Author |
Topic  |
thorgal
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
15 Posts
Member since 18/09/2002 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 31/07/2003 : 05:56:35
|
Nisam nikad procitao nijedan Watchmen. Premda me intrigira ovakva hvala na racun stripa koji izdaje DC... Uvek sam mislio da su oni isti komercijalni shit kao i Marvel |
 |
|
Mailman
Senior Member

Croatia
1690 Posts
Member since 26/12/2001 |
Posted - 31/07/2003 : 11:54:55
|
Watchmen mi je stvarno izvanredan strip, iako me nije baš bacio na koljena kao DKR ili Preacher.
---dp---, pa nije DC samo komercijala, ipak imaju oni i Vertigo odsjek za Hellblazera, Preachera i slicne perverzije...
Snap back to reality, oh there goes gravity... |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 31/07/2003 : 19:34:58
|
quote: Originally posted by Mord
e odlicno, bas sam ga jutros posudio u knjiznici
??????? Picka ti materina, kakva je to knjiznica sa Watchmenima ?? Di zivis, olosu, da se i ja doselim   
Samoubojstvo je ubojstvo zbog kojeg ne ides u zatvor. |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Posted - 31/07/2003 : 22:40:00
|
Inace, poceo sam citati. Svidja mi se za pocetak. Superheroji u mirovini, pisu knjige, objavljuju svoj identitet, neko ih ubija. Prolaze kroz slicne krize kroz koje prolaze recimo hollywoodske zvijezde. Jako dobra spika.
Ljudi citajte. Inace nasao sam u knjiznici i Daredevil: Man without fear. Ne volim heroje ali ovo sam s gustom procitao.
|
 |
|
Dule
Average Member

Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
Posted - 31/07/2003 : 23:45:49
|
Prije par godina(!) kolega mi je skrenuo pažnju na ovaj strip. Uzeo sam nešto od njega i pokušao procitati; u "originalu"... Nisam našao ništa što bi potvrdilo oduševljenje mog prijatelja. Neki sam dan dobio "Vertigo; biblioteka grafickjih romana" dvobroj 2/3; "Sandman-a". Možda sam krivo iscitao cijelu stvar, pomislih. Pa hajdemo ponovo... No, nakon ovog, ponovnog citanja,ipak tvrdim opet,i dalje: Po mom skromnom sudu: "SANDMAN" je "Drek na špagi!" (Citiram sam sebe.) Crtež je ocajan i gori, a sadržaj konfuzan i neprivalcan... Cisti blef. Blefiranje (americke) industrije, koja bi željela dati nešto "intelektualno".

|
 |
|
Dule
Average Member

Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 01/08/2003 : 00:04:54
|
hehe eto i mene za kompom vidim mord u metropoli - javi se a dule je jos dule sa svojim ispadima - i ti se javi jos cekam mejl :) |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 01/08/2003 : 03:42:51
|
Mailman, ja nisam bas pratio strip scenu u Americi poslednjih desetak i vise godina, pa nisam znao da su Preacher i jos neki dobri stripovi u izdanju DC-a... Sorry, moj propust (uostalom, ovaj forum i sluzi da jedni od drugih stosta naucimo) |
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 01/08/2003 : 07:29:17
|
quote: Originally posted by Dule
Prije par godina(!) kolega mi je skrenuo pažnju na ovaj strip. Uzeo sam nešto od njega i pokušao procitati; u "originalu"... Nisam našao ništa što bi potvrdilo oduševljenje mog prijatelja. Neki sam dan dobio "Vertigo; biblioteka grafickjih romana" dvobroj 2/3; "Sandman-a". Možda sam krivo iscitao cijelu stvar, pomislih. Pa hajdemo ponovo... No, nakon ovog, ponovnog citanja,ipak tvrdim opet,i dalje: Po mom skromnom sudu: "SANDMAN" je "Drek na špagi!" (Citiram sam sebe.) Crtež je ocajan i gori, a sadržaj konfuzan i neprivalcan... Cisti blef. Blefiranje (americke) industrije, koja bi željela dati nešto "intelektualno".

sandman drek na špagi,hmm,svako ima pravo na svoje mišljenje.ja se ne slažem. po meni je mark i kapetan miki drek na 25 špagi.to ja ne zovem stripom.
sandman je strip i to još kakav
što se tice watchmana dobri su ali ih je pregazilo vrijeme
------------- carpe diem... -------------
|
 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
|
Mailman
Senior Member

Croatia
1690 Posts
Posted - 01/08/2003 : 16:11:47
|
quote: Originally posted by ---dp---
Mailman, ja nisam bas pratio strip scenu u Americi poslednjih desetak i vise godina, pa nisam znao da su Preacher i jos neki dobri stripovi u izdanju DC-a... Sorry, moj propust (uostalom, ovaj forum i sluzi da jedni od drugih stosta naucimo)
Ma nema frke.
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 01/08/2003 : 17:23:43
|
:o)
Samo ti napisi sve sto treba uvek... Da nije ovog foruma ja ne bih na poceo ponovo citati Bonelijeve stripove a da ne govorim o svim ostalim stripovima za koje nisam ni znao da postoje (eto, na primer, Peracher, XIII...)
Inace, kad smo vec kod amerikanaca, je li Marvel posao stopama DC-a u pogledu objavljivanja kvalitetnijih stripova ili je ostao na suvoj komercijali? |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 01/08/2003 : 23:55:58
|
Watchmen je vise desetina puta bolji od nekakvog Preachera, a šije i Dark Knight po kompleksnosti. A ako hocete osrednjeg Moorea, procitajte Spawnove koje je radio.
Dule, išcitaj celog Sandmana (to samti mislim rekao i ranije), ne samo prvog, gde Gaiman još uvek nije nešto posebno pisao,a Sam Kieth je potpuno vukao na svoju stranu sa crtežom. Svih deset knjiga,jer bez toga ne vredi, kao da si procitao samo prvih pet strana knjige...
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..." |
 |
|
Mailman
Senior Member

Croatia
1690 Posts
Posted - 02/08/2003 : 09:33:44
|
Pa ovako. Ja bih reako da su Watchmeni prije svega literalno djelo koje u nekim segmentima stvarno iskorištava prednosti stripa (komentar kroz gusarski strip). Osim toga, dogadaju se u internom imaginarnom svijetu superheroja sa vrlo malo referenci na "uobicajeni" svijet - bilo DCjev ili Marvelov. U tom kontekstu je Dark Knight možda više likable buduci da ipak poznajemo likove od pocetka, te se lakše uvlacimo u njihov svijet.
Uostalom, pa što se ti ljutiš, Djole? Pa nije da je netko rekao kako je Zagor ili Tom&Jerry stoput bolji od Watchmena. Ni Dark Knight, a bogami ni Preacher nisu neki bezvezni stripovi koji ne zaslužuju hvalu. Ostalo je stvar osobnih preferencija...
Inace, na http://www.geocities.com/SoHo/Study/4273/watking.html ima zanimljiv paralelni prikaz Dark Knight Returns, Watchmen i Kingdom Come.
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 02/08/2003 : 12:57:27
|
quote: Originally posted by ---dp--- Inace, kad smo vec kod amerikanaca, je li Marvel posao stopama DC-a u pogledu objavljivanja kvalitetnijih stripova ili je ostao na suvoj komercijali?
Uglavnom komercijala, presvucena u novo, moderno ruho. Ono... Nabrijana imena autora koji su u trendu (Azzarello i Corben na Hulku i Cageu, mini serijalima), ali najvažnije je to da je to danas puuuno kvalitetnija komercijala. Takoder, predzadnji storyarc New X-Mena (Morrisson i Quitley: Riot At Xaviers) jest totalna komercijala, ali nije onaj klasicni superheroes strip o borbama superheroja i slicno, vec prica o neprilagodenim klincima (mutantima), koji svoje mjesto na svijetu ne bi mogli naci niti da su obicni klinci (mislim, da nisu mutanti). Univerzalna prica, ispricana kroz superheroje. Sto puta bolje od onog što je Marvel nudio prije, recimo, 5 godina: do-zla-boga dosadne i isprazne i hiljadu puta prožvakane - neprestane tucnjave i borbe likova u pederastim trikoima (oni su ih još zvali super-herojima, sic.) 
E, a da i Marvel ima svog aduta u rukavu svjedoci serija Alias. Piše je Bendis, isti onaj koji piše i sranje od Ultimate Spider-Mana. No, na ta dva serijala, Bendis je razlicit covjek. Alias je jedan od najboljih ongoinga koji trenutno (još malo, jer se za nekoliko brojeva bliži svom kraju) izlaze u Americi. Moderan, svijež, potpuno nepredvidiv i do bola realan. Bendis bi slobodno mogao raditi i kao psihoanaliticar. Alias je ubitacno dobar serijal, a ja vam ovdje necu ništa reci o radnji stripa ili premisi po kojoj je baziran. Neka bude iznenadenje za one kojima jednog dana padne u ruke. U svakom slucaju: odlicno, odlicno; serijal potpuno netipican za Marvel; moderan, možda i ispred svog vremena; nešto što je bilo potpuno iznenadenje i osvježenje kad sam ga prije mjesec dana u obliku trejda uzeo u ruke. 
THERE, THERE |
Edited by - zveles on 02/08/2003 13:03:41 |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Posted - 02/08/2003 : 18:29:43
|
quote: Originally posted by degman
hehe eto i mene za kompom vidim mord u metropoli - javi se
javicu se, imam broj
quote: Originally posted by byoman
Morde, moze li se to tamo negdi kupit?
Samoubojstvo je ubojstvo zbog kojeg ne ides u zatvor.
U knjiznici mislis? Kupiti ne. Posuditi da. ne virujem da ima negdi kupiti toga u zadru. Ali nazovi more comics, a imas i ekipe tu po forumu. A uostalom sto ti ja to govorim. Znas ti to i bez mene.
Inace dobra stvar je knjiznica, ali steta sto nemaju sve brojeve sandmana. Neke izgleda nisu nabavili, a neke su im izgleda ukrali?! |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6369 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 02/08/2003 : 22:53:19
|
quote: Originally posted by zveles E, a da i Marvel ima svog aduta u rukavu svjedoci serija Alias.
A to ima ikakve veze s istoimenom TV-serijom ili ne?
Melina |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 03/08/2003 : 10:07:18
|
Ako ima veze onda znajte da se priprema i igra. Bice u folu MGS-a.
The fear of blood tends to create fear for the flesh. |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Posted - 03/08/2003 : 20:52:21
|
quote: Originally posted by ---dp---
Hvala zveles na detaljnom odgovoru
Naravno, zaboravio sam ti reci da trenutno najbolji strip na svijetu izlazi baš za taj i takav Marvel... X-STATIX!!!

THERE, THERE |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Posted - 03/08/2003 : 20:54:15
|
quote: Originally posted by Melina
A to ima ikakve veze s istoimenom TV-serijom ili ne?
wish i knew! ta serija, to je neka odvjetnica?
THERE, THERE |
 |
|
Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 03/08/2003 : 21:00:33
|
Alias je serija s Jennifer Garner u glavnoj ulozi, o studentici koja je ujedno i vrhunska spijunka (naravno, ako je to taj Alias).
______________________ "Koja su kola to bolja od Moskvica?" - Ilija Cvorovic |
 |
|
Topic  |
|