forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Magico Vento
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 20/07/2003 : 12:58:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
MV je super, kupio sam 10ak epizoda i pravo mi se dopada.

Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 12/08/2003 : 13:43:14  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message
ima li kakvih planova o izdavanju mv kod nas?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/08/2003 : 16:17:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

MV je super, kupio sam 10ak epizoda i pravo mi se dopada.

A evo, procitao sam i ja dvadesetak epizoda i mogu konacno i da dam argumentovvano svoje misljenje o MV.

Nije lose.

Nekako mi se cini da je Manfredi video sta se najvise prodaje (Dylan i tex) i spojio ta dva, zacinjene sa nekadasnjim crtacima MV-a i kontinuitetom. Kombinacija nije losa, Manfredi ume da vodi pricu i razradi svoje likove, iako naravno Sclavijevu i Berardijevu poetiku moze samo da sanja. I to je problem: kada Nedu umre majka, da je Parlov nije onako dirljivo nacrtao, sam scenario nam ne bi probuido nikakvu emociju, jer Manfredi ne ume da ih pravi. S druge strane, ako ima vise od dvadesetak strana, odlicno ce razviti svoje likove, i vezacete se za njih, pa manipulacijam sa njima moze da postigne nesto.

Sve skupa, na skali od jedan do pet, cetvorka. Jaka.

"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..."
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29722 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/08/2003 : 16:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Nadam se da si procitao prvih dvadesetak, jer je nuzno da se citaju redoslijedom kojim su izlazili, bez preskakanja. I druga stvar, prvih desetak -15 epizoda spadaju medju losije MV epizode, najbolje tek dolazi. Vjeruj mi. Inace imas gresku , valjda si mislio "zacinjene sa nekadasnjim crtacima KP-a". Sto se Manfredija tice, njegov problem je sto ima dobre zaplete i odlicno karakterizirane likove ali cesto zbrza kraj. Vidi se da mu pasu dvodijelne price, gdje ima sansu da se razmase. Ali s druge strane, crtaci konstantno kasne i konstantno su u na rubu da brojevi kasne, pa ne moze pisati te duge price jer u medjuvremenu nece imati sto objavljivati... (Osim kad ih radi Milazzo koji odradi 200 stranica u 5 mjeseci);-)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/08/2003 : 18:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Hm, da, of course, bivsi crtaci KP...

A nisam procitao svih prvih 20, ali dobro, prilicno lepo mogu da snadjem.

Sto se tice zbrzavanja, nije samo to problem kod Manfredija. Evo, gledam Il ladro dei bisonti, odlican road trip, likovi fenomenalno razradjeni, toliko da mi zaista nije bilo svejedno ko ce od njih da pogine, dobar rasplet sa otkricem ko je u stvari kradljivac bizona u plemenu... i onda se pojavljuje utvara koja potpuno pomera teziste price na trecu stranu (sa ljudskih slabosti na nestanak bizona) i sve ide bestraga.

Oh well, mozda su kasniji brojevi razradjeniji.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/08/2003 : 18:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ja sam uvek mislio da su strip crtaci brzi... a ispada da Milazzo koji je navbrzi radi oko 1 strane na dan
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/08/2003 : 18:58:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Pa standard je oko 15 - 20 strana mesecno.

Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 12/08/2003 : 19:03:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
1 strana na dan je sasvim solidna brzina. Tako da meni jos uvek nije jasno kako su Ferri i Donatelli(sa malim ucescem Bignottija, Gambe i Segne) mogli sami da isteraju 250 prvih brojeva Zagora.

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/08/2003 : 19:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Drugo je to vreme bilo...

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8233 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 12/08/2003 : 19:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
bernarde, ima li šanse za Magico Vento, sigurno bi se prodavao bolje od texa, a možda i od MM-a
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/08/2003 : 20:20:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Stvarno mislis da ce ti Bernie odgovoriti, cak i da ima sanse?

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29722 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/08/2003 : 22:31:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
1 stranica na dan je jak tempo, ako se moze zadrzati neki duzi period. Pa sjecam se teksta iz naseg Zagor specijala u boji prokleto blago, gdje se kaze da Ferri crta 40 stranica mjesecno, a to je bilo njegovo najbolje razdoblje, kad je bio u vrhuncu forme. A on j ejedan od brzih jer uopce ne crta olovku pa tus nego odmah tus!

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29722 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/08/2003 : 22:35:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
A sto se MV tice, za sada mislim tesko da ce neszto biti od toga, jer sam ja u biti najvise gurao taj projekt, ali novac koji sam mislio na to odvojiti sam morao "prerasporediti" na neke druge, zbitnije stvari:-( Ali ipak, mozda nas Bernie iznenadi...

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8233 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 12/08/2003 : 23:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
ja to samo tako, znam da berni rijetko odgovara i na one topike naslovljene 'za bernarda'
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/08/2003 : 23:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Najsigurniji nacin da ti Bernie ne odgovori na topic je da ga nazoves "Za Bernarda"... ;)

Go to Top of Page

Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts

Member since 19/05/2003

Posted - 13/08/2003 : 00:42:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Verfalk2003's Homepage  Send Verfalk2003 a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Najsigurniji nacin da ti Bernie ne odgovori na topic je da ga nazoves "Za Bernarda"... ;)

The fear of blood tends to create fear for the flesh.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 13/08/2003 : 01:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote by Markos:
1 stranica na dan je jak tempo, ako se moze zadrzati neki duzi period. Pa sjecam se teksta iz naseg Zagor specijala u boji prokleto blago, gdje se kaze da Ferri crta 40 stranica mjesecno, a to je bilo njegovo najbolje razdoblje, kad je bio u vrhuncu forme. A on j ejedan od brzih jer uopce ne crta olovku pa tus nego odmah tus!

quote by ddfan:
Imali su malo "kredita" od ranije jer su ustvari reprintovali striscie... pretpostavljam da su vec na osnovu tiraza prvih Zagor Gigante znali da ce serija zaziveti pa su verovatno odmah poceli da rade nove price i Ferri i Donatelli, tako da su sigurno dugo bili dosta ispred rokova`
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000