Lapsus,nisam dobro napisao,Doti mi se više sviđa od Luke Rosija,a ne od Maja. Ali,sva trojica su fantastični.Generalno,crtež u ovom serijalu bar što se tiče ovih ranih epizoda je na veoma visokom nivou.
Mhejl je rekao da ću popizdit nakon što pročitam "Mračnu miliciju". Bio je polovično u pravu - popizdio sam, ali nisam završio s iščitavanjem epizode.
Strip je nekakvi trećerazredni buddy filmić o narkokartelima iz 90-ih, dakle sve ono što nas NE ZANIMA u stripu tipa Dampyr. Mislim, koga briga za Kolumbiju u stripu o beštijama?! Pet puta rećeš čovjeku da je glup, a on i po šesti radi opet iste greške. Ništa novoga, samo besramna reciklaža starih epizoda i u serijalu već viđenih kalupa. Ni scenarij nije zna sklepat kako triba, ne valja ništa, vrtu se ko ovce bez glave, šefovi se eliminiraju po hijerarhiji, a najveći iskorak radi neka stara mama i njezin revolver. Baš ono gnjus od epizode. Da mi je samo znat na čemu je bio lik s UBC-a koji je dao 75%?
1,1,7,7
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
@Inferno Ostavimo se sad famozno loše ''Mračne milicije'', nego reci ti meni jesi li pročitao ''Đavolji napitak''? Volio bih da čujem tvoje mišljenje, kao i obično. :)
@Inferno Ostavimo se sad famozno loše ''Mračne milicije'', nego reci ti meni jesi li pročitao ''Đavolji napitak''? Volio bih da čujem tvoje mišljenje, kao i obično. :)
Bit će recenzija uskoro.
Uf, što me satare ova recenzija. Pišem je već 4-5 dana (punom parom) i još nisam gotov. Ajde, ipak, sutra imam samo ubacit linkove, poredati zanimljivosti (kojih je 26 točaka) i par rečenica na kraju. Toliko je tih informacija i referenci da sam i ja ostao šokiran. Iz svake stranice izviri po par pojmova koje treba uvalit u google, a onda riješenja koja dobijem vode ka novim pojmovima, i tako u krug. Onda moram sve to proučit (jer me interesira), moram povuć neke veze, provjerit istinitost i dosljednost, pa se malo izgubim... Ma divota! Sad idem leć, a u postelji ću još jednom proletit strip jer sam siguran da mi je nešto promaklo.
To je za DP #116, a #117 je debi izvjesnog Claudija Falca koji nije dojmio talijanske čitatelje. Zgražaju se i na najavljeni broj - Mignacco/Baggi. Boselli najavljuje da iza toga ide jedna njegova neobična priča - "very strange and unsettling". Crtat će je Cropera - http://images.google.com/images?hl=en&safe=off&um=1&q=Cropera&sa=N&start=20&ndsp=20
Uf, što me satare ova recenzija. Pišem je već 4-5 dana (punom parom) i još nisam gotov. Ajde, ipak, sutra imam samo ubacit linkove, poredati zanimljivosti (kojih je 26 točaka) i par rečenica na kraju. Toliko je tih informacija i referenci da sam i ja ostao šokiran. Iz svake stranice izviri po par pojmova koje treba uvalit u google, a onda riješenja koja dobijem vode ka novim pojmovima, i tako u krug. Onda moram sve to proučit (jer me interesira), moram povuć neke veze, provjerit istinitost i dosljednost, pa se malo izgubim... Ma divota! Sad idem leć, a u postelji ću još jednom proletit strip jer sam siguran da mi je nešto promaklo.
4-5 dana jedna recka??? Ja vecinom ako nisam za sat-dva gotov, izgubim zivce i batalim.Vec sam dvije poceo i nikad zavrsio.
4-5 dana jedna recka??? Ja vecinom ako nisam za sat-dva gotov, izgubim zivce i batalim.Vec sam dvije poceo i nikad zavrsio.
Ma, nisam ni ja ništa bolji od tebe. I mene jako brzo hvata nervoza i "nedavica", ali ne volim predati poludovršeni posao. Kad se recenzija okači, ona će tu stati 100 godina, a ja moram gledati navaljalosti koje su mi promakle. Zato malo duže radim kako bi tih nevaljalosti bilo manje (ispoliram sa što više strana). Recimo mojih prvih 4-5 reenzija nisu baš "krasne" i to me žulja, pa ih namjeravam dotjerati. Baš sam danas vidio u TX "Nepobjedivi" da sam nabrajao likove, a zaboravio navesti ključnoga - starog Pata O'Ryana. A već rekoh da ću kroz noć prelistati dp 23 koji trenutno recenziram i eto dodao sam 10 novih natuknica (na cijeloj stranici bilježnice).
Meni je ,,Djavolji napitak,, ok epizoda, da ne kazem odlicna!
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Pa eto, zahvaljujuci tebi i tvojim ,,ubjedjivackim,, kvalitetima i sposobnostima odlucio sam da nastavim sa Dampyrom!Dao sam mu drugu sansu i za sada se nisam pokajao (ako me ne dotuce ova ,,Mracna Milicija,,)!Uglavnom Dampyr je dobio jos jednog fana...
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
ne znam zašto toliko ljudi odustaje od Dampyra jer smatram da svako može izdvojiti 2 eura mjesečno za taj strip i na taj način imati priliku da prati jedan serijal od prvog broja originala a pored toga taj serijal nije nimalo loš...bar po mom mišljenju...
Meni su najbolje price 4, 12, 25 i 10. A posto sam Dampyra bio rasprodao, sad moram opet da kupujem 1-24. Pa ako neko ima u dobrom stanju, za nizu cenu od Veselog, neka javlja
Novi Dampir! Nažalost, u Italiji, ali će jednom valjda doći i do nas. Znači,ovo je ta ''neobična'' priča. Hm. Naslovnica je odlična, kao i obično. Riboldi je prešao nevjerovatan razvojni put, to mu moramo priznati.