pitanje u vezi kit tellera, koje izizkuje malo pretrage i usporedjivanja: 1. u LMS 697 pocinje repriziranje prvih epizoda. dali je to i pocetna epizoda iz prvih brojeva LMS-a? 2. dali je od LMS 697 do zadnjeg izdatog kit tellera LMS 996, izdavato po redu, naime dali je sta izbaceno u pogledu na epizode izdate u pocetku lms-a i zs? 3. LMS 996 je u stvari repriza kog LMS-a kad je kit izdavat prvi put- naime hocu da znam dokle je reprint dosao u odnosu na prvobitno izdanje u lms-u?
Nekakvo slicno pitanje i ja sam bio prije postavio i nisam dobio zadovoljavajuci odgovor. LMS 697 je ponovljeni broj ZS 54 s tim da LMS 697 ima 96 stranica, a ZS 54 83 stranice. Izgleda da je Dnevnik sa 697 poceo ponovo izdavati Kita po originalnim izdanjima, ali nisam siguran. Kao što se zna Dnevnik je preskakao u pocetku izdanja sa LMS na ZS i obratno tako da ne znam koji bi bio nastavak (iskreno, neda mi se tražiti i usporedivati). Zadnji broj izdanog Kita je 996 i ja mislim da Dnevnik tu epizodu nije izdao. Tocan popis Kita mogao bi napraviti netko tko ima originalne stripove i Dnevnikove. Najgori dio Kita je od pocetka pa negdje do LMS 150. Tu je sve zbrda-zdola. Kasnije se to ustabililo i mislim da je poslije Kit izlazio normalno prateci talijane. Vjerujem da bi Kruger mogao dati više podataka.
mozda bi mogao dati popis koje su koje epizode u Lms tj . koje se podudaraju ako koga zanima ali sto se tice originala to je tesko uporediti jedino ako mi netko posudi originale pa da ja lagano pretrazujem
ugh...ja ti posudim one od 101 do kraja , a ove do 100 kada pokupujem reprinte i ponesto originala koji su jeftiniji...DA TI TO LAGANO PRETRAZUJES???ne dolazi u obzir....he he he..trebalo bi ti godinu dana za to...he he he
samo napred momci , hehe nase nade su na vama Krugeru, valjao bi i usporedni popis izdanja u lms izs, kao sto si napravio za mikija, a o originalima, drugom prilikom kad se stripje kompletira *-*"Cogito ergo sum"*-*
Tesko ce se Stripje kompletirati jer je nazalost kolekcija Kit telera jako skupa, oko 3500-4500 Eura... Ovi prvi brojevi su uzasno skupi, pogotovo broj 31 (ili 32, nisam tocno siguran). Taj broj je iz nekog razloga jako rijedak, i kosta preko 1000 Eura...
Steta je sto nigde nema opisa epizoda kao sto ima kod Bonellija na sajtu. Po opisima bismo barem znali sta je sta. No, i po naslovima se da stogod zakljuciti. Stripje bi tu mogao pomoci, ali treba se zaista mnogo potruditi i mnogo vremena provesti da bi se doslo do nekih valjanih rezultata
Mislim da je dosta zeznuto cak i napraviti usporedni popis Dnevnikovih izdanja. Usporedivao sam LMS 697 i ZS 54 i nisu identicni. ZS 54 pocinje kako u utvrdenju kroje uniformu za jednog balavca (Kit Teler). Taj dio se provlaci na 5-6 stranica koje su izbacene u LMS 697. Isto tako kao što sam napisao LMS 697 ima 96 stranica za razliku od ZS 54 koji ima 83 stranice. Pokušacu i ja napraviti kakav-takav usporedni spisak Kita u izdanju Dnevnika kroz predstojece praznike, pa možda pomogne nekom.
Tesko ce se Stripje kompletirati jer je nazalost kolekcija Kit telera jako skupa, oko 3500-4500 Eura... Ovi prvi brojevi su uzasno skupi, pogotovo broj 31 (ili 32, nisam tocno siguran). Taj broj je iz nekog razloga jako rijedak, i kosta preko 1000 Eura...
Da, naravno da mislim na originale, ali nazlost, reprinata bas i nema na kile, U striparnicama koje sam ja posjecivao u Italiji Kit Teller je bio dosta slabo zastupljen, pa i na strip sajmovima (a tamo su bili uglavnom ovi rjedji brojevi sa astronomskim cijenama). I da, zaista taj broj 31 "Colui che viene dal nord" kosta preko 1000 Eura. Nevjerojatno, ali istinito:-) Bilo kakav usporedni popis se ne moze napraviti nazalost bez originale. A kao sto scanturion rece, cak nije lako ni napraviti usporedni Dnevnik-Dnevnik popis...