Pozdrav svima! Pošto sam novi na ovom forumu mislim da je ovo dobar način da se pretstavim. Evo nekoliko sličica moje kolekcije. Naravno samo ako se snađem sa ubacivanjem sličica.
Meni je naj veći problem (pored manjka novca) gdje da slažem stripove. Tako da sam se odlučio da albume složim uspravno u 2 reda. A ove manjeg formata slažem u 4 reda širinom i u 3 reda dubinom. Na dnu su oko 600 Stripoteka i mnogo Zabavnika. Iza Kena, MV i MM su ZS oko 800 kom. Ispod je D.D. i LMS. Na drugim mjestima, svukuda po kući čuvam Atrip Art, Gigante, Extra Zagora i sve moguće specijale gigante... Dosta toga sam i prodao.
Ja sam u tri reda ubacio oko 1200 stripa, a izgleda kao da ih ima 200. Tačno. kad ih složiš izgleda da ih ima mnogo manje. Najzanimljivije mi je slagati stripove (naravno, posle citanja).
Svaka čast za kolekciju! Na mnogo štošta sam ljubomoran ali... polako! Što se tiče slaganja stripova - u pravu si, to je poslić koji se radi sa guštom! S druge strane, nikad ne bih složio stripove kao što je to Sekta uradio! Stroga vertikala - sa sve vidljivim hrbatom koji je za to i napravljen!
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
I onda tako popušta lepak, plus strip postaje nekompaktan. Video sam stotine ZS i LMS stripova koji su iskrivljeni baš zato što su nepažljivo ređani na tavane, u kutije...
Odlicno, Sekta, zaista odlicno... i ja slazem tako obrnuto stripove jer zaista se manje krive i lome... a ovo o slaganju nakon citanja... pa ja sam zavisnik o tome :)) svakog mjeseca bar jednom preslozim po dio kolekcije samo da vidim sve naslovne i onako prelistam ponesto... UZIVANCIJA!
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT!
Odlicno, Sekta, zaista odlicno... i ja slazem tako obrnuto stripove jer zaista se manje krive i lome... a ovo o slaganju nakon citanja... pa ja sam zavisnik o tome :)) svakog mjeseca bar jednom preslozim po dio kolekcije samo da vidim sve naslovne i onako prelistam ponesto... UZIVANCIJA!
O, da!!!
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
I ruzno izgledaju na polici. [/quote] Pa svakako se ne vide pošto su u ormaru. Nedostatak prostora mi je problem. Ormarom riješavam i problem mnogih prijatelja koji bi da uzmu gomilu 'romana'. A onda mi nešto izgube i zgužvaju. U ormaru ih ne vide. Mada sam već neko vrijeme prestao da posuđujem stripove, čak i najboljim prijateljima.
I onda tako popušta lepak, plus strip postaje nekompaktan. Video sam stotine ZS i LMS stripova koji su iskrivljeni baš zato što su nepažljivo ređani na tavane, u kutije...
da, taj problem se javlja pri slaganju stripova jednog na drugi ali zanima me javlja li se i pri uspravnom slaganju jedan uz drugi?