forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Capitan Miki - ako ga se jos neko seca...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Goblin
New Member

Serbia
182 Posts

Member since 09/07/2008

Posted - 30/11/2009 : 21:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Goblin a Private Message  Reply with Quote
Odavno nije bilo nikakve teme o Mikiju, verujem i da nema puno ljudi kojima se svidja ovaj strip (valjda zato niko na prostorima bivse Yuge trenutno ne izdaje Kapetana Mikija), ipak, pomislih da pitam, kao klincu bio mi je jedan od omiljenih, rado bi sakupio kompletan serijal, ne fali mi jos mnogo...
Naime, pregledao sam sve one spiskove koji su postavljeni u delu foruma koji se zove Popisi, Biografije..., odlican je onaj spisak koji je postavio fumettisti, to je spisak strisce-a, ako sam dobro shvatio, onoga sto su radili essegesse, vidim da je IF edizioni sa reizdanjima stigao do 34. broja i jos nekih 6-7 izaci ce sve sa tog spiska. E sad, da li neko zna gde moze da se nadje spisak onoga sto je izdavao DARDO?
Takodje, cini mi se da je ono sto je izdavao Dnevnik analogno sa edicijom Miki E Blek Gigante (DARDO), cak su iskoristili i nekoliko originalnih naslovnica iz te edicije, a i broj naslova od kada je Dnevnik krenuo ponovo iz pocetka, poklapa se sa brojem izaslih u ediciji Miki E Blek Gigante. Zatim, tu su naslovi koje crta Bignotti, da li se zna jesu li Bignottievi crtezi izlazili u M&B Gigante ediciji, ili je to bilo zasebno, ove stvari koje je kasnije izdao Horus, Porin i Bucik su izgleda iz edicije L'albo di Capitan Miki GIGANTE, sto je takodje izdavao DARDO. Kako je i toga izaslo 10, mi u stvari imamo mozda i skoro sve nacrtano Mikija da je izdato kod nas (mislim na sve EX-YU izdavace)?
Svasta nesto pitam, mozda je malo i konfuzno, nadam se da necu ostati (mnogo) neshvacen, pa mi mozda neko i pomogne...

Hvala

psycho
New Member

212 Posts

Member since 12/08/2009

Posted - 30/11/2009 : 21:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send psycho a Private Message  Reply with Quote
Meni je Kapetan Miki uvek bio drag.
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 30/11/2009 : 22:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message  Reply with Quote
Odlican je za "pre spavanja"...bas sinoc sam ga citao

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 30/11/2009 : 22:17:36  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
omiljene epizode: Apac Dijablo, Dijablovi ratnici i epizode sa generalom Ruizom: Crni vitez i Miki i Smuk u obrucu...
Kao mali voleo sam i `mackovu bandu`..., da ne zaboravim i `cudesno lice`,...

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7711 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 01/12/2009 : 04:20:20  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
i mene muči dosta pitanja vezano za mikija.
zlatna serija je u prvih 75 brojeva izdala serijal,ali očito da ima još toga što je izašlo u italiji.(fali mi još 5-6 brojeva od ovih prvih 75 iz ZS da upotpunim kolekciju)
mislio sam da je ono na if edizioni sve,ona 34 broja,ali očito da još izlazi,samo se meni čini da dugo stoji na onom broju 34.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16989 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 01/12/2009 : 09:02:12  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Komplikovao je to, ima neki uporedni spisak tih izdanja IF edizioni na forumu.

Nije kod nas sve objavljeno, ali ne znam koliko tačno toga ima ukupno. Od tih deset specijala kod nas nije objavljen drugi dio epizode Maskirani princ, treći dio epizode Veliki duel i još jeda epizoda je objavljena samo na slovenačkom.
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 01/12/2009 : 12:21:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Miki je moj favorit iz djetinstva,cjenio sam ga sto je pio ,,mleko,,a ne kao ovi drugi razbojnici samo locu i udaruju bandite .
Uvijek me lozilo sto se epizode nisu zavrsavale (nastavice se...)dok ostali stripofili sto sam poznavao bili su ogorceni na nastavice se.
Valjda bili labilni zivaca,pa nisi mogi docekati nastavak .
Volio sam crtez od Mikia,djelovo mi je opustajuce poslije skole,ucitelja i makljaze bas je bio dobar da se covjek opusti.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18861 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 01/12/2009 : 14:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Kapetan Miki je ZAKON.Čudi me da ga Bernard još nije uveo.Nije gori ni bolji od Marka
ili Bleka.If edizioni ga izdaje i naše izdanje na način Bleka/Marka bi bio pun pogodak.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 01/12/2009 : 14:36:06  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
meni idu na živce ti plitki junaci koji bi trebali da imaju neku edukativnu funciju pa piju limunadu i mlijeko. da popije jedan viski ili pivo, pao bi u nesvijest, kao što se jednom Miki napio od jednog ruma. pravi frajer, nema što. Tex, pa i zagor, nikad ne odbiju čašu ili bocu dobrodošlice nekog šerifa ili kog već.pogotovo teks, prije prvog okršaja, do negdje 50. stranice znao je popit 5,6 piva i pol litre viskija.
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 01/12/2009 : 15:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Eh sad ako ne pije alkohol onda nije frajer,bolje reci ako pije puno alkohola onda je alkoholicar a alkoholizam nije vrlina vec mana.
Ipak mi je veci frajer sto pije limunadu,vec neko sto pretjerano konzumira alkohol.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 01/12/2009 : 16:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Kapetan Miki je ZAKON.Čudi me da ga Bernard još nije uveo.Nije gori ni bolji od Marka
ili Bleka.If edizioni ga izdaje i naše izdanje na način Bleka/Marka bi bio pun pogodak.

već je objašnjeno...tisak traži 60 000 kuna za novog junaka na kiosku...a Bog dragi zna koliko puta bernarda pilam da objavim mikija pa da mogu mirno umrit...je li tako porteru

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18861 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 01/12/2009 : 16:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
,benti Tisak!Krvopije!
a da ga Bernard izbaci ko specijalno izdanje Marka ili Bleka?Glupani iz Tiska
bi možda i nasjeli.

Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7711 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 01/12/2009 : 17:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
sad sam malo upoređivao mikija iz if edizioni sa ovim popisom na ovom forumu.
prva epizoda iz edizioni sadrži priču koja je izašla kod nas u prvom izdanju mikija u zs 462 na 128 strana + epizoda koju je crtao Balzano, a napisao Arato LO CHIAMAVANO EL LOCO ( Lo chiamavano El Loco ) 128 strana.sad ne znam je li izašlo ovo kod nas....

drugi broj je epizoda Il generale Ruiz kod nas izašao u ZS 463 i 471

treći broj sadrži epizode La regina dei Vichinghi i Le tre sorelle.
prva priča je izašla u zs dok ova druga ''tri sestre''(Le tre sorelle) nisam našao.

nakon toga do broja 30 if edizioni ide sve što je i izašlo u zlatnoj seriji do broja 759.
nakon toga nisam siguran šta ide.

moguće da je u pitanju serija koju je crtao bignoti koja je izašla u zs od broja 759 pa gore...
isto ne znam šta je tačno izašlo u horusu,horus extra i porinu,koje su epizode u pitanju,da li je izašlo to u zs ili ne i je li izašlo u ife edizioni.
Go to Top of Page

Goblin
New Member

Serbia
182 Posts

Member since 09/07/2008

Posted - 01/12/2009 : 18:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Goblin a Private Message  Reply with Quote
Ovo sto je izlazilo nakon gasenja Dnevnika sigurno nije izaslo kod IF-a, jos. To je izaslo kod DARDA kao L'albo di Capitan Miki GIGANTE, crta Bignotti i nista od toga nije bilo ranije u Zlatnoj Seriji. U principu jedino fali podatak sta je sve nacrtao Bignotti, jer osim ovih par epizoda (Le tre sorelle, Lo chiamavano El Loco) ne verujem da je jos neko crtao Mikija. Naravno ako ne racunamo Mikicine "fenomenalne" naslovnice u nekoliko brojeva ZS...

Stvarno bi bilo lepo videti na nasim kioscima Mikija u varijanti poput Marka ili Bleka koje izdaje Ludens (IF varijanta)...

Edited by - Goblin on 01/12/2009 18:45:04
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7711 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 01/12/2009 : 19:08:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
mislim da je samo pitanje vremena kad će ludens početi sa mikijem u if edizioni varijanti.

u popisu sa ovog sajta stoji da je bignoti crtao par epizoda od 759 pa gore...
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 02/12/2009 : 02:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
Originally posted by teller

već je objašnjeno...tisak traži 60 000 kuna za novog junaka na kiosku...a Bog dragi zna koliko puta bernarda pilam da objavim mikija pa da mogu mirno umrit...je li tako porteru

Ne daj Boze da mi umremo a da nam ne izdaju Miki-a u boji,kad ga izdaju cak cu ga i procitati,prva ljubav zaborava nema (kazu)iako su meni sve ljubavi kao prva.

Porter
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 02/12/2009 : 09:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
ne mora bit alkoholičar, ako popije 2,3 piva. po tome su Teks i mister no alkosi.
Go to Top of Page

flying_brick
Starting Member

Serbia
34 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 02/12/2009 : 11:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send flying_brick a Yahoo! Message  Send flying_brick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

meni idu na živce ti plitki junaci koji bi trebali da imaju neku edukativnu funciju pa piju limunadu i mlijeko. da popije jedan viski ili pivo, pao bi u nesvijest, kao što se jednom Miki napio od jednog ruma. pravi frajer, nema što. Tex, pa i zagor, nikad ne odbiju čašu ili bocu dobrodošlice nekog šerifa ili kog već.pogotovo teks, prije prvog okršaja, do negdje 50. stranice znao je popit 5,6 piva i pol litre viskija.

mislim da ovaj klip "Cool Guys Don't Look At Explosions" dosta toga objasnjava, nema veze sa mikijem ali moze da se izvuce zajednicka crta

http://www.youtube.com/watch?v=Sqz5dbs5zmo

Words of wisdom from the immortal Swiss Tony : http://www.jokefile.co.uk/rich/swisstony.html
...malo u Zemunu, a malo i u Benkovcu...
Go to Top of Page

bonellistar
Starting Member

Croatia
61 Posts

Member since 12/10/2009

Posted - 02/12/2009 : 11:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit bonellistar's Homepage  Send bonellistar a Private Message  Reply with Quote
Ma Miki mi je bio dobar dok sam bio mali. Iako imam dosta njegovih epizoda iz ZS nikad mi nije bio ništa posebno. Čak su se neki klinci svađali ko je bolji Mali Rendžer ili Capitan Miki. He he he! Djeca ko djeca!
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 02/12/2009 : 17:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Ajmo bre vise izdavaci! Osim Mapet beba sve je ponovo izaslo. Dajte vise i tog Kapetana! Miki od prvog broja, u koloru sa Vilinim naslovnicama.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 02/12/2009 : 17:55:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
Kad sam bio mali K.Miki mi je bio drag strip. I voli bih reprint. Ali ne bih volio ove naslovnice koje su na IF edizoni. Ni na Bleku mi se nimalo ne sviđaju.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???

Edited by - Sekta on 02/12/2009 17:55:47
Go to Top of Page

misterx381
Average Member

Serbia
919 Posts

Member since 17/02/2007

Posted - 02/12/2009 : 18:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send misterx381 a Private Message  Reply with Quote
Naslovnice L'albo di Capitan Miki GIGANTE

Nadam se da je ovo sve iz ove edicije. Vise nisam uspeo da nadjem.

Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 02/12/2009 : 18:17:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
E ove naslovnice bi bile dobre.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18861 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/12/2009 : 18:22:35  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
meni je pravi Miki samo onaj od esse-geese.

Go to Top of Page

misterx381
Average Member

Serbia
919 Posts

Member since 17/02/2007

Posted - 02/12/2009 : 18:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send misterx381 a Private Message  Reply with Quote
Miki 35 (Naslovnice jos uvek nema na sajtu IF-a)

Edited by - misterx381 on 02/12/2009 18:23:45
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7711 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 02/12/2009 : 18:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
ovaj manuelina tajna mi je poznat naslov.
to je izašlo u porinu ili horusu.
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000