Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29351 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 23/02/2002 : 10:30:35
|
Ma pusti -dp- to su ti likovi koji puno pricaju a kad treba nesto napraviti onda ih nigdje nema. Vec sam mu dvaput odgovorio da nas zanimaju materijali i naslovnice, ali on je to ignorirao. Izgleda da mu je najvaznije ponoviti milion puta da ima kolekciju talijanskog Zagora (a da i ne spominje ostalo). A da ne govorim o tome kako nitko od ljudi koje znam (kao ni ja) nije uspio s tim covjekom napraviti nikakavu razmjenu ili kupovinu u proslu godinu dana.
I'm a reasonable man, get off my case. |
|
|
Advanced Member
Denmark
3264 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 23/02/2002 : 14:39:25
|
pa stripje zanimaju me kao prvo izbacene stranice iz serije demoni ludila, gdje je izbaceno 50 -tak stranica, koje bi rado htio imati, i slicne stvari.
|Top| |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Tonka
Average Member
Croatia
865 Posts
Member since 02/12/2001 |
Posted - 24/02/2002 : 16:17:06
|
Dp zagora nema pa rade pitaj doka lestera.Dok javi se!!
Meni je pravi užitak citat skenirane stripove na kompu samo stavim slideshov na ACDSEE-u i uživam. Znaci moj odgovor je DA za skenirane stripove
|
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6185 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 25/02/2002 : 08:30:25
|
Markose, i ja imam slicnih iskustva s njim.Dao sam ponudu na burzu (topic "Samo za ozbiljne kolekcionare"),rekao je da ce uzeti sve,dogovorili smo cijenu (dao sam mu debeli popust)i rezervirao sam stripove za njega.U meduvremenu javilo se dosta ljudi (medu njima i ti) ali sam sve odbio,jer sam obecao covjeku da su stripovi njegovi.I što se desilo ? Nema ga nigdje,ne odgovara na postove a ni na mail,a meni je propao posao.Super,zar ne?
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29351 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Wooo
Average Member
Croatia
580 Posts
Member since 02/11/2001 |
Posted - 27/02/2002 : 00:52:36
|
Normalno da je na drugoj strani , kad svatko otovri svoj topic , pa ih tako imamo prosjecno po 3-4 na dan!!
Word Up?! I got the skill, I'll bust ya in the grill! Also I Gots My A.K. So Don't Try And Play Me! |
|
|
stripje
Junior Member
Croatia
479 Posts
Member since 12/02/2002 |
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6185 Posts
Posted - 27/02/2002 : 20:42:42
|
Dakle,stripje ,ja kenjam ?? Zanimljivo.Ajde molim te mi objasni,gdje sam ja to dao oglas ponovo?I sa kojom ponovnom objavom tražio nešto više ?Moj post je još tu i svako sa ovog foruma može se uvjeriti da lažeš.
|
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6185 Posts
Posted - 27/02/2002 : 20:48:29
|
I još nešto.Da si muško i da imaš muda,rekao bi mi ovdje pred svima na forumu da nema ništa od posla i zbog cega nema posla.A što si ti ucinio?Nisi odgovarao ni na postove ni na mail,jednostavni si se sakrio i ignorirao me.Što je u tome loše kad me Hellingen pitao za cijenu?Ja sam mu dao odgovor ali samo to.A tebe je to ocito "povrijedilo".Pisao sam ti mailove(i to ne jedan - ako ih još držiš,slobodno ih možeš pokazat svima) pa da to muški riješimo,ali ocito je da si ti naucen na neke druge stvari. U poslu nikad nikog nisam zaj...,za to može jamcit Kowalsky,jedan od staff-membera.
|
|
|
Dizastor
New Member
Burkina Faso (Upper Volta)
150 Posts
Member since 02/11/2001 |
Posted - 27/02/2002 : 21:27:46
|
Diskusija je otisla u nekom drugom pravcu, ali nema veze.Evo mojih utisaka u vezi skeniranih stripova. Prvo,pozitivne strane: Ljudi koji zive van bivse SFRJ tesko mogu nabaviti starija izdanja i ako ih nabave moraju platiti postarinu koja bas i nije jeftina.Zatim,ljudi poput mene,koje ne zanima kolekcionarstvo bi morali da masno plate odredjeni strip samo da bi ga procitali.Znaci, ja da bih procitao 'Nasilje u Darkvudu' moram platiti 50 maraka.Stvarno smijesno.Neko je vec spomenuo da skenirani stripovi olaksavaju potragu za odredjenim podacima.Dodao bih i to da se mogu citati na poslu. Negativne strane su:(ne)postivanje autorskih ili bolje receno izdavackih prava.Ovo ne predstavlja problem za SBE jer njih bas zaboli qrac za par pirata ali sigurno je pro-blem za Vannini i Ludens.Drugo,citati strip sa monitora je pravo mucenje i priznajem da ne mogu shvatiti ljude koji uzivaju u tome( ukoliko nisu truli burzuji i imaju LCD monitore).Trece, cesto se ne isplati skidati strip ukoliko je vec objavljen i nema nekih vecih nedostataka.Kad izracunas impulse i sate skontas da bi jeftinije prosao da si ga kupio u papirnom izdanju. Kad ovo sve sagledam,ipak mi se cini da pozitivne strane skeniranih stripova preovladavaju.Zato cu citirati uvazenog DP-a koji kaze ''ja sam za stripove u svim varijantama''.
|
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 28/02/2002 : 00:52:32
|
Sorry, ---dp---, opet me nije dugo bilo. Prosli put nisam pozorno procitao sve. Koliko shvacam, rijec je o postavljanju nasih materijala na net. Ako dozvolu nisu trazili oni koji to dalje preprodaju, onda ju ne trebas traziti ni ti koji imas najbolje namjere. Zato, samo daj, amico.
U vezi viceva: ne bi se meni dalo toliko pisati, ali posto imam poprilicnu arhivu viceva na hardu, samo radim copy/paste.
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 28/02/2002 : 02:58:33
|
Hvala Dok Lester (ostaje samo da me oni kojima sam obecao podsete na to, jer sam u vremenskoj stisci ovih dana, mislim da cu to glatko moci da uradim sutra navece). Sto se tice viceva, samo ti i dalje copy/paste-uj, ja ih sve redovno i sa zadovoljstvom citam (jedino mi je problem sto mi je "plitak stack", pa pamtim samo poslednjih nekoliko)
Edited by - ---dp--- on 02/28/2002 03:07:42 |
|
|
Tonka
Average Member
Croatia
865 Posts
Member since 02/12/2001 |
|
stripje
Junior Member
Croatia
479 Posts
Member since 12/02/2002 |
Posted - 04/03/2002 : 21:04:32
|
ufffffffffff..al me ovdje aco ispljuvao kao nekog barabu ili nesto slicno...s obzirom da sam ja to kasno vidio nadam se da su stvari pojasnjene ....medu nama ...ACO...isto tako fer igru vodim i ja ako tijek rasprave ne dobije bezvezan smisao...no..novi su koraci ucinjeni...
|
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6185 Posts
Posted - 05/03/2002 : 12:28:48
|
Stripje,ovo su stari postovi i mislim da se više ne treba vracati na to. Možda sam bio preoštar ali jasno je da si ti fer i pošten momak i da je jednostavno došlo do nesporazuma.
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 06/03/2002 : 15:22:01
|
Da li vi to planirate da saljete na onaj yahoo mail? Mislim, tako sam ja ukapirao citajuci ovaj topic. A maozda je samo -dp- zaboravio, a mozda sam i ja pogresio.
|
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
|
miha
Advanced Member
3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 21/05/2003 : 21:16:52
|
quote: Originally posted by Dizastor
Diskusija je otisla u nekom drugom pravcu, ali nema veze.Evo mojih utisaka u vezi skeniranih stripova. Prvo,pozitivne strane: Ljudi koji zive van bivse SFRJ tesko mogu nabaviti starija izdanja i ako ih nabave moraju platiti postarinu koja bas i nije jeftina.Zatim,ljudi poput mene,koje ne zanima kolekcionarstvo bi morali da masno plate odredjeni strip samo da bi ga procitali.Znaci, ja da bih procitao 'Nasilje u Darkvudu' moram platiti 50 maraka.Stvarno smijesno.Neko je vec spomenuo da skenirani stripovi olaksavaju potragu za odredjenim podacima.Dodao bih i to da se mogu citati na poslu. Negativne strane su:(ne)postivanje autorskih ili bolje receno izdavackih prava.Ovo ne predstavlja problem za SBE jer njih bas zaboli qrac za par pirata ali sigurno je pro-blem za Vannini i Ludens.Drugo,citati strip sa monitora je pravo mucenje i priznajem da ne mogu shvatiti ljude koji uzivaju u tome( ukoliko nisu truli burzuji i imaju LCD monitore).Trece, cesto se ne isplati skidati strip ukoliko je vec objavljen i nema nekih vecih nedostataka.Kad izracunas impulse i sate skontas da bi jeftinije prosao da si ga kupio u papirnom izdanju. Kad ovo sve sagledam,ipak mi se cini da pozitivne strane skeniranih stripova preovladavaju.Zato cu citirati uvazenog DP-a koji kaze ''ja sam za stripove u svim varijantama''.
Yo, da i ja kažem svoje mišljenje o skeniranim stripovima, malo ce da zvuci neobicno ali eto... meni je baš isto ravno da li citam skenirani ili papirnati. Ja posle citanja skeniranog memoriram strip i bacam ga u smece a papirnati palim... eto!
"slobodan nije slobodan i on je meni legenda a možda drugima nije"
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
Topic |
|