Author |
Topic  |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 20/02/2003 : 23:33:18
|
Verter mislim da se ovo pitanje vec puno puta ponavlja ovdje na forumu. Kao i ti i ja sam "zedan" novih stripova i zelio bih da se sto cesce i u sto vecem broju pojavljuju na kioscima i to prije svega redovito. Razumijem tvoje razocarenje, pogotovo kada se stripovi mogu kupiti samo u jednom dijelu iste drzave a u drugom ne mogu. Ipak ja mislim da se zalis na pogresnoj adresi! Distributor za Ludens stripove u BiH odlucuje gdje i kada ce poslati neke stripove. Da stripovi nisu uopce dosli u BiH onda bih razumio da pitas Bernarda "sto je se desilo sa stripovima za BiH"? Ovako stripovi su stigli u BiH ali samo u jedan dio i mislim da on, odnosno Ludens ne mogu bitno utjecati na stvari koje radi distributor. On sigurno nije taj koji bi zelio da stripovi ne stignu u sva mijesta po cijeloj BiH. Sto je vise distributiranih stripova po razlicitim gradovima, to je veca mogucnost prodaje a samim tim i zarade, logicno zar ne? Ja bih na tvom mjestu nazvao distributora i pitao ga za razloge... Ukoliko se nista ne promjeni, sigurno imas nekoga da kupi stripove za tebe pa ih posalje recimo autobusom do Sarajeva. Jebiga mi koji smo vani ne mozemo drugacije ni doci do stripova, osim autobusom ili postom a vjeruj mi da smo i mi zeljni stripova. Pitaj Seju ako meni ne vjerujes! Ja ne poznajem Bernarda niti ga pokusavam braniti od necijih napada, ali mislim da ipak nije fora da ga se stalno proziva pa cak i za ono gdje je on u svakom slucaju najmanji krivac. Ja sam jednom narucio neke stripove kod Carlsen Comics (izdavacka kuca u Njemackoj) i sve sam lijepo platio ali kad su dosli stripovi, tri su nedostajala. Pisao sam Mail, zvao sam telefonom i potrajalo je cetiri mjeseca dok sam konacno dobio i ta tri stripa. A za ovo ovdje kazu da je "zapad" i da treba sluziti kao primjer kako se posluje.
|
 |
|
Nedo
New Member

Bosnia and Herzegovina
241 Posts
Member since 13/12/2001 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 21/02/2003 : 18:21:31
|
znam dado i ja sam sam ga postavljao milion puta.pomirio sam se s tim da izlaze svakih 2-3-4 mjeseca ali ovo kasnjenje me strasno nervira.pa ko moze znati ili ako ne zna intervenisati i saznati zasto dolazi do ovog kasnjenja ako ne bernard.pa neka kaze ko je zastupnik za bih pa mozda da nazovem i raspitam se.ja kada sam pitao bernarda o ovome on je rekao:stripovi su otisli u bih.i to je bilo sve.jos me vise iznervira kada mi neko ne odgovori na pitanje vec odgovori nesto deseto. "On sigurno nije taj koji bi zelio da stripovi ne stignu u sva mijesta po cijeloj BiH. Sto je vise distributiranih stripova po razlicitim gradovima, to je veca mogucnost prodaje a samim tim i zarade, logicno zar ne?" pa bas zbog ovog me cudi bernard jer je i njemu u interesu da se prodaju.ne razumijem...
Jedna Stara Indijanska Legenda Kaze: sinoc sam suzama lijepila tapete, sanjala sam i tebe i dijete... |
 |
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum

.jpg)
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 21/02/2003 : 18:40:48
|
Slazem se sa osjecajem ljutnje i da je nekima od Vas vrlo zao sto neki stripovi kasne i po 3 mjeseca na kioske, ali eto sta reci... Bernarda osobno poznajem i mogu vam samo reci da nije u njegovoj moci da se neke stvari brzo promjene i poprave. Distribucija je vrlo slozena stvar, pogotovo kada se radi u drugim drzavama. Neke stvari jednostavno ne ovise o Bernardu i to Vam mora biti jasno...
"RASTE KAO NADA, KAO MORE, KAO BOR, KAO POKRET, KAO ZORA, KAO DETE, KAO KRV, KAO ŽELJA MEÐU NAMA, RASTE KAO BOL I GRIZE SVE PRED NAŠIM OCIMA..." |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 21/02/2003 : 19:16:51
|
quote: Originally posted by verter
pa neka kaze ko je zastupnik za bih pa mozda da nazovem i raspitam se.
Jedna Stara Indijanska Legenda Kaze: sinoc sam suzama lijepila tapete, sanjala sam i tebe i dijete...
On je to vec rekao na jednom drugom topicu. Ja znam samo da je taj distributor iz Sirokog Brijega a kako se tocno zove nazalost vise se ne sjecam... |
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 21/02/2003 : 19:31:51
|
interpress pitaj ih usput sto merkator dobija stripove prije trafika, meni bilo mrsko ih traziti, a berni nije htio odati broj i adresu - konta musliman, terorista itd. itd.
It's a good day to die... |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 21/02/2003 : 20:03:11
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
a berni nije htio odati broj i adresu - konta musliman, terorista itd. itd.
It's a good day to die...
Kakvo si ovo sranje napisao...     |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 21/02/2003 : 20:08:21
|
Da ovo je stvarno glupo, imas predrasuda a uopste ne znas Bernarda!
I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones.
|
Edited by - seinfeld on 21/02/2003 20:09:59 |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 21/02/2003 : 20:47:51
|
Emire znam da si razocaran, ali ja ne vjerujem da Bernard gleda ko si i sta si. Njemu je vazna zarada i dobitak a ne imena i nacionalnosti ljudi!
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Posted - 21/02/2003 : 23:43:54
|
ama jest provala, nego me nervira sto se covjek ne javlja na nase upite... onda je bolje da se nikako nije ni pojavljivao! znate da ja ne pravim ovakva sranja, ovo je bila provokacija, i nista vise, samo da izazovem odgovor (ne od vas, nego njegov...).
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 21/02/2003 : 23:53:46
|
interpress pitaj ih usput sto merkator dobija stripove prije trafika, meni bilo mrsko ih traziti, a berni nije htio odati broj i adresu - konta musliman, terorista itd. itd.
Ma da mi je samo znat` iz cega bi Bernard zakljucija da si ti Musliman        |
 |
|
kakaljin
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
420 Posts
Member since 10/08/2002 |
Posted - 21/02/2003 : 23:58:42
|
Moram i ja da se nadovezem ovdje na ovu temu. AKO je BERNARDU stalo da se stripovi sto vise prodaju u BiH, a vidim kako mu je stalo. Onda bi on trebao da urgira kod tih "Rasturaca" da stripovi redovno dolaze na cijelu teritoriju BiH.
Koliko sam ja upucen u Sarajevo stripovi dolaze preko nekog Novotexa koji dostavlja stripove. Znam za to jer imam prijatelja koji radi u Samoposluzi gdje i prodaje stripove. On mi kaze da on narucuje od Novotexa te stripove.
Pod prvo trebo bi se on malo vise angazovati oko te distribucije, jer stvarno to postaje da nekazem "DISKRIMINACIJA" jer sto bi ja kupovo strip u Mostaru ili Sirokom Brijegu kad ga mogu kupiti u Sarajevu. Ali stvarno to nije uredu da Stripovi u jedan dio Drzave dolaze po 2-3 mjeseca prije nego u druge djelove Drzave.
Najbolje od najboljeg je uvijek najbolje |
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Posted - 21/02/2003 : 23:59:11
|
quote: Originally posted by Renky
Ma da mi je samo znat` iz cega bi Bernard zakljucija da si ti Musliman       
ne znam ni ja vala, mozda je vidio moj rodni list 
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 22/02/2003 : 00:02:32
|
pa jebemu mater,da baš moram beštimat',ima li iti jedan topic da se ne pocne srati o politici...boli bernarda neka stvar tko mu kupuje stripove,bitno da ih proda...zamislite da ja sad nazovem nekog vlasnika videoteke i serem po njemu jer nije došao taj i taj film...PROBLEM JE U LJUDIMA KOJI VRŠE DISTRIBUCIJU...pa logicno je da berni želi da mu se proda što više stripova...uvik mlacenje prazne slame...ovo se prežvakalo tisucu puta...meni je žao vas izvan hrvatske što ne dobijate stripove na vrijeme,ali bernard sigurno nije kriv...ako se ustanovi da je,ja cu ga prvi ogaditi
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 22/02/2003 : 10:21:39
|
Jeste da se malo pretjeruje ali ja potpuno razumijem Sarajlije. U Mostar stripovi uvijek ranije dodju ( i to ne samo u zapadni Mostar, nego u oba dijela grada), cak i u moj rodni Stolac stripovi ranije dodju nego u bh. prijestolnicu.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 22/02/2003 : 23:53:14
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Jeste da se malo pretjeruje ali ja potpuno razumijem Sarajlije. U Mostar stripovi uvijek ranije dodju ( i to ne samo u zapadni Mostar, nego u oba dijela grada), cak i u moj rodni Stolac stripovi ranije dodju nego u bh. prijestolnicu.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?
E, to ti je sto idu od pravca mora. Skrenu najprije u Stolac a onda put Mostara. Naravno u Pocitelju je uvik pandurija i kasne u Mostar. Nakon toga kroz Bijelo polje opet pandurija, zaustavljana i 10 marki kazne, pa uspon na Ivan ( laganini, sporom trakom ) i tek onda rajvosa.      |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17909 Posts
Posted - 23/02/2003 : 01:34:16
|
stvar je u tome da vecina širokobriježana (bio sam tamo tri godine) ne cita ništa a kamoli stripove
samo vozaju aute i guze djevojke iz susjednih gradova kako možeš onda ocekivati da na vrijeme isporuce stripove
za njih ništa ne znaci mjesec ili dva mislim da idu po sistemu što se ne proda šalji u sarajevo
možda bi se problem rješio stavljanjem datuma na naslovnicu to bi nešto ubrzalo možda???
Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam! |
 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
|
-Dylan Dog-
Senior Member

Burkina Faso (Upper Volta)
2456 Posts
Member since 29/11/2002 |
|
Nedo
New Member

Bosnia and Herzegovina
241 Posts
Member since 13/12/2001 |
Posted - 26/02/2003 : 14:33:22
|
Hej, zna li neko da li su stigli u BiH Zagor extra "Vukodlak" i Zagor "omca" ?? Danima ih vec trazim po kioscima... Pitanje se odnosi na one koji su iz Sarajeva ili iz drugih dijelova BiH. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17909 Posts
Posted - 26/02/2003 : 14:46:21
|
quote: Originally posted by Nedo
Hej, zna li neko da li su stigli u BiH Zagor extra "Vukodlak" i Zagor "omca" ?? Danima ih vec trazim po kioscima... Pitanje se odnosi na one koji su iz Sarajeva ili iz drugih dijelova BiH.
ne znam ali DD je došao još prije 7 dana i to NE U SVE KIOSKE.
tako da se lako može desiti da i po 15 dana prode i tek tada vidiš omiljeni strip u izlogu (za to su krivi i oni koji rade u kioscima baš sam neki dan nešto posmatrao; 12 erotskih casopisa u izlogu + teen + ostali casopisi a FUTURA I DYLAN DOG su skriveni iza  )
tražim ja FUTURU a frajer pregleda FUCK kcntakt i kaže mi TO JOŠ NIJE DOŠLO a ja mu pokazujem da se FUTURA nalazi njemu ispred nosa na polici  
Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam! |
 |
|
|
Topic  |
|