Author |
Topic  |
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 17/04/2003 : 17:56:17
|
Ja bojkotujem sva izdanja LMI comics dok ne izadje Mister NO, tek onda cu uzimati i ostale stvari
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
CortoMaltese
Average Member

.jpg)
Croatia
792 Posts
Member since 16/03/2003 |
Posted - 17/04/2003 : 20:26:05
|
Ma nije da mi treba,al bas me zanima jel iko dobio CD?? Inace,zadovoljan sam...Samo tako nastavi Tally.
Žene su vec odavno trebale biti moja propast. |
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Member since 07/07/2002 |
|
dino alic
Junior Member

Croatia
363 Posts
Member since 23/01/2003 |
Posted - 17/04/2003 : 21:48:52
|
kao prvo hvala tallyju sto je nakon svih tih silnih odlaganja napokon izdao striporamu.na prvo listanje ne djeluje lose, ali sam se malo posjetio i starih brojeva ponovo listajuci ih i oni mi djeluju malo bolje. napominjem, to su prvi dojmovi jer ovaj novi broj nisam cijel procitao.nedostaju strip vijesti i ostali tekstovi kojih je prije bilo vise, ali se nadam da ce se s vremenom i to vratiti.ono sto smatram apsolutno nepotrebnim je poster. ok kad klinci u spidrmanu lude ze posterima, ali kome jos trebe poster u reviji , koja samu sebe naziva revijom sa stripovima za odrasle .taj se prostor moze iskoristiti za neki kvalitetni kolor strip.ipak ne zelim biti previse kritican , jer teska su vremena, pa je svaki pokusaj ozivljavanja domaceg stripa za pohvalu.samo se nadam da ce u buduce biti i A1 klase hrvatskih stripova koji vec godinama odusevljavaju stranu publiku a kod nas ih nemamo sanse citati.tally samo tako nastavi!!! |
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5980 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 17/04/2003 : 21:53:13
|
Ne znam... meni su stripovi u proslim brojevima Striporame bili puno bolji. U ovoj mi niti jedan nije bas nesto pretjerano zanimljiv (da ne kazem da su mi svi poprilicno dosadni... iako sam to upravo rekao). Cak me i onaj Matakovic na samo 2 strane ubio od dosade.
-|VJ|- |
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5980 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 17/04/2003 : 21:54:22
|
No da... nadam se da ce i dalje izlaziti. I di su ti popisi nagradjenih... ne vidim ih na stranici. A ako su skoro svi koji su slali kupone nesto dobili ja bi trebo dobit bar 3 nagrade :P
-|VJ|- |
 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
Posted - 18/04/2003 : 09:53:27
|
Ovako, pokušat cu što objektivnije. Po sadržaju. Prelazak na manji format pozdravljam, jer mi se cini da Striporama ovako puno bolje funkcionira. Tratincica: Civilizirani ratovi je uobicajeno pacifisticko napuhavanje na kakvo sam navikao od Chakra Comix, ipak još uvijek bolje od Gde Kritike. Srodne duše su OK, ali nažalost ne više od toga. Crtež mi se svidio, pa i tema stripa, iako mislim da nije najuspješnije izvedena. Cini mi se da sam vidio jedan strip od istog autora u Bruhu (sudim po stilu crtanja, nešto a la Klub boraca) i taj strip je bio daleko bolji od ovog. No što je tu je. Scorpio je udarni strip, kvalitetna komercijala i to je to! Živjeli Horvatic i Ribic! Crnac Bill je jedan od mojih favorita u ovom broju, izvrsno nacrtan, (stilizacija) bolesne teme, ali moram priznati da me ovaj crnjak na kraju od suza nasmijao! Bravo Golube! Rokova stolica mi se svidjela, ali je daleko slabiji strip od Superheroja (prvonagradeni na predprošlom CRŠu). Crtež je odlican, prepoznatljiv stil. Doživljaji Fabijana Puha moj su favorit u ovom broju. S Ercegovicem se jednostavno ne može pogriješiti. Još kad bi mu crtež bio samo malo poletniji, opuštenije linije... No i to ce nadam se doci s praksom. Divlji zahod od strane Tallya razvikanog Zlatka Druška krasi stvarno fantastican crtež, ali i priglupa prica. Nadam se da ce scenarij albuma Jungle Rockers biti inspirativniji. Ciricev No.002 ima izlizanu ideju, ali je solidno nacrtan i u biti prilicno vješto izveden. Jako OK! In Your Face mi se svidio, Petruša ima svoj prepoznatljivi stil crtanja koji konstantno fura, a tema stripa je valjda poznata svima... Bravo Frano! Neprijatelj mi je jedini bezveze, crtež je ni vrit ni mimo, a stripovi o drogi i heroinu vec su mi se popeli navrh glave. Prvi broj Bruha tu je temu daleko bolje obradio. I na kraju standardno odlicni i prepozantljivi Hammerson isporucio je treceg od mojih favorita, Acid Comics. Cestitke, izvrsno, lude boje! Što se tice ostatka sadržaja, Prvoprikaz je ispunio svoju funkciju, informativan i zabavan, trebao bi postati stalna rubrika.
Prijedlozi: sveukupna kvaliteta stripova u ovom broju mogla bi se proglasiti solidnom, a drago mi je da Tally imaš sluha i za artisticki pristup kao i za komercijalu. Inace bih u Striporami volio vidjeti Macana, OBAVEZNO N.H.P.ovce, a mogao bi Tally nažicati i Štefa da ti štogod nacrta. Opet ponavljam kako bih volio da kontaktiraš Verigo u vezi s Outlaw Nationom. Zašto nema Biuka???? Probaj nagovoriti i Endemlije na suradnju. Morat cu te razocarati ovime: Striporama mi se svidjela, medutim mora se potruditi dosegnuti razinu Endema, koji jednostavno ima bolje stripove, zanimljivije i svima drage autore, bolji graficki izgled (Melina!!!) i otkacenije uvodnike i tekstualne priloge. Od iduceg broja trebalo bi staviti kontak rubriku, tj. Pisma citatelja, recenzije domacih strip izdanja, kao i informativnu rubriku koja ce izvještavati o strip dogadanjima u Hrvatskoj i šire. Striporama ima buducnosti, ali treba se svojski potruditi! I koliko ce cesto izlaziti? Još jednom, Tally HVALA TI!!! |
 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
|
kreso_stanic
Senior Member

.jpg)
Croatia
1504 Posts
Member since 18/12/2002 |
|
Tally
Average Member

Croatia
744 Posts
Member since 13/01/2003 |
Posted - 18/04/2003 : 15:34:09
|
uh, tko bi reko da ce biti toliko pohvala i kritika u isto vrijeme... Hvala svima koji mi dajete ideje kako je poboljšati... inace ove godine sma planirao 3 broja iliti sveska kako piše. Ovo je neka vrsta eksperimenta, da vidimo dali ima dovoljno interesa za domaci strip. Ako ima, eto nas i cešce... s hrpom dodatnih rubrika. U ovim svescima sam zamislio hrpu stripova, a na internetu uskoro bi trebalo biti više priloga, tj. tekstova, intervjua, stripica, i dr...
hvala na podršci...
Tally www.LMInfo.hr/comics
|
 |
|
Kornboy
Senior Member

Croatia
2936 Posts
Member since 07/06/2002 |
Posted - 18/04/2003 : 21:55:28
|
quote: Originally posted by Tally
uh, tko bi reko da ce biti toliko pohvala i kritika u isto vrijeme... Hvala svima koji mi dajete ideje kako je poboljšati... inace ove godine sma planirao 3 broja iliti sveska kako piše. Ovo je neka vrsta eksperimenta, da vidimo dali ima dovoljno interesa za domaci strip. Ako ima, eto nas i cešce... s hrpom dodatnih rubrika. U ovim svescima sam zamislio hrpu stripova, a na internetu uskoro bi trebalo biti više priloga, tj. tekstova, intervjua, stripica, i dr...
hvala na podršci...
Tally www.LMInfo.hr/comics
-Svidja mi se novi format -Poster je definitivno suvisan segment u ovoj prici -Bilo bi dobro kada bi veci dio magazina bio posvjecen underground i umjetnickom stripu -Nedostaju novosti iz svijeta stripa
Nemoj ubacivati poster u nadolazeci album Jungle Rockers, muka mi je od postera... |
 |
|
david
New Member

Croatia
237 Posts
Member since 19/01/2003 |
Posted - 19/04/2003 : 00:39:02
|
Nova striporama me moram priznati ugodno iznenadila i nadam se da ce tako i nastaviti , mislim bez uvazavanja nekih smijesnih savjeta o potrebi guranja "umjetnickih" stripova u striporamu i takvih sranja kojih ima ionako na sve strane .
|
 |
|
Kornboy
Senior Member

Croatia
2936 Posts
Posted - 19/04/2003 : 13:50:36
|
quote: Originally posted by david
Nova striporama me moram priznati ugodno iznenadila i nadam se da ce tako i nastaviti , mislim bez uvazavanja nekih smijesnih savjeta o potrebi guranja "umjetnickih" stripova u striporamu i takvih sranja kojih ima ionako na sve strane .
Ma da, treba objavljivati razlicita komercijalna sranja i uvlaciti se u supcinu svakome kome se stigne, zar ne??????? Koji ce nam kurac umjetnicki stil Danijela Zezelja, tko njega jebe, ionako nitko ne konta sto to on preko crteza zeli poruciti???????
Ako ti se sve to ne svidja ti ne moras gledati!!!!!! |
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 19/04/2003 : 21:42:06
|
Zelim istaci jednu malu, ali nekima vrlo interesantnu cinjenicu: znate kako je isla jedna mala rasprava kad ce Tally poslati Ultimate Spiderman & X-Men u BiH? E pa necete vjerovati, ali striporama je dosla kod nas samo nekoliko dana (tacnije, danas) nego sto je u Hrvatskoj. Svaka cast Tally, sto se tice ove distribucije, ides u stopu sa Snoopyem i Alan Fordom. No naravno, ne pada mi na pamet kupovati stvar 'tesku' 6 KM!!! Najvjerovatnije cu sacekati da neki ludjak to kupi pa proda Mirsi, kosto to Zeljko sa dosta pameti radi!
It's a good day to die... |
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 20/04/2003 : 03:14:47
|
quote: Originally posted by Kornboy
quote: Originally posted by david
Ma da, treba objavljivati razlicita komercijalna sranja i uvlaciti se u supcinu svakome kome se stigne, zar ne??????? Koji ce nam kurac umjetnicki stil Danijela Zezelja, tko njega jebe, ionako nitko ne konta sto to on preko crteza zeli poruciti???????
Ako ti se sve to ne svidja ti ne moras gledati!!!!!!
ostro ali istinito  zezelj po meni nije za siroku publiku i ne treba ga trpati u komercijalu (sto bi striporama trebala biti, zar ne ) takve tipove autora koje kako korny kaze NITKO ne razumije iz mase (ne slazem se ) treba ostavit na individualan odabir pojedinca (citaj: kupite si album!)  
|
 |
|
Kornboy
Senior Member

Croatia
2936 Posts
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
|
Kornboy
Senior Member

Croatia
2936 Posts
Posted - 20/04/2003 : 03:39:48
|
quote: Originally posted by degman
onda se oboje slazemo sto sam rekao gore?!
Zakon
Cycle of life and death supposedly goes 'round and 'round yet it stops with me Glorious hunter of my faith I have sinned Killers are quiet like the the breath of the wind...
|
 |
|
david
New Member

Croatia
237 Posts
Member since 19/01/2003 |
Posted - 20/04/2003 : 12:02:09
|
quote: Originally posted by Kornboy
[quote]Originally posted by david
Ako ti se sve to ne svidja ti ne moras gledati!!!!!! [/quote
"Razlicita komercijalna sranja" fale na hrvatskom trzistu iako to nisu rijeci kojima bi opisa striporamu , ako mene pitas komercijala vuce na kvalitetu .Mora da bi se prodala ,a ovi "umjetnicki stripovi" mogu biti i tesko sranje (sta je umjetnost tebi ,nekom je tesko sranje ,npr. sta mislis o apstraktnom slikarstvu ). Ovo zadnj sta si kaza vridi i za tebe. |
 |
|
Kornboy
Senior Member

Croatia
2936 Posts
Posted - 20/04/2003 : 20:31:55
|
Sve sto si rekao je istina. Oprosti ali ne zelim nikakvu svadju, izgleda svi imamo drukciju viziju strip-umjetnosti u cjelini. Tako to ide...
Cycle of life and death supposedly goes 'round and 'round yet it stops with me Glorious hunter of my faith I have sinned Killers are quiet like the the breath of the wind...
|
Edited by - Kornboy on 20/04/2003 20:33:01 |
 |
|
rudi
New Member

Slovenia
270 Posts
Member since 09/06/2002 |
|
sAdam
Junior Member

Croatia
346 Posts
Member since 29/06/2002 |
|
Thunderbolt
Senior Member

Croatia
2333 Posts
Member since 22/12/2002 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Posted - 26/04/2003 : 00:36:03
|
quote: Originally posted by Thunderbolt
MA DI MI JE CD??????????? NA PAZINSKIN KIOSCIMA GA NEMA!!!!!!!! A PISE SVAKI 2.!!!!!!!!!!
nema ga ni u mome sto je uopce na cdu |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 26/04/2003 : 08:35:12
|
quote: Originally posted by degman
quote: Originally posted by Thunderbolt
MA DI MI JE CD??????????? NA PAZINSKIN KIOSCIMA GA NEMA!!!!!!!! A PISE SVAKI 2.!!!!!!!!!!
nema ga ni u mome sto je uopce na cdu
kupio sam striporamu i dobio cd...malo sam njušako po kioscima u splitu...svaki ima cd,bar tamo gdje sam gledao po kioscima...na cd-u je neka igra,bar tako mislim,jer ga nisam uopce ni otvorio
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... |
 |
|
Topic  |
|