forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Veseli četvrtak Zagor Kolekcionarsko izdanje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 213

Šovinista
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 27/08/2009

Posted - 07/01/2010 : 18:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Šovinista a Private Message  Reply with Quote
Izvini, mi se poznajemo?
Ako volim strip, to znači da ne smem ništa u životu da "reklamiram"?
Nije mi jasna ta kolekcionarska logika.
Ali hajde, kad si već spomenuo... Da li ti uz strip dobijaš garanciju kao što je dobijaš uz kompjuter, frižider, bojler?
Zar ne mmisliš da je poređenje stripa sa pokućstvom degradacija devete uketnosti?

You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 07/01/2010 : 18:16:52  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Šovinista

Izvini, mi se poznajemo?
Ali hajde, kad si već spomenuo... Da li ti uz strip dobijaš garanciju kao što je dobijaš uz kompjuter, frižider, bojler?
Zar ne mmisliš da je poređenje stripa sa pokućstvom degradacija devete uketnosti?

imam pravo da zamenim strip,al je problem sto nemaju bolji primerak,ili je to retkost.za malo skuplju stvar,u startu treba dobiti garanciju!
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 07/01/2010 : 18:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako tebi nije stalo da ti strip izgleda perfektno, to znaci da svi moraju tako da misle?
Nije mi jasna ta "sovinisticka" logika.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Šovinista
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 27/08/2009

Posted - 07/01/2010 : 18:26:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Šovinista a Private Message  Reply with Quote
Bože sačuvaj.
Nikad nisam ni pomislio da svi treba da misle kao ja.
Samo bih voleo da me neko ubedi u to da kolekcionari nisu ljudi koji ne vole strip.

You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/01/2010 : 18:31:09  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

@ Dragance
Te epizode sam citao X puta i ako je kolekcionarsko izdanje, treba lepo da izgleda i na polici. Sta ja tebi pricam?! Pa ti bar mora da ih imas u najmanje 7-8 razlicitih izdanja. Ne verujem da si ih ponovo citao.

Ne, ne čitam ih ponovo, ali kako da zamenim knjigu br.2 kad mi ju je gospodin Ferri potpisao?
A ja zemo nisam toliki perfekcionista, veruj mi, volim što lepše očuvane stripove, ali ne idem u krajnost!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 07/01/2010 : 18:38:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Mislim da time sto se druzim sa stripom od 1976. i da to traje do danas (a trajace jos), ne treba veci dokaz da li ja volim strip ili ne.
A tu podelu ili voli strip ili mu je bitno kako stoji na polici, nikad nisam shvatao. Naravno da mi je bas zbog te ljubavi vazna i perfektnost koja se ogleda i u tome kako stoje na polici. Volim i da su mi uredno poredjani po brojevima ili je i to mozda neka greska. Jbg, sve su to "bolesti" kolekcionarstva, kao i kesice i sl.

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 07/01/2010 : 18:39:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Ne, ne čitam ih ponovo, ali kako da zamenim knjigu br.2 kad mi ju je gospodin Ferri potpisao?
A ja zemo nisam toliki perfekcionista, veruj mi, volim što lepše očuvane stripove, ali ne idem u krajnost!

Sto si davao cikici da ti svrlja po stripu?

A sto se tice perfekcionizma, uvek gde ima mogucnosti, ja idem u krajnost.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/01/2010 : 18:44:30  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sto si davao cikici da ti svrlja po stripu?

A sto se tice perfekcionizma, uvek gde ima mogucnosti, ja idem u krajnost.

Da, kako hoćeš, onda se i preporučuje čitanje u gumenim rukavicama i pod uglom od 45 stepeni!

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/01/2010 : 18:45:11  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Drago mi je da je neko počeo o tome da priča...
Ja sam mišljenja da oni koji su toliko opsednuti pakovanjem stripa time sebi opravdavaju to što daju novac za taj proizvod. Drugim rečima, postalo im je mnogo bitnije da li je sve u milimetar jedno do drugog, a manje im je bitan strip kao sam.
Stoga mislim da su kolekcionari najveći problem stripa, zato što oni strip posmatraju kao materijalno dobro, kao deo nameštaja, a ne kao nešto što im dušu ispunjavana zadovoljstvom. Kolekcionari ne vole strip, oni vole svoju kolekciju, svoju policu, svoj orman.

Ok, mogu se i sa tobom složiti, svako ima svoje viđenje, ali mislim da ima vrlo malo kolekcionara koji ne vole strip i da ih skupljaju samo zbog izgleda ili količine!

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 07/01/2010 : 18:50:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, kako hoćeš, onda se i preporučuje čitanje u gumenim rukavicama i pod uglom od 45 stepeni!

Vidis, za rukavice se nisam setio , a citanje pod uglom od 45stepeni...pa ja mislim da je to obavezno.

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 07/01/2010 : 18:54:42  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
bezim odavde,al samo jos ovo?u 17-18-19veku knjige su radjene(nemam pojma)u 4000-5000-6000primerka?najvrednije(najskuplje)su bile,a i ostale one glanc.to se vidi i po aukcijama z.s i l.m.s.ako neki od tih stripova nemaju dobru ocenu,cena je trostruko manja,i nebitno je tad sto je strip izaso pre 20-30god.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/01/2010 : 19:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Vidis, za rukavice se nisam setio , a citanje pod uglom od 45stepeni...pa ja mislim da je to obavezno.

Obavezno rukavice i to one hirurške... Ja isto čitam pod uglom od 45 stepeni, takođe i sinovi to praktikuju, sad rukavice ne koriste baš uvek, samo za ove glancere!!!

Go to Top of Page

dilan kucko
Average Member

Montenegro
835 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 07/01/2010 : 19:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dilan kucko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by dilan kucko

to je vec lichna stvar da li nekome nesto smeta ili ne,
o tome ne treba raspravljati...
ja sam rekao da mi treba knjiga br.2 jer je nemam uopste

Cim izadje reprint, ja ti prodam moju.

dam ti 15 eVra za nju!
Go to Top of Page

LCF
Starting Member

22 Posts

Member since 10/03/2009

Posted - 07/01/2010 : 20:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Send LCF a Private Message  Reply with Quote
Ja volim da kolekcionarsko izdanje koje kupujem za mene tako i izgleda,
za to dajem novac i to i ocekujem od njega.
Mozda ja i jesam perfekcionista, ali ja jednostavno uzivam u tome.
Jer za mene je strip dobar i kada se cita i kada stoji na polici.
Jednostavno volim sripove.
Go to Top of Page

LCF
Starting Member

22 Posts

Member since 10/03/2009

Posted - 07/01/2010 : 20:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Send LCF a Private Message  Reply with Quote
Jednostavno volim stripove.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 07/01/2010 : 20:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
Eto, covek ne prica mnogo, ali kad kaze - kaze pametno.

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 07/01/2010 : 20:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eto, covek ne prica mnogo, ali kad kaze - kaze pametno.

Imenjak naš

Pozdrav za LCF

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/01/2010 : 01:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2

Ako neko hoće da knjigu zameni samo zato jer je viša za 5 milimetara od ostalih iz kolekcije, onda tom nekom najtoplije preporučujem stručnu pomoć....

Ja se obratih za strucnu pomoc,izlozih problem cika psihijatru i on mi posle duzeg razmisljanja predlozi da uzmem reprint kad mi vec tolko smeta sto je ta druga knjiga 5mm visa
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 08/01/2010 : 03:24:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
strucna, i to obilata pomoc treba onima koji ne umiju proizvesti nekoliko stotina knjiga istih dimenzija...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 08/01/2010 : 08:04:24  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Prvi brojevi Zlatne serije i Lunovog magnus stripa nisu izasli pre 20-30.godina,vec 1968.godine. Znaci,pre 42.godine i jako ih je tesko naci u perfektnom izdanju. Posebno se traze tzv. "Kartonci"(ako se ne varam,u tom formatu su izasla prva 52.broja ZS,a u LMS prvih 12).
I ja volim ako dam tolike pare za kolekcionarsko izdanje da bude perfektan primerak. Zbog toga cu sacekati reprint druge knjige Zagora,pa je tek onda kupujem za kolekciju. Strip volim i citam ga vec cetri decenije. Pozdrav svim ljubiteljima strip umetnosti od Pravednog!!!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 08/01/2010 : 08:08:04  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Svidja mi se izgled Marketprintove edicije Bluberija,imam sva tri do sada objavljena albuma i zadovoljan sam. Toplo preporucujem ostalim kolekcionarima!!! Serijal "Boa Morija" je takodje za pamcenje. Vrhunski odradjeno!!!
Go to Top of Page

Skappy
New Member

229 Posts

Member since 07/09/2008

Posted - 09/01/2010 : 02:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Skappy's Homepage  Send Skappy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

strucna, i to obilata pomoc treba onima koji ne umiju proizvesti nekoliko stotina knjiga istih dimenzija...

Zaista je neverovatno. Da ih je radio potpuni laik, posle 10 tura vec bi postao maher.

Ima neceg klinicki fascinantnog u njihovom beskompromisnom osljarenju i otporu prema bilo kakvom poboljsanju.

http://theauthority.ws/
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 09/01/2010 : 15:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako neko hoće da knjigu zameni samo zato jer je viša za 5 milimetara od ostalih iz kolekcije, onda tom nekom najtoplije preporučujem stručnu pomoć....

Mislim da ti onda imas mnogo istomisljenika u VC-u zbog koga su ova izdanja i nastala. Ako neko plati najskuplje i podvlacim najskuplje kolekcionarsko izdanje na ovim prostorima onda ono mora da bude i najbolje
Tex od Libellus-a jos tada nije izlazio
Go to Top of Page

Skappy
New Member

229 Posts

Member since 07/09/2008

Posted - 10/01/2010 : 02:30:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Skappy's Homepage  Send Skappy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

quote:

Mislim da ti onda imas mnogo istomisljenika u VC-u zbog koga su ova izdanja i nastala. Ako neko plati najskuplje i podvlacim najskuplje kolekcionarsko izdanje na ovim prostorima onda ono mora da bude i najbolje
Tex od Libellus-a jos tada nije izlazio

Kolor Tex jeste najskuplje izdanje, ali je uradjeno tako lepo, doterano, primamljivo, tako sexy da ti cena od 35 eura deluje premalo cim ga otvoris. Cista, slatka perverzija. Kolekcionarski VC u poredjenju sa njim deluje kao raschupana bakuta sa jednom nogom visom od druge (doduse, za samo nekih 5 milimetara)...

Go to Top of Page

Skappy
New Member

229 Posts

Member since 07/09/2008

Posted - 10/01/2010 : 02:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Skappy's Homepage  Send Skappy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

quote:

Mislim da ti onda imas mnogo istomisljenika u VC-u zbog koga su ova izdanja i nastala.

Na zalost ima ih i medju "kolekcionarima", inace se lose uradjena izdanja ne bi prodavala, te bi morali da ih koriguju.

Ovako je, zahvaljujuci podrsci neprobirljive publike, VC zatvorio svaku mogucnost da neki drugi, kvalitetniji izdavac ponudi kolekcionarskog Zagora i DD u narednih X godina. Ipak je trziste malo.

Go to Top of Page
Page: of 213 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000