Author |
Topic |
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 26/12/2009 : 09:26:49
|
Balkanski spijun Ko to tamo peva Sabirni centar Varljivo leto 68 Maratonci... Tesna koza Lepota poroka Otac na sluzbenom putu Tito i ja Valter brani Sarajevo |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 26/12/2009 : 09:55:33
|
1.Maratonci trče počasni krug 2.Ko to tamo peva 3.Balkanski špijun
|
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 26/12/2009 : 10:00:51
|
Slučaj Harms.
Ali pre svega: Deja Vu Ubistvo s predumišljajem.
Mogu još i: Skupljači perja Kad budem mrtav i beo Granica Turneja Sjećaš li se Doli Bel Majstori, majstori Klopka... |
|
|
Sekta
Average Member
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 26/12/2009 : 10:07:23
|
quote: Originally posted by srdjandj
1.Maratonci trče počasni krug 2.Ko to tamo peva 3.Balkanski špijun
Čista klasika. |
???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ??? |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 26/12/2009 : 11:23:14
|
najbolje ste vec vise puta nabrojali
Maratonci Ovo malo duse Kuduz Lepa sela lepo gore Sjecas li se Doli Bel Leptirica Cudo nevidjeno Ljepota poroka Bure baruta Braca po materi Balkanski spijun Varljivo leto 68 Otac na sluzbenom putu Podzemlje Banovic Strahinja Ko to tamo peva cetvrti covek U ime naroda Davitelj protiv davitelja Dom za vjesanje
|
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 26/12/2009 : 11:25:13
|
Setio sam se jednog filma. Mozda nasa najbolja komedija (svakako u to vreme). I danas kada gledam Ckalju u tom filmu, umirem... "Zajednicki stan", obavezno za pogledati. "Ja sam slaba zena", "Jes, slaba, malopre unela trokrilni sifonjer kroz prozor"
http://www.youtube.com/watch?v=wGZiaOuy28U, pocetak filma |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21323 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 26/12/2009 : 13:07:41
|
quote: Originally posted by Bob Rok
Setio sam se jednog filma. Mozda nasa najbolja komedija (svakako u to vreme). I danas kada gledam Ckalju u tom filmu, umirem... "Zajednicki stan", obavezno za pogledati. "Ja sam slaba zena", "Jes, slaba, malopre unela trokrilni sifonjer kroz prozor"
http://www.youtube.com/watch?v=wGZiaOuy28U, pocetak filma
U pravu si.Ja sam vrištao od smeha.Sjajan film! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
okudzava
Average Member
500 Posts
Member since 03/06/2009 |
|
tronožac
Average Member
Serbia
509 Posts
Member since 04/05/2008 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 27/12/2009 : 11:56:25
|
quote: Originally posted by manhunter
Meni je kinematografija sa prostora bivše sfrjotke jedna od najboljih na svetu. Znam ljude koji iz principa ne gledaju ništa što nema titlove, pa se valjda ni sa ovim neće složiti.
pa tko bi se s time složio ima nekoliko izvrsnih yu filmova i podosta solidnih, znači, gledljivih samo talijani imaju valjda 100 velikih filmova, onih koji dolaze prije bilo kojeg yu filma yu film je donekle uhvatio korak tamo šezdesetih-sedamdesetih kada je novi val plovio evropom. ali, i tada je to bilo oponašanje francuskih i talijanskih velikana, drugim riječima, inferiornije izvornome |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25630 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 27/12/2009 : 12:10:24
|
quote: Originally posted by stinky
pa tko bi se s time složio
Ima ljudi...
quote: Originally posted by stinky ima nekoliko izvrsnih yu filmova i podosta solidnih, znači, gledljivih samo talijani imaju valjda 100 velikih filmova, onih koji dolaze prije bilo kojeg yu filma
Stvar ukusa. Ali može.
quote: Originally posted by stinky yu film je donekle uhvatio korak tamo šezdesetih-sedamdesetih kada je novi val plovio evropom.
Ne znam, nisam to vreme doživeo aktivno, pošto sam rođen na kraju "novog talasa", ali čuo sam od nekih ljudi da je u tim šezdesetim-sedamdesetim yu film bio baš cenjen. I da nije uhvatio korak, već ga je držao. Ali kao što rekoh, to su sve neproverene tvrdnje.
quote: Originally posted by stinky ali, i tada je to bilo oponašanje francuskih i talijanskih velikana, drugim riječima, inferiornije izvornome
Sasvim moguće. Ali nema ništa loše u tome učiti od boljih, i dostići ih, zar ne?
Velkom bek, inače! |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 27/12/2009 12:12:16 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Posted - 27/12/2009 : 12:15:32
|
imali smo dosta dobrih, pogotovo u osamdesetim. Sve sto je snimljeno prije ili kasnije, rijetko je sta stvarno bilo bas dobro.
Sto se tice filmova koji bi se svidjeli i strancima, to je vec druga prica. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 27/12/2009 : 13:19:47
|
Ne znam, nisam to vreme doživeo aktivno, pošto sam rođen na kraju "novog talasa", ali čuo sam od nekih ljudi da je u tim šezdesetim-sedamdesetim yu film bio baš cenjen. I da nije uhvatio korak, već ga je držao. Ali kao što rekoh, to su sve neproverene tvrdnje.
nisam ni ja živio to vrijeme aktivno, ali sam ga (djelomično) spoznao retroaktivno. naime, gledajući gomile filmova, baš tih evropskih i tako mi je sinulo da je yu također uhvatila novi val. eto vidiš da su ti neki rekli slično. dakle, ta podudarnost je indikativna
a još ću otkriti jedan trik sve ljestvice i liste kvalitete su, u strogom smislu, neprovjerljive. ne postoji u svijetu Konačni Uzor, koji bi jamčio da baš tako MORA biti sve se svodi na autoritet i ugled postavljača ljestvice - to je najbliže onome objektivnome što možemo uhvatiti. to je tobože 'objektivno'. u te 'objektivnosti' spadaju opća mjesta koja kruže među filmofilima, a koja kazuju to da Renoir, Clouzot, pa Fellini, De Sica, Visconti ili poslije njih Godard i Truffaut uživaju veći ugled od yu-filmaša te su kakti objektivno bolji. Ne trebaš se zamarati provjeravanjem, jer je to zapravo neprovjerljivo. Ja sam ipak provjeravao, i uovom slučaju, mogu se složiti sa tim ustoličenim mišljenjem: ovi su zaista meni bolji (iako i dalje dvojim u cijelu problematiku oko objektivnosti)
quote: Originally posted by manhunter Ali nema ništa loše u tome učiti od boljih, i dostići ih, zar ne?
nema kao što već danas rekoh, meni ne smeta ni oponašanje ni plagiranje što ne znači da sve to jedanko vrednujem. stvaralaštvo ipak odnosi prevagu i natkriljuje ove ostale slabije oblike |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 27/12/2009 : 13:22:30
|
eh da, sviđa mi se tvoj reply nisam te pamtio takvog staloženog, fino odgovaraš na bockaste postove. viđao sam mnoge koji bi popizdili kada bi im se onako pomalo kurčevito upalo |
|
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 27/12/2009 : 13:41:50
|
"Balkanski špijun" mi je u top 5 filmova svih vremena.. Neponovljivo i genijalno, pogotovo Danilo Bata Stojković.. "Smem li nešto da vas zamolim?" "Izvolite" "Pomozite mi da vas ne ubijem" :)))
Poslije njega mi je "Tko pjeva zlo ne misli".. Onakva gluma Franje Majetića je antologijska.. Suze mi idu svaki put kad počne kenjat: "Prvo i prvo ja u crkvu nejdem, a ak si oću popit jenega gemišta to je moja privatna stvar!" :)))))))
Nakon ta dva filma duuugo duuuugo ništa, pa tek onda Maratonci, Tko to tamo peva, Rane, Lepa sela, Rat na mom otoku,... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25630 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 27/12/2009 : 13:49:42
|
quote: Originally posted by stinky
eh da, sviđa mi se tvoj reply nisam te pamtio takvog staloženog, fino odgovaraš na bockaste postove. viđao sam mnoge koji bi popizdili kada bi im se onako pomalo kurčevito upalo
Volim ja "bockaste" postove, kad nude temu za razgovor. Jednoumlje je dosadno, zar ne?
Vratiću se i na onaj gore replay, ali kasnije.
Što se tiče staloženosti: sedativi čuda rade! A odnedavno slovim i za mazohistu/stoika, zavisno kako ko na to gleda. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
|
vope
Senior Member
Montenegro
2968 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 27/12/2009 : 14:14:40
|
I stavi lotosov cvijet za avatar i slika će biti upotpunjena! Inače YU filmovi su i za mene nešto najbolje od kinematografije u globalu. |
... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40555 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
kitaric
Average Member
Serbia
975 Posts
Member since 20/11/2004 |
Posted - 27/12/2009 : 21:42:38
|
quote: Originally posted by Bob Rok
quote: Originally posted by kitaric
Bumerang je mnoooogo dobar.
Sta je tu dobro? Neopisivo glup film. Jos kada vidim da je Basarinih ruku delo
Ja sam jedva odgledao 20min filma. Katastrofa neopisiva. Mislim da je Žikina ženidba remek delo u poređenju sa ovim "filmom".
Pa radnja jeste glupa u sustini, ali kako se oni zajebavaju ono je haos. To je moje subjektivno misljenje, nije film za svakog, ali ja sam uzivao u svakoj sekundi i uvek mogu ponovo da ga gledam. Glumacka ekipa nije mogla biti bolja. "Covek hoce da puca na svadbi iz bazuke i sta je tu cudno sad?!"
http://www.youtube.com/watch?v=C10FyZ-57YQ&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=kik_h-DM1_c&feature=related |
You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight. |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
Topic |
|