forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Brad Barron VČ
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 34

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 27/11/2009 : 19:03:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
Ako ostavimo Blažinu po strani meni je novi Bred baš legao. I dalje kvalitetan crtež, priča ima vešto ubačene teme: strah iz doba hladnog rata (morbovi=Sovjeti) i religiozna upitanost o vrednosti ljudskog života (iako je reč o kvekerima - jednoj ne toliko čestoj pacifističkoj religiji). Čudno mi je što je Bred doživeo samo 18 brojeva u Italiji.
Jedina zamerka na priču je da Morbovi, tobože predstavnici razvijenije i ratnički naklonjene civilizacije, deluju tako sporo u sukobima. No, ako serijal shvatimo kao omaž SF filmovima i literaturi iz 50-ih i 60-ih može se preći preko ovoga.

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/11/2009 : 10:14:44  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ljudi pričamo o Blažini non-stop.
1.Čovek ne zaslužuje da o njemu toliko govorimo, a ne verujem da možemo išta uraditi po pitanju neke korekcije u tom pravcu
2.Meni lično Blažina ne smeta, dizajn mu je daleko od dobrog, ali sada kada uzmem matore ZS i LMS prosto se naježim kakvo je to skrnavljenje naslovnica bilo, pa mi čika Blaža deluje kao Pikaso
Kao što kaže Mikado, novi BB mi je legao kao pijanom šamar.Sada kada nema Lea, BB mi je novi miljenik.Crtež mi je više nego sjajan , priča prosto klizi, a jedina mana po meni je ista koju je primetio i Mikado o sporosti Morbova u sukobima, ali Bože moj.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

papataz
New Member

Serbia
105 Posts

Member since 14/10/2006

Posted - 28/11/2009 : 12:04:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit papataz's Homepage  Send papataz a Private Message  Reply with Quote
Mislim da Morbovi jednostavno nisu navikli da im se neko usprotivi, niti da iko uopste ima ideju da je moguce usprotiviti im se - pogledajte samo koliko su se iznenadili u ovom broju kad ih je onaj vuk napao - pa otuda i njihova sporost. Toliko su ogrezli u sopstbenu superiornost da im je to postala mana... Mislim, da ja teram ovce u tor, a jedna od njih izvadi svemirsku pucu i krene da me reseta, ni ja ne bih znao kako da odreagujem... Taj neki rad :).

Sto se crteza tice, meni je licno najbolje legao prvi broj. Zna li neko kada je tej crtac ponovo u rotaciji?

http://www.youtube.com/user/papataz014 - Moj YouTube! Mastersi! Transformersi! Crtaci! Golotinja! (OK, nema golotinje)!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 28/11/2009 : 12:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Brindisi se pored 1. broja ponovno pojavljuje zajedno sa Bruzzom i Celonijem u poslednjem 18. broju.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 28/11/2009 : 17:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Toliko pricate o profi da je poznatiji od Madonne. Napravicete legendu od njega, jer i negativna reklama je reklama. Setih se sad sindroma Hauarda Sterna
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 28/11/2009 : 20:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message  Reply with Quote
Da li neko zna kakve su price u novim specijalnim brojevima Breda u Italiji..da li su flash bekovi li nesto sto se nadovezuje na regularne brojeve?

drale
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 28/11/2009 : 20:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by papataz

Mislim da Morbovi jednostavno nisu navikli da im se neko usprotivi, niti da iko uopste ima ideju da je moguce usprotiviti im se - pogledajte samo koliko su se iznenadili u ovom broju kad ih je onaj vuk napao - pa otuda i njihova sporost. Toliko su ogrezli u sopstbenu superiornost da im je to postala mana... Mislim, da ja teram ovce u tor, a jedna od njih izvadi svemirsku pucu i krene da me reseta, ni ja ne bih znao kako da odreagujem... Taj neki rad :).

Sto se crteza tice, meni je licno najbolje legao prvi broj. Zna li neko kada je tej crtac ponovo u rotaciji?

Oni već znaju da Ovca broj devet zna da korsti pucu, pa ih ipak ona skenja trojicu odjedanput.

Meni je dosad BB bio "onako", sa par dobrih momenata, ova poslednja epizoda je zato bila baš dobra, brzo i lepo sam je slistio :)
Go to Top of Page

papataz
New Member

Serbia
105 Posts

Member since 14/10/2006

Posted - 28/11/2009 : 23:02:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit papataz's Homepage  Send papataz a Private Message  Reply with Quote
@Poli - hvala. :)

@Grujah - istina, istina.... Ipak, kod mene uzivanje u Bredu nije toliko zbog sjajnih inovacija u prici, vec zbog toga koliko poznatih opstih mesta iz SF klasika mogu da naguraju u jednu pricu a da i dalje bude zabavna... tako da, uzivam (mnogo) i ne mislim (mnogo).

http://www.youtube.com/user/papataz014 - Moj YouTube! Mastersi! Transformersi! Crtaci! Golotinja! (OK, nema golotinje)!
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 29/11/2009 : 14:35:21  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message  Reply with Quote
pogledah na SBE o novim specijalima Breda...ipak se nastavlja prica posle odlaska vanzemaljaca..lepo..lepo

drale
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 29/11/2009 : 16:14:44  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Da, sledi borba sa florom i faunom.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29657 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 29/11/2009 : 21:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Toliko pricate o profi da je poznatiji od Madonne. Napravicete legendu od njega, jer i negativna reklama je reklama. Setih se sad sindroma Hauarda Sterna

"Njegovo se ime šapuće balkanom, ali i po cijelom svijetu. Boje ga se zagoromrsci, a poštuju svi oni koji su na strani pravde i oni kojima je približio Darkwoodske pustolovine. On je... PROFESOR!"
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 30/11/2009 : 10:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

"Njegovo se ime šapuće balkanom, ali i po cijelom svijetu. Boje ga se zagoromrsci, a poštuju svi oni koji su na strani pravde i oni kojima je približio Darkwoodske pustolovine. On je... PROFESOR!"

Ne misli se ovde na prof-inza već na prof. Blažinu.

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 30/11/2009 : 10:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Naravno, jer Inz nam je simpa a profa nije
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11961 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 30/11/2009 : 12:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Nova epizoda mi je legla kao kec na desetku.
Hvala VC sto je izdao ovako dobar strip.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29657 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 30/11/2009 : 13:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mikado

quote:
Originally posted by supermark

quote:

Ne misli se ovde na prof-inza već na prof. Blažinu.

uf, krivo sam shvatio
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 02/12/2009 : 21:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wesskowaz

Nova epizoda mi je legla kao kec na desetku.
Hvala VC sto je izdao ovako dobar strip.

Jeste da mi Bred Baron u globalu ne odgovara previše, ali moram se složiti sa Wesskowazom. Odličan strip, sa totalno ludo i slatko naivnom pričom! Odavno nisam duže uživao u nekom stripu. 7.5/10
I da, ako se ovakve epizode nastave korigovaću svoj stav u vezi ovog junaka...
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 03/12/2009 : 20:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Procitao Breda meni odlican.Od prvog broja drzi kvalitet.Nadam se da ce tako i ostati.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 03/12/2009 : 20:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
'Oce,ostace.Racunajuci i na "Riljaj,Lazo" po naslovnicama...

Edited by - Pajtos on 03/12/2009 20:09:43
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 03/12/2009 : 20:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Kakvi su brojevi tri i četiri? Propustio sam da ih kupim...:(
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 03/12/2009 : 20:26:48  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@ Mhejl
treći sasvim ok, a četvorka bi ti se mnogo svidela, mislim da je baš po tvom ukusu
drago mi je da ulaziš u BB fun club

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 03/12/2009 : 20:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Trojka slabija od 5 i 6, cetvorka u rangu sa istim. :)

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 03/12/2009 : 20:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@supermark
prijatelju prvo su lupio za Villine naslovnice, a sad i za profu!
Šta je to sa tobom? Žene ili neki opijati ?

Edited by - anto on 03/12/2009 20:29:29
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29657 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 03/12/2009 : 20:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

@supermark
prijatelju prvo su lupio za Villine naslovnice, a sad i za profu!
Šta je to sa tobom? Žene ili neki opijati ?

da bar su opijati, njih se lakše riješiti

p.s.ne sjećam se što sam lupio za villu i naslovnice
p.s.2 ma nemoj mi reći, ne želim znati
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 03/12/2009 : 20:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

@ Mhejl
treći sasvim ok, a četvorka bi ti se mnogo svidela, mislim da je baš po tvom ukusu
drago mi je da ulaziš u BB fun club

Dugo mi je trebalo.
Ni ja sam ne znam koji mi stripovi tačno leže. Možda bi bilo pravilnije reći da ja imam nekoliko ''žica'', to jest elemenata priče koje volim da vidim i na koje sam slab. Recimo, od kada sam odgledao filmove ''Unforgiven'' i ''Bilo jednom na Divljem zapadu'' odlijepio sam za tom atmosferom najboljih vestern filmova. Sigruno znate na šta mislim, na one epske scene koje nam ostaju u pamćenju. ''Unforgiven'' - scena kada Mali Bil ubije Boga u Klintu Istvudu i baci ga u blato. ''Bilo...'' - onaj završni dvoboj između Harmonikaša i negativca. Dampir mi se sviđa ubog mistične atmosfere, to jest i ne volim toliko ove akcijske pričice već su me privukle upravo ''filozofske'' epizode poput ''Delta bluza'' i ''Izgubljenje duše''...

Šta je poenta sve ove moje govorancije? Dakle, ovaj broj Breda Berona je uspio da ''pogodi'' jednu od niti moga ukusa. Po prvi put sam uspio da osjetim duh nekih drugih vremena koji Bred Beron nosi. Po prvi put mi se dopao humor u Bredu Beronu (''Odvratna sovjetska čudovišta!'', haha). Dobro, ja imam pomalo zajedljiv humor... A i crtež je odličan. Mada, često mi smetaju tolike varijacije u crtežu. Samo uzmite drugi broj, sa očajnim crtežom i pričom.

Ne znam hoće li Bred Beron, održati ovakav kvalitet, ali mi je svejedno drago što sma kupio ovaj strip.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21749 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 03/12/2009 : 20:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@Luka
Što se tiče crtača čini mi se da su svi osim Ane Lazarini(BB broj 2) sjajni, čak mi je i Caracuzo (br. 3 ) legao.Nespolino i Raimondo razbijaju, a Brindizi i Bruzo su već legende (Bruzo me je kupio za sva vremena u Mister Nou Maxiju br.1)
Što se tiče Ane, katastrofa, bolje bi joj bilo da podiže decu, kuva, pegla, ... nego što svira qu.cu kao crtačica BB-a!

Go to Top of Page
Page: of 34 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000