Author |
Topic  |
mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
Posted - 27/11/2009 : 19:03:46
|
Ako ostavimo Blažinu po strani meni je novi Bred baš legao. I dalje kvalitetan crtež, priča ima vešto ubačene teme: strah iz doba hladnog rata (morbovi=Sovjeti) i religiozna upitanost o vrednosti ljudskog života (iako je reč o kvekerima - jednoj ne toliko čestoj pacifističkoj religiji). Čudno mi je što je Bred doživeo samo 18 brojeva u Italiji. Jedina zamerka na priču je da Morbovi, tobože predstavnici razvijenije i ratnički naklonjene civilizacije, deluju tako sporo u sukobima. No, ako serijal shvatimo kao omaž SF filmovima i literaturi iz 50-ih i 60-ih može se preći preko ovoga. |
https://religiopedija.blogspot.com/ https://bonelistripovi.blogspot.com/ |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 28/11/2009 : 10:14:44
|
Ljudi pričamo o Blažini non-stop. 1.Čovek ne zaslužuje da o njemu toliko govorimo, a ne verujem da možemo išta uraditi po pitanju neke korekcije u tom pravcu 2.Meni lično Blažina ne smeta, dizajn mu je daleko od dobrog, ali sada kada uzmem matore ZS i LMS prosto se naježim kakvo je to skrnavljenje naslovnica bilo, pa mi čika Blaža deluje kao Pikaso Kao što kaže Mikado, novi BB mi je legao kao pijanom šamar.Sada kada nema Lea, BB mi je novi miljenik.Crtež mi je više nego sjajan , priča prosto klizi, a jedina mana po meni je ista koju je primetio i Mikado o sporosti Morbova u sukobima, ali Bože moj. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
papataz
New Member

Serbia
105 Posts
Member since 14/10/2006 |
Posted - 28/11/2009 : 12:04:38
|
Mislim da Morbovi jednostavno nisu navikli da im se neko usprotivi, niti da iko uopste ima ideju da je moguce usprotiviti im se - pogledajte samo koliko su se iznenadili u ovom broju kad ih je onaj vuk napao - pa otuda i njihova sporost. Toliko su ogrezli u sopstbenu superiornost da im je to postala mana... Mislim, da ja teram ovce u tor, a jedna od njih izvadi svemirsku pucu i krene da me reseta, ni ja ne bih znao kako da odreagujem... Taj neki rad :).
Sto se crteza tice, meni je licno najbolje legao prvi broj. Zna li neko kada je tej crtac ponovo u rotaciji? |
http://www.youtube.com/user/papataz014 - Moj YouTube! Mastersi! Transformersi! Crtaci! Golotinja! (OK, nema golotinje)! |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 28/11/2009 : 17:41:59
|
Toliko pricate o profi da je poznatiji od Madonne. Napravicete legendu od njega, jer i negativna reklama je reklama. Setih se sad sindroma Hauarda Sterna |
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
Posted - 28/11/2009 : 20:15:44
|
Da li neko zna kakve su price u novim specijalnim brojevima Breda u Italiji..da li su flash bekovi li nesto sto se nadovezuje na regularne brojeve? |
drale |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 28/11/2009 : 20:36:53
|
quote: Originally posted by papataz
Mislim da Morbovi jednostavno nisu navikli da im se neko usprotivi, niti da iko uopste ima ideju da je moguce usprotiviti im se - pogledajte samo koliko su se iznenadili u ovom broju kad ih je onaj vuk napao - pa otuda i njihova sporost. Toliko su ogrezli u sopstbenu superiornost da im je to postala mana... Mislim, da ja teram ovce u tor, a jedna od njih izvadi svemirsku pucu i krene da me reseta, ni ja ne bih znao kako da odreagujem... Taj neki rad :).
Sto se crteza tice, meni je licno najbolje legao prvi broj. Zna li neko kada je tej crtac ponovo u rotaciji?
Oni već znaju da Ovca broj devet zna da korsti pucu, pa ih ipak ona skenja trojicu odjedanput.
Meni je dosad BB bio "onako", sa par dobrih momenata, ova poslednja epizoda je zato bila baš dobra, brzo i lepo sam je slistio :) |
 |
|
papataz
New Member

Serbia
105 Posts
Member since 14/10/2006 |
Posted - 28/11/2009 : 23:02:17
|
@Poli - hvala. :)
@Grujah - istina, istina.... Ipak, kod mene uzivanje u Bredu nije toliko zbog sjajnih inovacija u prici, vec zbog toga koliko poznatih opstih mesta iz SF klasika mogu da naguraju u jednu pricu a da i dalje bude zabavna... tako da, uzivam (mnogo) i ne mislim (mnogo). |
http://www.youtube.com/user/papataz014 - Moj YouTube! Mastersi! Transformersi! Crtaci! Golotinja! (OK, nema golotinje)! |
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
|
morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29657 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 29/11/2009 : 21:46:35
|
quote: Originally posted by ---dp---
Toliko pricate o profi da je poznatiji od Madonne. Napravicete legendu od njega, jer i negativna reklama je reklama. Setih se sad sindroma Hauarda Sterna
"Njegovo se ime šapuće balkanom, ali i po cijelom svijetu. Boje ga se zagoromrsci, a poštuju svi oni koji su na strani pravde i oni kojima je približio Darkwoodske pustolovine. On je... PROFESOR!" |
 |
|
mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
Posted - 30/11/2009 : 10:02:26
|
quote: Originally posted by supermark
Toliko pricate o profi da je poznatiji od Madonne. Napravicete legendu od njega, jer i negativna reklama je reklama. Setih se sad sindroma Hauarda Sterna
"Njegovo se ime šapuće balkanom, ali i po cijelom svijetu. Boje ga se zagoromrsci, a poštuju svi oni koji su na strani pravde i oni kojima je približio Darkwoodske pustolovine. On je... PROFESOR!"
Ne misli se ovde na prof-inza već na prof. Blažinu. |
https://religiopedija.blogspot.com/ https://bonelistripovi.blogspot.com/ |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11963 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29657 Posts
Posted - 30/11/2009 : 13:01:45
|
quote: Originally posted by mikado
quote: Originally posted by supermark
"Njegovo se ime šapuće balkanom, ali i po cijelom svijetu. Boje ga se zagoromrsci, a poštuju svi oni koji su na strani pravde i oni kojima je približio Darkwoodske pustolovine. On je... PROFESOR!"
Ne misli se ovde na prof-inza već na prof. Blažinu.
uf, krivo sam shvatio
|
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 02/12/2009 : 21:56:03
|
quote: Originally posted by wesskowaz
Nova epizoda mi je legla kao kec na desetku. Hvala VC sto je izdao ovako dobar strip.
Jeste da mi Bred Baron u globalu ne odgovara previše, ali moram se složiti sa Wesskowazom. Odličan strip, sa totalno ludo i slatko naivnom pričom! Odavno nisam duže uživao u nekom stripu. 7.5/10 I da, ako se ovakve epizode nastave korigovaću svoj stav u vezi ovog junaka... |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 03/12/2009 : 20:03:32
|
Procitao Breda meni odlican.Od prvog broja drzi kvalitet.Nadam se da ce tako i ostati. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts
Posted - 03/12/2009 : 20:26:48
|
@ Mhejl treći sasvim ok, a četvorka bi ti se mnogo svidela, mislim da je baš po tvom ukusu drago mi je da ulaziš u BB fun club |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts
Posted - 03/12/2009 : 20:28:36
|
@supermark prijatelju prvo su lupio za Villine naslovnice, a sad i za profu! Šta je to sa tobom? Žene ili neki opijati ? |
Edited by - anto on 03/12/2009 20:29:29 |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29657 Posts
Posted - 03/12/2009 : 20:34:56
|
quote: Originally posted by anto
@supermark prijatelju prvo su lupio za Villine naslovnice, a sad i za profu! Šta je to sa tobom? Žene ili neki opijati ?
da bar su opijati, njih se lakše riješiti  
p.s.ne sjećam se što sam lupio za villu i naslovnice p.s.2 ma nemoj mi reći, ne želim znati   |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 03/12/2009 : 20:36:44
|
quote: Originally posted by anto
@ Mhejl treći sasvim ok, a četvorka bi ti se mnogo svidela, mislim da je baš po tvom ukusu drago mi je da ulaziš u BB fun club
Dugo mi je trebalo. Ni ja sam ne znam koji mi stripovi tačno leže. Možda bi bilo pravilnije reći da ja imam nekoliko ''žica'', to jest elemenata priče koje volim da vidim i na koje sam slab. Recimo, od kada sam odgledao filmove ''Unforgiven'' i ''Bilo jednom na Divljem zapadu'' odlijepio sam za tom atmosferom najboljih vestern filmova. Sigruno znate na šta mislim, na one epske scene koje nam ostaju u pamćenju. ''Unforgiven'' - scena kada Mali Bil ubije Boga u Klintu Istvudu i baci ga u blato. ''Bilo...'' - onaj završni dvoboj između Harmonikaša i negativca. Dampir mi se sviđa ubog mistične atmosfere, to jest i ne volim toliko ove akcijske pričice već su me privukle upravo ''filozofske'' epizode poput ''Delta bluza'' i ''Izgubljenje duše''...
Šta je poenta sve ove moje govorancije? Dakle, ovaj broj Breda Berona je uspio da ''pogodi'' jednu od niti moga ukusa. Po prvi put sam uspio da osjetim duh nekih drugih vremena koji Bred Beron nosi. Po prvi put mi se dopao humor u Bredu Beronu (''Odvratna sovjetska čudovišta!'', haha). Dobro, ja imam pomalo zajedljiv humor... A i crtež je odličan. Mada, često mi smetaju tolike varijacije u crtežu. Samo uzmite drugi broj, sa očajnim crtežom i pričom.
Ne znam hoće li Bred Beron, održati ovakav kvalitet, ali mi je svejedno drago što sma kupio ovaj strip. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts
Posted - 03/12/2009 : 20:46:33
|
@Luka Što se tiče crtača čini mi se da su svi osim Ane Lazarini(BB broj 2) sjajni, čak mi je i Caracuzo (br. 3 ) legao.Nespolino i Raimondo razbijaju, a Brindizi i Bruzo su već legende (Bruzo me je kupio za sva vremena u Mister Nou Maxiju br.1) Što se tiče Ane, katastrofa, bolje bi joj bilo da podiže decu, kuva, pegla, ... nego što svira qu.cu kao crtačica BB-a! |
 |
|
Topic  |
|