Author |
Topic |
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 07/11/2009 : 15:09:26
|
Mislim da bi ti crtež bolje ispao da si malo potamnio tonove. Onda dobije jednu onako mračniju atmosferu i nije kao slikovnica. Mislim da isto ne bi bilo loše staviti jedan onako efekt s gradient toolom, gdje staviš crno-prozirno, ali sa opacity negdje 15-20%. Onda izgleda kao da je preko slike jedna sjena, što isto super može izgledati.
Možda nešto ovako:
|
No sikiriki |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 07/11/2009 : 15:29:56
|
Može bit, no ja jedva pokrenem ovaj program... znam samo kako ikonica izgleda a ime ne znam tako da ću ove zime imati materijala za izučavati. Ovo je prvi put tako da su savjeti dobrodošli. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 10/11/2009 : 08:46:12
|
quote: Originally posted by Curunir
moram priznati da mi se naslovnica ne svidja nimalo. prase je ocajno, a ni zagor ne stima. i boje su neprirodne. mislim da su znatno unistile crtez. simao mi rastura crtezima, moze se vidjeti sto sam dosad napisao. ali ova naslovnica mi nije dobra...
daj bolje kritike što ne štima na ovoj naslovnici!:
- naslovnica je slikana sa digičem i flašom, zato su boje takve, kakve su, - prase je puno mržnje (da bi pročitao strip, bi znao zašto), a i radi efekta treba da izgleda još mračnije i još punoooo več mržnje, - a Zagor ?!?, neznam što fali?
|
kdor ne skače ni Sloven´c |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 10/11/2009 : 09:39:22
|
nek se on nama drzi svojih predivnih crno-bijelih crteza, a naslovnice nek ostavi za bojanje komu drugom... ocito ni ti ni on niste nikad vidjeli vepra |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
|
draskomisterno
Senior Member
Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
Posted - 10/11/2009 : 12:10:31
|
quote: Originally posted by Nobody
quote:
Već imaš cijeli strip, samo pretraži ovaj topic par stranica u rikverc
ovdje se može vidjeti cjeli strip:
http://forum.striparna.com/viewtopic.php?t=3076&start=75
Mislim da sjajno crtas i da Buratini treba da ti pruzi sansu,bilo bi dobro da upadnes u staf bilo kog junaka,zelim ti sve najbolje i ne odustaj...da li bi bilo moguce nabaviti ovaj tvoj strip nekako i u Beogradu? |
drale |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 10/11/2009 : 17:10:30
|
kako dobro crtate ja dobijem zelju da nacrtam nesto, na zalost ja sam anti talenat za crtanje pa brzo odustanem, samo 1 godinu sam imao slobodorucno crtane u srednjoj skoli |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 02/12/2009 : 23:33:49
|
Evo jednog stripa mog dobrog prijatelja (i vjenčanog kuma) Danijela K. Objavljujem ga uz njegovo dopuštenje i blagoslov! Svi komentari dobro su došli!
|
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
zac
New Member
Italy
181 Posts
Member since 01/12/2005 |
|
Simao
Starting Member
Slovenia
76 Posts
Member since 27/03/2009 |
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Posted - 06/12/2009 : 20:52:14
|
quote: Originally posted by Simao
Odlično, odlično, odlično!!! Danijele, svaka čast. Priča i crtež, sve je skladno i odgovara drug drugome. Bravo.
Simao, zahvaljujem ti u njegovo ime i prenijet ću mu tvoje komplimente... A ti??? Štrajkaš malo s crtanjem, ha?! |
|
|
Simao
Starting Member
Slovenia
76 Posts
Posted - 09/12/2009 : 22:28:55
|
quote: Originally posted by Hajo
quote: Originally posted by Simao
Odlično, odlično, odlično!!! Danijele, svaka čast. Priča i crtež, sve je skladno i odgovara drug drugome. Bravo.
Simao, zahvaljujem ti u njegovo ime i prenijet ću mu tvoje komplimente... A ti??? Štrajkaš malo s crtanjem, ha?!
ne štrajkam, pripremam ofenzivu. znaš kako kažu: zatiše prije oluje ;)
Samo još da snjeg padne pa me ne dobijete stran od crtačkog stola |
We march! For honor and glory! www.simonsanda.com |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Posted - 10/12/2009 : 18:27:46
|
quote: Originally posted by Renky
Ma šta ??? A di je hi hi hi?! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 10/12/2009 : 19:34:00
|
To je za specijalne prilike |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 10/12/2009 : 23:47:12
|
S iznimnim zadovoljstvom i na ovome topicu najavljujem jednu veliku novost koja ce obiljeziti 5. MaFest, a koja ce - sasvim sam siguran - obradovati sve one kojima je san postati crtacem stripova, odnosno postati dio tima jedne od najvecih svjetskih izdavackih kuca, a koji dosad nikako nisu mogli doci do onih koji odlucuju o tome jesu li dovoljno dobri ili ne.
Dakle, za sve takve crtace, bilo potpuno nepoznate, bilo vec etablirane, evo jedne sjajne vijesti! Naime, na sljedeci MaFest svoj dolazak najavio je C. B. Cebulski, jedan od scenarista i urednika Marvel Comicsa, a koji je ujedno poznat i po tome sto je jedan od najpoznatijih «lovaca na talente» toga americkoga izdavackog giganta. U svojim putesestvijama i potragama, a ponukan cinjenicom da su nasi prostori vec iznjedrili veliki broj izrazito kvalitetnih autora, C. B. Cebulski odlucio je posjetiti i Makarsku za vrijeme 5. MaFesta (20.-23.5.2010.) te ce u tome razdoblju pregledati apsolutno sve mape koje ce mu zainteresirani autori donijeti na uvid! Da ne bi bilo zabune, radovi iz mapa nece se vracati tako da svoje radove prethodno iskopirate ako mu ne zelite ostaviti originale, a sve mape trebaju se dostaviti nama koji sve to organiziramo do cetvrtka 20.5.2010. u 19 sati.
Naime, tijekom prvog dana 5. MaFesta mi cemo mu predati sve te mape koje ce on do nedjelje pomno pregledati, a potom ce nam reci s kojim od autora zeli napraviti i sluzbeni sastanak u nedjelju 23.5. (tocan sat cemo naknadno objaviti). Stoga, svi vi koji ste zainteresirani i koji zelite postati dio Marvelovog tima, olovke u ruke i - na posao! Mail na koji me mozete kontaktirati za slanje mapa je darijo@mastripfest.com a niposto nemojte zaboraviti na mapu napisati svoje ime i prezime, adresu i broj mobitela.
Uglavnom, iskoristite ovu priliku i pokazite sto znate! Mozda na 5. MaFestu bas vi okrenete novu stranicu u vasemu zivotu i postanete dio tima Marvel Comicsa!
|
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Posted - 10/12/2009 : 23:54:59
|
Nemam talenta za crtanje ali bih bio odlican cistac prostorija u jednoj takvoj firmi :) A posebno bi obratio paznju na ciscenbje frizidera i minibara |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 11/12/2009 : 00:00:48
|
HUUUUUUUUUUHUHUHUHUHUUUUUUUU, OPAKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
narrogh
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
22 Posts
Member since 05/10/2009 |
Posted - 13/12/2009 : 02:22:01
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
Zeljko, burazeru, ne zanosi se previse.Daleko si ti od Ferrija, vise me podsjecas na Mangiatinija koji, onako usput, nema pojma. Ti si na nivou Peke i Mikice, pa se zato okreni Velikom Bleku jer neces se od ovakvog Zagora najesti leba. Sad but true! |
|
|
narrogh
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
22 Posts
Member since 05/10/2009 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 13/12/2009 : 12:11:44
|
quote: Originally posted by Gaston
S iznimnim zadovoljstvom i na ovome topicu najavljujem jednu veliku novost koja ce obiljeziti 5. MaFest, a koja ce - sasvim sam siguran - obradovati sve one kojima je san postati crtacem stripova, odnosno postati dio tima jedne od najvecih svjetskih izdavackih kuca, a koji dosad nikako nisu mogli doci do onih koji odlucuju o tome jesu li dovoljno dobri ili ne.
Dakle, za sve takve crtace, bilo potpuno nepoznate, bilo vec etablirane, evo jedne sjajne vijesti! Naime, na sljedeci MaFest svoj dolazak najavio je C. B. Cebulski, jedan od scenarista i urednika Marvel Comicsa, a koji je ujedno poznat i po tome sto je jedan od najpoznatijih «lovaca na talente» toga americkoga izdavackog giganta. U svojim putesestvijama i potragama, a ponukan cinjenicom da su nasi prostori vec iznjedrili veliki broj izrazito kvalitetnih autora, C. B. Cebulski odlucio je posjetiti i Makarsku za vrijeme 5. MaFesta (20.-23.5.2010.) te ce u tome razdoblju pregledati apsolutno sve mape koje ce mu zainteresirani autori donijeti na uvid! Da ne bi bilo zabune, radovi iz mapa nece se vracati tako da svoje radove prethodno iskopirate ako mu ne zelite ostaviti originale, a sve mape trebaju se dostaviti nama koji sve to organiziramo do cetvrtka 20.5.2010. u 19 sati.
Naime, tijekom prvog dana 5. MaFesta mi cemo mu predati sve te mape koje ce on do nedjelje pomno pregledati, a potom ce nam reci s kojim od autora zeli napraviti i sluzbeni sastanak u nedjelju 23.5. (tocan sat cemo naknadno objaviti). Stoga, svi vi koji ste zainteresirani i koji zelite postati dio Marvelovog tima, olovke u ruke i - na posao! Mail na koji me mozete kontaktirati za slanje mapa je darijo@mastripfest.com a niposto nemojte zaboraviti na mapu napisati svoje ime i prezime, adresu i broj mobitela.
Uglavnom, iskoristite ovu priliku i pokazite sto znate! Mozda na 5. MaFestu bas vi okrenete novu stranicu u vasemu zivotu i postanete dio tima Marvel Comicsa!
Bravo! Prava stvar, pa ko stvarno ima talenta ima realnu sansu da uspije. |
|
|
Simao
Starting Member
Slovenia
76 Posts
Posted - 14/12/2009 : 00:41:05
|
Vauuuuu! Pa to je ludo. Sav sam se naježio,kad sam pročitao ovu vjest. Mafest nama svima, koji bi željeli postati strip crtači, otvara širom vrata, da se izkažemo i uđemo u Marvel. Pa to je ludnica. Rednim putem ne bi stigao ni do sekretarice gospodina Cebulskog, a sada dobivamo šansu, da dobijemo sastanak i mogućnost razgovora za posao. Renky, idemo u akciju! |
We march! For honor and glory! www.simonsanda.com |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 14/12/2009 : 00:43:48
|
Hi hi hi... Uživam u spoznaji mojih amaterskih sposobnosti. |
|
|
Topic |
|