Author |
Topic  |
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 20/07/2003 : 12:58:40
|
MV je super, kupio sam 10ak epizoda i pravo mi se dopada.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 15/03/2003 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 12/08/2003 : 16:17:58
|
quote: Originally posted by SejoSexon
MV je super, kupio sam 10ak epizoda i pravo mi se dopada.
A evo, procitao sam i ja dvadesetak epizoda i mogu konacno i da dam argumentovvano svoje misljenje o MV.
Nije lose.
Nekako mi se cini da je Manfredi video sta se najvise prodaje (Dylan i tex) i spojio ta dva, zacinjene sa nekadasnjim crtacima MV-a i kontinuitetom. Kombinacija nije losa, Manfredi ume da vodi pricu i razradi svoje likove, iako naravno Sclavijevu i Berardijevu poetiku moze samo da sanja. I to je problem: kada Nedu umre majka, da je Parlov nije onako dirljivo nacrtao, sam scenario nam ne bi probuido nikakvu emociju, jer Manfredi ne ume da ih pravi. S druge strane, ako ima vise od dvadesetak strana, odlicno ce razviti svoje likove, i vezacete se za njih, pa manipulacijam sa njima moze da postigne nesto.
Sve skupa, na skali od jedan do pet, cetvorka. Jaka.
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..." |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29722 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 12/08/2003 : 16:58:29
|
Nadam se da si procitao prvih dvadesetak, jer je nuzno da se citaju redoslijedom kojim su izlazili, bez preskakanja. I druga stvar, prvih desetak -15 epizoda spadaju medju losije MV epizode, najbolje tek dolazi. Vjeruj mi. Inace imas gresku , valjda si mislio "zacinjene sa nekadasnjim crtacima KP-a". Sto se Manfredija tice, njegov problem je sto ima dobre zaplete i odlicno karakterizirane likove ali cesto zbrza kraj. Vidi se da mu pasu dvodijelne price, gdje ima sansu da se razmase. Ali s druge strane, crtaci konstantno kasne i konstantno su u na rubu da brojevi kasne, pa ne moze pisati te duge price jer u medjuvremenu nece imati sto objavljivati... (Osim kad ih radi Milazzo koji odradi 200 stranica u 5 mjeseci);-)
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 12/08/2003 : 18:18:13
|
Hm, da, of course, bivsi crtaci KP...
A nisam procitao svih prvih 20, ali dobro, prilicno lepo mogu da snadjem.
Sto se tice zbrzavanja, nije samo to problem kod Manfredija. Evo, gledam Il ladro dei bisonti, odlican road trip, likovi fenomenalno razradjeni, toliko da mi zaista nije bilo svejedno ko ce od njih da pogine, dobar rasplet sa otkricem ko je u stvari kradljivac bizona u plemenu... i onda se pojavljuje utvara koja potpuno pomera teziste price na trecu stranu (sa ljudskih slabosti na nestanak bizona) i sve ide bestraga.
Oh well, mozda su kasniji brojevi razradjeniji.
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
|
dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 12/08/2003 : 19:03:24
|
1 strana na dan je sasvim solidna brzina. Tako da meni jos uvek nije jasno kako su Ferri i Donatelli(sa malim ucescem Bignottija, Gambe i Segne) mogli sami da isteraju 250 prvih brojeva Zagora.
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8233 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 12/08/2003 : 20:20:54
|
Stvarno mislis da ce ti Bernie odgovoriti, cak i da ima sanse?
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29722 Posts
Posted - 12/08/2003 : 22:31:47
|
1 stranica na dan je jak tempo, ako se moze zadrzati neki duzi period. Pa sjecam se teksta iz naseg Zagor specijala u boji prokleto blago, gdje se kaze da Ferri crta 40 stranica mjesecno, a to je bilo njegovo najbolje razdoblje, kad je bio u vrhuncu forme. A on j ejedan od brzih jer uopce ne crta olovku pa tus nego odmah tus!
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29722 Posts
Posted - 12/08/2003 : 22:35:31
|
A sto se MV tice, za sada mislim tesko da ce neszto biti od toga, jer sam ja u biti najvise gurao taj projekt, ali novac koji sam mislio na to odvojiti sam morao "prerasporediti" na neke druge, zbitnije stvari:-( Ali ipak, mozda nas Bernie iznenadi...
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8233 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 12/08/2003 : 23:17:27
|
Najsigurniji nacin da ti Bernie ne odgovori na topic je da ga nazoves "Za Bernarda"... ;)
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 13/08/2003 : 00:42:16
|
quote: Originally posted by Djole
Najsigurniji nacin da ti Bernie ne odgovori na topic je da ga nazoves "Za Bernarda"... ;)
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..."

The fear of blood tends to create fear for the flesh. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 13/08/2003 : 01:02:30
|
quote by Markos: _________________ 1 stranica na dan je jak tempo, ako se moze zadrzati neki duzi period. Pa sjecam se teksta iz naseg Zagor specijala u boji prokleto blago, gdje se kaze da Ferri crta 40 stranica mjesecno, a to je bilo njegovo najbolje razdoblje, kad je bio u vrhuncu forme. A on j ejedan od brzih jer uopce ne crta olovku pa tus nego odmah tus! _________________ Ovo mi je malo neverovatno... onda je Ferri stvarno car nad carevima
quote by ddfan: _________________ 1 strana na dan je sasvim solidna brzina. Tako da meni jos uvek nije jasno kako su Ferri i Donatelli(sa malim ucescem Bignottija, Gambe i Segne) mogli sami da isteraju 250 prvih brojeva Zagora. _________________ Imali su malo "kredita" od ranije jer su ustvari reprintovali striscie... pretpostavljam da su vec na osnovu tiraza prvih Zagor Gigante znali da ce serija zaziveti pa su verovatno odmah poceli da rade nove price i Ferri i Donatelli, tako da su sigurno dugo bili dosta ispred rokova` |
 |
|
Topic  |
|