forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Mirabilisa - Novi izdavac?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 29/12/2009 : 23:13:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
Pa koliko sam ja u toku, u tom izdanju koga oni preuzimaju idu po dve epizode u jednom, valjda.Nisam siguran.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/12/2009 : 23:14:12  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by teller

Mislio sam na Evropu ko zajednicu a ne zemljepisni položaj...
dok imam dobru platu jeb...e mi se di san...
i daj "mali žuti" mijenjaj taj grozan potpis...iako ga je izreko moderator nikako
ne stoji uz tvoje dječačko lice...
S tim svojim komentarom prokockao si ulaznicu za otvorenje...možeš se oddužit samo
jednom poštenom Zagorovom recenzijom...recimo Kukci ubojice, ako to obaviš kako treba
ima za tebe još nade...

onda napišeš EU i nema greške

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/12/2009 : 23:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Naravno da sam i ja, kao i svi vi, gladan jeftinih, pristupačnih stripova koji se mogu naći na svakoj trafici. Najviše se radujem izlaženju Natana Nevera. Da jedva čekam da u svoju kolekciju one fenomenalne prve brojeve (''Specijalni agent Alfe'', ''Crni monolit'', ''Bratstvo sjena''), i nadam se da će izdavač imati odličnu prodaju.

Ali, ne mogu da se osvrnem na jedan mali, iritirajući detalj. Istina, dobili smo dosta lijepih obećanja, uustinu fenomenalnih, od plastificiranih korica do SD formata, no svi zaboravljate da nijedan njihov strip još uvijek nije izašao. Ali, dio forumaša se ponaša kao da su, u najmanju ruku, odavno ispitali njihova izdanja, i da bez imalo sumnje znaju da su ti stripovi vrh kvaliteta u Srbiji. Da ne zaboravimo, i prilično dobrim izdanjima Veselog četvrtka neumorno lijepe etiketu ''sumnjivog kvaliteta'', uglavnom zbog dizajna, koji je meni i najmanje bitan dio stripa. Još gore, spominje se da Mirabilisa predstavlja veliku prijetnju i konkurenciju VČ. Oprostite mi, ali na ovu tvrdnju se moram slatko nasmijati. VČ je izdao skoro dvije stotine stripova, a po govoranciji na forumu trebao bi da je ispod ranga malog izdavača novajlije! Ala vi trčite pred rudu!

Bolje nam je da sačekamo da strip zaista izađe, a onda neka pljušte komentari i poređenja svih vrsta do mile volje.:)

Edited by - Mhejl on 29/12/2009 23:29:44
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 29/12/2009 : 23:30:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
@ Mhejl

Podrzavam u potpunosti. Cak bih dodao da za poredjenje sa VC treba da dostignu bar polovinu izdanja koliko je izbacio VC.

EDIT: Mislim, tako su pojedinci poredili Wizard sa VC, i gde je taj Wizard sad.

Edited by - Kit Carson on 29/12/2009 23:31:56
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 29/12/2009 : 23:33:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
U pravu si, sjetimo se samo Wizarda.
Ipak, želim novom izdavaču sve najbolje i puno uspjeha!
Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 29/12/2009 : 23:53:24  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message
@Kit Carson i Mhejl

Obojica ste u pravu!

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 29/12/2009 : 23:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
quote:
Originally posted by Kit Carson

Pa koliko sam ja u toku, u tom izdanju koga oni preuzimaju idu po dve epizode u jednom, valjda.Nisam siguran.

Zasto bi to radili? Ne vidim razlog...

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

dilan kucko
Average Member

Montenegro
835 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 30/12/2009 : 00:32:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dilan kucko a Private Message
mozemo mi da ispishemo jos 500
stranica u ovom topicu i sve se to
svodi na neka nagadjanja, predvidjanja,
tacne-netacne informacije, priche tipa
rekla-kazala...
kao shto sam rekao u jednom od ranijih
(blagdanima ) i cekajte taj vec famozni
18. januar kad ce nam (skoro) sve biti jasno!
toliko...
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/12/2009 : 00:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:
Originally posted by Wicked

quote:

Ma jok, nije tacan info. To mi ona pijandura Tex tako preneo, pa...

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 30/12/2009 : 00:36:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

a di smo mi? u Pakistanu?

E znas kad cu onda dodjem na MaFest?
Nikad!
Ja sam mislio da je to negde blize,jebem ti Pakistan. Uzgred,gde je Pakistan
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21788 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/12/2009 : 00:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

Naravno da sam i ja, kao i svi vi, gladan jeftinih, pristupačnih stripova koji se mogu naći na svakoj trafici. Najviše se radujem izlaženju Natana Nevera. Da jedva čekam da u svoju kolekciju one fenomenalne prve brojeve (''Specijalni agent Alfe'', ''Crni monolit'', ''Bratstvo sjena''), i nadam se da će izdavač imati odličnu prodaju.

Ali, ne mogu da se osvrnem na jedan mali, iritirajući detalj. Istina, dobili smo dosta lijepih obećanja, uustinu fenomenalnih, od plastificiranih korica do SD formata, no svi zaboravljate da nijedan njihov strip još uvijek nije izašao. Ali, dio forumaša se ponaša kao da su, u najmanju ruku, odavno ispitali njihova izdanja, i da bez imalo sumnje znaju da su ti stripovi vrh kvaliteta u Srbiji. Da ne zaboravimo, i prilično dobrim izdanjima Veselog četvrtka neumorno lijepe etiketu ''sumnjivog kvaliteta'', uglavnom zbog dizajna, koji je meni i najmanje bitan dio stripa. Još gore, spominje se da Mirabilisa predstavlja veliku prijetnju i konkurenciju VČ. Oprostite mi, ali na ovu tvrdnju se moram slatko nasmijati. VČ je izdao skoro dvije stotine stripova, a po govoranciji na forumu trebao bi da je ispod ranga malog izdavača novajlije! Ala vi trčite pred rudu!

Bolje nam je da sačekamo da strip zaista izađe, a onda neka pljušte komentari i poređenja svih vrsta do mile volje.:)

Pravo zboriš Luka!

Markose,do neba ti hvala!!!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 30/12/2009 : 01:29:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

@ Mhejl

Podrzavam u potpunosti. Cak bih dodao da za poredjenje sa VC treba da dostignu bar polovinu izdanja koliko je izbacio VC.

Pa polivina od oko 200 je oko 100. Ako izlazi jedna strip mesecno od svakog junaka (serijala) a koliko vidim za sada imaju najavljena samo tri navodno sigurna serijala, tu ce cifru (100 stripova) dostici tek za tri godine
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/12/2009 : 01:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:

@ Mhejl

Pa polivina od oko 200 je oko 100. Ako izlazi jedna strip mesecno od svakog junaka (serijala) a koliko vidim za sada imaju najavljena samo tri navodno sigurna serijala, tu ce cifru (100 stripova) dostici tek za tri godine

Pet navodno sigurna serijala, a za jos 5 su u pregovorima.Ali, opet, tek kad dostignu neku kulturnu cifru mogu da se porede sa VC.

Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 30/12/2009 : 02:10:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Wicked

quote:

Ma jok, nije tacan info. To mi ona pijandura Tex tako preneo, pa...

Mogao sam pretpostaviti...

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 30/12/2009 : 02:33:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

quote:

quote:

@ Mhejl

Pet navodno sigurna serijala, a za jos 5 su u pregovorima.Ali, opet, tek kad dostignu neku kulturnu cifru mogu da se porede sa VC.

Sve mi je to nekako jos uvek "golub na grani" dok je do "vrapca u ruci" jos dalek put obzirom da jos nismo videli nijedno izdanje. Podsecam da se niko iz "Mirabilisa" nije zvanicno obratio na ovom sajtu jos NIJEDNOM.

Da ne govorim koliko smo daleko i od tih pet izdanja a kamoli od deset. Pa VC ciji se kapital zasniva na jednom od najunosnijih mogucih poslova, kladionicama, krenuo je sa 4 izdanja da bi tek nakon nekoliko meseci to povecao na 8 izdanja. Ako taj "Mirabilis" zaista postoji, sumnjam da ce krenuti sa vise od tri izdanja u startu, ako pretpostavimo da su to ova tri najavljena, jer ono sto ce se tu dobro prodavati je jedino Kapetan Miki a sve ostalo je upitno za svakoga ko iole zna podatke o prodaji Nathana i Julie u Hrvatskoj i te podatke ekstrapolira na Srbiju, obzirom da takva korelacija vec postoji za sve ostale stripove u Srbiji i Hrvatskoj, pa ne vidim zasto ne bi postojala i za ova dva stripa.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 30/12/2009 : 02:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Hocu da kazem da ja sve vise sumnjam u sve ovo i da me to sve vise podseca na Vronskog i njegove sklonosti
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 30/12/2009 : 03:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:

Hocu da kazem da ja sve vise sumnjam u sve ovo i da me to sve vise podseca na Vronskog i njegove sklonosti

Ja samo prenosim ono sto vidim na facebooku. Daleko od toga da sam neki insajder. Elem, ne znam da li si procitao, ali su oni tacno po datumima najavili kad sta izlazi. Ne verujem da bi to radili, ako nisu sigurni bar za ta prva izdanja. Za dalje, ko zna.

Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 30/12/2009 : 03:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
quote:

Sve mi je to nekako jos uvek "golub na grani" dok je do "vrapca u ruci" jos dalek put obzirom da jos nismo videli nijedno izdanje. Podsecam da se niko iz "Mirabilisa" nije zvanicno obratio na ovom sajtu jos NIJEDNOM.

Da ne govorim koliko smo daleko i od tih pet izdanja a kamoli od deset. Pa VC ciji se kapital zasniva na jednom od najunosnijih mogucih poslova, kladionicama, krenuo je sa 4 izdanja da bi tek nakon nekoliko meseci to povecao na 8 izdanja. Ako taj "Mirabilis" zaista postoji, sumnjam da ce krenuti sa vise od tri izdanja u startu, ako pretpostavimo da su to ova tri najavljena, jer ono sto ce se tu dobro prodavati je jedino Kapetan Miki a sve ostalo je upitno za svakoga ko iole zna podatke o prodaji Nathana i Julie u Hrvatskoj i te podatke ekstrapolira na Srbiju, obzirom da takva korelacija vec postoji za sve ostale stripove u Srbiji i Hrvatskoj, pa ne vidim zasto ne bi postojala i za ova dva stripa.

Mislim da imaju jedan post, koji je valjda copy-pasteovan na nekoliko foruma, potom su napravili FB grupu. Uostalom, ne vidim sta bi imali da nam dodatno pojasnjavaju od onoga sto su vec rekli. Da ti se direktno obrate i kazu da imaju para za 5, 25 ili 125 stripova? Odavno je jasno da ljudi sa ovog foruma isuvise veruju u sopstveni uticaj na izdavastvo i na to kako ce zamerkama i sugestijama uticati na izdavacku politiku neke kuce, kao i da ce im izdavaci na tacni iznositi kako funkcionisu. To se vec videlo na primeru Blazine, stamparije, Ludensa, prevoda, redovnosti izlazenja, Sfere, Laurentija i sl. Naravno, ovde podrazumevam samo kiosk izdanja.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 30/12/2009 : 07:56:41  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Majko mila sta se sve najavljuje pa bankrotiracemo totalno!

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 30/12/2009 : 08:57:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Colt

quote:

Mislim da imaju jedan post, koji je valjda copy-pasteovan na nekoliko foruma, potom su napravili FB grupu. Uostalom, ne vidim sta bi imali da nam dodatno pojasnjavaju od onoga sto su vec rekli. Da ti se direktno obrate i kazu da imaju para za 5, 25 ili 125 stripova? Odavno je jasno da ljudi sa ovog foruma isuvise veruju u sopstveni uticaj na izdavastvo i na to kako ce zamerkama i sugestijama uticati na izdavacku politiku neke kuce, kao i da ce im izdavaci na tacni iznositi kako funkcionisu. To se vec videlo na primeru Blazine, stamparije, Ludensa, prevoda, redovnosti izlazenja, Sfere, Laurentija i sl. Naravno, ovde podrazumevam samo kiosk izdanja.

Samo sam napisao sta mislim, a vreme ce vec pokazati. Ja bih se najvise radovao da to zaista bude sve tako i da zaista krenu sa pet serijala i brzo se prosire na deset
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 30/12/2009 : 09:10:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

quote:

Ja samo prenosim ono sto vidim na facebooku. Daleko od toga da sam neki insajder. Elem, ne znam da li si procitao, ali su oni tacno po datumima najavili kad sta izlazi. Ne verujem da bi to radili, ako nisu sigurni bar za ta prva izdanja. Za dalje, ko zna.

Bas su mi ti datumi i bili glavni razlog da pocnem da razmisljam drugacije o svemu i postanem sumnjicav. Da budem iskren, nikad nisam video takav raspored mesecnih izdanja, da su nedeljna onda bi bilo logike ovako mi je totalno bezveze.

P.S. Nisam ni mislio da si neki insajder vec nisam mogao da nadjem na facebook-u nista sto bi licilo na strip izdavaca a zove se tako kako se zove
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 30/12/2009 : 09:40:53  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message
u cg ce dolaziti sa zakasnjenjem od mjesec dana...
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1389 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 30/12/2009 : 14:38:25  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message
quote:
Originally posted by gibica

Sta mislite o ovome?

quote:

Poshtovani citaoci

Zadovoljstvo nam je da najavimo izlazak prvog broja stripa Kapetan Miki (Capitan Miki), koji ce se u okviru izdavake kuce Mirabilis pojaviti na kioscima u ponedeljak, 18 januara, naredne godine. Serijal ce obuhvatati epizode koje u Italiji, zemlji porekla ovog stripa, izlaze u okviru edicije "Edizioni IF", planirano je izdavanje jedne sveske mesechno, po ceni od 220 dinara. Takodje, planiramo da od marta krenemo sa detektivskim stripovima Julija i Nik Rajder, u ritmu jeno izdanje mesechno.

Poshtovanje i svako dobro za predstojece praznike
redakcija Mirabilisa.

Izvor : http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=339578

Ovakva firma ne postoji! sve je fejk!
Mirabilis je Poliklinika za akuseerstvo i ginekologiju u Nisu i SUR u Kragujevcu koji je brisan iz registra.
Proverite na sajtu Agencije za privredne registre
http://www.apr.gov.rs/
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 30/12/2009 : 14:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
Danijele, prijatelju, nije mirabilis, vec mirabilisA... A za ove znam, vidim ih kadkad dok se secem gradom. Nista posebno, uglavnom imaju Blic zenu u cekaonici

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.

Edited by - Bob Rok on 30/12/2009 14:40:56
Go to Top of Page

dilan kucko
Average Member

Montenegro
835 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 30/12/2009 : 14:46:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dilan kucko a Private Message
sad ovo procitah...
Redakcija Mirabilisa trazi saradnike koji bi pisali uvodne tekstove za stripove Nik Rajder i Julija. Ako Vas takav posao zanima, pisite nam na mirabilisbg@gmail.com.
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000