Author |
Topic |
Konte
Starting Member
11 Posts
Member since 23/06/2002 |
|
zagor
New Member
227 Posts
Member since 02/11/2001 |
Posted - 09/07/2002 : 17:30:24
|
quote:
Medutim, ja ih usporedujem kao likove koje citam, i više mi se svida M.No kao osobnost. Zagor mi je previše preserator.
Pa sad za mene su mister i Zagor slicni i obojica su seratori u odredjenim poljima posebno mister no kad baci punu torbu dijamanata a Zagor skrtari za hranu i jede korijenje a pun je zlata koje nadje po potocima usput.
quote:
Nije da se M.No petlja samo sa lošim ženama. Petlja se on sa svima, a onda i naleti ponekad na lošu. Jebiga, teško mu je odoljeti dobroj pici, ali ipak kuži da on treba držati kontrolu.
Nije nikakva fora i znanost ganjati zene niti je machoman onaj koji tako radi. Umjetnost je znati i biti sa jednom zenom a da ti uvijek bude lijepo sa njom kao prvog dana. Meni se ne svidja sto su Zagora izjebali u vezi Fride i draze bi mi bilo da ju je ozenio i nastavio pustolovine kao K. Mark. Ali nije Zagor kao lik kriv niti je peder kao Veliki Blek.
quote:
Zagor se ne petlja uopce sa ženama ili vrlo rijetko, a ipak i u toj rijetkosti, uspio se spetljati sa sumnjivom - Gambit. Ni on nije odolio, pa odmah na opaku. Prezelen je on za nju.
Takav je trecerazredni scenario i Zagor tu nista ne moze kad ga siluju toliki razliciti tekstopisci a svaki ima drugaciju koncepciju Zagorovog lika.
seks, erotika, bondage i lingerie |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13142 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 09/07/2002 : 18:42:51
|
quote: Nije nikakva fora i znanost ganjati zene niti je machoman onaj koji tako radi. Umjetnost je znati i biti sa jednom zenom a da ti uvijek bude lijepo sa njom kao prvog dana.
Pa, zagore, ovo je istina. I ja tako mislim. Samo što mi ne pricamo o nama, nego o likovima iz stripa. I sad, M.No ima puno žena, a Zagor malo. No, to ne znaci da M.No izigrava frajera, a Zagor da razmišlja o vjecnoj ljubavi s voljenom ženom. Moguce je da je i obratno.
quote: Pa sad za mene su mister i Zagor slicni i obojica su seratori u odredjenim poljima posebno mister no kad baci punu torbu dijamanata a Zagor skrtari za hranu i jede korijenje a pun je zlata koje nadje po potocima usput.
Dobro, u pogledu nekih principa su obojica idealizirani, ali nisu mi zbog toga seratori. Tome se ustvari cak i divim, treba tome težiti. Najviše me smeta Zagorovo dijeljenje pravde i izigravanje nekakvog gospodara, koji je odredio norme ponašanja za ljude koji su, u biti, jednako vrijedni kao i on. On se stavlja iznad njih, dok M.No je jedan u gomili, živi i pušta druge da žive. Zato mi se više svida.
|
|
|
zagor
New Member
227 Posts
Posted - 09/07/2002 : 21:59:09
|
quote:
Najviše me smeta Zagorovo dijeljenje pravde i izigravanje nekakvog gospodara, koji je odredio norme ponašanja za ljude koji su, u biti, jednako vrijedni kao i on.
Pa on nikada nije sebe stavljao iznad drugih (ljudske vrijednosti) samim time sto potencira da bude gospodar darkvuda. To je jedino zbog autoriteta da bi ga zadrzao medju indijancima. Da nema autoritet kao na primjer ken parker, onda ne bi mogao tako cesto da balansira izmedju bijelaca i indijanaca. Uostalom citav taj slucaj Zagora mirovnjaka je zna se vec unaprijed osudjen na propast i cudim se da to nisi i sam primjetio citajuci neke epizode kao sto je pukovnikova podvala, do poslednjeg daha ili demoni ludila. Naravno i meni smeta sto je u mnogim epizodama Zagor predstavljen previse nadmocan kao V. Blek. Zato su mi najdraze epizode Zagora gdje jedva pobjedjuje i jos draze tamo gdje gubi kao u epizodi do poslednjeg daha.
quote:
On se stavlja iznad njih, dok M.No je jedan u gomili, živi i pušta druge da žive. Zato mi se više svida.
Mister No je tek na privid obican i medju masom ali vrlo dobro znas da i on odudara od vecine sto se da zakljuciti citajuci mnoge njegove epizode. Cak zna biti veci djelitelj pravde i posteniji od K. Mikija. :)
------------------------------ | seks, erotika, bondage i lingerie | ------------------------------ |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13142 Posts
Posted - 09/07/2002 : 22:36:58
|
quote: Pa on nikada nije sebe stavljao iznad drugih (ljudske vrijednosti) samim time sto potencira da bude gospodar darkvuda. To je jedino zbog autoriteta da bi ga zadrzao medju indijancima.
E, upravo to i iritira. Zagor mora izigravati autoritet da održi ono što je zamislio u svojoj glavi, a s druge strane, zašto bi baš i bio u pravu s tim izigravanjem mirotvorca. On se stavlja u poziciju da odlucuje za mnoge, dakle, ljude koji žive na odredenoj teritoriji. Ta cinjenica, da si on dozvoljava biti u pravu, ma kako god njemu to izgledalo pravedno, jednostavno me smeta. Sve je to previše tašto.
quote: Naravno i meni smeta sto je u mnogim epizodama Zagor predstavljen previse nadmocan
Pa da, kad citaš i razmišljaš, mora te smetati, ali to je tako. Ipak cemo ga citati i dalje.
quote: Mister No je tek na privid obican i medju masom ali vrlo dobro znas da i on odudara od vecine
Svi likovi odudaraju, ali M.No odudara pozitivnije od Zagora, cak bih rekao, nekako skromnije. I djeluje ljudskije.
|
|
|
djnd
Junior Member
Fed Rep Yugoslavia
485 Posts
Member since 20/12/2001 |
Posted - 10/07/2002 : 03:23:30
|
Sto se tice Zagora i zena ja mislim da bi idealna zena za njega bila vestica (?) Jayla iz price "Dugin Most".Kako mi se cini guta Zagora ocima.Ko zna, mozda i Boseli i Buratini dodju do takvog zakljucka!
Hu Ju gona kol? |
|
|
gr
Average Member
Croatia
525 Posts
Member since 17/04/2002 |
|
angeliczg
New Member
Croatia
200 Posts
Member since 09/07/2002 |
Posted - 10/07/2002 : 13:22:33
|
meni je pak skroz nevjerojatno da se Zagor i Cico nisu posevili kad su si toliko puta spasili zivot i jedno drugog pazili i mazili
|
|
|
bristova
New Member
269 Posts
Member since 17/01/2002 |
Posted - 11/07/2002 : 12:58:39
|
Sto se tice naive i pretjerane postenosti to opet ovisi od epizode do epizode.Nekako je tu najrealniji,(od Bonelijevih likova), Ken Parker,NN,PSDZ,Tex je klasa za sebe ..Zagor je nekad do pakla naivan ,smeta mi kod njega i potpuno neslaganje doba radnje (1820-40) sa uniformama i naoruzanjem tako da je sto se povijesti tice na nivou prica Broja Jedan. Zene ? Gambit bi smazala naivnog GoraZa za dorucak.Mr.No. bi bolje prosa na tom polju. Moralizatori su oba dva ,ali Zagor je neki put dosadan do boli. Sve u svemu Stinky, svaka cast na pismu.
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13142 Posts
Posted - 11/07/2002 : 18:26:22
|
Pa dobro ljudi, jasno je da je Zagor prilicno naivan strip, sa dosta bezveznih epizoda tipa prodaja alkohola Indijancima, krijumcarenje oružja, sukobi bijelaca i Indijanaca i slicno, što sve Zagor rješava bez pol muke sa par udaraca sjekirom. Kako to da je onda najpopularniji strip (na ovim prostorima)? Najprodavaniji i najtraženiji? Ispred jednog Dylana Doga, Kena Parkera, Misterije, Mister Noa i drugih. Ne kažem ja da je loš. Dobar je meni Zagor, zna i tu biti kultnih epizoda, ali ipak.
|
|
|
zagor
New Member
227 Posts
Posted - 13/07/2002 : 04:11:53
|
Da mora biti naivno nesto sto je staro 40 godina. Pogledaj neki film star 40 godina. Siguran sam da su otrcani za danasnje ukuse.
Zagor kao i svi drugi likovi ima svoje kvalitete i mane. Fokusiranje samo na mane ne vodi nicemu kada se ignoriraju kvaliteti tog lika. Nista nije savrseno...
--------------------------------- | seks, erotika, bondage i lingerie | --------------------------------- |
|
|
hellraiser
Starting Member
Croatia
42 Posts
Member since 14/07/2002 |
|
Wahoomi
Average Member
Croatia
705 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 14/07/2002 : 13:30:06
|
quote: Proucavajuci dosadašnje epizode Zagora dolazi se do jedinstvenog zakljucka: Zagor je peder!
NE MOŽE!!! NE DAMO ZAGORA U VAŠU PEDERSKU ZAJEDNICU!!! NADJITE SI NEKOG DRUGOG!!!
Pogledaj dom svoj, ANÐELE!!! |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 14/07/2002 : 17:41:00
|
quote:
Zagor je nekad do pakla naivan ,smeta mi kod njega i potpuno neslaganje doba radnje (1820-40) sa uniformama i naoruzanjem tako da je sto se povijesti tice na nivou prica Broja Jedan.
Ovo o naoružanju i uniformama si potpuno u pravu. Ocigledno autori ne poznaju dobro povijesne cinjenice. Koliko sam ja shvatio vrijeme radnje Zagora je negdje u 30-im i prvoj polovici 40-ih godina 19.st. To se može zakljuciti kad se citaju epizode izdane od SD-a: npr. kad Zagor i Chico dolaze u Los Angeles (a Californiju drže Meksikanci), ili kad dolaze u nezavisni Texas, ili ona epizoda u kojoj se vidi da je na Jugu još ropstvo… U skoro svakoj epizodi pojavljuju se puške Winchester, a one su se pojavile znatno kasnije, revolver Colt bio je onda rijetka pojava, a u Zagoru ga svatko nosi, (ali moram priznati da ga dobro crtaju), mitraljez Gatling se pojavio u epizodi Kraken (SD) i Paklena sprava (ZS), a takvo oružje konstruirano je tek 1862. Uniforme americke vojske bile su potpuno drugacije dizajnirane (ove u Zagoru nosile su se tek nakon gradanskog rata) itd. Da ne bi netko mislio da previše cjepidlacim, Zagor je meni solidan strip (premda ga ne skupljam, vec samo procitam kad mi dode u ruke), ali bio bi mi još bolji da nema ovih pogrešaka koje sam naveo. Inace, svidaju mi se fantasticne price u Zagoru (premda volim i realnost).
|
|
|
MUNGOS
New Member
USA
132 Posts
Member since 23/06/2002 |
Posted - 14/07/2002 : 18:07:42
|
karamba i karambita sta se desava ovdje svi mrze zagora a na burzi svaki drugi naslov -trazim zagora ovaj broj ili tako slicno a sada ovaj se nasao nesta reci a mozda ima tonu njegovih stripova a i vi ostali isto ...zagor je 1000 puta bolji od posranog mister no neka on samo ima pramenove kao sto je imao halid muslimovic znaj da je ok onda zagor je bog za sve junake u svim stripovima...
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 15/07/2002 : 00:18:51
|
Ko da je Zagor baziran na nekog lika iz 19 vijeka da sve mora da se poklapa. Zagor je Zagor, fun za citanje s nekim super epizodama i to je to.
|
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6194 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 04/09/2002 : 20:39:48
|
Ovo je malo stariji topic ali neka noviji clanovi ovog foruma vide kakav je majstor naš Stinky,šteta bi bilo da propuste ovo remek-djelo.
STINKY,SVAKA TI DALA!
Bond.James Bond. |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 04/09/2002 : 23:11:35
|
Stinky samo da te izvjestim da te Makaranke nestrpljivo išcekuju...
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13142 Posts
Posted - 10/04/2003 : 23:42:03
|
Baš sam malo citao stare topice, i umro sam od smijeha citajuci pismo. Dobro je ovako sa distance pogledati stare stvari.
- Vatrena voda daje ti hrabrost - - Misliš da ja to ne znam - I.Kant, "Kritika vatrene vode" |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 10/04/2003 : 23:46:13
|
quote: Originally posted by stinky
Baš sam malo citao stare topice, i umro sam od smijeha citajuci pismo. Dobro je ovako sa distance pogledati stare stvari.
- Vatrena voda daje ti hrabrost - - Misliš da ja to ne znam - I.Kant, "Kritika vatrene vode"
citao sam ga i ja veceras posto sam vidio da citas ovo remek djelo na active users. Ovo je u cast mister noa!
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6194 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13142 Posts
Posted - 10/04/2003 : 23:57:30
|
Aco, Uzbuna u Darkwoodu. Procitao sam baš sva 4. dijela i usro se od smijeha. Sejo, naravno da je u cast M.Noa. I ne proviruj više u active users, hehe
- Vatrena voda daje ti hrabrost - - Misliš da ja to ne znam - I.Kant, "Kritika vatrene vode" |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6194 Posts
Posted - 11/04/2003 : 00:07:39
|
Morao sam na WC,jednostavno nisam izdržao.Trenutacno još uvijek placem a trbuh me boli za poludit.Pogotovo drugi dio koji dugo nisam citao je super.E jesi genije..Sad idem nac i cetvrti dio i umrijet sa osmijehom na licu..
Bond.James Bond. |
Edited by - Aco on 11/04/2003 00:19:54 |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 11/04/2003 : 00:24:53
|
quote: Originally posted by Aco
Morao sam na WC,jednostavno nisam izdržao.Trenutacno još uvijek placem a trbuh me boli za poludit.Pogotovo drugi dio koji dugo nisam citao je super.E jesi genije..Sad idem nac i cetvrti dio i umrijet sa osmijehom na licu..
Bond.James Bond.
Nemoj umrijeti. Kod koga cu onda ici u Sloveniju?
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Topic |
|