Author |
Topic  |
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 06/01/2010 : 17:36:53
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
Stani, kako sam ga tačno uvrijedio kao što je on ovdje svakoga ko je iznio svoje mišljenje o ovom filmu?
quote:
Ako nekog Pocahontas podsjeća na Avatara pa ga zato neće ić gledat, to je njegov problem što je potpuno izgubio ono dijete u sebi koje želi uživati u malo dobre zabave i što se povinava kvaziintelektualnim komentarima o već viđenom.
Ponavljam, dvije najgluplje primjedbe o filmu su: to su samo efekti to je već viđeno
Ko je on da bilo koga naziva kvaziintelektualcem ako se ne slaže s njim? Ko je on da kaže da je glupo ako je moja primjedba da je film već viđeno sranje? Šta, ja sam ga uvrijedio zato što sam mu se obratio s kurac i jebeno? De matere ti...
mislim da su ti ljudi lijepo odgovorili na tvoje potpuno deplasirane optužbe... Nit sam TEBE nazvao kvazintelektualcem, nit sam rekao da si TI glup...primjedba može biti glupa bez toga da njen autor bude glup, a povinovati se neki primjedbama viđenima na netu nije nešto strašno.
Smiri se malo i reagiraj normalnije. |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 06/01/2010 : 21:27:50
|
Svađa je izbila stvarno nepotrebno, mada se više slažen s Emirom. No, ono šta stoji je da film definitivno po priči nije niti prosječan, jedan veliki bezobrazni klišej. Ali, to se ionako nije očekivalo. |
And like that... he's gone. |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 06/01/2010 : 22:18:12
|
quote: Originally posted by vice
Svađa je izbila stvarno nepotrebno, mada se više slažen s Emirom. No, ono šta stoji je da film definitivno po priči nije niti prosječan, jedan veliki bezobrazni klišej. Ali, to se ionako nije očekivalo.
Lapsus? |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 06/01/2010 : 22:19:26
|
Ljudi, pa znate kakve Cameron radi filmove. Ja sam točno znao što me čeka, pa nisam previše očekivao i na kraju sam bio ugodno iznenađen i dobro se zabavio. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts
Posted - 06/01/2010 : 22:41:37
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Svađa je izbila stvarno nepotrebno, mada se više slažen s Emirom. No, ono šta stoji je da film definitivno po priči nije niti prosječan, jedan veliki bezobrazni klišej. Ali, to se ionako nije očekivalo.
Lapsus?
Da, mislio sam reći da se nije očekivala neka originalna priča. |
And like that... he's gone. |
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
|
vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 06/01/2010 : 23:33:58
|
quote: Originally posted by darth-vader
http://www.youtube.com/watch?v=V9kYdfSroTs&feature=player_embedded#
dobro i zanimljivo izgleda, ali jebiga ima leteći auto u sebi, nije originalan... Očigledno čista kopija povratka u budućnost i G.I.Joea :P
The Fifth Element, Pippi on the Run, Repo Man, I criminali della galassia, Men in Black, Blade Runner, Bo chi tung wah  sigurno ih ima još, ali to su svi koje sam se sjetio  |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 06/01/2010 : 23:41:10
|
quote: Originally posted by dr strangelove The Fifth Element, Pippi on the Run, Repo Man, I criminali della galassia, Men in Black, Blade Runner, Bo chi tung wah  sigurno ih ima još, ali to su svi koje sam se sjetio 
Zaboravio si najbitniji: Roary, auto taj. |
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 06/01/2010 : 23:45:03
|
dobro i zanimljivo izgleda, ali jebiga ima leteći auto u sebi, nije originalan... Očigledno čista kopija povratka u budućnost i G.I.Joea :P
Ne, što je najgore, ovo je ruska kopija Spidermana i Iron-Mana - ako se već trudiš napraviti paralele, onda kreni od tih filmova jer je očito superherojski film. Poenta ti je prazna i strašno glupa. Ali nisam rekao da si ti glup. Samo si zaveden pričama koje si pročitao na internetu. |
 |
|
wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 07/01/2010 : 17:35:31
|
Kasniš! Bilo na prethodnoj ili nekoj od prethodnih stranica |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Posted - 07/01/2010 : 18:00:45
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
Ne, što je najgore, ovo je ruska kopija Spidermana i Iron-Mana - ako se već trudiš napraviti paralele, onda kreni od tih filmova jer je očito superherojski film. Poenta ti je prazna i strašno glupa. Ali nisam rekao da si ti glup. Samo si zaveden pričama koje si pročitao na internetu.
eto vidiš da možeš normalno razgovarat, samo se moraš potruditi Baš je lijepo kad je čovjek tako šarmantan :P |
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Posted - 07/01/2010 : 18:01:32
|
Šta ti točno pokušavaš reć? Jer si već pomalo dosadan.
pa ništa da je film ok, ali da nije originalan jer je priča već viđena |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22355 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 08/01/2010 : 19:27:41
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
nazalost, nemam sad vremena da citam, zao mi je sto su ljudi razocarani, posto sam ja odusevljen, i jedino mi je zao sto sam sedeo na losem mestu....
Koji te je krelac naterao da sedneš na loše mesto? 
quote: Originally posted by Nameless
Razlika je između odličnog filma i remek-djela. Po meni još od '99 do danas nastao je samo jedan masterpiece.
Ajde reci koji je to film zasluzio da ga ti nazoves masterpiece
Računajući 2000. pa dalje - Donnie Darko
O, da! 
Glede Avatara, od prilike ste svi već sve rekli, ali...
Gledao sam film drugi put i opet sam uživao, jer je doneo pravu malu revoluciju na polju motion capture i CGI tehnologija. Pre samo nekoliko godina, ovako me je bio oduševio Final Fantasy (iako u potpunosti animacija), a Avatar je svetlosnim godinama daleko u odnosu na FF. Inače, efekti jesu jedini razlog zbog koga vredi otići u bioskop, jer priča i izbor glumaca žestoko škripe. (Who cares, kada postoje filmovi kao što su District 9 i Moon.)
To ipak ne znači da su katastrofalno glupi, već da od ovog filma ne bi trebalo očekivati bilo kakvu dubokoumnost, tj. ništa osim dobre zabave. Meni je lično to glavni razlog da odem da neki film pogledam u bioskopu, a Avatar je pravi film da napuni dvorane. Scenario i priča su ionako duboko u senci sjajnih efekata i uživancija je prošetati prelepo kreiranom Pandorom. Sad, ako se neko i razočara, ne postoji čovek koga hrpa drugih filmova i dela nisu već razočarala.
Neke druge (filmske) priče, inteligentnije, originalnije (i manje "eksplozivne"), lično više volim da pogledam kod kuće.
A jedan od retkih sci-fi filmova u ovoj deceniji koji su bili spoj dobre priče i odličnih efekata je recimo Boyleov Sunshine. |
 |
|
sonor
stripovi.com suradnik

.jpg)
Vatican City
3932 Posts
Member since 18/02/2006 |
Posted - 11/01/2010 : 18:12:07
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by Maximuss
Meni je ovo evolucija kinematografije. Avatar 3d, davno nisam nesto bolje gledao. Naravno da kao film moze biti bolji, ali u 3d-u je toooliko dobar da ga definitivno idem gledati ponovo, iz nekog mjesta jos blize ekranu.
To Care!
potpisujem |
There's a time to live and a time to die When it's time to meet the maker! There's a time to live but isn't it strange That as soon as you're born you're dying!
|
 |
|
panzer
Advanced Member

12702 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 14/01/2010 : 22:07:59
|
quote: Originally posted by Nameless
Razlika je između odličnog filma i remek-djela. Po meni još od '99 do danas nastao je samo jedan masterpiece.
Ajde reci koji je to film zasluzio da ga ti nazoves masterpiece
Računajući 2000. pa dalje - Donnie Darko
Evo, zbog tebe sam prekopirao Donnija sa dvd iz knjižare i pogledat ču ga, kad imam vremena.
Ti u međuvremenu pročitaj ovo: http://www.mjyoung.net/time/darko.html |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
 |
|
Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts
Member since 06/04/2009 |
Posted - 15/01/2010 : 00:15:26
|
quote: Originally posted by Gand
Kako pratim film vise od prosjecnog gledatelja, tako godinama lurkam sto tko na forumu pise o filmu. S jedne strane ogromna vecina ljudi istice kako film mora imati originalnu pricu da bi zavrijedio biti njihov favorit, a s druge isti ti ljudi kao svoje omiljene filmove isticu totalno kliseizirana ostvarenja na granici patetike. Jednako, filmove koji su uistinu donijeli inovativne price nisu nikad istaknuli kao nesto osobito. No i to je OK, razlicitost misljenja nekome je alat za brusenje tolerancije, nekome pak, meni recimo, odlican materijal za zabavu. Sto se tice bilo kojeg filma, pa tako i Avatara, uopce me ne zanima ni nacin snimanja niti prica mora biti inovativna, dovoljno je da me film dirne i meni je ispunio sva ocekivanja. Avatar me dirnuo, ima duhovnu prozimajucu bazu (ono sto netko vidi kao ekoloski osvjestenu poruku, da, na to mislim) a uz to je vizualno izuetno mastovit (i pri tome ne mislim da bi bio bolji kad bi Naviji bili do sad nevidjenog oblika kao sto je sugerirao netko), sto je blagodat za film takve minutaze. Generalno nisam sklon ocjenjivanju osim kad moram, jer nije film egzaktna materija, nema tu takmicenja, no ... ako bas moram, 4/5.
Ovaj covek me konstantno fascinira
"Jer, film jest vizualni medij, a ne samo narativni, kao što zaboravljaju mnogi koji smatraju da su savršene adaptacije Dostojevskog po deafultu superiorne CGI virtuoznosti jednih 'Transformersa' "
Film sa 3d i bez 3d jako dobar |
Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 15/01/2010 : 00:51:34
|
Pogledah i ja. Skoro 3 sata dobre stare zabave. Onaj tko je očekivao novog Kuma, nije imao razložna očekivanja. Onaj tko nije zadovoljan efektima i 3D tehnologijom, neka pođe k okulisti.  Tko se želi nezaboravno zabaviti, obavezno pogledati... Ja sam gledao iz trećeg reda i imao sam dojam da me gađaju, napadaju, da pada po meni i da mi lebdi oko glave - potpuno novo iskustvo za mene.  |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 15/01/2010 00:54:10 |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Posted - 15/01/2010 : 01:04:58
|
Ma daj. Sta nije preblizu 3. red? Ja sam skoro otisao u 3., ali sam na kraju gledao iz, cini mi se, 11-tog i bilo mi je taman. |
  |
 |
|
Topic  |
|