forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ludens v Sloveniji
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 21/07/2003 : 20:58:12  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
quote:
Originally posted by miha

Danas sam za foru posle 16 godina išao u trafiku i kupio nekoliko stripova od Zagora, baš kao nekad. Dva od Ferrija, i po jedan od Gambe i Cassaroa. Baš one koje ste spomenuli, došli su izgleda u Sloveniju i to u istu trafiku, kako sam sretan da sam našao neku takvu trafiku. A jesu nimalo jeftini. A kad sam se vratio kuci, na stolu zagledam listic od pošte, stigli su još neki stripovi, jurnem ja tamo, podižem, vracam se, brzo i veselo sve to razpakujem, onda se samo divim, ima svega, ima Marsupilami, Hogar, ima Fantom, ima svih Ken Parkera koji su mi nedostajali u kolekciji (racunajuci samo Milazza), ma ima svega. Hvala napoleone.

quote:

Sto ne bi neko od vas iz Slovenije poceo sa izdavanjem, cak vam je i SAF tu, mozda biste dobili prava povoljnije nego mi iz drugih zemalja...

Lakše reci nego uciniti. Ja sebe ne mogu zamisliti kao menedera i biznismena, koliko samo treba telefona okrenuti da bi se nešto postiglo. Ali kad bih se toga i latio sigurno bi izdavao najbolje stripove i odmah bankrotirao. Kod Slovenske klientele nikad neznaš šta hocu, hoce li stripove na slovenskom jeziku, hoce li jeftine stripove, možda nešto za omladinu, jebiga treba tu neka analiza prvo. A i obeshrabrujuce je stanje strip kulture i kulture uopšte, naime šta se cita kod nas, u novinama sranja da nemožeš zamisliti. Jedino politikantski tjednik Mladina štampa strip (domace sranje) na citave 2! stranice i koliko mi je poznato jedini je ako ne brojim ove pomenute Mikije i Marke. A šta ce mi Miki i Mark?

miha napiši katere nove stripe si nabavil v trafiki
ce bi jaz izdajal stripe bi izdajal mikija mustra; ce ne bi šel on potem ne bi šlo nic
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 21/07/2003 : 21:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Nabavil sem:

-Nicto leto Temnega gozda
-Sramotni sporazum
-Detektiv Chico-Ciko
-Crna boginja
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 21/07/2003 : 22:17:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
quote:
Originally posted by miha

Nabavil sem:

-Nicto leto Temnega gozda
-Sramotni sporazum
-Detektiv Chico-Ciko
-Crna boginja

uf, to spada že med arheologijo
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 21/07/2003 : 22:26:21  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Zgleda, da je bila trafika u redu založena. Imel so še neke stripe po tri Zagorje v enem polivinilu, pojma nimam katere.
Go to Top of Page

big joco
Senior Member

Slovenia
1711 Posts

Member since 27/05/2003

Posted - 22/07/2003 : 00:16:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit big joco's Homepage  Send big joco a Private Message
Italijanske originale možeš kupiti ali po drugoj ceni. Zato piše na originalima uz cenu: ITALIA ONLY!
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2440 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 22/07/2003 : 00:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
quote:
Originally posted by jang
ce bi jaz izdajal stripe bi izdajal mikija mustra; ce ne bi šel on potem ne bi šlo nic

Ampak iz ust Mikija Mustra je da se nihce (resno) ne zanima za nove izdaje njegovih stripov, zadnji so bili menda v samozaložbi

Roads? Where we're going, we don't need roads!
Go to Top of Page

big joco
Senior Member

Slovenia
1711 Posts

Member since 27/05/2003

Posted - 22/07/2003 : 00:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit big joco's Homepage  Send big joco a Private Message
Miki Muster je zakon, sam mal premal skrbi za reklamo.
Za Ludensove stripe pa priporocam skok na hrvaško- zadnjic sem za stripe zapravil okoli 150 kun...pa še vedno nisem dobil vse kar rabim!
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 22/07/2003 : 19:20:01  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Naslednjic bom v trafiki preveril ce imajo kaj od Mustra, vendar mocno dvomim da imajo. Ali kdo ve kje se da dobiti kake njegove Zvitorepce oziroma kdaj je to nazadnje izhajalo?
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2440 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 22/07/2003 : 20:39:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
Miki Muster je nazadnje izdajal stripe nekje 1997 +/- kakšno leto, v A4 knjigah, v samozaložbi. (še vedno so na prodaj v knjigarni Vale-Novak, umaknjeni na polico pri tleh, poleg francoskega Tin-Tina.

Ko je pred kakim letom ali dvema prijatelj slucajno govoril z Mikijem (hotel mu je stisniti roko ker mu je le ta s svojimi stripi polepšal otroštvo - je namrec velik ljubitelj Mikijevih del) mu je Muster povedal nekako tako: da je samozaložba kruta, da je strip v Sloveniji takorekoc mrtev, da mocno upa, da se bodo casi spremenili in se bo našel kak pogumnež, ki bi izdaljal njegove stripe, ter da mu je žal da ne vidi dostojnega naslednika, kar niti ni cudno v trenutni situaciji. Prav je neskromno pripomnil kako mladina njegova dela premalo ali sploh ne pozna ter, da je to velika škoda.

Edited by - BiDi on 22/07/2003 20:43:02
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 22/07/2003 : 22:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
Bidi, ce se ti ljubi mi napiši kateri stripi od Mustra so v knjigarni in njihove cene
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2440 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 23/07/2003 : 00:11:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
bom pogledal, verjetno gre pa za tele izdaje:

Dogodivšcine Zvitorepca, Lakotnika in Trdonje. 6, Grajski duhovi
Vrhnika : Galerija 2, 1998
TISKARNA: Dan
45 str. : ilustr., 30 cm

Dogodivšcine Zvitorepca, Lakotnika in Trdonje. 4, Kamena doba
Vrhnika : Galerija 2, 1998
TISKARNA: Dan
72 str. : ilustr., 30 cm

(podatki iz cobissa, verjetno pri založniku razprodano, na spletu ne prodajajo - http://www.galerija2.com)

Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 23/07/2003 : 17:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Kje pa je ta knjigarna Vale-Novak?
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2440 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 23/07/2003 : 17:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
Wolfova ulica, center ljubljane, cez cesto od Bank Austria, blizu "konjskega repa" (kavarne plocnik), v bližini so še trgovine Walter Wolf, Ura, Tkanina...

Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 24/07/2003 : 17:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Hvala, ce bom utegnil bom šel pogledat.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000