Author |
Topic |
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 26/05/2003 : 07:08:27
|
svi mi znamo za los kvalitet Dnevnika. Markos je u pravu, nema zivota od sjecanja, da je danasnja situacija na nasem trzistu bolja ja sigurno ne bih patio za Dnevnikom. Ne preostaje mi nista drugo nego da se nadam boljim vremenima.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 26/05/2003 : 10:12:04
|
Ma dajte ljudi... Cinjenica stoji da je Dnevnik radio stripove loše kvalitete. Isto tako stoji cinjenica da je izdao ogroman broj junaka na cemu sam im vjecno zahvalan. Nadalje, sjekli su i cenzurirali stripove što je užas. Ako ih usporedujemo sa Slobodnom Dalmacijom i Ludensom zaista cemo poceti miješati kruške i jabuke kako Markos kaže jer druga su vremena ljudi! Da Dnevnik danas izdaje stripove možda bi bili kvalitetniji od primjeraka SD i LU, a možda i ne bi. Isto tako, da su prije 15 godina SD i LU izdavali stripove možda bi to radili puno bolje nego što je to radio Dnevnik, a isto tako možda i ne bi. Rezime svega je da trebamo biti zahvalni svima! I Dnevniku i Slobodnoj Dalmaciji i Bernardu (Ludensu)! Amen!
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 26/05/2003 : 10:41:15
|
Da Dnevnik danas radi stripove, sigurno ne bi bili kvalitetniji od Ludensa i SD. Dovoljan dokaz je "Nova" LMS i ZS serija koja je stampana u isto vrijeme otprilike kao i SD prvi brojevi. Dnvevnik je uvijek imao najlosiji papir i uvez od svih stripova.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Posted - 26/05/2003 : 10:56:01
|
quote: Originally posted by Markos
Da Dnevnik danas radi stripove, sigurno ne bi bili kvalitetniji od Ludensa i SD. Dovoljan dokaz je "Nova" LMS i ZS serija koja je stampana u isto vrijeme otprilike kao i SD prvi brojevi. Dnvevnik je uvijek imao najlosiji papir i uvez od svih stripova.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Ma glupo je uopce pricati o tome šta bi bilo kad bi bilo...
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17812 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 26/05/2003 : 12:38:14
|
quote: Originally posted by Renky
Ma meni je oduvik u Dnevniku bila najbolja NENSI BRLEK
štrc štrc
Ja sam sam sebi legenda, mada drugima nisam! When there's no more room in hell, the dead will walk the earth. |
|
|
Aster
Average Member
Hungary
871 Posts
Member since 18/06/2002 |
Posted - 26/05/2003 : 13:02:38
|
quote: Originally posted by ---dp---
Meni ta cenzura uopste nije smetala... Na ovom forumu je inace omiljeni sport "pljuvanje po 'Dnevniku'", ali oni su cak izdavali i "Bela i Bronko", a da ne spominjemo sta bi bilo da su im ostala prava za Bonellija u YU (makar i ovakvoj skracenoj), ubedjen sam da bi izdavali i sve ostale Bonelijeve junake, u prvom redu Dampyra, Magica Venta, Geu i ostale
Eh da nije bilo Dnevnika,sto bismo mi citali??? Dnevniku sam zahvalan sto mi je djetinjstvo napravio bogatijim. Ah,dobra stara vremena! Istina da im kvalitet stripova nije bio uvijek savrsen i da je kvalitet SD i Lu mnogo bolji,ali preko jednog mjeseca izdali su gomilu toga. U sadasnjoj situaciji se treba moliti da izadje sledeci broj kojeg stripa. |
|
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Member since 20/03/2002 |
Posted - 26/05/2003 : 16:21:52
|
quote: Originally posted by Gaston
Upalo mi je u oci kako niti u jednom trenutku u navedenom stripu nije napisano o kojoj zemlji se dogada radnja i za koju zemlju je Martinu i Javi bilo tako teško dobiti vizu. Nadalje, kad napokon dodu na odredište ponovo se nikako ne spominje u kojem su gradu i kuda se krecu. Interesira me da li itko zna da li je razlog tome bila cuvena YU cenzura ili je isti slucaj bio i u talijanskom originalu. Vjerujem da je ova prva pretpostavka puno bliža istini iako mi nije jasno što je tu trebalo cenzurirati...
And I must be an acrobat to talk like this and act like that..
Stvarno ne uvidjam potrebu da se igdje u stripu posebice naglasi da ih je put vodio u SSSR.
Mislim da je stvar opce kulture da se zna kako Tunguska pokrajina (u nas pocesto iz sprdacine zvana Tunguzija) pripada ex SSSR-u, kao sto Balaton pripada Madjarskoj, ili Sonora Meksiku...
-- [kazaliste sjena] http://www.inet.hr/~zzmiric/
|
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 26/05/2003 : 19:44:20
|
quote: Originally posted by Gand
Upalo mi je u oci kako niti u jednom trenutku u navedenom stripu nije napisano o kojoj zemlji se dogada radnja i za koju zemlju je Martinu i Javi bilo tako teško dobiti vizu. Nadalje, kad napokon dodu na odredište ponovo se nikako ne spominje u kojem su gradu i kuda se krecu. Interesira me da li itko zna da li je razlog tome bila cuvena YU cenzura ili je isti slucaj bio i u talijanskom originalu. Vjerujem da je ova prva pretpostavka puno bliža istini iako mi nije jasno što je tu trebalo cenzurirati...
Stvarno ne uvidjam potrebu da se igdje u stripu posebice naglasi da ih je put vodio u SSSR.
Mislim da je stvar opce kulture da se zna kako Tunguska pokrajina (u nas pocesto iz sprdacine zvana Tunguzija) pripada ex SSSR-u, kao sto Balaton pripada Madjarskoj, ili Sonora Meksiku...
Dobro zboriš!! |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Posted - 26/05/2003 : 22:08:12
|
Cuj, ako tebe ne zanima na koji aerodrom i u koji grad su sletjeli, zatim kuda su se kretali na putu prema Tunguski, te još nekoliko sitnica vezanih za hladni rat pocetkom 80-ih onda ti zavidim. Mene interesiraju sve sitnice i pojedinosti u stripu pa tako i ove navedene. Ime SSSR je samo vrh ledenog brijega.
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Posted - 26/05/2003 : 22:09:03
|
quote: Originally posted by Bardho
Dobro zboriš!!
Ocito ste dvojica kojima detalji baš i nisu bitni...
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 27/05/2003 : 07:02:21
|
Mozete ih i meni slobodni pokloniti, primam sve osim Zagora!
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
|
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Posted - 27/05/2003 : 11:06:03
|
quote: Originally posted by Gaston Ocito ste dvojica kojima detalji baš i nisu bitni...
Gledaj to mojim ocima!!! Ocito si ti taj kojem su potrebni nebitni detalji !
Mislim stvarno, na stranu zajebancija.... koji je point detaljiziranja da su MM i Java trazili vizu za SSSR prilikom ekspedicije u Tungusku?
Jel bilo potrebno naglasiti dok su bili u Veneciji da su sletili u Italiju!?
Ako zelis reci da nisi znao gdje pripada Tunguska pa ti je taj "detalj" ostao nedorecen, onda je to druga prica. Mislim, nije sramota ne znati, pa nitko ne zna sve, no IMHO ne treba mistificirati oko takve stvari na takav nacin, vec je jednostavnije pitati "Gdje se nalazi fucking Tunguska"
Moje misljenje i bez uvrede molim!
Zivio!
|
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Posted - 27/05/2003 : 13:49:19
|
Gledaj to mojim ocima!!!
Pokušao sam ali malo je mutan pogled. Ocito si promašio temu, a meni se ne da pojašnjavati trivijalne i ocite stvari.
|
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Posted - 27/05/2003 : 13:51:20
|
Gastone, najmanje mi je namjera bila uvrijediti te, a cini se da si to tako shvatio. Ako sam u pravu, ispricavam se. Ako ne, forget i ajmo dalje u revijalnom tonu. Jebes raspravu ako nije konstruktivna i ako joj emocije pomute bit.
|
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Posted - 27/05/2003 : 15:15:21
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Mozete ih i meni slobodni pokloniti, primam sve osim Zagora!
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?
Eh šteta!! A ja ko za peh imam samo Zagora!! |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Posted - 27/05/2003 : 15:19:07
|
Gastone, najmanje mi je namjera bila uvrijediti te, a cini se da si to tako shvatio. Ako sam u pravu, ispricavam se. Ako ne, forget i ajmo dalje u revijalnom tonu. Jebes raspravu ako nije konstruktivna i ako joj emocije pomute bit.
Dobro zboriš!! |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17812 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
---dp---
Advanced Member