forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Stripovi koje sam preskocio
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 10/01/2010 : 17:04:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Naveo bi neke stripove koje sam citao u zadnje vrijeme i koji su me se razlicito dojmili. Isto tako bih naveo neke koje nisam jos citao, pa ako neko ima volje neka baci komentar sto da prvo procitam od ovih preostalih. Radi se uglavnom o bd serijalima, sto starim, sto novim, dakle pretezno bookglobe izdanja.

Largo Winch - napokon procitao prvi album - svidja mi se, dobar komercijalni strip, nista pretjerano pametno, triler, fino izreziran, radnja tece brzo, usporediv s XIII, mada mi je bruno brazil drazi i od jednog i od drugog

Soda - isto prvi album - od ovoga sam ocekivao vise posto me Tome odusevio u malom spirou, nije mi bas legao, ni crtacki, ni scenaristicki

Murena - prvi album - bas su dosadni ovi rimljani, ovo mi je bilo toliko dosadno da sam se jedva natjerao procitati do kraja

Blacksad - prica prosjecna, ali zato crtez, jedan od rijetkih stripova koji me moze kupiti samo crtezom

Grunge genetika - crtez mi se svidja, ali strip mi je toliko konfuzan i nerazumljiv da ni iz druge nisam stigao dalje od desete stranice

Gil Jourdan - strip koji me natjerao da dam jos jednu sansu geg stripu, vrhunski strip iz nekog razloga relativno nepoznat kod nas

Ramiro - jednom rjecju - dosadno

Bruce J.Hawker - jos gore

Adler - lijepo crtano, ali poprilicno konfuzan scenarij, nije mi bas legao

Lincoln - kad ce 6. album?

Theodore Poussin - probao s prva 2 albuma 2 puta, ima neki sarm, crtez mi se svidja, ali i dalje prekonfuzno za moj ukus, nisam ga pohvatao

Blake i Mortimer - jednostavno mi je tesko citati nesto sto ima opis dogadjanja u svakom kadru, pregazilo ga vrijeme

Sillage - prvi album, ovo je ok za procitati i zaboraviti

Age of Bronze - ovo je super, steta sto ne izlazi cesce

Mali Spirou - procitao par albuma, ovo me bas iznenadilo, Tome i Janry su zakon

Zekan - ovo sto vise citam to je bolje, iako mi nije legao na prvu loptu

Belladone - nista posebno

Kgb - isto tako

Grga grimizni - takodjer

Srce Bitaka - crtez je super, ali volio bi vidjeti kordeja na nekoj malo zanimljivijoj prici

Ono sto mi jos ostaje za procitati:

bijela tigrica
kookaburra
universal war 1
tajni trokut
giacomo c.
cuvari koplja
durango
martin milan
norbert i kari
buddy longway
colby
jonathan cartland
luc orient
natasa
plave bluze
tounga
otok bourbon 1730
tiha invazija
tajna povijest
navis
moby dick
leonardo
slum nation
markiz od anaona
taras buljba
30 days of night
putovanja aleksandra ikara
zavjera srijedom
teorija zavjere

Edited by - Mord on 10/01/2010 17:17:12

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 10/01/2010 : 17:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Soda - isto prvi album - od ovoga sam ocekivao vise posto me Tome

Problem sa Sodom je u tome ssto su mu kod nas vech triput objavili prvi album, a drugi je onaj dobar. I ccetvrti. I ssesti. I osmi ...

>Gil Jourdan - strip koji me natjerao da dam jos jednu sansu geg stripu,

Vjerojatno zato ssto nije geg-strip.

>martin milan
>norbert i kari

Ovo su meni drage stvari, ali ne mogu garantirati jer nisam ccitao domacha izdanja.

>buddy longway

I ovo.

>colby

Ovo je Greg nakon povratka iz penzije, znacci samo za najveche fanove. Trechi album je vjerojatno najbolji inacce je riff na Stevea Canyona.

>jonathan cartland

To mi je nekad bilo drago, tko zna kako bi danas bilo.

>luc orient

Hm. Jako dobar strip za nakadassnju djecu. Plus, ja sam Gregov fan.

>natasa

Sjajno crtano, najbolje epizode nisu u prvom integralu.

>markiz od anaona

Meni skoro pa odliccno iako ne bez zamjerki. Crtezz sjajan.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 10/01/2010 : 18:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn
Problem sa Sodom je u tome ssto su mu kod nas vech triput objavili prvi album, a drugi je onaj dobar. I ccetvrti. I ssesti. I osmi ...

Ok, cekam onda ostale albume. Da citam samo parne?

quote:
Originally posted by mcn
Vjerojatno zato ssto nije geg-strip.

Mozda je onda pravi trenutak da mi netko objasni sto se tocno misli pod geg-strip. Kratki humoristicni strip tipa Gaston?
Ja sam geg stripom dosad nazivao i spiroua i gil jourdana, plave bluze... Dakle malo stariji francusko-belgijski humoristicni strip, koji najcesce uz glavnu radnju ima i mnostvo humoristicnih detalja koji nisu vezani za glavnu radnju.

Edited by - Mord on 10/01/2010 18:25:01
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 10/01/2010 : 18:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
martin milan
norbert i kari
- tko voli takve stvari...
luc orient
- po meni zastarjelo
otok bourbon 1730
- sasvim ok.
navis
- Sillage za još mlađe, meni ok.
moby dick
- razočarenje
slum nation
- crtež isti kao u Grunge Genetika, ali priča bolja
- ovo sam već zaboravio, sjećam se da nije ništa posebno
zavjera srijedom
- sasvim jedan ok. serijalčić

Uglavnom, ništa od ovoga nije nešto što ne smiješ propustiti...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 10/01/2010 18:32:24
Go to Top of Page

misterx381
Average Member

Serbia
920 Posts

Member since 17/02/2007

Posted - 11/01/2010 : 15:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send misterx381 a Private Message  Reply with Quote
Largo Winch - teška komercijala. Nisam ni oduševljen ni razočaran. Pročitao sam sedam ili osam albuma i krajni utisak je pozitivan.

Soda - Pročitao sam samo prvu epizodu davno u Stripoteci. Tada mi se nije svidela. Kad bi je sada ponovo pročitao utisak bi bio svakako povoljniji jer vise nisam klinac i sviđaju mi se malo drugačije stvari.

Murena - Proćitao sam 4 albuma. Nije loše ali nije ni nešto. Nisam završio sa čitanjem a nešto i nemam volje.

Blacksad - Odličan crtež. Jedva čekam 4. album.

Gil Jourdan - Pročitao sam samo jednu epiodu pre par godina u Planeta stripu. Svidelo mi se. Tad sam hteo naći još neku epizodu ali bile su objavljene samo dve i to u biser stripu koji nisam mogao da nađem. Ovaj sada integral je na listi za kupovinu.

Mali Spirou - Čitao u Stripoteci dok je izlazio. Albume nisam nabavljao. Odlično.

Buddy Longway - Jedan od mojih omiljenih stripova. Pročitao sam svih 20 epizoda. Jednom rečju odlično.

Jonathan Cartland - Što je izašlo u Stripoteci to sam i pročitao. Ove prve 3 epizode iz integrala nisam imao priliku da vidim. Ali utisak je pozitivan.

Tajna povijest - Konfuzno i dosadno.

Ostalo nisam čitao.

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 11/01/2010 : 20:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Hvala za komentare, obi-wan i misterx. Mcn je jos duzan objasnjenje za geg strip.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/01/2010 : 22:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

"Largo Winch - napokon procitao prvi album - svidja mi se, dobar komercijalni strip, nista pretjerano pametno, triler, fino izreziran, radnja tece brzo, usporediv s XIII, mada mi je bruno brazil drazi i od jednog i od drugog"

Slažem se , jedino mi je XIII ipak bolji od BB-a

"Grunge genetika - crtez mi se svidja, ali strip mi je toliko konfuzan i nerazumljiv da ni iz druge nisam stigao dalje od desete stranice"

Također sam stigao negdje do deseta i odustao. Nije toliko konfuzan koliko nezanimljiv

"Ramiro - jednom rjecju - dosadno

Bruce J.Hawker - jos gore"

Slažem se također

"Adler - lijepo crtano, ali poprilicno konfuzan scenarij, nije mi bas legao"

Meni crtež nikako nije legao

"Theodore Poussin - probao s prva 2 albuma 2 puta, ima neki sarm, crtez mi se svidja, ali i dalje prekonfuzno za moj ukus, nisam ga pohvatao"

Isti problem kao i sa Adlerom

"Sillage - prvi album, ovo je ok za procitati i zaboraviti"

Miroljubiva space - opera taman za pred spavanje:))
Pročitaj i drugi dio.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Edited by - mladjo on 11/01/2010 22:50:58
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/01/2010 : 22:56:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ono sto mi jos ostaje za procitati:

bijela tigrica
kookaburra
universal war 1
tajni trokut
giacomo c.
cuvari koplja
durango
martin milan
norbert i kari
buddy longway
colby
jonathan cartland
luc orient
natasa
plave bluze
tounga
otok bourbon 1730
tiha invazija
tajna povijest
navis
moby dick
leonardo
slum nation
markiz od anaona
taras buljba
30 days of night
zavjera srijedom
teorija zavjere

Daj i Tajnoj povijesti šansu. Meni je, npr. izvrsna, makar se mnogi na slažu s tim.
Durango je light - verzija Blueberryja, 30 days of night je izvrstan (ako ti se sviđa crtež. Meni se sviđa.),Slum nation je i više nego dobar, a Čuvar koplja je jedan od najlošijih stripova koje sam pročitao zadnjih nekoliko godina. Savjet - ne kupuj.Buddy Longway je ok, ali ništa više od toga. Isto za pred spavanje:))

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 13/01/2010 : 13:47:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
@Mord, od tih sto si citao meni se svidio
Mali Spirou, Soda, i Lincoln
a od tih sto nisi jos,
Natasa, Plave Bluze, Bijela Tigrica a volio bi da procitam Markiz od Anaona (vidim na smg sajtu da ce to da izadje uskoro? il je izaslo, reprint?
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 16/01/2010 : 08:02:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message  Reply with Quote
Dohvati se Buddy Longway-a, savrseno jednostavan, iskren, emotivan i neodoljiv strip sa crtezom koji pleni. Derib je krenuo pomalo karikaturno u prvom broju ali kasnije se crtez menja i postaje realisticniji. Sve preporuke

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/01/2010 : 14:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Bruno Brazil ti je bolji od Trinaestice ???
Znam da su ukusi različiti, ali ovo je ipak nemoguće.
Ponovi ti ponovo gradivo iz XIII-ce, nešto si izgleda preskočio.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 16/01/2010 : 15:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Bruno Brazil ti je bolji od Trinaestice ???
Znam da su ukusi različiti, ali ovo je ipak nemoguće.
Ponovi ti ponovo gradivo iz XIII-ce, nešto si izgleda preskočio.

Puno bolji.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21118 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/01/2010 : 15:18:08  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ozbiljno ?
Ja takođe volim Brazila i imam dosta njegovih epizoda i sve su mi super a jedna je i vrhunska (epizoda gde gine Brunov brat), međutim kod XIII-ce sve su mi epizode vrhunske do negde sredine, a onda kvalitet opada , ali opet je zadovoljavajući.
Inače šta misliš o Bob Moranu - BB i Bob M. su mi uvek išli jedan uz drugog po kvalitetu priče uz blagu prednost na Brazilovu stranu?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 16/01/2010 : 15:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Od ovih je Tiha invazija najbolja, bar meni.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 16/01/2010 : 23:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Ozbiljno ?
Ja takođe volim Brazila i imam dosta njegovih epizoda i sve su mi super a jedna je i vrhunska (epizoda gde gine Brunov brat), međutim kod XIII-ce sve su mi epizode vrhunske do negde sredine, a onda kvalitet opada , ali opet je zadovoljavajući.
Inače šta misliš o Bob Moranu - BB i Bob M. su mi uvek išli jedan uz drugog po kvalitetu priče uz blagu prednost na Brazilovu stranu?

Nisam citao Bob Morane-a, ili ako sam citao onda je to bilo tako davno da se ne sjecam.

A Brazil mi ima neku naraciju, tecnost, neznam kako reci, nesto posebno. Tako je retro a opet tako dobar.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 16/01/2010 : 23:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

Ovo je valjda prvi put da je netko izrekao misljenje o tom stripu. Ili ako je vec bilo, preskocio sam. Totalna enigma.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 17/01/2010 : 10:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ovo je valjda prvi put da je netko izrekao misljenje o tom stripu. Ili ako je vec bilo, preskocio sam. Totalna enigma.

Nazasluzeno zapostavljen strip, odlicna prica o mladom novinaru kome posao postaje opsesija, pracena crtezom koji odlicno prati pricu. Crtez nije totalno realistican, ali je fenomenalan.
Ja sam ga procitao na engleskom, planiram i Booglobeovo izdanje da uzmem.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 17/01/2010 : 11:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Soda - isto prvi album - od ovoga sam ocekivao vise posto me Tome odusevio u malom spirou, nije mi bas legao, ni crtacki, ni scenaristicki

It gets better.

quote:

Theodore Poussin - probao s prva 2 albuma 2 puta, ima neki sarm, crtez mi se svidja, ali i dalje prekonfuzno za moj ukus, nisam ga pohvatao

It gets better.

quote:

Sillage - prvi album, ovo je ok za procitati i zaboraviti

It gets - you guessed it - better. ;)

Overi, ako/kad izađu, Soda dvojku i Sillage trojku, pa ako ti i onda nisu ništa posebno, onda je to - to.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/01/2010 : 19:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nazasluzeno zapostavljen strip, odlicna prica o mladom novinaru kome posao postaje opsesija, pracena crtezom koji odlicno prati pricu. Crtez nije totalno realistican, ali je fenomenalan.
Ja sam ga procitao na engleskom, planiram i Booglobeovo izdanje da uzmem.

Ovo mi je onda prvo na listi za odstrijel.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/01/2010 : 19:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole
Overi, ako/kad izađu, Soda dvojku i Sillage trojku, pa ako ti i onda nisu ništa posebno, onda je to - to.

Soda ce svakako dobiti sansu. Ipak ocekujem vise od Tome-a.

Theo, ajde probacu sa trojkom i cetvorkom. Koliko je to povezano?

Sillage, trojka odudara kvalitetom od ostatka serijala, jel'?

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 17/01/2010 : 21:29:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Sa ovog tvog spiska bih preporucio i Leonarda, humorom podseca na Gastona, bar meni.
O Tihoj invaziji imas vise ovde:
http://www.stomugromova.com/album-izdanja/tiha-invazija?Itemid=15

Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 17/01/2010 : 22:13:40  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
tajna istorija je odlican strip
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 17/01/2010 : 22:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Theo, ajde probacu sa trojkom i cetvorkom. Koliko je to povezano?

Solidno. Ipak je to njegova fiktivna biografija.

quote:

Sillage, trojka odudara kvalitetom od ostatka serijala, jel'?

Meni je trojka jedan od najboljih stripova svih vremena. A ostali nisu. ;)

Evo i davnašnje recenzije:

http://www.stripovi.com/index.asp?page=reviews-view&StoryID=280

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 18/01/2010 : 00:14:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole
Solidno. Ipak je to njegova fiktivna biografija.

Sljedeci kandidat za recenziju?

quote:
Meni je trojka jedan od najboljih stripova svih vremena. A ostali nisu. ;)

Super, to izlazi ili je vec izaslo ovih dana.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 18/01/2010 : 00:36:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Lincoln - kad ce 6. album?

meni najbolje izdanje ove godine

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 18/01/2010 : 00:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ne, to se, na žalost, ne zna kada izlazi. Bookglobe je napravio priličnu pauzu sa Sillage. Nema sumnje da će nastaviti i izdati i trojku, samo je pitanje koje godine. Ili decenije.

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000