forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 NEVJEROVATNO LOS CRTEZ NATHANA NEVERA!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 25/02/2002 : 23:15:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Sjedim za stolom i drzim u ruci najnoviji broj svog omiljenog junaka iz Bonellijeve kolekcije NATHAN NEVER.
Ne vjerujem svojim ocima, pazljivo pregledavam cijeli strip radi li se mozda o nekoj neslanoj sali. Imam osjecaj da je netko u originalne korice ugurao nesto vrlo zalosno. Na kraju prihvacam cinjenicu da se radi o katastrofalnom crtezu. Ostaje jos jedna nada, mozda je pocetak i kraj stripa nacrtan odlicno, a sredisnji dio loseg crteza prikazuje neku drugu dimenziju. Sa nevjericom gledam pocetak i kraj koji su identicni cijelom stripu i shvacam da nema spasa. Radi se o daleko najlosijem crtezu koji sam ikada imao prilike vidjeti.
NATHAN NEVER No129 "I PRIGIONIERI DELL`ISOLA crtao je covjek po imenu ONOFRIO CATACCHIO zapamtite ovo ime i pokusajte ga zaobilaziti u sirokom luku u buducnosti!
Vratit cu se 7 mjeseci ranije kada sam dobio iz Italije ALMANACCO FANTASCIENZA No8sa naslovom epizode "FUGA DAL PIANETA ROSSO", isti covjek je crtao tu epizodu. tada je crtez bio los, pomislio sam Boze gore od ovog ne moze. Danas sam dobio odgovor da itekako moze jer ovaj najnoviji broj je katastrofalan.
Naravno brojevi ostaju u mojoj kolekciji jer mi ne pada na pamet imati rupe u serijalu.
Gorcina ostaje, naravno o ukusima se nikada ne raspravlja u detalje. Gotovo svaki Bonellijev crtac ima odredeni postotak pristalica, no za doticnog gospodina po imenu ONOFRIO CATACCHIO kategoricki tvrdim da nema teorije da se ikome na ovom forumu, a i sire svidi.
Prvo kada sam vidio ovaj crtez pomislio sam, hmmm pa kod Bonellija danas stvarno moze svako crtati stripove. Ne zelim nikog vrijedat, ali pokusajte me shvatiti. Danima smo raspravljali najcesce o Zagorovim crtacima koliko ih samo ima losih. Ipak niti jedan od njih nije postigao ovaj efekt da omiljenog junaka ne moze prepoznati jedan od njegovih najvecih fanova. Tek kada sam u jednom oblacicu procitao da se neka nabildana mrga predstavlja kao NATHAN NEVER shvatio sam tko bi trebao biti.
Zao mi je sto kod kuce nemam scaner da poscaniram nekoliko slicica da Vam u potpunosti docaram ovaj uzas, ali obecajem da cu za koji dan sigurno to uciniti kod VJ-a ili Markosa.
Toliko za sada, mislim da bi u ovom topicu mogli komotno malo diskutirati o najgorim crtacima pojedinih junaka. Ja sam krenuo sa NATHANOM NEVEROM Vi spomenite nekog drugog...

Mislim da ce ova prica posebno pogoditi Melinu, Acu i ostale fanove NN. Nemu i mene je pokopalo u potpunosti!

-DD-

Tonka
Average Member

Croatia
865 Posts

Member since 02/12/2001

Posted - 25/02/2002 : 23:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka a Private Message

Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 00:19:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
Iskreno da ti kazem sada si me jako zainteresovao da saznam koliko lose to zaista moze biti...Nadam se da ces iskenirati makar nekoliko slicica pa da vidimo koliko je to lose...
I da,primi moje iskreno saucesce zbog smrti Nathana Nevera kakvog si do sada poznavao,makar to bilo i na mesec dana.:-)))

Go to Top of Page

KOLEKCIONAR
Senior Member

USA
1976 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 26/02/2002 : 03:33:21  Show Profile Show Extended Profile  Send KOLEKCIONAR a Private Message
Takodje zapamtite i ovo ime M.CUBBINO
zagor extra 53 POSLJEDNJA ZASJEDA

Go to Top of Page

Melina
Average Member

Croatia
641 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 04:27:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Melina a Private Message
Darkwood, itekako dijelim na nevidjeno tvoju bol, jer potpuno razumijem frustraciju. No, ako je taj covjek zasluzio isticanje, mora da je prilicno grozno to odradio (mozda su bili prekratki rokovi?).
Ne znam koliko tebe smetaju ostali crtezi, ali zanimalo bi me vidjeti tvoju top listu crtaca. Ja sam, kada se radi o Nathanu, pomirena s cinjenicom da je to nazalost uglavnom osrednje, i da me neka suluda ljubav navlaci da to i dalje kupujem. Jedini crtac koji se vidljivo istice kvalitetom jest Mari. Pogledas li ostale... tesko je reci da je to bas u svim dijelovima dobro. Losi detalji - redoslijedom, od onog koji me najvise nervira pa nadalje:
1. Lice koje varira (od brace Baldwin, preko Richarda Gerea do Zere iz Crvene Jabuke - uzas!)
2. Lose proporcije (anatomija)
3. Losa perspektivna skracenja
4. Necisti crtez (sjencanja s puno crtica koje zbunjuju)
5. Obrubljivanje likova (kao da su naljepnice)
...

Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5979 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 09:34:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message
quote:

Nadam se da ces iskenirati makar nekoliko slicica pa da vidimo koliko je to lose...

Ovo je Alenu valjda prvi put u zivotu da za nesto kaze da je lose... onda mozes predpostaviti koliko je lose.

.:|VJ|:.

Edited by - VJ on 02/26/2002 09:35:36
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 09:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Dobro nemoj sada pretjerivati!
Nego posto sam ti pokazao spomenuto stivo bas si mogao napisati koju recenicu svog gnjusanja na to NEDIJELO!

-DD-
Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5979 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 10:01:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message
OK... gnusam se na to nedjelo!

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 10:14:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Melina, definitivno su mi najbolji crtaci NATHANA NEVERA dvojac koji je crtao sve naslovnice. Na zalost obojica su vrlo malo crtali strip u cijelosti jer izrada naslovnica trazi puno vremena.
Naravno mislim na CASTELLINIA & DE ANGELISA. Jos dan danas ne mogu se odluciti koji mi je od njih dvojice bolji. Obojica se odlikuju fantasticno detaljnim crtezom. Mislim da sam vrlo cesto isticao kako mi NN ima daleko najbolje naslovnice!
Uffff kad se samo sjetim prvog broja NN kojeg je u cijelosti obavio CASTELLINI, pa jos u izdanju kartonca u boji. Pa to je pravo malo remek-dijelo.
MARI mi ima zanimljiv crtez, ali nikakoga ne bih svrstao u sam vrh svoje piramide najboljih crtaca jer mi nije dovoljno detaljan, no po docaravanju atmosfere je pravi majstor!
U svakom slucaju ovaj posljednji broj ne lici na nista i covjek se stvarno mora zapitati kako neki crtaci uspiju proci kod Bonellija?

-DD-
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6366 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 26/02/2002 : 11:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Što se crtaca NN tice,meni je Cadtellini sjajan i nikako ne mogu razumijeti zašto je nacrtao samo jedan strip (nemam talijanske originale ali imam sve u izdanju SD i Ludensa).Dobro,crta naslovnice,ali nije valjda da mu to oduzme toliko vremena da ne može nacrtati i koju kompletnu epizodu.Odmah iza njega mi je Bastianoni, Mari mi nije nešto a od De Angelisa sam vidio samo naslovnice koje su sjajne,ali ipak mi je Castellini prvi. Sve u svemu,mislim da Nathan ima dosta loš crtacki team što je prava šteta jer radi se o fenomenalnom stripu.

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 12:04:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Aco za tvoju informaciju CASTELLINI je nacrtao prvih 59 naslovnica redovne serije NN, nakon toga je dobio ponudu koju nije mogao odbiti. Uputio se preko velike bare. Crtao je SILVER SURFFERA i slicne stvari.
ROBERTO DE ANGELIS nacrtao je nekoliko cijelih stripova koji su svi odreda fantasticni.

-DD-
Go to Top of Page

Melina
Average Member

Croatia
641 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 12:48:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Melina a Private Message
Darkwood, sjecam se diskusije o naslovnicama, i tu se slazem. Slazem se i da je prvi broj lijepo napravljen (iako, povremeno pomalo neprikladno koristenje rastera cini sliku necistom) - to je valjda bilo da se namami publika, a poslije - lako cemo :)
No, zanimalo me vidjeti sto tebe najvise smeta (lice, anatomija, perspektiva...), tj. koja je granica do koje ti je crtez podnosljiv, te je li gorenavedeni crtac (ja ga ne bih pamtila :) uspio sve ovo sto ja ne volim sabrati? :)

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 15:21:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Problem je kod ovog novog broja doslovno to sto nijedan lik ni malo ne lici na sebe. Vjeruj mi stvarno ne pretjerujem. Svi izgledaju kao neke karikature ili u najbolju ruku kao nabildani majmuni. Uostalom obecao sam da cemo napraviti par scanova nekih slicica da vidite o cemu pricam!
NATHAN cak nema ni svoju frizuru vec je obrijane glave!

-DD-
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6366 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 26/02/2002 : 15:57:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
DD,cijenim te jer si OK,ali to da je Nathan obrijane glave - to ne vjerujem!
Inace,zahvaljujuci tvome tekstu o Nathanu znam da Castellini više ne crta naslovnice.Šteta,iako ni De Angelis nije loš.Inace ,od Castellinija imam samo još jednog Dylana kojeg je crtao i baš mi je žao što nije bar malo plodniji što se cijelih epizoda tice.

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 16:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Dobro OK nije bas obrijana do kraja, ali ima frizuru koja ne lici na nista.
Castellini je crtao 2 DYLANA u popunosti i oba su izasla u DNEVNIKOVOM izdanju. Naravno radi se o odlicnom crtezu.

-DD-
Go to Top of Page

Bernard
Senior Member

2700 Posts

Member since 07/02/2002

Posted - 26/02/2002 : 16:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Bernard a Private Message
Definitivmo nece biti na novom Neveru objavljena Castellinijeva naslovna strana tako da ceš DD biti jako razocaran s novom.

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 16:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Ovo je zaista los tjedan glede NATHANA NEVERA! Nego bernarde sta ce onda biti naslovnica?

-DD-
Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5979 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 19:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message
Sljedeci ce Nathan umjesto naslovnica biti zamotan u listove kupusa.

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 19:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Mmmm, imam ja bolji prijedlog. Tebe cemo VJ odrati jer si jazavac pa ce korice biti od tvoje koze:-))))

-DD-
Go to Top of Page

Bernard
Senior Member

2700 Posts

Member since 07/02/2002

Posted - 26/02/2002 : 22:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Bernard a Private Message
Mislim da ce biti dovoljno da naslovnicu otisnem u crnoj boji,uostalom navrati pa pogledaj.

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 26/02/2002 : 22:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Hmmm, znaci dobio si zamjenski materijal. Moram priznati da si probudio moju znatizelju! Nadam se da je rijesenje vise nego solidno ipak jedno je sigurno sa nestrpljenjem cekam polovicu 3. mjeseca kada cu konacno imati kompletnu originalnu kolekciju NN.
Ne boj se Bernarde i dalje cu kupovati i domace izdanje:-))))))))

-DD-
Go to Top of Page

Wahoomi
Average Member

Croatia
705 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 27/02/2002 : 00:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Wahoomi a Private Message
Bernarde ili DDevile, možete li pobliže objasniti u cemu je cijeli taj štos s naslovnicom Nathana Nevera. Koliko sam uspio shvatiti cini mi se da su Talijani nešto zeznuli.

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 27/02/2002 : 09:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Nisu Talijani nista zeznuli. Bernard mi je objasnio novo nastalu situaciju, u stilu kako su se navodno CASTELLINI i BONELLI prije nekog vremena posvadali. Kako svaki crtac dobiva odredeni postotak od prodanih stripova gdje god se oni objavljivali, BONELLI je odlucio maknuti naslovnice CASTELLINIJA bilo gdje u svijetu da mu nebi trebao placati naknadu.
Naravno Talijanima ce ostati te naslovnice jer covjek je vec dobio novac za njih, a i vec su objavljene.
Mi dobivamo nesto novo, sto ce to biti ne znam kao ni VI. Danas cu znati malo vise kada popricam sa Bernardom!
CASTELLINI je crtao naslovnice zakljucno sa 59-im brojem regularne serije, sto znaci da bi trebali imati 20-ak drugacijih naslovnica.
Najvecim NN FANOVIMA ne preostaje nista drugo nego da kao i ja nabave originalni serijal i tako si osiguraju predivne naslovnice koje je radio CASTELLINI. Nadam se da ce zamjenske naslovnice biti solidno izvedene...

-DD-
Go to Top of Page

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 27/02/2002 : 12:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
eto posla za Mikicu ponovo

|Top|
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 27/02/2002 : 14:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Uffff, nedaj Boze!

-DD-
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 27/02/2002 : 18:27:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
Sto se Castellinija tice moram napomenuti da su obe DD epizode koje je nacrtao fantasticne!
Njegov crtez je nekako bas americkog,superherojskog tipa:krupan,bombastican,nabijen akcijom...Tako da se nisam mnogo iznenadio kada sam saznao da prelazi u Marvel.
Bas bih voleo da vidim njegovog Srebrnog Letaca...

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000