forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Francuski strip je najbolji...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/07/2003 : 11:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Slazem se s onim sto si gore naveo.I ja sam odrastao na Bonelliju ali sada ga sve manje i manje citam.

I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 28/07/2003 : 12:43:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Slazem se s onim sto si gore naveo.I ja sam odrastao na Bonelliju ali sada ga sve manje i manje citam.

I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.

same here

a stvarno steta sto jedne od najboljih i jako popularnih stripova na ovim prostorima nemamo prilike vidjeti kronoloski u albumima.
blueberry, crvenobradi...
Mislim stvarno mi je zao da ja u 15 godina(tada sam procitao prvog blueberryja) nisam uspio procitati 20 blueberryja.
Sad ce neki reci to je sve objavljeno, jeste ali kako?
par crno bijelih, par u boji, par u stripoteci, jedan u 20 brojeva stripoteke, drugi u pet brojeva comic stripa, par u albumima koji su skupi.

Bas me zanima koliko ima ljudi u ex yu koji su procitali citavog blueberryija i crvenobradog? ili jeremaju (ne znam sto bernard planira objaviti, zasad objavljuje ove aktualne?)

Uostalom cini mi se da se kod nas najbolje prodaju stare provjerene stvari. dakle, ako se prodaju tornjevi tvrdo koriceni u boji, mislim da ovo moze ici samo bolje.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 28/07/2003 : 13:34:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Mord
a stvarno steta sto jedne od najboljih i jako popularnih stripova na ovim prostorima nemamo prilike vidjeti kronoloski u albumima.
blueberry, crvenobradi...

Oteo si mi rijec iz usta...
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/07/2003 : 13:36:20  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Srecom zivim u Belgiji i mogu sve lijepo da procitam po redu Blueberry,Blueberryijeva mladost,Ridobradi,Jeremiaha,XIII ma sve zivo i jos u boji i izvrsnog kvaliteta i to sve u jednoj seriji/junaku.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 28/07/2003 : 14:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by seinfeld

Srecom zivim u Belgiji i mogu sve lijepo da procitam po redu Blueberry,Blueberryijeva mladost,Ridobradi,Jeremiaha,XIII ma sve zivo i jos u boji i izvrsnog kvaliteta i to sve u jednoj seriji/junaku.

Ti si u prilici citati i Plave bluze, svih 46 epizoda tog izvrsnog stripa...izgleda da osim Rommela i mene nitko ovdje nije zainteresiran za taj strip.
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/07/2003 : 14:14:57  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Ajde procitacu i to jednom ;-)).
Ovaj je izasao u aprilu
Ovdje imas sve naslovnice http://www.zilverendolfijn.nl/zd/zd.pl?a=fc&c=1&kt=NL&s=c&k=BLAUWBLO&f=ss

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 28/07/2003 : 14:36:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Obavezno procitaj neke epizode ;)

Ima i sajt s forumom posvecenim Plavim bluzama na www.tuniques-bleues.com

Tamo se pod 'Liste albums' (na lijevoj strani) takoder može vidjeti popis svih epizoda s naslovnicama.
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 28/07/2003 : 18:31:26  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Nisam znao da tunika znaci bluza, kako je to prevedeno, zar ne bi pravilnije bilo plave tunike ili plavi mundiri možda? Nikad citao, jel to je neki vestern pola vijeka star?

Ako hoceš igrati 18 verzija pasijansi, vidi
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
http://www.geocities.com/miha11

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/07/2003 : 18:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
Plave bluze je tacan prijevod na holadskom=flamaskom se zove Blauwbloezen

oe se cita kao nase u.

Edited by - seinfeld on 28/07/2003 19:13:14
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 28/07/2003 : 19:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by miha
Nikad citao, jel to je neki vestern pola vijeka star?

Prva epizoda pojavila se 1970. (imaš sve u ovim linkovima gore). Glavni junaci su narednik Chesterfield (vojnicina, patriot) i njegov prijatelj kaplar Blutch (susta suprotnost svog narednika, dakle zalutao u vojsku, fucka mu se za rat, samo gleda kako bi dezertirao). Radnja se odvija za vrijeme americkog gradjanskog rata (1861-65) i nakon njega.
Kod nas su objavljene samo 4 epizode (2 u Biser Stripu, vidi u pretrazivanjima, 1 u CAK-u br. 47-52, i jedna u EXTRA CAK-u br.7, s napomenom da su ti CAK-ovi izasli prije 30 godina).
Go to Top of Page

zosko
Senior Member

1506 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 28/07/2003 : 21:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Send zosko a Private Message
ja sam u zadnje vrijeme procitao dosta od hermanna, stvarno sam vise nego ugodno iznenadjen, pored onih standardnih serijala mogu preporuciti "caatinga"
http://www.kult-editionen.de/titel/caatinga/
ni u jednom strip-albumu nisam imao prilike vidjeti ovako fantasticnu igru boja, perfektno
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 28/07/2003 : 22:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message
Citao sam Plave Bluze: Kola za zapad.
Dobro je.:-))))))) A i Sammy mi se jako svidja, od istog autora, Cauvina.

TRIBUTE TO:
Some motherfuckers are always trying to ski uphill
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 29/07/2003 : 19:00:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Volim i ja Sammyja. Izvrstan mi je Cauvin ;)
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000