Author |
Topic |
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 09/08/2008 : 20:18:07
|
Kao višegodišnji korisnik aukcija (i kao kupac i kao prodavač), primjetio sam da stripovi mogu biti svrstani detaljnije što bi olakšalo pronalaženje određenog stripa (ili vrste stripa) u sve većem moru aukcija - sada već desetine tisuća. Evo nešto detaljnije razrade problematike. Ako sam nešto propustio ili bi bilo bolje drugačije, prijedlozi i sugestije dobrodošli...
ALAN FORD (i slično) - Vjesnik SuperStrip - Strip agent - Korpus/Borgis - MaxMagnus - Družina od Vješala - ostali
BONELLI (i slično) - Brad Barron - Dampyr - Dylan Dog - Kapetan Miki - Kit Teller - Ken Parker - Komandant Mark - Lazarus Ledd - Magični Vjetar - Martin Mystere - Mister No - Nathan Never - Nick Raider - Tex Willer - Veliki Blek - Zagor - ostali
AMERIČKI STRIP - Marvel (Bookglobe/LMI/SD) - Lavirint izdanja - Conan - Hellboy - ostali
DOMAĆI STRIP
MANGA
STRIP ALBUMI / GRAFIČKE NOVELE - tvrde korice (HC) - meke korice (SC)
STRIP REVIJE - Stripoteka - Strip Art - Strip Zabavnik - Politikin Zabavnik - Eks - Gigant - revije za mlađe - ostale
IZDANJA NA STRANOM JEZIKU - engleski jezik - francuski jezik - talijanski jezik - stripovi na ostalim jezicima
ORIGINALNI CRTEŽI
OSTALO
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 25/10/2009 08:32:59
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29357 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 09/08/2008 : 23:32:22
|
quote: Originally posted by Markos
prve dvije su ok, treca mi nema smisla.
Kad bolje razmislim, ni meni također... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
dugapuška
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
429 Posts
Member since 17/10/2003 |
Posted - 15/02/2009 : 23:48:29
|
Marko, ako ti nije problem, bi li mogao na aukcijama, u pretraživanju, u podopciju "Strip revije", osim stripoteke staviti i neke druge, barem one najzastupljenije strip revije kao i rubriku "ostalo", jer ako me stripoteke ne zanimaju, da ih nemoram listati? |
www.rdv.ba |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 24/10/2009 : 18:17:50
|
quote: Originally posted by dugapuška
Marko, ako ti nije problem, bi li mogao na aukcijama, u pretraživanju, u podopciju "Strip revije", osim stripoteke staviti i neke druge, barem one najzastupljenije strip revije kao i rubriku "ostalo", jer ako me stripoteke ne zanimaju, da ih nemoram listati?
Daj neki prijedlog. Koje su revije još jako zastupljene uz Stripoteku. Ja baš i ne kupujem revije pa nisam najupućeniji... |
Edited by - Obi-wan on 24/10/2009 18:18:44 |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4741 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29357 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 06/11/2009 : 18:38:56
|
Nova stavka u pretraživanju na aukcijama: Alan Ford - Strip Agent.
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17814 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 23/11/2009 : 16:53:28
|
jedno pitanje...
postoji li mogućnost da pregledam aukcije po zemljama i gradovima :D dakle da izlistam aktivne aukcije za npr. sarajevo mostar makarsku đakovo :D |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29357 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17814 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 20/12/2009 : 10:19:00
|
Ako nekoga zanima, pojavilo se još opcija u pretraživanju na aukcijama. Ako imate stripova koje niste imali gdje, možda sada ima... Eto, meni će kategorije Mange, Brad Barron, Lazarus Ledd, odmah biti od pomoći... Po meni sada još najviše nedostaju: 1. Kategorija u koju bi išle grafičke novele BP-a, Marvel trejdovi Bookglobe-a, Usagi, Bone, Stranci u raju, Spawn, izdanja Mentora (sve što je trejd, američki format, a nije baš strip album). 2. Kategorija u koju bi išle sveske Ultimate X, 4, Spidey, Amazing, Neom, Zorka, Zabava, Sergej, Hellboy, Conan i sve u tom štihu... |
Edited by - Obi-wan on 20/12/2009 10:28:00 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29357 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 20/12/2009 : 10:36:52
|
Koje njuškalo, nevjerojatno, nije prošlo ni 8 sati:)
Pa nedjeljom malo duže spavam... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Posted - 20/12/2009 : 11:49:39
|
a kad bi se napravila šablona kod upisivanja naslova aukcija,tako da bude sve uniformirano barem kod Bonellija i strip revija kojih ima puno a svatko piše naslov aukcije različito s obzirom na velika i mala slova ,broj i naziv stripa i edicije...ima milijun različitih kombinacija koji otežavaju pregled a kad bi bilo šablonizirano jednim pogledom bi sredio čitavu stranicu. Npr.prvo bude ime junaka,drugo edicija i treće broj edicije,četvrto naslov epizode i da se na kraju može dodavati po želji očuvanost ili drugo. kad bi se pri pretraživanju moglo izlistati samo epizode junaka po ediciama npr.zagor od SD bez ostalih zagora i kad bi se moglo birat redoslijed po kojem bi bili posloženi.po broju-manjeg-veći,veći manji ili po cijeni ili samo do određene cijene??' ide me jutros/danas |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29357 Posts
Posted - 20/12/2009 : 12:03:40
|
ne mozes nekome nametnuti kako ce napisati naslov.
Pretraživanje koje trazis ima smisla samo kod cijena. Ostalo je prakticno nemoguće izvesti jer npr. ako hoces sve Zagore iz slobodne dalmacije, nena šanse da ih ja upitom obuhvatim sve jer netko će napisati "SD", netko "Slobodna", netko "S.Dalmacija" itd itd... to bi se dalo riješiti kad bi ljudi bili odgovorni kod ispunjavanja aukcije, ali velik broj ljudi i dan danas ne zna odabrati točnu kategoriju, a kamoli nesto ostalo. Mislim, meni nije problem dodati te dodatne parametre, edicija, broj, junak, to je par sati posla, ali ako ih se ljudi ne budu pridrzavali, a nece, onda nema smisla. |
Trouble will find me |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40272 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 20/12/2009 : 12:21:07
|
Ili kada bi postojala labela kod popunjavanja aukcije da se odabere "Slobodna Dalmacija".. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29357 Posts
Posted - 20/12/2009 : 12:30:47
|
pa, kazem, to je lako dodati, ali to bi usporilo vrijeme dodavanja aukcije i opet se ne bi svi toga pridrzavali. Jer, treba izabrati junaka, izdavaca, upisati broj itd itd... Kazem, nije problem dodati, ali sumnjam da ce to funkcionirati. ne kuzim u cemu je problem upisati u search Zagor SD i dobiti rezultate |
Trouble will find me |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40272 Posts
Posted - 20/12/2009 : 15:56:58
|
Nije problem upisivati razne varijacije "SD" "S.Dalmacija" itd. ali bolje i malo vise vremena za postavljanje pa da sve bude pedantno nego to... Moze li se napraviti nesto za postavljanje vise slicnih aukcija od jednom? Da snimis postavke od prethodne aukcije i samo menjas broj i naslov.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Posted - 20/12/2009 : 16:20:59
|
ne mozes nekome nametnuti kako ce napisati naslov.
Pretraživanje koje trazis ima smisla samo kod cijena. Ostalo je prakticno nemoguće izvesti jer npr. ako hoces sve Zagore iz slobodne dalmacije, nena šanse da ih ja upitom obuhvatim sve jer netko će napisati "SD", netko "Slobodna", netko "S.Dalmacija" itd itd... to bi se dalo riješiti kad bi ljudi bili odgovorni kod ispunjavanja aukcije, ali velik broj ljudi i dan danas ne zna odabrati točnu kategoriju, a kamoli nesto ostalo. Mislim, meni nije problem dodati te dodatne parametre, edicija, broj, junak, to je par sati posla, ali ako ih se ljudi ne budu pridrzavali, a nece, onda nema smisla.
Pa zato nam i triba šablona u naslovu! A za one stripove koji bi imali šablonu triba napravit da bude nemoguće postavit drukčije naslov nego kako je šablona. Tada bi se mogli napravit svi parametri. Šablona za bonellija,af i neke strip revije(stripoteka,strip-art i sl.) |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29357 Posts
Posted - 20/12/2009 : 21:54:28
|
quote: Originally posted by sawitch
Nije problem upisivati razne varijacije "SD" "S.Dalmacija" itd. ali bolje i malo vise vremena za postavljanje pa da sve bude pedantno nego to... Moze li se napraviti nesto za postavljanje vise slicnih aukcija od jednom? Da snimis postavke od prethodne aukcije i samo menjas broj i naslov..
Pa to se moze i sada. Kad dodas aukciju, samo kliknes back na browseru (ili backspace) i on ti pokaze formular koji si maloprije ispunio i tu samo promijenis par podataka i kliknes dodaj. I tako u nedogled. U novom sajtu je to rijeseno drugacije, vidjet cete. |
Trouble will find me |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40272 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 20/12/2009 : 22:48:36
|
quote: Originally posted by sawitch
KAD???
Ja mislim da ćeš biti oduševljen kad vidiš, strpi se. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 20/12/2009 : 23:04:09
|
kakva nestrpljivost |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29357 Posts
Posted - 20/12/2009 : 23:40:30
|
Pa, sad je vec sve pitanje dana. Jos treba popraviti i dotjerati neke stvari, završno šminkanje i testiranja... |
Trouble will find me |
|
|
Topic |
|