno nezanimljiv i sterilan strip kojemu manjka originalnosti - da nema Cika i par originalnih epizoda (Sclavi ...) nista ne bi ostalo za pamcenje ... ustvari, cini mi se da kod Bonellijevih stripova najvise vrijede sidekickovi (comic relief karakteri poput Cika, Groucha i sl.). Hmm, cini mi se da ovo prerasta u novi topic ... jos mi jedna stvar pada na pamet - nije li Ciko kopija jednog lika iz davnog Cisco kida - Panche Jose Salinasa ?

Ako se nekom da raspravljati o takvim stvarima, neka slobodno otvori novi topic i nastavi raspravu, ja cu se rado ukljuciti, a jos jednom pozivam na skupljanje informacija o Velikom Bleku.

Cheers !
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29447 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/02/2003 : 13:28:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ako netko napise dobar tekst ja cu ga svakako objaviti, kao sto sam objavio i tvoj tekst o Druzini od vjesala. Pa ako te vec toliko zanima Blek, daj sjedni i pronjuskaj okolo, nadji zanimljive informacije i slozi neki pristojan tekst pa cemo to staviti!

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 17/02/2003 : 15:02:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Ako netko napise dobar tekst ja cu ga svakako objaviti, kao sto sam objavio i tvoj tekst o Druzini od vjesala. Pa ako te vec toliko zanima Blek, daj sjedni i pronjuskaj okolo, nadji zanimljive informacije i slozi neki pristojan tekst pa cemo to staviti!

Vec bi to ja bio slozio da nesto znam ... ovako pozivam na skupljanje informacija
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29447 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/02/2003 : 15:03:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Evo za pocetak ja znam da su ga kreirali essegesse za Dardo izdavacku kucu!
;-)

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/02/2003 : 15:13:06  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Evo ti link pa gledaj francuske naslovnice da se malo ohladis ;-)))
http://mdufaure.free.fr/expopf/

I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.
Go to Top of Page

fumettisti
Senior Member

Croatia
2265 Posts

Member since 13/07/2002

Posted - 17/02/2003 : 16:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send fumettisti an ICQ Message  Send fumettisti a Private Message
lose je to sto su francuzi isto kao i nasi u dnevniku...masakrirali prave talijanske naslovnice velikog bleka koje su radili ovi iz grupe essegesse a posebno su zasrali stvar kada su prepravljali bignottijeve naslovnice u boji...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 19/02/2003 : 03:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Zar nema neki link za originalne Italijanske epizode?
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 20/02/2003 : 13:36:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Antracit
Inace, glede i u svezi postova koji su uslijedili, ako vas zanima moj komentar - Zagor mi je prilicno nezanimljiv i sterilan strip kojemu manjka originalnosti - da nema Cika i par originalnih epizoda (Sclavi ...) nista ne bi ostalo za pamcenje ... ustvari, cini mi se da kod Bonellijevih stripova najvise vrijede sidekickovi (comic relief karakteri poput Cika, Groucha i sl.). Hmm, cini mi se da ovo prerasta u novi topic ... jos mi jedna stvar pada na pamet - nije li Ciko kopija jednog lika iz davnog Cisco kida - Panche Jose Salinasa ?

Ima Zagor dobrih kultnih epizoda, ali previše je isfuran, ide mi na jetra ta njegova prenapuhana popularnost. Daleko od toga da mi je najbolji (kao mnogima).
Uglavno se slažem s ovim što si napisao, dobro si to iznio.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/02/2003 : 14:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Antracit imas na http://ubcfumetti.com/monitor/a034a.htm i http://ubcfumetti.com/ omaggio al Grande Blek

I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 28/02/2003 : 22:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Ima nesto privlacno u toj naivnosti. Recimo, u epizodi SARATOGA: Blek, Rodi, Okultis i jos dva trapera u nekakvom bunkeru na vrhu nekog brda zaustavljaju englesku vojsku od 8000 ljudi. I Blek jos u rukama drzi top iz kojeg puca na Engleze. Kad sam to citao kao mali bio sam odusevljen. Ali nedavno sam to opet procitao i to me na trenitak vratilo u djetinjstvo i zato nemam nista ni protiv Bleka, ni Kapetana Mikija ni Marka.
Go to Top of Page

lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts

Member since 06/12/2001

Posted - 03/03/2003 : 08:49:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lsvemir a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Antracit imas na http://ubcfumetti.com/monitor/a034a.htm i http://ubcfumetti.com/ omaggio al Grande Blek

Ima koji site domaci s inf. o Bleku (osim ovog naravno )???
Go to Top of Page

lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts

Member since 06/12/2001

Posted - 05/10/2006 : 11:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send lsvemir a Private Message
- htio bih da neko cibne inf. ovdje dok se Blek 8. pojavi na kioscima ;) !!!
Go to Top of Page

lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts

Member since 06/12/2001

Posted - 07/10/2006 : 20:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lsvemir a Private Message
- izasao novi BLEK br. 8 Ludens ;)
Go to Top of Page

lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts

Member since 06/12/2001

Posted - 27/11/2007 : 17:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send lsvemir a Private Message
quote:
Originally posted by lsvemir

- izasao novi BLEK br. 8 Ludens ;)

- molim inf. kada treba izaci Blek LU-15, 12 ili 01mj 2008. nekako mi ne stima ovo jer je cini mi se zadnji put izasao odmah iza Marka ???
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 27/11/2007 : 17:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
U dvanaestom mjesecu.
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 27/11/2007 : 21:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Pitanje je ustvari kako napisati tekst u pozitivno tonu (jer bi svi ti tekstovi trebali prije svega uputiti potencijalnog citatelja da taj strip i krene citati), o junaku o kojem prakticki niko nema ništa dobro za rec...

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

yoda73
Starting Member

25 Posts

Member since 22/11/2007

Posted - 28/11/2007 : 08:41:22  Show Profile Show Extended Profile  Send yoda73 a Private Message
Ja se slazem da je Blek malo naivan, ali ja sam ponovo poceo da ga citam od pocetka posle 20 godina i da vam kazem toliko sam se omastio i vratio sa neverovatnom nostalgijom u detinjstvo da je to cudo. Eto sad jedva cekam da procitam svaki sledeci broj. Odprilike citam jedan do 2 stripa dnevno. I Mikija sam mnogo voleo kao klinac tako da cu i to da pocnem da citam posle Velikog Bleka mislim da ce osecaj biti isti posebno kad dodjem do mog omiljenog Mikija koji sam prvi procitao Tajna zlatne zmije i stripa koji kao klinac nisam mogao da nadjem i za kojim sam ceznuo godinama i sa ceznjom gledao naslovnicu na zadnjoj strani kao najavu za sledeci broj, a to je U poslednji cas.
Go to Top of Page

lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts

Member since 06/12/2001

Posted - 28/11/2007 : 09:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Send lsvemir a Private Message
quote:
Originally posted by kico

U dvanaestom mjesecu.

- hvala ti ...
Go to Top of Page

lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts

Member since 06/12/2001

Posted - 28/11/2007 : 09:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lsvemir a Private Message
quote:
Originally posted by flamboyant soul

Pitanje je ustvari kako napisati tekst u pozitivno tonu (jer bi svi ti tekstovi trebali prije svega uputiti potencijalnog citatelja da taj strip i krene citati), o junaku o kojem prakticki niko nema ništa dobro za rec...

- a tebi cu odgovoriti ovako: smatram (a sudim po sebi) da vecina ovdje kolekcionara baš više i ne cita navedene stripove vec ih kao i sam rijec kaže skuplja, a to znaci (ja recimo kupim LU-Bleka i lagano ga prelistam i malo se prisjetim prošlosti što me obicno vezalo baš uz to razdoblje tog stripa iz djetinstva; ovo je vec i za pshijatra) no da se vratim na tvoj post o tome kako je Blek smece, ja mislim da je po tebi onda puno toga smece ne samo u stripu nego i ostalim stvarima u životu, a koje ljudi vole i cijene, a u stvari su po tome tvojemu upitne. Pa evo spustit cu se najniže po ljestvici starosti citaca, recimo MikiMaus je totalna djetinjarija, ali ne možeš reci da ne vrijedi samo je drugo pitanje što više nitko ili jako malo djece uopce cita stripove danas ...

Edited by - lsvemir on 28/11/2007 09:31:07
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 28/11/2007 : 16:50:21  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:
Originally posted by lsvemir
- a tebi cu odgovoriti ovako: smatram (a sudim po sebi) da vecina ovdje kolekcionara baš više i ne cita navedene stripove vec ih kao i sam rijec kaže skuplja, a to znaci (ja recimo kupim LU-Bleka i lagano ga prelistam i malo se prisjetim prošlosti što me obicno vezalo baš uz to razdoblje tog stripa iz djetinstva; ovo je vec i za pshijatra) no da se vratim na tvoj post o tome kako je Blek smece, ja mislim da je po tebi onda puno toga smece ne samo u stripu nego i ostalim stvarima u životu, a koje ljudi vole i cijene, a u stvari su po tome tvojemu upitne. Pa evo spustit cu se najniže po ljestvici starosti citaca, recimo MikiMaus je totalna djetinjarija, ali ne možeš reci da ne vrijedi samo je drugo pitanje što više nitko ili jako malo djece uopce cita stripove danas ...

Cuj svemirko, negdje si nešto krivo skužio, nisam ja rekao da je Blek smece, nego da bi malo tko imao neto pozitivno o njemu rec. Pa pogledaj ti, dali je normalno da on jedini pored MR-a, KM-a i ostalih, ni 6 godina nakon otvaranja sajta nema uvodni govor? (Pretpostavljam da su se za druge junake ljudi trgali tko ce šta napisat...)

Dakle, da skratim, trebalo bi napisati objektivan tekst u pozitivnom tonu. gdje bi se navele pozitivne strane stripa/junaka/serijala a bez da se zadire u ovaj nostalgicni element što ga ti spominješ. Cak sam ja mislio nešto napisati, ali sam nakon par napisanih redaka, poceo sa sprdacinom, pa sam odustao...

Na kraju, složit cu se da su vrijednosti jednog stripa vezane za prostor i vrijeme u kojem je nastao, i prije svega za generacije koje su uz njega odrastale. Zato Blek Stena nije nikako smece, ali nažalost u ovih 6 godina koliko postoji sajt izgleda da se neki takav njegov istinski obožavatelj/citatelj/poznavatelj još nije pojavio.

Peace.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/11/2007 : 16:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Evo za pocetak ja znam da su ga kreirali essegesse za Dardo izdavacku kucu!
;-)

I tako je taj momak sa potencijalnim znanjem (Markos) godinama poslije postao velika faca na ovom forumu! Sada ga zovu moderator iliti webmaster!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000