Meni je kinematografija sa prostora bivše sfrjotke jedna od najboljih na svetu. Znam ljude koji iz principa ne gledaju ništa što nema titlove, pa se valjda ni sa ovim neće složiti.
U svakom slučaju, mojih 10 najomiljenijih filmova(update) snimljenih od Vardara pa do Triglava (pre i posle onoga) su:
1. Ubistvo s predumišljajem 2. Pre kiše 3. Petrijin venac 4. Mala 5. Legenda o lažnom caru Šćepanu Malom 6. Braća po materi 7. Banović Strahinja 8. Varljivo leto 68. 9. Ko to tamo peva 10.Otac na službenom putu
mada, mogla bi i lista od 20 filma, ali nećemo preterivati.
Meni je kinematografija sa prostora bivše sfrjotke jedna od najboljih na svetu. Znam ljude koji iz principa ne gledaju ništa što nema titlove, pa se valjda ni sa ovim neće složiti.
U svakom slučaju, mojih 10 najomiljenijih filmova(update) snimljenih od Vardara pa do Triglava (pre i posle onoga) su:
1. Ubistvo s predumišljajem 2. Pre kiše 3. Petrijin venac 4. Mala 5. Legenda o lažnom caru Šćepanu Malom 6. Braća po materi 7. Banović Strahinja 8. Varljivo leto 68. 9. Ko to tamo peva 10.Otac na službenom putu
mada, mogla bi i lista od 20 filma, ali nećemo preterivati.
Ostali??
Ja baš neki dan po ne znam koji put gledao dečko koji obećava.Genijalan! I bure baruta mi je pri samom vrhu...
Ja ili drugi,razlike su to posrijedi. Pa ti kontaj sada,šta je sve to šta nas djeli.
Lajanje na zvezde . . . . . . . Mars na Drinu Noz Maratonci Ko to tamo peva Sabirni centar Tesna koza Balkanski spijun Boj na Kosovu Lepa sela lepo gore
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Bez nekog redosleda: Ljepota poroka Varljivo ljeto 68 Balkanski spijun Ko to tamo peva Lepa sela lepo gore Cudo nevidjeno Noz Maratonci Otac na sluzbenom putu Dom za vesanje.
Hmmm a kad bi bio top 10 tu bi sigurno bili pored navedenog Lepa sela... i:
Ko to tamo peva Maratonci Sabirni centar Balkanski spijun Andjeli 1 Varljivo leto '68 Cudo nevidjeno Ubistvo s predumisljajem Strsljen Braca po materi
.......... .......... uh ima mnogo.
Naravno Radovan III je van konkurencije.
Hmmmm,da i Boj na Kosovu (sad me podseti Sawitch).
Ime, tvoj spisak podrzavam 100%!
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Ma ima tu jos sto bi pobrojao. Ovde sam uglavnom pobrojao komeNdije, a ja volim i ratne spektakle tipa Neretva ili od novijih Cetvrti covek. Inace, obozavam domacu kinematografiju.