forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Izgleda da se Zagor u Italiji jako dobro prodaje..
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

comicman
Senior Member

1684 Posts

Member since 17/04/2002

Posted - 03/07/2003 : 20:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit comicman's Homepage  Send comicman a Private Message
Dobro Markose ubedio si me
a jel imas neke brojke kako je bila prodaja pre 20-30 godina.
u jedan topik dp je rekao da se Zagor u SFRJ u jednom periodu prodavao oko 700.000 komada(23 miliona stanovnika)
u Italiji bi to bilo bar milion komada

"FOXHOUND"
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 03/07/2003 : 20:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
To je tipicno za nas mentalitet, Zagor se dobro prodaje dok se jedan inteligentan strip kao MM lose prodaje dok je u Italiji obrnuto. Davno sam na forum stavio jedan tekst o MM gdje je sve lijepo objasnjeno. Ipak smo mi narod koji voli nasilje i dobru tucu pa se valjda zato Zagor, koji je postao smijesan, i dalje dobro prodaje.

Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 03/07/2003 : 21:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message

Originally posted by SejoSexon

To je tipicno za nas mentalitet, Zagor se dobro prodaje dok se jedan inteligentan strip kao MM lose prodaje dok je u Italiji obrnuto. Davno sam na forum stavio jedan tekst o MM gdje je sve lijepo objasnjeno. Ipak smo mi narod koji voli nasilje i dobru tucu pa se valjda zato Zagor, koji je postao smijesan, i dalje dobro prodaje.

Sejo, jel moguce dosegnut granicu u tom vjecnom pljuvanju po Zagoru. Sve me više podsjecaš na nekoga, samo što se sa tobom slaže više ljudi. I ja volim MM, ali dosta pljuvanja po Zagoru.

Murders in the Rue Morgue
they're never gonna find me
I'm never going home.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 03/07/2003 : 21:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Ne pljujem ja po njemu nego govorim ono sto je istina. Zagor vise pase nasem balkanskom mentalitetu nego MM. Zar nije tako? Nemoj mi reci da nije!

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 03/07/2003 : 21:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Plz ne lupetaj tiiite ti.

I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 03/07/2003 : 21:25:28  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message

Ne pljujem ja po njemu nego govorim ono sto je istina. Zagor vise pase nasem balkanskom mentalitetu nego MM. Zar nije tako? Nemoj mi reci da nije!

Ma, fuck balkanski mentalitet. Stvar je u tome što vecina ljudi traži nešto za rasteretit um od svakodnevice, a najbolji za to je Zagor jer je prica jednostavna, Zagor macho itd. MM je pun filozofije, povijesti, znanosti, a to nije ono što debili traže. Žele razbibrigu, a ne predavanje. Tako MM kupuju stripoljupci. A njih nema dovoljno.

I'm never going home.

Edited by - byoman on 03/07/2003 21:27:19
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 03/07/2003 : 21:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message

Originally posted by seinfeld

I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.

Koliko ja znam, lupetanje još nije zakonom zabrsanjeno, a kad postane:
SEND ME TO THE CHAIR!!!!
JBT-a tiiiii!

I'm never going home.

Edited by - byoman on 03/07/2003 21:27:05
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 03/07/2003 : 21:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message

ne lupetam Tite mi

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 03/07/2003 : 21:28:47  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message
Sejo, mislim da ima dosta istine u tome sto si rekao.
Stvarno me cudi da su u Italiji sa tolikim stanovnistvom i originalnim stripovima tirazi nasih omiljenih junaka (citaj: Zagor, mislim, Mister No za Seju ) ) tako mali.

Don't let your dreams be dreams, you know this living is not so hard as it seems.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 03/07/2003 : 21:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Evo topica o MM

http://www.stripovi.com/Forum/topic.asp?TOPIC_ID=6406&SearchTerms=MM

Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 03/07/2003 : 21:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message

ne lupetam Tite mi

Falio si. Treba: "tiiite mi"

I'm never going home.
Go to Top of Page

Advanced Member

Denmark
3264 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 03/07/2003 : 23:26:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Top a Private Message
ma fora je u tome sto se ponavljas ko pokvarena ploca Sejo. we've got your messege!

*-*"The only thing we have to finde out, is what to do with the time that is given to us."*-*
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/07/2003 : 23:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Ma vidi se da talijani imaju ukus i da im je Tex na prvom mjestu!
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 03/07/2003 : 23:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
A zbog cega se Zagor prodaje bolje nego MM kod nas?
Ma mislim da to uopce nema veze sa balkanom ni sa nekim mentalitetom.
Koliko znam prvi zagor kod nas je izasao daleke 1968 a prvi MM 1982,
dakle zagor je imao cak 14 godina vise da stekne klub obozavatelja
i da se dublje ukorjeni kod citatelja i kolekcionara stripova.
Sa druge strane zagor i MM su sasvim dva razlicita stripa po radnji.
To mi dodje kao da uporedim neku naucno-fantasticnu knjigu sa puno podataka
i neki avanturisticki roman dzepnog formata namjenjeno citateljima da prekrate putovanje.
Zbog jednostavnije radnje mnogi "prolazni" citaci prije ce kupiti zagora nego MM.
Mnogima je zagor bio strip iz djetinstva i poput mene nikada ga nece izbaciti
iz svog kluba stripova koje volimo iako mozda nece nikada biti broj jedan.
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 03/07/2003 : 23:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
sto se tice SFRJ znam da se najslabije prodavao ken.pih...

AMERICKA NACIJO URADI MI FELACIO!!!
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 03/07/2003 : 23:57:12  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
mislim bio mu je najmanji tiraz,pa je vjerovatno zbog toga i izaslo tako malo epizoda

AMERICKA NACIJO URADI MI FELACIO!!!
Go to Top of Page

Ned Mace
stripovi.com suradnik

Croatia
638 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 04/07/2003 : 00:25:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Ned Mace a Private Message

Originally posted by Dado

A zbog cega se Zagor prodaje bolje nego MM kod nas?
Ma mislim da to uopce nema veze sa balkanom ni sa nekim mentalitetom.
Koliko znam prvi zagor kod nas je izasao daleke 1968 a prvi MM 1982,
dakle zagor je imao cak 14 godina vise da stekne klub obozavatelja
i da se dublje ukorjeni kod citatelja i kolekcionara stripova.

Zato je i Tex najpopularniji u Italiji...

Tko pije mret ce, ko ne pije i pre ce!
Go to Top of Page

Tomek
Advanced Member

Croatia
3857 Posts

Member since 16/03/2002

Posted - 04/07/2003 : 01:00:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tomek a Private Message
sejo ne gubi vrijeme dokazivajuci da je MM bolji od Zagora
i u pravu si sa balkanskim mentalitetom
kod nas pale nasilnici
za martina se ipak treba malo više potrudit da bi ga stvorio i bit malo upoznatiji s nekim stvarima da bi ga, ne shvatio, nego da bi dobio potpunu sliku o njemu

Hajduk živi vjecno

We want to see old Ireland free once more.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 04/07/2003 : 06:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
To sa tim da je mrzelo traziti nije, jer sam krisom dao pare i Ljubisi (jednom drugaru koji je takodje isao na tu ekskurziju...) Ljubisu muzeji i galerije uopste nisu zanimali, pa je on lutao po gradu sam za sebe. Ljubisa nije nasao nijednog Zagora nigde, pa mi je kupio dva Dilan Doga, znajuci da i njega gotivim). Dakle, Zagor je bio rasprodat po svim kioscima. Da ne govorim da nigde nije bilo ni specijala, ni maxija, ni avventure ni cika. Mozda je to zato sto su isli krajem neseca (bili su tamo od 24. do 28 juna), pa obzirom da Zagor izlazi 2. u mesecu, da se do tada vec rasprodalo sve sto je stiglo na kioske.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 04/07/2003 : 07:03:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Dado i MM je u Italiji poceo da izlazi tek pocetkom 80-ih i opet se bolje prodaje od Zagora i ja ipak mislim da to ima veze sa nasim mentalitetom. A to sto se Zagor za vrijeme bivse YU super prodavao ne mora da znaci da se i u Italiji isto tako fantasticno prodavao. Nemojte ovo da shvatite kao kritiku na vasem omiljenom junaku.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 04/07/2003 : 12:44:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message

Dado i MM je u Italiji poceo da izlazi tek pocetkom 80-ih i opet se bolje prodaje od Zagora i ja ipak mislim da to ima veze sa nasim mentalitetom. A to sto se Zagor za vrijeme bivse YU super prodavao ne mora da znaci da se i u Italiji isto tako fantasticno prodavao. Nemojte ovo da shvatite kao kritiku na vasem omiljenom junaku.

Ma meni zagor nije najbolji junak prije njega su mnogi a najbolji mi je Tex.
Ipak mi je drag i zagor kao i mister no i mislim da su ta dva stripa podjednaka.
Sejo moze biti stvar ukusa da ti volis mister noa ali nije on puno bolji nego zagor
pa ni sa pricom niti na bilo koji drugi nacin. MM je opet prica za sebe.
A sto se tice mister noa u Italiji, pa ja mislim da on jos uvijek postoji samo
zato sto mu Bonelli nije dao da umre a jedno vrijeme je bio klinicki mrtav...
A MM se bolje prodaje zato sto su oni koji su citali zagora odrasli i potrebna im je
druga prica a zagor im dodje kao nesto prolazno.
Novih klinaca nema bas puno jer oni kao i u mnogim drugim zemljama citaju mangu
radje nego zagora i slicne stripove.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 04/07/2003 : 12:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message

Originally posted by Tomek

zanimljive brojke
ali još zanimljivije bi bilo kad bi dobili i od Ludensa da usporedimo tu suprotnost od talijana, ipak je nama zagor nažalost "glavna faca"
nisam znao da je naš darkvudski dobrocinitelj tako nisko u Italiji

To je i mene iznenadilo, ja sam mislio da je Zagor uz Texa tamo najcitaniji.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 04/07/2003 : 12:51:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message

Potpuno se slazem. Kod nas se ne cijeni prava kvaliteta. Ide samo ono sto je za sire mase.
Go to Top of Page

trdonja
Starting Member

Slovenia
41 Posts

Member since 24/12/2002

Posted - 04/07/2003 : 22:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send trdonja a Private Message

Originally posted by dsormaz1

Potpuno se slazem. Kod nas se ne cijeni prava kvaliteta. Ide samo ono sto je za sire mase.

Hm, malo sam zakasnio.
A kakva vam se cini mentaliteta Italijana, koji citaju Texa. Sigurno je ubio deset tisuca ljudi a o surovom nasilju ni da pricam.
Istina je da u kioscima ima dva, tri stripa iste serije. Ja kupujem Tex nuva ristampa i dok nisam rezervisao strip u jednom kioscu imao sam muke trazit. Italijanska preciznost, nikad ne znas kada ce doci a kad zakasnis strip ide nazad Bonelliju, valjda ima neko skladiste sa miljun stripa.

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 05/07/2003 : 00:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Interesuje me da li je strip u Italiji i dalje u velikoj krizi, ili ide nabolje?

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000