Ocito je ovdje bila neka zabuna kod samog SB. Ja sam vec prije vidio da su ovaj MM Generazioni nazvali Extra izdanjem br.25 iako nema onaj logo Extra na sebi koji imaju svi drugi brojevi. I kao sto je vec naveo Mord Extra broj 25 je vec ranije izasao. Svi drugi Extra su na manjem broju stranica i kostaju 2.8 eura dok je ovaj 2 eura skuplji, sto isto nije nacin rada kod SB jer obicno istu seriju prodaju po istoj cijeni. Zasto oni i ovaj broj zovu Extra i to br. 25 nemam pojma.
Hm, nije se zbunio, nego se to zove Extra 25 bis! :-) Upravo sam provjerio u stripu:-) Ovaj povodom 100 godine je "Il mistero delle nuvole parlanit" ili "Misterij govorecih oblaka";-) Inace prilicno zanimljiva epizoda. Kao donesen je zakon kojim je strip stavljen van zakona i marti se nalazi u sredistu jedne afere "krijumcarenja i raspracavanja stripa":-)))) Kao dodatak ima specijalni prilog sa stripom (jednom tabla za svaku dekadu od proslih 100 godina) u kojoj je Marti nacrtan u stilu stripa iz odredjenog razdoblja (Little Nemo, Superheroes....) Zanimljivo, zaista. To jejos i objavljeno kao cartonato, u velikom formatu u boji, tvrdih korica. Vidio sam ga u Trstu prije par tjedana, 20 Eura:-)
Ne spominji mi cartonato izdanja, glave ce mi doci ovih dana... :) A MM Extra 25 BIS?!!! Pa oni nisu normalni! Mozda je to u onom fazonu da pise da su i specijalci dodaci redovnih brojeva?
-- "Nothing makes a writer better than a fucked up childhood."
Mislim da ce i moj Xanadu biti tu negde, ako ne jos i gori Lele meni, ima narednih dana samo sa zanimljivostima da se bakcem (pa sam pojam Xanadu zauzece oko desetak odrednica).
Vidim da se Djole nije zajebavao kada je govorio da ima sedam strana zanimljivosti, bole me oci, a nisam došao ni do pola!
________________________ How did we get here,how'd you get here I went looking, there's so much to see I went looking for spirit, found alcohol I went looking for soul, I bought some style I wanted to meet God but you sold me religion...
E Djole, polomio sam se od smeha citajuci recenziju "Pešcane planete". Kupio sam je pre jedno godinu dana u Striparnici i nikako nije došla na red za citanje. Posle ove tvoje recenzije izgleda da ce i da ostane na polici...