forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 06/01/2010 : 15:03:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message  Reply with Quote
hehe!

Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 06/01/2010 : 17:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

Stani, kako sam ga tačno uvrijedio kao što je on ovdje svakoga ko je iznio svoje mišljenje o ovom filmu?
quote:

Ako nekog Pocahontas podsjeća na Avatara pa ga zato neće ić gledat, to je njegov problem što je potpuno izgubio ono dijete u sebi koje želi uživati u malo dobre zabave i što se povinava kvaziintelektualnim komentarima o već viđenom.

Ponavljam, dvije najgluplje primjedbe o filmu su:
to su samo efekti
to je već viđeno

Ko je on da bilo koga naziva kvaziintelektualcem ako se ne slaže s njim? Ko je on da kaže da je glupo ako je moja primjedba da je film već viđeno sranje?
Šta, ja sam ga uvrijedio zato što sam mu se obratio s kurac i jebeno? De matere ti...

mislim da su ti ljudi lijepo odgovorili na tvoje potpuno deplasirane optužbe...
Nit sam TEBE nazvao kvazintelektualcem, nit sam rekao da si TI glup...primjedba može biti glupa bez toga da njen autor bude glup, a povinovati se neki primjedbama viđenima na netu nije nešto strašno.

Smiri se malo i reagiraj normalnije.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 06/01/2010 : 21:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Svađa je izbila stvarno nepotrebno, mada se više slažen s Emirom. No, ono šta stoji je da film definitivno po priči nije niti prosječan, jedan veliki bezobrazni klišej. Ali, to se ionako nije očekivalo.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 06/01/2010 : 22:18:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Svađa je izbila stvarno nepotrebno, mada se više slažen s Emirom. No, ono šta stoji je da film definitivno po priči nije niti prosječan, jedan veliki bezobrazni klišej. Ali, to se ionako nije očekivalo.

Lapsus?

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 06/01/2010 : 22:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, pa znate kakve Cameron radi filmove. Ja sam točno znao što me čeka, pa nisam previše očekivao i na kraju sam bio ugodno iznenađen i dobro se zabavio.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/01/2010 : 22:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
evo još jedan dokaz da san u pravu šta se tiče ukidanja taboo tema.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 06/01/2010 : 22:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

quote:

Lapsus?

Da, mislio sam reći da se nije očekivala neka originalna priča.

Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 06/01/2010 : 23:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=V9kYdfSroTs&feature=player_embedded#

dobro i zanimljivo izgleda, ali jebiga ima leteći auto u sebi, nije originalan... Očigledno čista kopija povratka u budućnost i G.I.Joea :P
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 06/01/2010 : 23:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Šta ti točno pokušavaš reć? Jer si već pomalo dosadan.

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 06/01/2010 : 23:33:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darth-vader

http://www.youtube.com/watch?v=V9kYdfSroTs&feature=player_embedded#

dobro i zanimljivo izgleda, ali jebiga ima leteći auto u sebi, nije originalan... Očigledno čista kopija povratka u budućnost i G.I.Joea :P

The Fifth Element, Pippi on the Run, Repo Man, I criminali della galassia, Men in Black, Blade Runner, Bo chi tung wah
sigurno ih ima još, ali to su svi koje sam se sjetio

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 06/01/2010 : 23:41:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
The Fifth Element, Pippi on the Run, Repo Man, I criminali della galassia, Men in Black, Blade Runner, Bo chi tung wah
sigurno ih ima još, ali to su svi koje sam se sjetio

Zaboravio si najbitniji: Roary, auto taj.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 06/01/2010 : 23:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne, što je najgore, ovo je ruska kopija Spidermana i Iron-Mana - ako se već trudiš napraviti paralele, onda kreni od tih filmova jer je očito superherojski film.
Poenta ti je prazna i strašno glupa. Ali nisam rekao da si ti glup. Samo si zaveden pričama koje si pročitao na internetu.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 06/01/2010 : 23:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
o boze...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 07/01/2010 : 16:56:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/01/2010 : 17:35:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Kasniš! Bilo na prethodnoj ili nekoj od prethodnih stranica

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 07/01/2010 : 18:00:45  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

quote:

Ne, što je najgore, ovo je ruska kopija Spidermana i Iron-Mana - ako se već trudiš napraviti paralele, onda kreni od tih filmova jer je očito superherojski film.
Poenta ti je prazna i strašno glupa. Ali nisam rekao da si ti glup. Samo si zaveden pričama koje si pročitao na internetu.

eto vidiš da možeš normalno razgovarat, samo se moraš potruditi
Baš je lijepo kad je čovjek tako šarmantan :P
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 07/01/2010 : 18:01:32  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
quote:

Šta ti točno pokušavaš reć? Jer si već pomalo dosadan.

pa ništa
da je film ok, ali da nije originalan jer je priča već viđena
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 08/01/2010 : 01:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message  Reply with Quote
Ma sta sad, film je super. Ni cevapi ni pizza nisu originalni, pa ih je isto gust s vremena na vrijeme drmnut. ;)

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22355 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/01/2010 : 16:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
narodu se i snjeg moze prodati po izgovoru da se radi o bijelom zlatu
http://www.net.hr/film-glazba/page/2010/01/08/0109006.html
reklama cuda radi
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 08/01/2010 : 19:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

nazalost, nemam sad vremena da citam, zao mi je sto su ljudi razocarani, posto sam ja odusevljen, i jedino mi je zao sto sam sedeo na losem mestu....

Koji te je krelac naterao da sedneš na loše mesto?

quote:

quote:
Originally posted by Nameless

quote:

Razlika je između odličnog filma i remek-djela.
Po meni još od '99 do danas nastao je samo jedan masterpiece.

Ajde reci koji je to film zasluzio da ga ti nazoves masterpiece

Računajući 2000. pa dalje - Donnie Darko

O, da!

Glede Avatara, od prilike ste svi već sve rekli, ali...

Gledao sam film drugi put i opet sam uživao, jer je doneo pravu malu revoluciju na polju motion capture i CGI tehnologija. Pre samo nekoliko godina, ovako me je bio oduševio Final Fantasy (iako u potpunosti animacija), a Avatar je svetlosnim godinama daleko u odnosu na FF. Inače, efekti jesu jedini razlog zbog koga vredi otići u bioskop, jer priča i izbor glumaca žestoko škripe. (Who cares, kada postoje filmovi kao što su District 9 i Moon.)

To ipak ne znači da su katastrofalno glupi, već da od ovog filma ne bi trebalo očekivati bilo kakvu dubokoumnost, tj. ništa osim dobre zabave. Meni je lično to glavni razlog da odem da neki film pogledam u bioskopu, a Avatar je pravi film da napuni dvorane. Scenario i priča su ionako duboko u senci sjajnih efekata i uživancija je prošetati prelepo kreiranom Pandorom. Sad, ako se neko i razočara, ne postoji čovek koga hrpa drugih filmova i dela nisu već razočarala.

Neke druge (filmske) priče, inteligentnije, originalnije (i manje "eksplozivne"), lično više volim da pogledam kod kuće.

A jedan od retkih sci-fi filmova u ovoj deceniji koji su bili spoj dobre priče i odličnih efekata je recimo Boyleov Sunshine.
Go to Top of Page

sonor
stripovi.com suradnik

Vatican City
3932 Posts

Member since 18/02/2006

Posted - 11/01/2010 : 18:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sonor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by Maximuss

Meni je ovo evolucija kinematografije. Avatar 3d, davno nisam nesto bolje gledao. Naravno da kao film moze biti bolji, ali u 3d-u je toooliko dobar da ga definitivno idem gledati ponovo, iz nekog mjesta jos blize ekranu.

To Care!

potpisujem

There's a time to live and a time to die
When it's time to meet the maker!
There's a time to live but isn't it strange
That as soon as you're born you're dying!
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12702 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 14/01/2010 : 22:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Nameless

quote:

Razlika je između odličnog filma i remek-djela.
Po meni još od '99 do danas nastao je samo jedan masterpiece.

Ajde reci koji je to film zasluzio da ga ti nazoves masterpiece

Računajući 2000. pa dalje - Donnie Darko

Evo, zbog tebe sam prekopirao Donnija sa dvd iz knjižare i pogledat ču ga, kad imam vremena.

Ti u međuvremenu pročitaj ovo:
http://www.mjyoung.net/time/darko.html

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 15/01/2010 : 00:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gand

Kako pratim film vise od prosjecnog gledatelja, tako godinama lurkam sto tko na forumu pise o filmu. S jedne strane ogromna vecina ljudi istice kako film mora imati originalnu pricu da bi zavrijedio biti njihov favorit, a s druge isti ti ljudi kao svoje omiljene filmove isticu totalno kliseizirana ostvarenja na granici patetike. Jednako, filmove koji su uistinu donijeli inovativne price nisu nikad istaknuli kao nesto osobito. No i to je OK, razlicitost misljenja nekome je alat za brusenje tolerancije, nekome pak, meni recimo, odlican materijal za zabavu. Sto se tice bilo kojeg filma, pa tako i Avatara, uopce me ne zanima ni nacin snimanja niti prica mora biti inovativna, dovoljno je da me film dirne i meni je ispunio sva ocekivanja. Avatar me dirnuo, ima duhovnu prozimajucu bazu (ono sto netko vidi kao ekoloski osvjestenu poruku, da, na to mislim) a uz to je vizualno izuetno mastovit (i pri tome ne mislim da bi bio bolji kad bi Naviji bili do sad nevidjenog oblika kao sto je sugerirao netko), sto je blagodat za film takve minutaze. Generalno nisam sklon ocjenjivanju osim kad moram, jer nije film egzaktna materija, nema tu takmicenja, no ... ako bas moram, 4/5.

Ovaj covek me konstantno fascinira

"Jer, film jest vizualni medij, a ne samo narativni, kao što zaboravljaju mnogi koji smatraju da su savršene adaptacije Dostojevskog po deafultu superiorne CGI virtuoznosti jednih 'Transformersa' "

Film sa 3d i bez 3d jako dobar

Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/01/2010 : 00:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Pogledah i ja.
Skoro 3 sata dobre stare zabave.
Onaj tko je očekivao novog Kuma, nije imao razložna očekivanja.
Onaj tko nije zadovoljan efektima i 3D tehnologijom, neka pođe k okulisti.
Tko se želi nezaboravno zabaviti, obavezno pogledati... Ja sam gledao iz trećeg reda i imao sam dojam da me gađaju, napadaju, da pada po meni i da mi lebdi oko glave - potpuno novo iskustvo za mene.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 15/01/2010 00:54:10
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 15/01/2010 : 01:04:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message  Reply with Quote
Ma daj. Sta nije preblizu 3. red? Ja sam skoro otisao u 3., ali sam na kraju gledao iz, cini mi se, 11-tog i bilo mi je taman.

Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000