Author |
Topic |
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
byoman
Advanced Member
Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 05/07/2003 : 23:05:55
|
League of extraordinary gentlemen
Murders in the Rue Morgue they're never gonna find me Murders in the Rue Morgue I'm never going home.
|
|
|
degman
Advanced Member
Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 06/07/2003 : 09:08:54
|
league sam citao. sto se tice zanra, nije to nesto zanrovski odredjeno. dakle, novi americki TPB-ovi, ono sto valja po vasem misljenju/ukusu.
DON'T PLAY NO BOOGIE-WOOGIE ON THE KING OF ROCK 'N' ROLL!!! |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 06/07/2003 : 11:37:28
|
quote: Originally posted by marlowe
league sam citao. sto se tice zanra, nije to nesto zanrovski odredjeno. dakle, novi americki TPB-ovi, ono sto valja po vasem misljenju/ukusu.
DON'T PLAY NO BOOGIE-WOOGIE ON THE KING OF ROCK 'N' ROLL!!!
ajmo ljudi, istice mi vreme!
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 06/07/2003 : 18:52:34
|
Djole jesu to zavrseni serijali. Na primjeru 100 bullets sam shvatio zasto ti ne citas serijale koji jos nisu zavrsili...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 06/07/2003 : 19:21:17
|
>Na primjeru 100 bullets sam shvatio zasto ti ne citas serijale koji >jos nisu zavrsili...
A Zagora mozzess...
Nego, Marlowe, do koliko para idess i je l' ti ukus mainstream ili alternativni? Meni je najbolji strip lani bio SANDWALK ADVENTURES, ali pola ljudi odje bi me ubilo da ih tjeram da ccitaju strip o Darwinu koji razgovara s grinjom iz svoje obrve.
Isto tako, meni se strassno svidja ssto radi Donna Barr ili neki albumi Eddya Campbella (recimo THREE PIECE SUIT), ali bi li se svidjeli tebi? Od mainstreama preporuccam Warrena Ellisa (Transmetropolitan, Planetary, ccak i Global Frequency) prije svih Azzarella, Bendisa, Millara, Willinghama i ostalih trenutaccnih zvijezda. Y THE LAST MAN je, pak, dobar.
Ali osnovna pitanja su, da, ssto ti se u prosslosti svidjelo i s koliko para ssustiss?
mcn |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 06/07/2003 : 21:02:11
|
quote: Originally posted by mcn
>Na primjeru 100 bullets sam shvatio zasto ti ne citas serijale koji >jos nisu zavrsili... A Zagora mozzess... mcn
Zadnjeg Zagora sam procitao i ne sjecam se kada, prije vise od godinu dana
|
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1925 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 06/07/2003 : 21:50:28
|
>Na primjeru 100 bullets sam shvatio zasto ti ne citas serijale koji >jos nisu zavrsili...
A Zagora mozzess...
Nego, Marlowe, do koliko para idess i je l' ti ukus mainstream ili alternativni? Meni je najbolji strip lani bio SANDWALK ADVENTURES, ali pola ljudi odje bi me ubilo da ih tjeram da ccitaju strip o Darwinu koji razgovara s grinjom iz svoje obrve.
Isto tako, meni se strassno svidja ssto radi Donna Barr ili neki albumi Eddya Campbella (recimo THREE PIECE SUIT), ali bi li se svidjeli tebi? Od mainstreama preporuccam Warrena Ellisa (Transmetropolitan, Planetary, ccak i Global Frequency) prije svih Azzarella, Bendisa, Millara, Willinghama i ostalih trenutaccnih zvijezda. Y THE LAST MAN je, pak, dobar.
Ali osnovna pitanja su, da, ssto ti se u prosslosti svidjelo i s koliko para ssustiss?
mcn
kad smo vec kog global frequency,ajd mi reci svoje mišljenje o njemu.meni je cist ok,svida mi se koncept-svaki broj prica za sebe,razliciti likovi osim dva glavna i razliciti crtac svakog broja. uglavnom akcijski strip.standardni ellis.i like it.
što se tice preporuka za marlowea,ima tu podosta dobrih stvari. 100 bullets je svakako najveca preporuka od svih.novi batman imenom hush je jako dobar ali skup.loebovi i saleovi batmani,sandmani itd.ima toga podosta.mogao bi nabrajati do sutra
------------- carpe diem... -------------
|
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 06/07/2003 : 21:50:34
|
A Zagora mozzess...
mcn
mcn, nisam rekao da ne narucujem preko neta ili nekog kataloga, vec mi dolazi rodbina iz usa pa ce mi nesto doneti na poklon. moje je da napisem sta. novcana ogranicenja su te vrste. Posto dolaze iz sijetla, uglavnom sam se skoncentrisao na fantagrahics-ova izdanja, te sam na kraju narucio bilo love & rockets collection, kasnije albume (imam prvih 5), ili crumba, ili nesto od klasika poput little orphan annie ili pogo-a. pored toga naveo sam kao mogucnost i f. miller’s 300 ili azzarello&risso 100 bullets. To sam im na kraju napisao, pa cemo videti sta cu dobiti. Sto se tice ukusa volim i americki novinski strip zlatnog doba, a i novije stvari. Tesko je govoriti o zanrovima (iako mi, da budem iskren, diskusija izmedju darvina I njegove grinje, pa makar i iz obrve, ne deluje narocito privlacno). Puno hvala svima na predlozima, a nadam se da ce se to I nastaviti jer bice prilike da se narucuju stvari.
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 06/07/2003 : 23:19:47
|
quote: Originally posted by Markos
>Na primjeru 100 bullets sam shvatio zasto ti ne citas serijale koji >jos nisu zavrsili... A Zagora mozzess... mcn
Zadnjeg Zagora sam procitao i ne sjecam se kada, prije vise od godinu dana
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Join the club!
I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
|
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Posted - 07/07/2003 : 02:28:00
|
jgoran:
>kad smo vec kog global frequency,ajd mi reci svoje mišljenje o >njemu.meni je cist ok
I meni. Jedino ssto se epizoda proccita za 4 i pol minute, al' ne mozze sve bit' Promethea...
mcn |
|
|
jgoran5
Senior Member
Croatia
1925 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 07/07/2003 : 06:27:47
|
jgoran:
>kad smo vec kog global frequency,ajd mi reci svoje mišljenje o >njemu.meni je cist ok
I meni. Jedino ssto se epizoda proccita za 4 i pol minute, al' ne mozze sve bit' Promethea...
mcn
upravo tako cista akcija a ne mooreova filozofija pod filozofiju mislim na onu briju o postanku svijeta u 12 svešcici tj.na kraju drugog tpb-a.dalje nisam citao.nadam se samo da ga nije i dalje tako zafilozofiro.
------------- carpe diem... -------------
|
Edited by - jgoran5 on 07/07/2003 06:29:36 |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Posted - 07/07/2003 : 08:52:49
|
>pod filozofiju mislim na onu briju o postanku svijeta u 12 svešcici >tj.na kraju drugog tpb-a.dalje nisam citao.nadam se samo da ga nije >i dalje tako zafilozofiro.
Ma, to je zakon. CCitass, a mozak ti curi ...
mcn |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 07/07/2003 : 09:48:13
|
quote: Originally posted by Markos
Djole jesu to zavrseni serijali. Na primjeru 100 bullets sam shvatio zasto ti ne citas serijale koji jos nisu zavrsili...
Invisibles su potpuno zavrseni i sakupljeni trejdove (ako nabavljas, nabavi ih sto vise odjednom, prva dva su hermeticki zatvorena i veoma odbojna, ali posle pocinje zezanje...).
A kad kazem Swamp Thing, mislim naravno na one koje je radio Moore, i tu bi trebalo da izadje jos jedan trejd i da kompletira sve njegove brojeve...
"KIMOTA!" |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Posted - 07/07/2003 : 10:27:11
|
Dobro, pokusat cu nabaviti Invisibles, i/ili Swamp thing... Bilo bi zgodno kad bi napisao koji tekst o njima da me malo motiviras na kupovinu:-) Do sada ti je uspjevalo:-)
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 07/07/2003 : 16:34:20
|
Za Swamp Thing cekam zavrsni Mooreov trade, plus da vidim sta su ostali radili sa njim (imam unfortunately sceniran Veitchov i Millarov run, jurim Collinsovu...).
Invisbles - jos uvek nemam dva zadnja trejda. Ali cu ti reci da me NISTA nije kopkalo kao kraj te price, ni Preacher, ni Sandman, ni Bone... Ako Morrison uspe da je napravi iole smislenom na kraju, skidam kapu.
Dakle, bice, ali polako. Prvo Spirou, koji se vec mesec dana nije makao sa trece strane... <:(
"KIMOTA!" |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
|
|
Topic |
|