forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Mikijev almanah
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Bilja
Average Member

Serbia
557 Posts

Member since 16/07/2003

Posted - 13/08/2003 : 07:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bilja's Homepage  Send Bilja a Private Message
quote:
Dobro, i to je tuzna istina, ali ja sam se toliko navikla na mogucnost da mi je cijeli svijet knjizara, da uopce ne mogu zamisliti ono nekadasnje vrijeme kada si bio ogranicen iskljucivo domacim informacijama i izdavacima

Melina, skroz tacno. Kod nas su knjizare (u NS) tako jadne da najvise sto mozes naci od stripa su neki kupovani na kilo (neprodati primerci u GB) koji se posle prodaju nasima za 30 evra po komadu i vise. Drugi "vrhunac" izdavastva su pirati , koji su cesto losi, jer uglavnom uklanjaju boje i ostave samo linije ali retko mozes da nadjes bas nesto sto specijalno trazis, neki bas odredjenu knjigu.
Dp,
quote:
Inace, Biljo, da li Amazon salje u Srbiju, i na koji nacin se vrsi placanje, to jest, kako knjiga stize i kome se placa?

Salje se u SCG, i stize, placa se preko deviznog racuna (kojeg ja nikako da otvorim) i kartice, a moze i nekako preko poste (jos nisam to prokljuvila), dakle, ima nacina i stize (jedan moj prijatelj redovno narucuje i dobija uredno knjige postom). Jednom sam poslala mail na Amazon.co.uk sa pitanjima u vezi slanja u SCG i placanja i oni su mi prilicno lepo odgovorili, pa ako je taj mail jos uvek negde, mogu da ti ga posaljem.
Ma Dizni je misterija. Cudo! Stvarno, svi pisu o njemu, puno ima i negativnog a ipak, nema kome se ne svidja.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 13/08/2003 : 09:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Tnx, nema potrebe da trazis taj mail, bitno mi je da u principu rade, to jest da taj deo blokade vise ne postoji...
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2430 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 13/08/2003 : 14:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message
Heh,Biljo,koji ti je ovo ludi topic!
Moram priznati da sam citao Almanah kada bi ga se god uspio docepati,
i definitivno sam uživao u njemu.Izvrstan crtež i maštovito-otkacena radnja i likovi,ali nikada me nisu mucile te rodoslovne veze.
Otprilike si znao ko je ko i skim i to mi je bilo dovoljno.
Ok,kasnije,kada sam vidio one crtice Šiljo i sin,pitao sam se koju li je to Šiljo uhvatio...
Jedna od najotkacenijih epizoda,koje se mogu sjetiti,mi je ona kada
vještica dode Šilji, a on toliko ne vjeruje u vještice da ,na kraju,
i sama ona povjeruje da vještice ne postoje. Protiv šiljine stupidnosti nije joj pomogla ni leteca metla,ni cijeli vješticji repertoar.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 13/08/2003 : 15:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
:o)
Silja je bas faca
On je meni najsimpaticniji Diznijev lik, uz Paju, ali Paja je na sasvim drugi nacin
Go to Top of Page

miha
Advanced Member

3628 Posts

Member since 05/05/2003

Posted - 13/08/2003 : 20:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Send miha a Private Message
Od Dizinjevih likova meni je bila najsimpaticnija i najseksipilnija Maga, znate ona patka, duge trepavice, crna ravna kosa, crna tašna, ne nosi gacice, negativka, i stalno hoce ukrasti jedan novcic od Baje. Šilja mi je dobar u nekoj epizodi kad posle udarca u glavu postane ultrapametni naucnik pa jednom rukom simultano rješava matematicke jednacine a drugom piše pjesme a Mikija se nesjeca. Miki mi se dopao u serijalu s pracovjekom Igom Bibom i onom kad patuljak kidnapuje najmanju kravu na svijetu, ostali noviji su mi bili prosjecni, lošiji recimo od Paje Patka. Malo se inace epizoda sjecam, naprimer one kada se takmici Baja u skupljanju najduže vrpce i one kad se Paja i ostali nalaze na nekom ostrvu gde su ispostavljeni jednoj Maginoj caroliji te im se menja faca, kad god ugledaju nekog poprime njegovu facu, pa situaciju rješavaju Pajini necaki pomocu ogledala.

Slažem se da je Diznijeva industrija imala golemi utjecaj na mentalitet naše planete, sad da li bi preporucio ovo ctivo za današnju djecu to je drugo pitanje. Eh, pitanje je, da u detinjstvu nismo procitali toliko Mikijevih zabavnika, kakvi bi danas mi bili ljudi, manje stereotipni?
quote:

Miki je ocito bio vigilant: privatno, civilno, sumnjivo lice (rijecima Ramba Amadeusa), bez ikakvih naznaka o nekom postenom poslu, a hapsio je Hromog Dabu kad bi se sjetio! Ne ide to tako, drugovi!!! Ne moze neki mis uzimati pravdu u svoje ruke! Red i zakon moraju se postivati!

Miki je imao neke veze sa NY policijom, moga je da se preserava u nedogled.
quote:

Moje omiljene knjige iz djetinjstva-"Cudesni svjetovi Walta Disneya" u 4 toma!

Sve dok sam jih imao citao sam jih, a da jih imam još danas bi jih citao.
Go to Top of Page

Bilja
Average Member

Serbia
557 Posts

Member since 16/07/2003

Posted - 14/08/2003 : 08:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bilja's Homepage  Send Bilja a Private Message
Vidi ti njih, kako se secaju dobro nekih epizoda
Secam se one kad Silja ne veruje u vestice, dobra epizoda
Secam se i one kad Maga trazi lepezu lepote, samo mi nije jasno kako je to postala lepsa kad joj je samo kosa postala plava a sve ostalo je isto. Da li to znaci da su crnke ruzne a plavise lepe? Super, onda cu lako da budem lepa, samo se ofarbam u plavo!!!
Dobra iona epizoda kad Paja trazi samopouzdanje pa uci karate i na kraju ulazi u kavez sa lavom. Preziveo je lava, ali Patu mozda i nije.
Ili ono kad se zvezde igraju pa spajaju parove na zemlji pa se Baja zaljubi u Brigitu (seca se neko Brigite?).
Ili ono kad Mini hoce da bilduje...
Pa uopste nije los taj MA!
Ej uzgred, moje primerke sam nasla u garazi ali su onako malo...prasnjavi. Da budem iskrena MNOGO su prasnjavi. Jer zna neko kako se cisti taj papir?
Go to Top of Page

Vlaad
New Member

USA
217 Posts

Member since 31/07/2003

Posted - 14/08/2003 : 09:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaad a Private Message
quote:
Originally posted by Bilja

Da budem iskrena MNOGO su prasnjavi. Jer zna neko kako se cisti taj papir?

Mozes da ih operes u ves-masini.

Inace, citao sam MA zbog Paje, ali najdraze su mi bile one price sa vise zavrsetaka.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 14/08/2003 : 11:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
E jebi ga, je se ne secam nijedne od tih prica, a procitao sam tonu "Mikijevih zabavnika"... secam se jedino Iga-Bive (ne coveka proslosti vec coveka buducnosti) koji se, inace, u originalnoj verziji zove Eta-Beta i koji je sve govorio tako sto ispred svake reci doda slovo P (na primer: Pmiki, pdodji povamo pda pti pnesto ppokazem) - secam se da mi je to bilo jako, jako simpaticno.
Go to Top of Page

Bilja
Average Member

Serbia
557 Posts

Member since 16/07/2003

Posted - 14/08/2003 : 12:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bilja's Homepage  Send Bilja a Private Message
Imam onu pricu sa vise zavrsetaka kad Baja i Paja traze neku amforu pod morem i trkaju se sa Varalicem ko ce pre da nadje. Super je, samo sto je i ta bila u garazi (cita se u rukavicama).
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 14/08/2003 : 12:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
A jel se seca neko Mikijevog archenemyja, sad ne mogu bas da se setim ali valjda bese Crna Rupa(sad mi ovaj naziv mnogo glupo zvuci). Secam se da su ga Miki i sef Buconja(valjda) stalno jurili.

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 14/08/2003 : 12:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
:o)
Ovaj forum treba da promeni naziv u "Disney" umesto "Stripovi" :o)
Go to Top of Page

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 14/08/2003 : 12:29:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message
quote:
Originally posted by dd fan

A jel se seca neko Mikijevog archenemyja, sad ne mogu bas da se setim ali valjda bese Crna Rupa(sad mi ovaj naziv mnogo glupo zvuci). Secam se da su ga Miki i sef Buconja(valjda) stalno jurili.

I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.

Crna Mrlja.

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 14/08/2003 : 12:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
quote:
Originally posted by Witchblade

quote:
Originally posted by dd fan

Crna Mrlja.

Ah da, naravno.

Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5983 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 14/08/2003 : 12:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---koji je sve govorio tako sto ispred svake reci doda slovo P (na primer: Pmiki, pdodji povamo pda pti pnesto ppokazem) - secam se da mi je to bilo jako, jako simpaticno.

A meni jako, jako iritantno... kao i oni uvodnici u Tom & Jerryu i Maxijima sa takvim nekim "forama".

-|VJ|-
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 14/08/2003 : 12:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ne znam Vedrane, ja sam tad bio klinac, tad mi nije smetalo. Danas, kad sam zivi neurotik, verovatno bih popizdeo vec posle dva minuta citanja :o)
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000