Author |
Topic |
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 08/01/2010 : 15:16:55
|
Dampyr n. 119 L'amante del vampiro Piskarao: Mauro Boselli Škrabao: Michele Cropera Naslovnica: Enea Riboldi
aaaaaaaaaaaajmeeeee kakva naslovna - ulazi u moj lični izbor najbolje tri iz serijala! Kakve boje u pozadini! WOW Riboldi rocks!!! |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 08/01/2010 : 19:53:23
|
quote: Originally posted by dilan kucko
ne znam zašto toliko ljudi odustaje od Dampyra jer smatram da svako može izdvojiti 2 eura mjesečno za taj strip i na taj način imati priliku da prati jedan serijal od prvog broja originala a pored toga taj serijal nije nimalo loš...bar po mom mišljenju...
Naravno, u pravu si. Činjenica da je serijal krenuo od prvog broja, po redu i kvalitetno predstavlja veliki plus za kolekcionare; pa i za one koje samo traže zabavu, poput mene. Ja prvenstveno sakupljam serijal radi kvaliteta priča i crteža, koji su zaista na visini. Kvalitet crteža je konstantan od početka serijala, i nema sumnje da se samo Teksov tim crtača može mjeriti sa Dampirovom posadom. Doti, Majo, Luka, Genzijanela... Užitak je pomatrati njihove vinjete, vješto nacrtane i pune detalja. Kvalitet priča su mnogi osporavali, ali i ta negativna reputacija se smanjuje od početka transilvanijske sage. Veliki dio lošijih prvih epizoda, kao što su ''Nokturno u crvenom'' i ''Kuća krvi'', treba shvatiti kao početničke pokušaje, koje je vremenom zamijenila prava forma serijala, u kojoj odlično funkcioniše. Da ne pominjemo da je veliki dio tih epizoda pisao jedan diletantski i jefitni scenarista, Maurizio Kolombo. A eto, i on uskoro odlazi (dvije epizode), pa ćemo onda vidjeti zenit Dampira. Veliki dio ljudi nije svjetsan kakve nas priče očekuju. Informišite se, pogledajte recenzije na uBC-u, mišljenja italijanskih čitaoca, Bonelijeve privjue... Prije dva mjeseca sam dobio detaljnu listu najboljih budućih epizoda; bila je ogromna.
Stalno tražite nove junake, nepiznate i misterozne. Grejstorm, Julija, Brendon... Dampir, oličenje ''novog člana porodice'', je mnogo puta bespoštedno kritikovan, a da pri tome oni koji su kritikovali nisu ''primjetili'' ogromne količine loših priča u svojim omiljenim serijalima (ovo sam i ranije pisao). Pa, ako je Dampir, odličan strip zanimljive tematike, dobio ovakav prijem, kakav će tretman dobiti junaci koji željno prizivaju? Malo pažnje i brz kraj, bojim se.
A svi imamo poneku želju, novi serijal koga želimo da vidimo na svojim policama. |
Edited by - Mhejl on 08/01/2010 19:57:44 |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 08/01/2010 : 20:17:03
|
Mhejl, vraze jedan, mene si ubjedio da nastavim sa Dampyrom... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 08/01/2010 : 20:22:08
|
quote: Originally posted by kandraks
Mhejl, vraze jedan, mene si ubjedio da nastavim sa Dampyrom...
Treba nam još preobraćenika za Dampir specijale. |
Edited by - Mhejl on 08/01/2010 20:22:32 |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Posted - 08/01/2010 : 20:25:47
|
quote: Originally posted by Mhejl
Treba nam još preobraćenika za Dampir specijale.
A tako dakle... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 08/01/2010 : 20:26:59
|
Treba nam još preobraćenika za Dampir specijale.
A tako dakle...
Da, da. Skupljamo armiju za desant na redakciju ''Tužnog petka''. Specijali ili smrt! |
Edited by - Mhejl on 08/01/2010 20:27:15 |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Posted - 08/01/2010 : 20:30:06
|
Onda sam uz vas... |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 08/01/2010 : 22:12:58
|
Sto se stice specijala, valjalo bi to skoro, posle bliskog nam broja 27. Al iskreno, vec odavno ne verujem u uspeh progresivnih ideja |
|
|
dilan kucko
Average Member
Montenegro
835 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 10/01/2010 : 09:50:52
|
Ohoho, ima nas!;) @Doca I, šta msiliš o Croperinom crtežu?
Na osnovu onoga sto sam video reci cu da mi se dopada. Mislim da je dosta dobar i da je Dampiru trebao jedan takav. Na par kadrova sam uocio da je napravio neke ne mnogo bitne greskice (u nekim skracenjima), ali zanemarljivo. Atmosfera koju postize je pun pogodak! Mada, Luka Rosi je (po meni) do sada najbolji crtac! |
|
|
todorko
New Member
Serbia
154 Posts
Member since 19/08/2009 |
Posted - 19/01/2010 : 22:43:59
|
E ovaj novi Dampir je mnogo loš i debilan, Kolombo je nadmašio sam sebe. Ovo je takva budalaština da ja to ne mogu rečima da iskažem... Plus mi se ne sviđa kako crtač (Baggi, inače saradnik na scenariju) crta glavne junake. Definitivno gore od ovoga ne može. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 20/01/2010 : 09:38:54
|
Ovaj broj Colombo je napisao bez ikakavog opterecenja i pretenzija. Verovatno je znao da je niko i nista i u skladu sa time napisao je ovaj mentalno neopterecujuci broj, koji se odmah zaboravlja. Sledeci broj je opet mozda najbolji do sada |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
|
todorko
New Member
Serbia
154 Posts
Posted - 20/01/2010 : 12:03:13
|
quote: Originally posted by kasper
Sledeci broj je opet mozda najbolji do sada
Slažem se da sledeći broj jako obećava. Saznaćemo neke stvari iz prošlosti Harlanovog oca Drake. Takođe jako dobra naslovnica sledećeg broja. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Posted - 20/01/2010 : 12:04:08
|
quote: Originally posted by todorko
quote: Originally posted by kasper
Sledeci broj je opet mozda najbolji do sada
Slažem se da sledeći broj jako obećava. Saznaćemo neke stvari iz prošlosti Harlanovog oca Drake. Takođe jako dobra naslovnica sledećeg broja.
Govoriće se o Tridesetogodišnjem ratu, ako se ne varam.
|
|
|
todorko
New Member
Serbia
154 Posts
Posted - 20/01/2010 : 12:10:41
|
Ne varaš se:) Edit: Jel se pominjao taj rat u nekom od prethodnih brojeva? Ne mogu da se setim. |
Edited by - todorko on 20/01/2010 12:13:47 |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 20/01/2010 : 12:13:31
|
Iskreno, vishe bih voleo da imamo cisto vampire i vukodlake u celoj prici. Kad se previse trpa, onda moze da se prenatrpa i onda se 'ubrza' kraj. |
|
|
danielp
Senior Member
Serbia
1367 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 20/01/2010 : 12:40:36
|
quote: Originally posted by dilan kucko
ne znam zašto toliko ljudi odustaje od Dampyra jer smatram da svako može izdvojiti 2 eura mjesečno za taj strip i na taj način imati priliku da prati jedan serijal od prvog broja originala a pored toga taj serijal nije nimalo loš...bar po mom mišljenju...
Naravno, u pravu si. Činjenica da je serijal krenuo od prvog broja, po redu i kvalitetno predstavlja veliki plus za kolekcionare; pa i za one koje samo traže zabavu, poput mene. Ja prvenstveno sakupljam serijal radi kvaliteta priča i crteža, koji su zaista na visini. Kvalitet crteža je konstantan od početka serijala, i nema sumnje da se samo Teksov tim crtača može mjeriti sa Dampirovom posadom. Doti, Majo, Luka, Genzijanela... Užitak je pomatrati njihove vinjete, vješto nacrtane i pune detalja. Kvalitet priča su mnogi osporavali, ali i ta negativna reputacija se smanjuje od početka transilvanijske sage. Veliki dio lošijih prvih epizoda, kao što su ''Nokturno u crvenom'' i ''Kuća krvi'', treba shvatiti kao početničke pokušaje, koje je vremenom zamijenila prava forma serijala, u kojoj odlično funkcioniše. Da ne pominjemo da je veliki dio tih epizoda pisao jedan diletantski i jefitni scenarista, Maurizio Kolombo. A eto, i on uskoro odlazi (dvije epizode), pa ćemo onda vidjeti zenit Dampira. Veliki dio ljudi nije svjetsan kakve nas priče očekuju. Informišite se, pogledajte recenzije na uBC-u, mišljenja italijanskih čitaoca, Bonelijeve privjue... Prije dva mjeseca sam dobio detaljnu listu najboljih budućih epizoda; bila je ogromna.
Stalno tražite nove junake, nepiznate i misterozne. Grejstorm, Julija, Brendon... Dampir, oličenje ''novog člana porodice'', je mnogo puta bespoštedno kritikovan, a da pri tome oni koji su kritikovali nisu ''primjetili'' ogromne količine loših priča u svojim omiljenim serijalima (ovo sam i ranije pisao). Pa, ako je Dampir, odličan strip zanimljive tematike, dobio ovakav prijem, kakav će tretman dobiti junaci koji željno prizivaju? Malo pažnje i brz kraj, bojim se.
A svi imamo poneku želju, novi serijal koga želimo da vidimo na svojim policama.
potpisujem! |
|
|
Topic |
|