Author |
Topic  |
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 29/11/2009 : 20:17:40
|
Paranormal activity Jeziv film, ali ono što upada u oči su izuzetno glupi i nelogični postupci aktera ove priče budući da su imali snimke čudnih događaja mogli su tražiti pomoć od bilo koga, bukvalno. |
... |
 |
|
okudzava
Average Member

500 Posts
Member since 03/06/2009 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 01/12/2009 : 10:20:14
|
Kolega jang je na forumu striparna objavio ovaj link i samim time mi polepsao dan: http://www.rtvslo.si/kultura/film/ce-vam-je-bilo-vsec-resevanje-vojaka-ryana/218126
HBO nastavlja sa odlicnim i realisticnim prikazivanjima zbivanja u WWII (npr. serija Band of Brothers, film When Trumpets Fade), ovaj put sa serijom The Pacific od 10 dijelova. http://www.imdb.com/title/tt0374463/
--------------- za sve WWII znalce ---------------
Vec neko vrijeme sam vas mislio zamoliti (posto ovdje ima puno cinefila i filmoznalaca) za jos koji prijedlog filmova/serija u vezi 2. svijetskog rata, ali nesto realisticnije poput ove gore pomenute serije Band of Brothers ili filma When Trumpets Fade. Pre koju godinu ili 2 sam isao sistematicki da gledam i stare WWII klasike poput A Bridge Too Far, The Big Red One, Hell Is for Heroes, ..., pa cak i onu starudiju Battleground iz '49 koja bi kao trebala biti jedan od realnijih prikaza rata - ma, film je dosta OK, gledljiv je ali svejedno mi kod tih starih filmova smetaju kulise, gdje se vidi da je zapravo snimano u studiju).
Primam prijedloge sta jos vrijedi pogledati, znaci mogu i stari filmovi (neki kec iz rukava ) a posto imamo ovdje na forumu prave cinefilske enciklopedije poput dr strangelovea, rommela i ostalih ..., eto, vec cistim mjesto na kompu. 
Hvala unaprijed! |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 01/12/2009 : 11:22:08
|
Hvala, hvala... :)) Ovako od oka, sjecam se naravno The Eagle Has Landed, a Battle of the Bulge sam gledao nedugo toga, dobar ali kako si i sam rekao, kriva oprema, kao i u tolikim drugim WWII filmovima. To uvijek bode u oci. Gledas recimo tamo T-34 (ili Shermana) koji kao predstavlja Tigra ili PzKpfw IV. Za Battle of Britain nisam siguran ako ga nisam gledao jos za vrijeme ex-Yu, ali sigurno cu ga skinuti ili posuditi, kao i ostale. Danke noch einmal. :)
A "Tora! Tora! Tora!", vrijedi li? Imam ga na spisku DVDja koje si isposudujem ali sam ga stavio prilicno na dno. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 01/12/2009 : 11:53:57
|
evo još malo THE TRAIN STALINGRAD OPERATION CROSSBOW TOBRUK DESERT COMMADO LA BATTAGLIA DI EL ALAMEIN FOXHOLE IN CAIRO BRIDGE AT REMAGEN serije INSIDE THE THIRD REICH KEY TO REBBECA |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 01/12/2009 : 12:05:33
|
quote: Originally posted by Poli
Super, znaci za nekih pola godine sam dobar (bolja polovina mi bas i ne podnosti ratne filmove... a koja ih ). Stalingrad (ovaj Njemacki) mi se dopao, isto Tobruk.
Opa, ovo vec prevazilazi ratni film http://www.imdb.com/title/tt0089412/. Sigurno cu pogledati. 
sjajna je serija koju sam gledao u osamdesetima i nemogu je naći (ako ti uspiješ javi) ali odlična ti je i knjiga kena folletta.... sličnom temom se bave foxhole in cairo i rommel ruft cairo ali daleko ozbiljnije obradjuju unternehmen kondor.... evo neš malo o tome http://www.popcorn.hr/kolumne/view/31/ |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 01/12/2009 : 18:32:29
|
quote: Originally posted by rommel
vrijedi dobar je a japanske sekvence potpisuje kurosawa
Dobro, to baš nije sasvim točno. Istina jest da je Kurosawa trebao režirati japanske sekvence, ali je zbog različitih komplikacija napustio projekt. Sigurno je jedna od njih bila i ta što se nikako nije mogao prilagoditi pravilima i načinu rada američke produkcije.
S obzirom da je zbog Kurosawinog odustajanja projekt debelo prekoračio rokove, angažirani su Kinji Fukasaku i Toshio Masuda. Svaki je snimao dio japanskih sekvenci kako bi nadoknadili izgubljeno vrijeme zbog Kurosawinog odlaska.
To naravno ne umanjuje vrijednost filma, dapače. Fukasaku je sam po sebi velikan filmske umjetnosti. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 01/12/2009 : 18:46:07
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Dobro, to baš nije sasvim točno. Istina jest da je Kurosawa trebao režirati japanske sekvence, ali je zbog različitih komplikacija napustio projekt. Sigurno je jedna od njih bila i ta što se nikako nije mogao prilagoditi pravilima i načinu rada američke produkcije.
S obzirom da je zbog Kurosawinog odustajanja projekt debelo prekoračio rokove, angažirani su Kinji Fukasaku i Toshio Masuda. Svaki je snimao dio japanskih sekvenci kako bi nadoknadili izgubljeno vrijeme zbog Kurosawinog odlaska.
To naravno ne umanjuje vrijednost filma, dapače. Fukasaku je sam po sebi velikan filmske umjetnosti.
naravno da ne umanjuje a ionako nisam htio dublje elaborirati zašto je tigar dobar film - kurosawa mi je bio najzgodniji primjer a nije točno da nije ništa njegovog ostalo u filmu - naravno trebao sam napisati - i kurosawa a ne samo kurosawa |
Edited by - rommel on 01/12/2009 18:50:39 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 01/12/2009 : 19:01:18
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
To naravno ne umanjuje vrijednost filma, dapače. Fukasaku je sam po sebi velikan filmske umjetnosti.
naravno da ne umanjuje a ionako nisam htio dublje elaborirati zašto je tigar dobar film - kurosawa mi je bio najzgodniji primjer a nije točno da nije ništa njegovog ostalo u filmu - naravno trebao sam napisati - i kurosawa a ne samo kurosawa
Istina, iako je navodno njegovog materijala jako malo završilo u filmu. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Billy_the_Kid
Senior Member

.jpg)
1523 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 01/12/2009 : 20:56:10
|
Pogledao Gamer... solidan film, jest da ga svi pljuju, al meni se svidio. Sve se cesce javlja u filmovima cinjenica da bi ljudi lako pristali da zive preko nekog/neceg drugog (npr Surrogates) a zbog trenutne popularnosti facebook-a i sl. to se ne cini daleko od istine. |
Seeing things differently can open new paths. |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 02/12/2009 : 15:35:48
|
Gepard 4/4
sjajan Visconti koji se jednostavno ne propušta u HD rezoluciji...o tome sam sanjal još prije dvije godine kad sam prvi put gledal ovaj film u izdanju CC-a......ali ovo nadmašuje sva moja očekivanja, CC se more skriti pred ovim!
p.s. najvili Senso za početak slijedeće godine na BD.........odlično! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
Edited by - dosada on 02/12/2009 20:56:14 |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 03/12/2009 : 16:36:58
|
evo još malo THE TRAIN STALINGRAD OPERATION CROSSBOW TOBRUK DESERT COMMADO LA BATTAGLIA DI EL ALAMEIN FOXHOLE IN CAIRO BRIDGE AT REMAGEN serije INSIDE THE THIRD REICH KEY TO REBBECA
Zdravo Rommele, na današnji dan 1891 godine rodio si se ti :) |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 03/12/2009 : 19:41:19
|
quote: Originally posted by Risar_69
evo još malo THE TRAIN STALINGRAD OPERATION CROSSBOW TOBRUK DESERT COMMADO LA BATTAGLIA DI EL ALAMEIN FOXHOLE IN CAIRO BRIDGE AT REMAGEN serije INSIDE THE THIRD REICH KEY TO REBBECA
Zdravo Rommele, na današnji dan 1891 godine rodio si se ti :)
he he vielen dank mein freund |
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 07/12/2009 : 00:46:29
|
Znači o uspjehu Avatara ovise novi Ratovi zvijezda... Koji dobar marketinški trik da ga ljudi pogledaju
Mislim, vjerojatno i je većim djelom tako, ali opet, ne mogu se oteti dojmu da je to ipak malo i marketinški trik |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
Edited by - mladjo on 07/12/2009 00:47:29 |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 07/12/2009 : 00:53:15
|
moguce, moguce....mada, ja svakako ne mogu da docekam taj avatar! fali mi neki SF spektakl!!!!! kao na primer dobri stari Ratovi zvezda....  |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 07/12/2009 : 01:02:36
|
uostalom....ako je vec izvikanom avataru potrebno da se reklamira i preko ratova zvezda....onda bolje da se ljudi manu snimanja SFova....  |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 07/12/2009 : 02:36:46
|
Gledao baš svašta protekle nedelje... Recimo, bio je Festival autorskog filma i odatle bih vam preporučio RICKY Fransoa Ozona i SOUL KITCHEN Fatiha Akina.
Ricky, simpatična komedijica - samohrana majka, koja živi s ćerkom, naleće na nekog lika, smuva se s njim i on se useljava kod njih dve u stan. Ubrzo - očekuju bebu. Dobijaju dečaka, koji na prvi pogled deluje sasvim normalno, ali se sve menja kada počnu da mu rastu krila! http://www.youtube.com/watch?v=sor94qE6iqU
Dalje sledi - kako ovaj anđeoski "detalj" može uticati na jednu porodicu, posebno kada javnost sazna za leteću bebu-čudo...
Soul Kitchen - Priča o jednom restoranu/klubu i dva brata, Grka - u Hamburgu... Stariji je u zatvoru i potrebno je da se polako socijalizuje kroz posao i dopuštene izlaske, pa ga brat zapošljava u svom restoranu, iako je ovome to samo izgovor da izađe iz zatvora... Kada se tu stvori i novi, opičeni kuvar, uz malo iskazane kreativnosti, mesto postaje hit - hrana, piće, žurke, pa i sex, sve na jednom mestu. http://www.youtube.com/watch?v=Vc93A0qxdY4
Međutim, devojka mlađeg Zinosa je iz Hamburga prešla da živi i radi u Kini, a on i sam želi da ode i ostavlja bratu Soul Kitchen... No, njega stare navike ne napuštaju i gubi restoran na kocki. Meanwhile, Zinosa je ostavila devojka i on pokušava da pošto-poto povrati svoj restoran, koji je prešao u ruke njegovog druga investitora i primamljiv je zbog lokacije...
Akin - poreklom Turčin, koji inače i živi u Hamburgu - nastavlja da predstavlja dodire različitih kultura, ovde grčke i nemačke, što dosta dobro funkcioniše, ali mi se jedino nije dopalo to što se iz aviona vidi da idemo ka happy endu...
Svi njegovi filmovi koje sam dosad gledao su jako živi i dopadljivi, a likovi bliski gledaocu, što je slučaj i sa ovim. Jedna zanimljiva, nepretenciozna komedija kao svojevrsno osveženje i meni najbolji film s ovogodišnjeg festivala. |
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 07/12/2009 : 02:37:30
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
moguce, moguce....mada, ja svakako ne mogu da docekam taj avatar! fali mi neki SF spektakl!!!!! kao na primer dobri stari Ratovi zvezda.... 
Taj fazon - ako nove nastavke snime, snimili su. Ali, stare niko ne može da nam uzme i gledaćemo ih over and over and over again!!!
Pre neki dan, kod druga mi upao u oči video koji za živo čudo još uvek radi, pa sam gledao SW epizode IV-VI s VHS-a. Jao, kako je dobro bilo!
A za eventualne nove delove - more se peni, jebe se meni... |
 |
|
Topic  |
|