Author |
Topic  |
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
fumettisti
Senior Member

Croatia
2265 Posts
Member since 13/07/2002 |
Posted - 24/06/2003 : 11:49:47
|
kapetan miki,blek,tim i dasti,tex,zagor,narednik york,kit tele,,to su oni koji su meni zanimljivi ,iako ima i hrpa onih koji kod nas bas i nisu poznati. ja,s obzirom na cijene,nabavljam samo reprinte;kapetan miki,blek,kit teler a ostale kako se zainteresiram. |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 24/06/2003 : 14:44:24
|
Ja imam zagora prvu seriju 1-38 od EM to izgleda GOTIVNO!
I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
|
Edited by - seinfeld on 25/06/2003 12:30:51 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
fumettisti
Senior Member

Croatia
2265 Posts
Posted - 25/06/2003 : 05:34:00
|
od bleka....kompletnu zadnju "crvenu"seriju...iz 1990.godine prvih 8 serija strisce//postoji 27 serija,,,zatim prvih 45 komada serije miki e blek gigante,, kompletnu seriju "orizzontale" iz 1976 godine(samo 16 izaslih komada),i oko 70 komada serije" gli albi di blek",to je nesto u formatu alan forda a ima ukupno preko 450 izaslih brojeva u toj seriji.zatim nekoliko brojeva "freccia pocket",i jos nekoliko izdanja ali samo po desetak komada maksimum. |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 25/06/2003 : 11:20:46
|
Da prva serija striscia imas to na situ pa pogledaj. Prlicno jeftino s postarinom mislim da je bilo jedno 120-130 euro.
I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Member since 19/10/2001 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
|
fumettisti
Senior Member

Croatia
2265 Posts
Posted - 26/06/2003 : 12:00:55
|
da,VJ,ja iskljucivo od tih prvih serija kupujem samo reprinte a ove zadnje serije od bleka i mikija je moguce nabaviti dosta povoljno..mislim na serije od 21 do kraja.. dp...Vedran je rekao sta misli a i ove reprint serije od ed.Mercury su dosta lose kvalitete u odnosu na reprinte koje izdaje IF o bleku i mikiju. |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 26/06/2003 : 12:03:14
|
Striscie od EM su inace dobre kvalitete samo da naglasim.
|
 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Posted - 26/06/2003 : 12:24:44
|
Ja radje nabavim originalnu strisciu umjesto gomilu kopija. Srecom ima ih dosta koje nisu skupe (npr. zadnja serija Zagora se moze nabaviti vec od 10 eura pa i manje ako je slabije ocuvana).
-|VJ|- |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 26/06/2003 : 14:43:41
|
Tutto je zakon ;-)))))))))))))))))).
|
 |
|
fumettisti
Senior Member

Croatia
2265 Posts
Posted - 26/06/2003 : 23:39:42
|
slazem se sa tobom,vj,ali s obzirom na cijene tih prvih vrlo skupih,bolje mi je nabaviti ono sto se moze od kopija a kao sto rekoh zadnje serije trazim originale. seinfelde,svatko ima svoje zadovoljstvo,meni osobno je tutto bezveze iz samo jednog razloga::oni odvratno veliki logosi na naslovnicama.. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 27/06/2003 : 05:03:42
|
Uf, ja sad imam GOMILU pitanja za sve vas bolje upucene. Krenucu sa pitanjem o Zagoru... Dakle, sta je izdavano, koliko ima reprinta, kad su izdavani (striscie, reprinti, Zanit (to je valjda isto sto i Zagor gigante), pa reprinti toga (to je valjda ono sto ste rekli da je prima ristampa ili ono sto se zove nesto kao "rosso..."), pa racolte, pa tutto, pa tutto racolte). Verujte da je meni jako tesko da sve to sto znam, a izgleda da ne znam ni za trecinu onoga sto postoji, slozim hronoloski. Dakle, NAJLJUBAZNIJE MOLIM za pomoc, to jest za odgovor... |
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Posted - 27/06/2003 : 09:43:43
|
quote: Originally posted by fumettisti
slazem se sa tobom,vj,ali s obzirom na cijene tih prvih vrlo skupih,bolje mi je nabaviti ono sto se moze od kopija a kao sto rekoh zadnje serije trazim originale.
To se podrazumjeva ako namjeravas skupiti sve a nisi dobitnik jackpota na lotu. :) Ja za sada pikam tek po jednu originalnu ali jeftiniju striscu kad odem do Italije. No onih prvih nekoliko brojeva Zagora sam i ja nabavio u reprintima... nek se ima takvo dok jednog dana ne postanem onaj dobitnik jackpota iz prve recenice :).
-|VJ|- |
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Posted - 27/06/2003 : 10:03:18
|
quote: Originally posted by ---dp---
Uf, ja sad imam GOMILU pitanja za sve vas bolje upucene. Krenucu sa pitanjem o Zagoru... Dakle, sta je izdavano, koliko ima reprinta, kad su izdavani (striscie, reprinti, Zanit (to je valjda isto sto i Zagor gigante), pa reprinti toga (to je valjda ono sto ste rekli da je prima ristampa ili ono sto se zove nesto kao "rosso..."), pa racolte, pa tutto, pa tutto racolte). Verujte da je meni jako tesko da sve to sto znam, a izgleda da ne znam ni za trecinu onoga sto postoji, slozim hronoloski. Dakle, NAJLJUBAZNIJE MOLIM za pomoc, to jest za odgovor...
Evo na brzinu iz glave pa mozda stogod zaboravim... imas 4 serije striscia (collana lampo), ukupno 239 komada, one su izlazile od '61-'70. Od '62-'65 izaslo je 35 raccoltina u formatu striscia i to su bili reprinti striscia (collane lampo) sa po 2 stare strisce u jednoj raccoltini. Zenith (inace druga serija Zenitha) poceo je izlaziti '65 a sa brojem 52 do danas izlazi Zagor. Zenith je na pocetku objavljivao price iz striscia a kad su to ispucali tj. sustigli nove price koje su izlazile u strisciama striscie su se zagasile a ostao je samo Zenith. 1970 pocinje pak izlaziti i prvi reprint Zenitha (samo onih sa Zagorom) i to se od Zenitha ponajvise razlikuje po numeraciji na hrbatu (jer Zenithov 52, odnosno prvi Zagor je ovdje numeriran kao broj 1) te po malom crvenom natpisu Zagor (po cemu to izdanje izmedju ostalog nazivaju i scritta rossa, a ostali nazivi su costolina rossa, prima ristampa...). Ako se ne varam tih prvih reprinata je izaslo 161 komad a neki raniji brojvi su stampani vise puta i razlikuju se jedino po cijeni (datum u samom stripu nije mjenjan). Sredinom '80 ih krenuo je tutto Zagor, objavljeno je 235 komada, razlikuju se od starijih po tome sto su to "renovirana" izdanja (izmjenjeno je dosta teksta pa i samog crteza). Za ostala izdanja (special, Cico, Almanah, Maxi, cartonato) vjerojatno znas o cemu se radi. Raccolte su u biti sljepljene dve epizode Zagora ili Tutto Zagora s novim koricama i kao takve ponovno pustene na kioske...
-|VJ|- |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 28/06/2003 : 05:54:33
|
Hvala mnogo Vedrane, sad mi je mnogo toga jasnije. U sustini, nisam znao da su neke epizode prima ristampe stampane vise puta (sa raznim cenama), jer me je to na raznim oglasima na e-bay obicno zbunjivalo, te ristampa od 200 lira, pa onda ta ista ristampa od cak 350 lira. Pored toga, takodje nisam znao za reprint striscie, znam da su prve bile u cetiri serije, ali nisam znao za raccoltine. Jos samo dva pitanja: 1. Jesu li te raccoltine striscia samo ukoriceni neprodati primerci, ili su ipak ponovo stampani i tako izdavani? 2. Sta je onda ovo sto je Seinfeld kupio za 130 eura? (to nisi spomenuo, a jasno je da to nije racoltina, vec neka anastatica) |
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Posted - 28/06/2003 : 09:24:29
|
quote:
Hvala mnogo Vedrane, sad mi je mnogo toga jasnije. U sustini, nisam znao da su neke epizode prima ristampe stampane vise puta (sa raznim cenama), jer me je to na raznim oglasima na e-bay obicno zbunjivalo, te ristampa od 200 lira, pa onda ta ista ristampa od cak 350 lira.
Ista stvar, samo sto su raniji brojevi dostampavani pa zato je razlicita cijena ali nista drugo nije mjenjano. Prvi brojevi ristampe u prvom tiskanju imaju cijenu od 200 lira.
quote: Pored toga, takodje nisam znao za reprint striscie, znam da su prve bile u cetiri serije, ali nisam znao za raccoltine. Jesu li te raccoltine striscia samo ukoriceni neprodati primerci, ili su ipak ponovo stampani i tako izdavani?
E to ne znam. Zapravo, ni talijani ne znaju previse o tim raccoltinama jer su izglda vrlo rijetke (iako sam ih nekoliko puta vidio na eBayu i cijena je bila preko 100 eura po komadu).
quote: Sta je onda ovo sto je Seinfeld kupio za 130 eura? (to nisi spomenuo, a jasno je da to nije racoltina, vec neka anastatica)
Anastatica ti je u biti vjerna kopija originala, dakle nista nije mjenjano u odnosu na original, samo sto je stampano nedavno i ne mozes se zabuniti da se radi o originalu. :) A tiraz tih anastatica je prilicno mali (mislim oko 1000 komada) i zato im je cijena u biti i prevelika ako uzmemo u obzir da se zapravo ne radi o nicemu vrijednom.
-|VJ|- |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 29/06/2003 : 04:40:01
|
Hvala, sad mi je sve jasno po pitanju Zagora. Neko je negde napisao "costelina rossa" ili nesto slicno, pa ja nisam nista hte pitati, ali kad je Seinfeld napisao jos i striscia anastacia, onda sam se ja zapitao da li ja to sve sanjam. No, sad mi je sve jasno... Eto, kad si vec tu, malo bih te jos iskoristio po pitanju Zagora. Cini mi se da na osnovu nekog tvog ranijeg posta zakljucio da imas ove reprinte prvih Zagorovih apizoda koje su ustvari specijalna izdanja radjena u koloru (dakle, "Zaseda u sumi", pa nadalje). Mislim da je to nesto sto je skoro izaslo. Koliko je toga izaslo, da li je veliki ili mali format, koliko svaka sveska ima strana i koja je cena? (jasno ti je da te ne pitam za one stare velikoformatne specijalce u boji u kojima su vec izasli "Zagor prica", "Zagorova odiseja" i "Car orlova") |
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts
Posted - 29/06/2003 : 10:21:37
|
quote:
Eto, kad si vec tu, malo bih te jos iskoristio po pitanju Zagora. Cini mi se da na osnovu nekog tvog ranijeg posta zakljucio da imas ove reprinte prvih Zagorovih apizoda koje su ustvari specijalna izdanja radjena u koloru (dakle, "Zaseda u sumi", pa nadalje). Mislim da je to nesto sto je skoro izaslo. Koliko je toga izaslo, da li je veliki ili mali format, koliko svaka sveska ima strana i koja je cena? (jasno ti je da te ne pitam za one stare velikoformatne specijalce u boji u kojima su vec izasli "Zagor prica", "Zagorova odiseja" i "Car orlova")
Nemam sve, imam samo prva 4 u boji (prodaju se u paketima po 4 sveske, format je otprilike kao americki stripovi a svaka pojedina sveska je u biti reprint striscie samo na tom drugom formatu i naravno u boji) te imam i istu stvar u tvrdokoricnom izdanju sto je izaslo kad smo bili u Milanu. No Zole ti ima sve te reprinte u koloru pa najbolje da pitas njega za detalje (a buduci da se Zole ne mice iz staff rooma i burze najbolje da ga mailas).
-|VJ|- |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 29/06/2003 : 11:33:12
|
Vidim puno citate Zagora na italijanski. Meni to netreba nego mi recite kako vam se cini prevod, jeli mnogo skraceno i slicno.
Sigurno neki od vas ima i usporedni popis (vidi onaj susjedni topic). |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 29/06/2003 : 11:54:45
|
Nije bas puno skraceno.
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 30/06/2003 : 02:56:20
|
quote by VJ: _______________ Nemam sve, imam samo prva 4 u boji (prodaju se u paketima po 4 sveske, format je otprilike kao americki stripovi a svaka pojedina sveska je u biti reprint striscie samo na tom drugom formatu i naravno u boji) te imam i istu stvar u tvrdokoricnom izdanju sto je izaslo kad smo bili u Milanu. No Zole ti ima sve te reprinte u koloru pa najbolje da pitas njega za detalje (a buduci da se Zole ne mice iz staff rooma i burze najbolje da ga mailas). _______________ ...hoces reci da imas samo jedan paket od 4 sveske, ili imas 4 paketa od po 4 sveske, to jest 16 svezaka? Ja sam video format i naslovnice na sajtu izdavaca, ali nisam bas sve shvatio jer je sve na italijanskim, uz to ne pise tamo koliko je brojeva do sada izdato. Jasno je da je sve to naknadno kolorisano. Takodje sam zaboravio cenu tog izdanja u mekom povezu (tamo je cena jos bila u lirama, a kad sam gledao nisam znao cak ni kurs lire prema DM)... |
 |
|
Topic  |
|