forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 582

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 07/12/2009 : 12:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
jeste, neponovljiv gust, kad gledam snimke sa Politike, pa sve sa reklamama za Tetris za poneti! Al sto su jebeno dobar prevod imali na Politici!!!!!!!

Jbg....ja i dalje serem u gace kad gledam Revenge of the Sith, taj film niko ne moze da mi porekne

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 07/12/2009 : 13:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
pogledah Knowing (2009) sa Nicholasom Cageom
Vrlo zanimljivih prvih 45 minuta, dok je ostatak dosadan
šteta dobrog početka....
6/10
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 07/12/2009 : 19:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
The Man from Utah (1934) - uvodnih 10 minuta je toliko loše da niti mogu opisat koliko niti ću pokušavat. I rječitiji od mene su ostajali bez texta pred ovako nečim.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 07/12/2009 : 19:40:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
Tournament - placene ubice pokusavaju smaknuti jedan drugoga... Boljeg akcionog filma nisam vidio u zadnjih 5 godina. Preporuka odavde do neba. Nema dosadnog trenutka...

Seeing things differently can open new paths.

Edited by - Billy_the_Kid on 07/12/2009 19:41:36
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 07/12/2009 : 19:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Billy_the_Kid

Tournament - placene ubice pokusavaju smaknuti jedan drugoga... Boljeg akcionog filma nisam vidio u zadnjih 5 godina. Preporuka odavde do neba. Nema dosadnog trenutka...

"Every seven years in an unsuspecting town, The Tournament takes place. A battle royale between 30 of the world's deadliest assassins..."

To mi pomalo zvuči kao moderna verzija The Quick and the Dead.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Corto_Maltese
Average Member

997 Posts

Member since 15/02/2005

Posted - 07/12/2009 : 21:19:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Corto_Maltese a Private Message  Reply with Quote
Pogledah sinoć odličan film pod nazivom "Law Abiding Citizen". Uzeti pravdu u svoje ruke i kazniti sve, ali bukvalno sve one koji su u bilo kakvoj vezi sa zločinom kojim je pojedinac pogođen. Film za preporuku.

Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!

Jovan Ducic
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 08/12/2009 : 10:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

quote:

"Every seven years in an unsuspecting town, The Tournament takes place. A battle royale between 30 of the world's deadliest assassins..."

To mi pomalo zvuči kao moderna verzija The Quick and the Dead.

Ma jok ni slicno... Kad sam vidio da je straight 2 dvd i da zvuci kao jos neki B film nisam ga ni mislio gledati... Sjeo sam planirajuci pogledati prvih 5-10 minuta i sut karta... kad ono ludnica Robert Carlyle, Ving Rhames, Kelly Hu i ostali. Akcija prsti sa ekrana... ni na momenat nije dosadno

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/12/2009 : 10:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Corto_Maltese

Pogledah sinoć odličan film pod nazivom "Law Abiding Citizen". Uzeti pravdu u svoje ruke i kazniti sve, ali bukvalno sve one koji su u bilo kakvoj vezi sa zločinom kojim je pojedinac pogođen. Film za preporuku.

Malo podsjeca na onog sa Jodie Foster, The Brave One.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/12/2009 : 20:26:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
LAGANI SPOILER

2012

jao majko mila....
Lik u Indiji otkrije nešto što nitko drugi ni približno ne vidi, onda onak na brzaka dodje do predsjednika SAD-a(ovak gledajući po filmu, teže je doći do mene doma nego do predsjednika), onda Cusak "nevjerojatnim spletom slučajnih okolnosti" skuži da nekaj ne valja, onda u stilu Schumahera doveze limuzinu do djece,onda preleti kroz zgradu sa limuzinom(sic!), onda dva puta polete avionom taman prije nego sve ode vrit, onda njihov očuh pilotira avionom a da nema blage veze o tome(ovak gledajući film čovjek stegne dojam da je za upravljanje avionom dovoljan 1 sat;upališ motor, digneš onu ručku i to je to.Jbte, dobijam želju da i sam probam.), onda Cusak sretne glavnog inžejnera dva puta u dva dana a da ga prije nikada nije vidio(eh da, i da stvar bude gora ovaj je oduševljen sa njegovom knjigom koja je prodana u 423 primjerka i baš je jedan od ljubitelja naš profešur), onda upoznamo Rusa koji je naravno debeli oligarh sa dva priglupa sina i bimbo fuficom kao ženom, onda se cijeli brod zablokira zbog jedne kuke,onda otkrijemo da je naš voljeni Cusack usput i stručnjak za hidrauliku...etc, etc, etc...

Al dobro, efekti su sjajni.

Teksaški masakr motornom pilom - i dan danas svježe djelo koje i dalje nesmiljeno utječe na nove horrorce. Scena sa djedicom je fakat izvrsna.

Final destination - film me ugodno iznenadio.Uopće nije loš. mislim dobro, nije sad ne znam kaj, ali nije ni za baciti. Obično su mi ti filmovi sa mladim glumcima signal za trash uzbunu, ali ovdje čak glavni protagonisti nisu iritantni. OK film

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Edited by - mladjo on 08/12/2009 20:29:34
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 08/12/2009 : 21:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Final destination - film me ugodno iznenadio.Uopće nije loš. mislim dobro, nije sad ne znam kaj, ali nije ni za baciti. Obično su mi ti filmovi sa mladim glumcima signal za trash uzbunu, ali ovdje čak glavni protagonisti nisu iritantni. OK film

Pogledaj sve djelove, odlični su.

...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/12/2009 : 21:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

quote:

Skinuo sam dva i tri.Sad baš idem i četvorku.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1523 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 08/12/2009 : 21:48:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
@mladjo

ali tom logikom mozemo pokopati 90% danasnjih filmova a ne samo 2012

Final Destination 4 je zesce njesra

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/12/2009 : 22:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

@mladjo

Pa nije baš 90%, ali da ima svašta - ima.
A ovi spektakli su svi više - manje naivni.Počelo je sa virusom u Independance dayu i nastavilo se...
Koliko zapravo ima nevjerojatno dobrih literarnih predložaka za dobar film katastrofe, a oni, kada ga i iskoriste, snime nešto u najmanju ruku za dve klase niže od knjige(ne znam, I am legend, npr.)
Šta ćeš...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 08/12/2009 : 22:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:

@mladjo

Tako i treba

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/12/2009 : 14:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Svi su Hajduk 2/4

šteta loše montaže...ali zato DVD izdanje nudi mnoštvo nemotiranog materijla!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2524 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 09/12/2009 : 17:20:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Zajebite Holivud za trenutak.
Evo malo savremenog češkog domaćeg zadatka

VENKOVSKÝ UČITEL (2008)
HLÍDAČ Č. 47 (2008)
LÍBÁŠ JAKO BŮH (2009)
TOBRUK (2008)

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 09/12/2009 : 17:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

LAGANI SPOILER

2012

jao majko mila....
Lik u Indiji otkrije nešto što nitko drugi ni približno ne vidi, onda onak na brzaka dodje do predsjednika SAD-a(ovak gledajući po filmu, teže je doći do mene doma nego do predsjednika), onda Cusak "nevjerojatnim spletom slučajnih okolnosti" skuži da nekaj ne valja, onda u stilu Schumahera doveze limuzinu do djece,onda preleti kroz zgradu sa limuzinom(sic!), onda dva puta polete avionom taman prije nego sve ode vrit, onda njihov očuh pilotira avionom a da nema blage veze o tome(ovak gledajući film čovjek stegne dojam da je za upravljanje avionom dovoljan 1 sat;upališ motor, digneš onu ručku i to je to.Jbte, dobijam želju da i sam probam.), onda Cusak sretne glavnog inžejnera dva puta u dva dana a da ga prije nikada nije vidio(eh da, i da stvar bude gora ovaj je oduševljen sa njegovom knjigom koja je prodana u 423 primjerka i baš je jedan od ljubitelja naš profešur), onda upoznamo Rusa koji je naravno debeli oligarh sa dva priglupa sina i bimbo fuficom kao ženom, onda se cijeli brod zablokira zbog jedne kuke,onda otkrijemo da je naš voljeni Cusack usput i stručnjak za hidrauliku...etc, etc, etc...

Al dobro, efekti su sjajni.

Ja bih bio još kritičniji

Evo ovde finog razmišljanja na tu temu:

2012 (2009)
Režija: Roland Emerih
Uloge: Džon Kuzak, Deni Glover, Vudi Harelson
Distribucija: Tak

I eto, konačno je i smak sveta doživeo svoju pravu, spektakularnu holivudsku verziju. Očekivano, Roland Emerih je sam sebi zadao ovaj odgovoran zadatak. To kao da postoji neka sumanuta trka između njega i Olivera Stouna; dok Amerikanac pokušava da stavi svoj pečat na sve značajne događaje i datume Sjedinjenih Država, Nemac uspeva da ujuri sve moguće i nemoguće načine da ekranizuje katastrofu, bilo kakvu, dal' od vanzemaljaca, dal' od King Konga i terorista, može čak i praistorijski neki spektakl sa neandertalcima. Važno je da se ruše zgrade, spomenici, gradovi, da eksplodira lava, da se okeani prelivaju i planine urušavaju. I mora da je poskakivao od sreće Roland Emerih kada mu je neko skrenuo pažnju da postoji ta priča kako mnogi drevni kalendari stižu do svog kraja 2012. godine. Dal' su Inke ili Maje, Kiće ili Acteci, svejedno je. Možda mu se ova misao javila još ko zna kada, odavno, pa je u stvari sve vreme čekao da se projektovani datum približi. I na kraju ga je i dočekao.

No, eto kako je čovek proklet! Ili barem ja! Naravno da mi nije bilo dovoljno što sam znao da će film biti podjednako loš kao i skoro svi ostali Emerihovi filmovi, niti mi je bilo dovoljno to što sam znao da će biti tako jeftino predvidiv – svejedno sam već prvog dana, nestrpljivo, kao uostalom i stotine miliona drugih morona na ovoj kugli, pohitao pravo kod svog lokalnog tajkuna u multipleks i zakucao se u treći red, ne bi li mi se Njujork (da, ponovo strada i Njujork!) obrušio ravno u krilo. I bez obzira što sam znao da ću vrlo brzo početi da se nerviram, jedva sam čekao da počne film. O totalnom i definitivnom uništenju planete Zemlje, sve sa biljnim i životinjskim svetom. I čovečanstvom.

Moram i taj aspekt svog filozofskog bića malo da pojasnim. Ja, recimo, jedva čekam da bude smak sveta. Mislim da stvarno nismo zaslužili da više dišemo vazduh, jedemo meso, vodimo ljubav, igramo fudbal, vozimo automobile i uopšte, sve smo šanse prokockali. Što pre, to bolje, da ne mrcvarimo više ni sebe ni planetu ni vanzemaljce koji nas verovatno sa zgražavanjem gledaju negde odozgo, da nam stigne neki meteor ili neko slično svemirsko čudo i da nas konačno pošalje u Valhalu, il' pravac u Pakao.

U filmu ''2012'', Treći svet je taj koji će Zemlju upozoriti na opštu propast. Indijski naučnici su ti koji će samo par podina pre kataklizme otkriti stravičnu istinu; njom će se, ipak, služiti samo odabrani koji će u potpunoj tajnosti pokrenuti akciju spasavanja čovečanstva. U Kini mogu sve, pa će tako ondašnji neimari za nepune dve godine pripremiti superturboizdržljive brodove u koje će potrpati nekoliko stotina hiljada odabranih. Onih koji su imali pare, uglavnom. No Emerih neće baš dugo i pomno da se bavi pričom i objašnjenjima – razaranja kreću odmah i traju do kraja.

I kakav je na kraju doživljaj na tom Emerihovom rolerkousteru, jedinoj pravoj nepoznanici u ovom mega holivudskom projektu? Kako to izgleda kada se planeta rastače, kada talasi odnose cele kontinente, kada se Južni pol izmešta u Viskonsin i kada se Afrika izdiže iznad svih cunamija?

Fantastično. Emerih je napravio majku svih filmova katastrofe u kojem dobijamo sve što smo i mogli da očekujemo od jednog ovakvog događaja, pa i više, ali to ne spasava ni mene ni ovaj film od mrkih pogleda koje mi M. upućuje svakih nekoliko minuta. Glupo je, jeste, ali ne baš onoliko koliko sam se plašio, a ni njoj nije bilo dosadno. Ipak, M. ne može tako lako da proguta jednog Emeriha.
Konačno, ima li previše smisla uopšte biti kritičan prema ovakvim filmovima? Čemu to? ''2012'' nije film za kritičare; ozbiljan film o (post)apokalipsi tek treba da stigne u bioskope (''Put''), a ovakvi filmovi se prave isključivo za publiku. I nema dileme; jednima će ovo biti vrhunac filmskog umeća i tehnoloških dostignuća, drugima će sve to biti previše uvredljivo, treći će čak i poverovati u majansko proročanstvo, ali svejedno, svi ćemo pohrliti u bioskope i na ovaj i na sve sledeće filmove Ronalda Emeriha. Ako nas uopšte bude za tri godine.

M: *1/2
Ja: **1/2

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/12/2009 : 20:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Dobro napisano.Ma najgori je onaj znanstvenikov monolog u brodu o "sačuvanju čovječnosti" koji je već toliko puta viđeno moraliziranje da ga mogu izrecitirati napamet. Fali samo ona priglupa domoljubna muzika za dizanje morala u pozadini.
Film za mase dakako, ali brate mili neke scene su toliko naivne da je Veliki Blek mila majka za njih.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/12/2009 : 21:57:57  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

quote:

meni je samo prvi odličan (za razbibrigu), ostali su bezveze

prvi je fenomenalan,drugi skroz lose uradjen.
3 i 4 su ok.

Edited by - King Warrior on 09/12/2009 21:58:25
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/12/2009 : 21:59:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

meni je samo prvi odličan (za razbibrigu), ostali su bezveze
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/12/2009 : 22:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
vidi ti ovoga
ovaj king worrior je kao Chuck Norris
qoutuje prije nego sam i napisao
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/12/2009 : 22:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
gledao ponovo pasju ljubav, strašno dobar film

a i true grit sam pogledao kada je bila na teveju, baš sam uživao, mala je sjajno odglumila, original pat o'shane, a veliki amerikanac, ta personifikacija zapada, je u jednoj od najboljih uloga
a i vražja kralježnica je bila, dobra, ali ni blizu kao panov labirint

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/12/2009 : 22:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
gledao sam juce napokon Once upon a time on west.
kakav film!!!!!! jedina caka je ta atmosfera, nikakava prica, i slicne zezalice....muzika se i vise nego podrazumeva. ali mogoao sam sinoc da vidim sebe kako drhtim, kao da ja treba da pucam, ili da budem upucan

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 09/12/2009 : 22:51:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

gledao sam juce napokon Once upon a time on west.
kakav film!!!!!! jedina caka je ta atmosfera, nikakava prica, i slicne zezalice....muzika se i vise nego podrazumeva. ali mogoao sam sinoc da vidim sebe kako drhtim, kao da ja treba da pucam, ili da budem upucan

"You brought two too many"
" Your friends have a high mortality rate, Frank"

A ni Claudia Cardinale nije loša

Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 09/12/2009 : 22:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
Onaj Twilight je bruka za vampirski rod.

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page
Page: of 582 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.19 seconds. Snitz Forums 2000