Balkanski spijun Ko to tamo peva Sabirni centar Varljivo leto 68 Maratonci... Tesna koza Lepota poroka Otac na sluzbenom putu Tito i ja Valter brani Sarajevo
Maratonci Ovo malo duse Kuduz Lepa sela lepo gore Sjecas li se Doli Bel Leptirica Cudo nevidjeno Ljepota poroka Bure baruta Braca po materi Balkanski spijun Varljivo leto 68 Otac na sluzbenom putu Podzemlje Banovic Strahinja Ko to tamo peva cetvrti covek U ime naroda Davitelj protiv davitelja Dom za vjesanje
Setio sam se jednog filma. Mozda nasa najbolja komedija (svakako u to vreme). I danas kada gledam Ckalju u tom filmu, umirem... "Zajednicki stan", obavezno za pogledati. "Ja sam slaba zena", "Jes, slaba, malopre unela trokrilni sifonjer kroz prozor"
Setio sam se jednog filma. Mozda nasa najbolja komedija (svakako u to vreme). I danas kada gledam Ckalju u tom filmu, umirem... "Zajednicki stan", obavezno za pogledati. "Ja sam slaba zena", "Jes, slaba, malopre unela trokrilni sifonjer kroz prozor"
"Primaju samo muškarce. Meni su rekli da se udam." "Pa i ja sam ti govorio da se udaš, a onom klipanu sam govorio da diplomira, al vi ste izgleda to pobrkali."
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
Meni je kinematografija sa prostora bivše sfrjotke jedna od najboljih na svetu. Znam ljude koji iz principa ne gledaju ništa što nema titlove, pa se valjda ni sa ovim neće složiti.
pa tko bi se s time složio ima nekoliko izvrsnih yu filmova i podosta solidnih, znači, gledljivih samo talijani imaju valjda 100 velikih filmova, onih koji dolaze prije bilo kojeg yu filma yu film je donekle uhvatio korak tamo šezdesetih-sedamdesetih kada je novi val plovio evropom. ali, i tada je to bilo oponašanje francuskih i talijanskih velikana, drugim riječima, inferiornije izvornome
Originally posted by stinky ima nekoliko izvrsnih yu filmova i podosta solidnih, znači, gledljivih samo talijani imaju valjda 100 velikih filmova, onih koji dolaze prije bilo kojeg yu filma
Stvar ukusa. Ali može.
Originally posted by stinky yu film je donekle uhvatio korak tamo šezdesetih-sedamdesetih kada je novi val plovio evropom.
Ne znam, nisam to vreme doživeo aktivno, pošto sam rođen na kraju "novog talasa", ali čuo sam od nekih ljudi da je u tim šezdesetim-sedamdesetim yu film bio baš cenjen. I da nije uhvatio korak, već ga je držao. Ali kao što rekoh, to su sve neproverene tvrdnje.
Originally posted by stinky ali, i tada je to bilo oponašanje francuskih i talijanskih velikana, drugim riječima, inferiornije izvornome
Sasvim moguće. Ali nema ništa loše u tome učiti od boljih, i dostići ih, zar ne?
Ne znam, nisam to vreme doživeo aktivno, pošto sam rođen na kraju "novog talasa", ali čuo sam od nekih ljudi da je u tim šezdesetim-sedamdesetim yu film bio baš cenjen. I da nije uhvatio korak, već ga je držao. Ali kao što rekoh, to su sve neproverene tvrdnje.
nisam ni ja živio to vrijeme aktivno, ali sam ga (djelomično) spoznao retroaktivno. naime, gledajući gomile filmova, baš tih evropskih i tako mi je sinulo da je yu također uhvatila novi val. eto vidiš da su ti neki rekli slično. dakle, ta podudarnost je indikativna
a još ću otkriti jedan trik sve ljestvice i liste kvalitete su, u strogom smislu, neprovjerljive. ne postoji u svijetu Konačni Uzor, koji bi jamčio da baš tako MORA biti sve se svodi na autoritet i ugled postavljača ljestvice - to je najbliže onome objektivnome što možemo uhvatiti. to je tobože 'objektivno'. u te 'objektivnosti' spadaju opća mjesta koja kruže među filmofilima, a koja kazuju to da Renoir, Clouzot, pa Fellini, De Sica, Visconti ili poslije njih Godard i Truffaut uživaju veći ugled od yu-filmaša te su kakti objektivno bolji. Ne trebaš se zamarati provjeravanjem, jer je to zapravo neprovjerljivo. Ja sam ipak provjeravao, i uovom slučaju, mogu se složiti sa tim ustoličenim mišljenjem: ovi su zaista meni bolji (iako i dalje dvojim u cijelu problematiku oko objektivnosti)
Originally posted by manhunter Ali nema ništa loše u tome učiti od boljih, i dostići ih, zar ne?
nema kao što već danas rekoh, meni ne smeta ni oponašanje ni plagiranje što ne znači da sve to jedanko vrednujem. stvaralaštvo ipak odnosi prevagu i natkriljuje ove ostale slabije oblike
eh da, sviđa mi se tvoj reply nisam te pamtio takvog staloženog, fino odgovaraš na bockaste postove. viđao sam mnoge koji bi popizdili kada bi im se onako pomalo kurčevito upalo
"Balkanski špijun" mi je u top 5 filmova svih vremena.. Neponovljivo i genijalno, pogotovo Danilo Bata Stojković.. "Smem li nešto da vas zamolim?" "Izvolite" "Pomozite mi da vas ne ubijem" :)))
Poslije njega mi je "Tko pjeva zlo ne misli".. Onakva gluma Franje Majetića je antologijska.. Suze mi idu svaki put kad počne kenjat: "Prvo i prvo ja u crkvu nejdem, a ak si oću popit jenega gemišta to je moja privatna stvar!" :)))))))
Nakon ta dva filma duuugo duuuugo ništa, pa tek onda Maratonci, Tko to tamo peva, Rane, Lepa sela, Rat na mom otoku,...
eh da, sviđa mi se tvoj reply nisam te pamtio takvog staloženog, fino odgovaraš na bockaste postove. viđao sam mnoge koji bi popizdili kada bi im se onako pomalo kurčevito upalo
Volim ja "bockaste" postove, kad nude temu za razgovor. Jednoumlje je dosadno, zar ne?
Vratiću se i na onaj gore replay, ali kasnije.
Što se tiče staloženosti: sedativi čuda rade! A odnedavno slovim i za mazohistu/stoika, zavisno kako ko na to gleda.
"Balkanski špijun" mi je u top 5 filmova svih vremena.. Neponovljivo i genijalno, pogotovo Danilo Bata Stojković.. "Smem li nešto da vas zamolim?" "Izvolite" "Pomozite mi da vas ne ubijem" :)))
legendarno!
trebali smo stavljati i neke scene sa youtube,cisto da se podsjetimo nekih stvari
Sta je tu dobro? Neopisivo glup film. Jos kada vidim da je Basarinih ruku delo
Ja sam jedva odgledao 20min filma. Katastrofa neopisiva. Mislim da je Žikina ženidba remek delo u poređenju sa ovim "filmom".
Pa radnja jeste glupa u sustini, ali kako se oni zajebavaju ono je haos. To je moje subjektivno misljenje, nije film za svakog, ali ja sam uzivao u svakoj sekundi i uvek mogu ponovo da ga gledam. Glumacka ekipa nije mogla biti bolja. "Covek hoce da puca na svadbi iz bazuke i sta je tu cudno sad?!"