Author |
Topic |
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
|
tdornik
Starting Member
Croatia
31 Posts
Member since 13/08/2003 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 20/08/2003 : 14:09:09
|
Nisam bas siguran da su Star Trek inspirirale scenariste Bonellijevih stripova. Prije da su to bile knjige npr. Kameni ubica (Slika Doiana Greya), a to sto se u prvim epizodama ST-a ponekad pojavljuju motivi divljeg zapada je zato sto je tvorac ST-a zaljubljenik vremena divljeg zapada (znam da glupo zvuci ali ne znam kako bi se drukcije izrazio).
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
plavi
Junior Member
424 Posts
Member since 10/05/2002 |
Posted - 20/08/2003 : 14:47:39
|
ta epizoda star treka spominje se i u epizodi MM,onoj u kojoj se jackova ubistva vezuju za noz koji navodno nosi u sebi zlog demona!
:) |
|
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 20/08/2003 : 14:55:47
|
quote: Originally posted by plavi
ta epizoda star treka spominje se i u epizodi MM,onoj u kojoj se jackova ubistva vezuju za noz koji navodno nosi u sebi zlog demona!
:)
I know.
in my Restless dreaMs I sEe thAt placE
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 20/08/2003 : 16:45:46
|
Sergio Bonelli je cesto uzimao motive iz filmova, romana, i svega ostalog sto ga je moglo inspirisati za dobru pricu... Mene te slicnosti ne cude, eto, vidi se da i ostali to intenzivno rade. Skoro sam malo vise "lutao" po Bonellijevom sajtu i tek tad video da priva o Thugs-ima (sa kojima se Zagor vec dva puta sretao) postoji i kod Martija i kod Teksa i mislim kod Mister Noa. Ne bi me cudilo da se oni pojavljuju i kod svih ostalih Bonellijevih junaka |
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 20/08/2003 : 21:53:12
|
Pa, pomalo ce nestat ideja piscima prica, zato se moraju poslužit Sf ili bilo kojim stvarima (nadprirodnim). Price sa Helingenom su na primjer cista fantastika, ali su dobre ... |
|
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 20/08/2003 : 21:53:44
|
Ima još tih primjera,ali se ne mogu sjetiti.
|
Edited by - Verfalk2003 on 20/08/2003 21:54:24 |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 20/08/2003 : 21:56:19
|
quote: Originally posted by Verfalk2003
quote: Originally posted by plavi
:)
I know.
potpuno si u pravu
My stomach turns.Would not heed worthless cries becouse Strike with fear.Couse i won't wait. Your misery. Stick your fingers in my eyes. Just like somebody blind by hate They cannot see |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Posted - 20/08/2003 : 21:56:51
|
nadajmo se da necemo vidjeti jos takvih epizoda
My stomach turns.Would not heed worthless cries becouse Strike with fear.Couse i won't wait. Your misery. Stick your fingers in my eyes. Just like somebody blind by hate They cannot see |
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Posted - 20/08/2003 : 21:58:15
|
A i price sa svim tim cudovištima koja srecuje Zagor. Od mutanta, do duhova, lika iz bajki, mašte ...
Mislim da skoro svako od njih ubija, ili ne? |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Posted - 20/08/2003 : 22:03:29
|
ma daj uopste nije to zagor mislim sa tsvim tim cudovistima itd
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 21/08/2003 : 00:49:43
|
Ma, pusti ga bunca. Ima tone primjera:Vukodlak, Laguna živih mrtvaca, Vampir, Raskrinkani vampir...
|
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 21/08/2003 : 16:39:31
|
E,viš,viš- Zagor i Star Trek! Covjece,stvar je toliko ocigledna,da nam je u svojoj ociglednosti i prirodnoj upucenosti jednog serijala drugom- sasvim promakla
Ako bi mogao dati i svoj skromni i konacni dokaz cijele te stvari- - Ciko i Mr.Spock imaju istu frizuru!! Slucajno?! Tako nešto ne postoji! Kada bi Ciko pozdravio sa- "Live long & prosper"nema šamse da bi znao koji je koji Nakon svih ovih neoborivih cinjenica,što možemo ocekivati? - Naravno,neumitan i sasvim prirodan tijek dogadaja: susret Zagora i Picarda ! I to ne bilo kakav susret - nego susret pri konacnom obracunu sa Romulanskim carstvom,kako sam nacuo!
Dakle,Piard,došavši Enterprizeom pred Romul,iznenada osjeti snažan i neumoljiv zov prirode i da se ne bi usrao u svoju pidamu,uskace u bi-turbo 32V lift i nagazi ga prema brodskoj kenjari. I što sada!? U kljucnom casu brod ostaje bez svog kapetana! Data i Br.1 su izbezumljeni,Worfu vec popušta bešika... Ali in the nick of time pojavljuje se leteci tanjur Ikarovog pera i Zagor,Tonka i njegove Mohave se teleportiraju pomocu Hellingenove telefonske govornice,direktno na Enterprizeov most! Naravno,slijedi jednoglasan uzdah olakšanja Ent.posade. Stvar je spašena jer Zagor i indijanci preuzimaju kormilo! Uz svoj gromoglasni bojni poklic Zagor zamahuje kamenom sjekirom prema mnogobrojnim romulskim krstaricama! - U BOJ,U BOJ!!! Ali... da li ce samo gola snaga biti dovoljna da se poraze tisuce romulskih Ptica grabljivica, cak i uz svesrdnu pomoc indijanaca? Al nije Zagor zalud kralj šume darkwoodske. Lukav on je! Njegov plan se pocinje ostvarivati, što je potvrdio i dolazak Drunky Ducka na most. Duck nosi cikovu poruku sa romula,koji javlja da se je uspješno infiltrirao u neprijateljske redove. Naravno,sa svojom frizurom i mexickom odjecom savršeno se je stopio u romulsku gomilu.
- Hoce li Zagor i Mohave savladati Romulsko carstvo,potpomognuto akronjanima i kokodixancima!!! - Hoce li turbo lift biti dovoljno turbo da se Picard ne usere!!! - Hoce li romulske zalihe hrane izdržati cikov nalet!!!
Sve to i još puno više od toga gledajte u sljedecoj epizodiiiiiii Prasciiiiiii u svemiruuuuuuuu u ...........!
|
|
|
miha
Advanced Member
3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 21/08/2003 : 17:03:53
|
Sergio Bonelli isto imam takvu frizuru. I on ima mali utjecaj na Bonellieve stripove, možda je i gledao Startrek, ma sigurno je gledao, pa što možemo zakljuciti osim da se utjecaji preplicu. |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Posted - 21/08/2003 : 17:54:44
|
quote: Originally posted by Nobody
jeste, itekako jeste primjer: Ljudi žabe, 1000 lica straha, kraken, ...
ma ljudi niste me shvatili nisam rekao da nema epizoda sa cudovistima vec da to nije zagor,mislim da za to postoji dd
Stick your fingers in my eyes. Just like somebody blind by hate They cannot see |
|
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 21/08/2003 : 18:04:25
|
quote: Originally posted by IGMAN2
E,viš,viš- Zagor i Star Trek! Covjece,stvar je toliko ocigledna,da nam je u svojoj ociglednosti i prirodnoj upucenosti jednog serijala drugom- sasvim promakla
Ako bi mogao dati i svoj skromni i konacni dokaz cijele te stvari- - Ciko i Mr.Spock imaju istu frizuru!! Slucajno?! Tako nešto ne postoji! Kada bi Ciko pozdravio sa- "Live long & prosper"nema šamse da bi znao koji je koji Nakon svih ovih neoborivih cinjenica,što možemo ocekivati? - Naravno,neumitan i sasvim prirodan tijek dogadaja: susret Zagora i Picarda ! I to ne bilo kakav susret - nego susret pri konacnom obracunu sa Romulanskim carstvom,kako sam nacuo!
Dakle,Piard,došavši Enterprizeom pred Romul,iznenada osjeti snažan i neumoljiv zov prirode i da se ne bi usrao u svoju pidamu,uskace u bi-turbo 32V lift i nagazi ga prema brodskoj kenjari. I što sada!? U kljucnom casu brod ostaje bez svog kapetana! Data i Br.1 su izbezumljeni,Worfu vec popušta bešika... Ali in the nick of time pojavljuje se leteci tanjur Ikarovog pera i Zagor,Tonka i njegove Mohave se teleportiraju pomocu Hellingenove telefonske govornice,direktno na Enterprizeov most! Naravno,slijedi jednoglasan uzdah olakšanja Ent.posade. Stvar je spašena jer Zagor i indijanci preuzimaju kormilo! Uz svoj gromoglasni bojni poklic Zagor zamahuje kamenom sjekirom prema mnogobrojnim romulskim krstaricama! - U BOJ,U BOJ!!! Ali... da li ce samo gola snaga biti dovoljna da se poraze tisuce romulskih Ptica grabljivica, cak i uz svesrdnu pomoc indijanaca? Al nije Zagor zalud kralj šume darkwoodske. Lukav on je! Njegov plan se pocinje ostvarivati, što je potvrdio i dolazak Drunky Ducka na most. Duck nosi cikovu poruku sa romula,koji javlja da se je uspješno infiltrirao u neprijateljske redove. Naravno,sa svojom frizurom i mexickom odjecom savršeno se je stopio u romulsku gomilu.
- Hoce li Zagor i Mohave savladati Romulsko carstvo,potpomognuto akronjanima i kokodixancima!!! - Hoce li turbo lift biti dovoljno turbo da se Picard ne usere!!! - Hoce li romulske zalihe hrane izdržati cikov nalet!!!
Sve to i još puno više od toga gledajte u sljedecoj epizodiiiiiii Prasciiiiiii u svemiruuuuuuuu u ...........!
A jesam se i ismijao!!!
|
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Posted - 21/08/2003 : 18:12:33
|
quote: Ciko i Mr.Spock imaju istu frizuru!! Slucajno?! Tako nešto ne postoji! Kada bi Ciko pozdravio sa- "Live long & prosper"nema šamse da bi znao koji je koji
ccc ja covjeka
Stick your fingers in my eyes. Just like somebody blind by hate They cannot see |
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Posted - 21/08/2003 : 20:53:29
|
quote: Originally posted by SnotMan ma ljudi niste me shvatili nisam rekao da nema epizoda sa cudovistima vec da to nije zagor,mislim da za to postoji dd
D.Dog je seronja-heroj Seronja: -boji se visine -boji se cudovišta -boji se letjeti -boji se ploviti - ...
Heroj: - ne boji se žena |
|
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 21/08/2003 : 22:06:53
|
quote: Originally posted by SnotMan ma ljudi niste me shvatili nisam rekao da nema epizoda sa cudovistima vec da to nije zagor,mislim da za to postoji dd
D.Dog je seronja-heroj Seronja: -boji se visine -boji se cudovišta -boji se letjeti -boji se ploviti - ...
Heroj: - ne boji se žena
DD je Bog!Spavao je sa debelom ženom!
|
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Posted - 21/08/2003 : 22:40:19
|
Heroj: - ne boji se žena
ma cuj ti kuje
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Posted - 21/08/2003 : 22:41:24
|
sta mu fali barem nije ped... i nezivi sam sa ciko hiljadu godina i barem nije virgin u 40
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 22/08/2003 : 17:29:28
|
Pa u ovom MM spec. imas cak i crtez enterprise-a (onaj "space ship" iz serijala s Spockom) ;-)).
I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 24/08/2003 : 06:39:25
|
quote by Verfalk2003: __________________________ DD je Bog!Spavao je sa debelom ženom! __________________________
On je bre zavistan od sexa kao narkoman od droge... zato i jebe sve sto mu se pojavi pred nosom... da ona cudovista koja srece imaju p**ku i njih bi povalio |
|
|
Topic |
|