Author |
Topic  |
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 15/01/2010 : 01:19:30
|
quote: Originally posted by Maximuss
Ma daj. Sta nije preblizu 3. red? Ja sam skoro otisao u 3., ali sam na kraju gledao iz, cini mi se, 11-tog i bilo mi je taman.
Pa, samo je tu još bilo karata pa nisam mogao birati. Možda i je preblizu. Morao bih pogledati još jednom iz daljeg radi usporedbe. Uglavnom, bilo je dobro i upečatljivo, 3D efekat je bio jako osjetan... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 15/01/2010 : 10:31:49
|
quote: Originally posted by panzer
quote: Originally posted by dr strangelove
quote: Originally posted by Nameless
Razlika je između odličnog filma i remek-djela. Po meni još od '99 do danas nastao je samo jedan masterpiece.
Ajde reci koji je to film zasluzio da ga ti nazoves masterpiece
Računajući 2000. pa dalje - Donnie Darko
Evo, zbog tebe sam prekopirao Donnija sa dvd iz knjižare i pogledat ču ga, kad imam vremena.
Ti u međuvremenu pročitaj ovo: http://www.mjyoung.net/time/darko.html
Uf, nadam se da to ne znači da ću ja biti kriv što si potrošio 2 sata uzalud ako ti film nije dobar?  
A i pročitao sam ovo, zanimljiv text u svakom slučaju. Na neke stvari ne gledam tako (nemoj čitat dalje ako/dok nisi pogledao film) ------SPOILERS------ recimo nisam gledao na tu priču sa pitanjem "kako je došlo do ove verzije stvarnosti?" Ova priča koju pratimo je logička petlja - Donnie ubije Franka i zbog toga Frank 2* (može spasiti i) spasi Donniea od motora. Da Frank nije mrtav ne bi Frank 2 mogao spasiti Donniea - Donnie bi umro, a Frank bi bio živ. Ukratko rečeno, vremenski paradoks je u tome što da bi svi uvjeti ove stvarnosti bili ispunjeni da se dobije ova stvarnost oni moraju biti već odigrani tj. ispunjeni. U članku su još napisali da je Frank 2 spasio Donniea da mu zagorča život koliko može (jer je Donnie ubio Franka). Ja ne gledam na to tako. Frank 2 je spasio Donniea da mu da šansu da promjeni budučnost (ili prošlost, zavisi kako gledaš). A što to da promjeni u budučnosti? Da prokažu Jim Cunninghama kao pedofila? Da spasi Rose (majku) iz aviona (Samantha je u svim verzijama stvarnosti u avionu pa recimo da je nju nemoguće spasiti)? Ne! Frank 2 želi spasit Franka - sebe, želi da dođe do te verzije stvarnosti gdje Frank ne umire, gdje ga Donnie ne ubija. Zašto Frank 2 uopće odvede Donnie do golf igrališta i tako ga spasi? Ne zaboravite da Frank 2 želi spasiti sebe pa zašto onda spašava svog ubojicu? Ili zato što se smilovao Donnieu pa ga pokušava spasiti od motora riskirajući da se stvarnosti završi jednako (Frankovom smrću tj. krajem svijeta) ili zato što zna da će Donnie preživjeti (kako zna? zbog paradoksa - nekako Donnie mora prvi put ubiti Franka da dođe uopće do ove stvarnosti) pa želi imat vlast nad njim (ne zaboravite da ga Donnie sluša samo zato što mu je spasio život!). Na kraju ispada da ga u ovoj stvarnosti nisu uspjeli spasiti (iako to što Frank 2 ovaj put nije uspio na ovaj način promjeniti krajnji rezultat ne znači da je to nemoguće. U drugoj stvarnosti možda uspije/ili je već uspio. Da je Frank 2 spasio Franka svejedno bi bio kraj svijeta jer iako Donnie ne bi umro Frank 2 bi), Donnie to shvaća kad se vrati u sobu prije pada motora i zato se ironično smije. Zato je to kraj svijeta!!! Kraj Donnievog i Frank 2-ovog svijeta. Obojica su mrtvi. Donniea je pustio da ga ubije motor aviona (procjenio je da bi rađe umro nego prošao kroz tu verziju stvarnosti) i samim time Frank 2 je mrtav (Donnie nije ubio Franka pa ne postoji Frankov duh).
* Frank je običan čovjek, Elizabeth prijatelj/dečko, što god Frank 2 je Frankov "duh", jedan dio Franka (recimo svijest ili duša) ili pak cijeli Frank koji zahvaljujući vremenskoj pukotini dolazi do mogučnosti da promjeni tok događaja ------SPOILERS------
Film ovisi o interpretaciji tako da je možda netko od vas došao do drugačijih zaključaka pa bi bilo zanimljivo vidjet koji su  |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
Edited by - dr strangelove on 15/01/2010 10:32:30 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25942 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 15/01/2010 : 11:01:04
|
SPOILERS!!!!
quote: Originally posted by dr strangelove Donniea je pustio da ga ubije motor aviona (procjenio je da bi rađe umro nego prošao kroz tu verziju stvarnosti) i samim time Frank 2 je mrtav (Donnie nije ubio Franka pa ne postoji Frankov duh).
Film ovisi o interpretaciji tako da je možda netko od vas došao do drugačijih zaključaka pa bi bilo zanimljivo vidjet koji su 
Baš sam nedavno pitao da mi neko objasni zašto je ovaj film kultni, pošto sam se plašio da sam nešto propustio ili da nisam razumeo. Meni je film ok, ali daleko, daleko, da kažem da je odličan, ili remek delo. Upravo zbog ovog gore. Paradoksalni paradoks paradoksa . Ništa se nije dogodilo, osim što je tipu pao motor aviona na glavu. To je čitava radnja filma. Sve ovo ostalo nije moglo, i nije se ni dogodilo, pa mi film gubi smisao. Ok, ni Terminator se nije mogao dogoditi, upravo zbog tog vremenskog paradoksa, ali tamo imamo bar jednu stvarnost, koja nam je oslonac da kažemo "aha, ovo nije moglo da se dogodi". Kod Donnia nemamo ama baš ništa, nijednu stvarnost, pa ni paradoks, pa mi je sve malo paradoksalno ;). Ili ja još uvek mašim neku poentu? |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 15/01/2010 11:26:13 |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 15/01/2010 : 11:14:54
|
------SPOILERS------
quote: Originally posted by manhunter
Ništa se nije dogodilo, osim što je tipu pao motor aviona na glavu. To je čitava radnja filma. Sve ovo ostalo nije moglo, i nije se ni dogodilo, pa mi film gubi smisao.
Krivo. Baš suprotno. Sve se dogodilo. Ne da se sve ovo moglo dogodit nego se i dogodilo, ali u drugoj verziji stvarnosti!
Ok, ni Terminator se nije mogao dogoditi, upravo zbog tog vremenskog paradoksa, ali tamo imamo bar jednu stvarnost, koja nam je oslonac da kažemo "aha, ovo nije moglo da se dogodi".
I opet sve krivo. I u Terminatoru ima više verzija stvarnosti. I kao kod Donnie Darka one uglavnom završavaju isto.
Ili ja još uvek mašim neku poentu?
Meni se čini da ti nisi skužio Terminatora, a ne Donnie Darka  |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
Edited by - dr strangelove on 15/01/2010 11:17:27 |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 15/01/2010 : 11:18:57
|
@ manhunter daj stavi spoilers poput mene na početku posta  |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25942 Posts
Posted - 15/01/2010 : 11:25:10
|
Krivo. Baš suprotno. Sve se dogodilo. Ne da se sve ovo moglo dogodit nego se i dogodilo, ali u drugoj verziji stvarnosti!
U kojoj drugoj verziji? Onoj u tvojoj ili nečijoj glavi??? Pokušavao sam i sa time, ali svejedno treba ti jedna "prava" stvarnost da bi od nje mogao da napraviš i druge, "alternativne".
Šta se dogodilo u toj "jednoj" stvarnosti? Prosvetli me, pliz, vidiš da ne mogu da pohvatam konce...
quote: Originally posted by dr strangelove I opet sve krivo. I u Terminatoru ima više verzija stvarnosti. I kao kod Donnie Darka one uglavnom završavaju isto.
    Govorim o prvom delu Terminatora, i to o onoj ideji da je John Connor, kao čovek od 40 godina, poslao desetak godina mlađeg čoveka u prošlost, da zaštiti njegovu majku. I igrom slučaja, taj čovek se smuva sa Miss Connor, i napravi malu bebu Johna, koji ga kasnije šalje.....Vremenski paradoks, i ništa drugo. Prosvetli me molim te i ovde koje su to druge stvarnost, pošto živim očigledno 25 godina u zabludi..:)
quote: Originally posted by dr strangelove Meni se čini da ti nisi skužio Terminatora, a ne Donnie Darka 
    A meni se čini da ti nijedan od ova dva nisi shvatio, i da se samo uplićeš u neke "stvarnosti".
A što je najgore, složio sam se sa tvojom rečenicom gore, a ti me sad ubeđuješ da to nisam trebao da uradim. |
|
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 15/01/2010 : 11:45:34
|
U kojoj drugoj verziji? Onoj u tvojoj ili nečijoj glavi??? Pokušavao sam i sa time, ali svejedno treba ti jedna "prava" stvarnost da bi od nje mogao da napraviš i druge, "alternativne".
Šta se dogodilo u toj "jednoj" stvarnosti? Prosvetli me, pliz, vidiš da ne mogu da pohvatam konce...
Sad se sprdaš sa mnom, a nemaš pojma. Pa zašto bi bila "jedna" prava verzija? Zašto ne bi bilo više? Koja je prava verzija u Donnie Darko? Jedna je prava koliko i druga.
quote: Originally posted by dr strangelove I opet sve krivo. I u Terminatoru ima više verzija stvarnosti. I kao kod Donnie Darka one uglavnom završavaju isto.
    Govorim o prvom delu Terminatora, i to o onoj ideji da je John Connor, kao čovek od 40 godina, poslao desetak godina mlađeg čoveka u prošlost, da zaštiti njegovu majku. I igrom slučaja, taj čovek se smuva sa Miss Connor, i napravi malu bebu Johna, koji ga kasnije šalje.....Vremenski paradoks, i ništa drugo. Prosvetli me molim te i ovde koje su to druge stvarnost, pošto živim očigledno 25 godina u zabludi..:)
Sad se ti opet sprdaš sa mnom, a ne shvaćaš da ispadaš glup. Ne možeš gledat odvojeno Terminatore kad je to priča koja se nadopunjuje. Da izvlačiš zaključke iz samo jednog nastavka sve bi krivo pohvatao. Želiš znat koje su to druge stvarnosti? Pa da li u toj tvojoj "pravoj stvarnosti" odgode budučnost? Ne! E pa u ovoj koju gledaš da! Da li u toj "pravoj" budučnosti ubiju Dr. Silbermana i unište Skyneetovu zgradu? Ne! E pa u filmu da, tj. u ovoj drugoj stvarnosti da. Da li ima više stvarnosti u Terminatoru? Da. Tko ispada glup sa ovim posprdnim tonom? Ti.
quote: Originally posted by dr strangelove Meni se čini da ti nisi skužio Terminatora, a ne Donnie Darka  [/quote]
    A meni se čini da ti nijedan od ova dva nisi shvatio, i da se samo uplićeš u neke "stvarnosti".
A što je najgore, složio sam se sa tvojom rečenicom gore, a ti me sad ubeđuješ da to nisam trebao da uradim. [/quote]
Mislim da je po ovom gore očito tko je skužio film, a tko ne. |
Edited by - dr strangelove on 15/01/2010 11:46:28 |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 15/01/2010 : 11:47:44
|
Kako me probiju kad se prave da su svu pamet svijeta popili. Objašnjavam čovjeku normalno što i kako, a on se sprda kao da sam zadnja budala na svijetu. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25942 Posts
Posted - 15/01/2010 : 12:18:30
|
Hvala na lepim rečima. Ili odavno nisi ništa kresnuo, ili ti je ego preveliki za bilo kakvo mišljenje koje se makar malo ne slaže sa tvojim. Moj ton nije bio ni najmanje posprdan,pa retpostavljam da si ga tako doživeo zbog ova gornja dva razloga.
Kako god, ja sam po prirodi staložena osoba (ne ispunjavam gornja dva razloga), pa ću te ostaviti u tvom egu i neću se spustiti na tvoj nivo.
Samo za kraj: gledao sam XY emisija na temu vremenskog paradoksa, i u SVAKOJ je naveden primer iz popularne kulture film Terminator. Čak sam i par knjiga pročitao. Naravno, svako ima prava na svoju sopstvenu interpretaciju, sa čime se ti očigledno ne slažeš, a tebi evo primer sa Wikipedie (nije da je nešto volim, ali to mi je prvo izašlo u Googleu:
Ontological paradox
In The Terminator movies:
* The Terminator cyborg sent back in time to kill Sarah Connor is destroyed, but its components are salvaged to form the basis of the artificially intelligent computer network Skynet that will, in the future, send it back in time on its murderous mission. The knowledge of how to create an artificially intelligent machine therefore has no ultimate source. * Kyle gives Sarah a message from his commander John. In Terminator 2: Judgment Day, young John says that his mother made him memorize the message — which, ironically, says that the future can be changed — in order to give it to his father, so that his father might then pass it on to her. At no point do we learn when or how the message was originally composed. Similarly, Kyle shows Sarah how to fight Terminators. Sarah teaches the same methods to John, who trains Kyle in the future. * John Connor himself could, in a number of ways, easily be considered an example of such a paradox. John himself is the child of a man sent back through time, who only travelled through time to protect Sarah Connor in the first place - consequently, without Skynet, the circumstances of John Connor's birth could never come about. Similarly, Sarah Connor knows that her unborn son is called John Connor because Kyle Reese said so - the character's name is in and of itself an ontological paradox. * In the movie Terminator 3: Rise of the Machines, the Terminator tells John Connor and Katherine Brewster that he was sent by Katherine herself after she reprogrammed him to serve the Tech Comm resistance. Later in the movie, he takes the couple to Sarah Connor's grave and tells them that Sarah buried her weapons there. Since Katherine knew about the weapons location because the Terminator told her, then she told this same information to the Terminator before sending him to the past, the origin of the information about the weapons location remains a complete mystery.
Hvala na pažnji, zbogom. |
|
Edited by - manhunter on 15/01/2010 12:19:30 |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 15/01/2010 : 12:36:37
|
Prosvetli me, pliz, vidiš da ne mogu da pohvatam konce... Prosvetli me molim te i ovde koje su to druge stvarnost, pošto živim očigledno 25 godina u zabludi..:)
Da li je to bilo sarkastično ili si ozbiljno to mislio? Moj je ego prevelik? Ovo je prvi put da sam se ikad s ikim zakačio i sad odjednom je moj ego prevelik za bilo kakvo mišljenje koje se makar malo ne slaže sa mojim? Pa kad sam ja nekog ispravljao? Da li sam ikad, IKAD nekom govorio kako je ijedan strip glup? Jesam li ikad ikom govorio kako mu se može svidjet koji film?
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by vope
"Saw VI" - ne mogu oni napraviti djelova koliko ih ja mogu pogledati!
da su se zaustavili na trecem dijelu, imali bi danas jednu od najboljih i kultnih trilogoja svih vremena. Ovako pretvorilo se u komercijalu i ugled sto se tice kvaliteta je odavno izgubljen.
Saw I - dobar, ali precjenjen Saw II - loš Saw III - užasan
Mi smo se smijali kako je trojka loša kad smo gledali 
Evo ovako to izgleda. Da li ja ikom serem o ukusu? NIKAD!
I btw, još mi samo odgovori da li je ovo istina: Terminator u dvojci kaže da će Dr. Silberman napraviti računalo koje će pokrenut rat! To je PRVA verzija! E pa onda ubiju njega u dvojci i unište zgradu. On nije napravio nikad računalo. Računalo stave u funkciju tek u trojci. TO JE DRUGA VERZIJA! Jel ista kao prva? Nije! nA POČETKU trojke se vidi da su ODGODILI RAT KOJI SE VEĆ TREBAO DOGODIT! Da li je već trebao trajat rat ljudi vs. roboti? Da! Da li traje? Ne! TO JE DRUGA VERZIJA. Na kraju trojke počne rat, godinama kasnije nego u prvoj verziji. I sad reci da li je to istina ili nije?! "It hasn't happened, no bombs fell, computers didn't take control, we stopped Judgment Day."
Hvala na pažnji. |
Edited by - dr strangelove on 15/01/2010 12:46:56 |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 15/01/2010 : 12:42:49
|
I da mi je znat koji je to moj nivo kad se ne želiš spuštat na njega... Najgore što sam ti rekao je da ispadaš glup kad se sprdaš (a očito nisi u pravu).
Ajde da sam ti nešto opsovao ili te vrjeđao ovako opet izvlačiš zaključke ni iz kud. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25942 Posts
Posted - 15/01/2010 : 12:54:59
|
Prosvetli me, pliz, vidiš da ne mogu da pohvatam konce... Prosvetli me molim te i ovde koje su to druge stvarnost, pošto živim očigledno 25 godina u zabludi..:)
Da li je to bilo sarkastično ili si ozbiljno to mislio? Moj je ego prevelik?
Ozbiljno sam mislio, naravno. Za razliku od nekih, ne mislim da sam popio svu pamet sveta, i nije me sramota da pitam, ili da kažem nešto a da se plašim da ispadnem glup. Ne bih stavio smajlija da sam mislio nešto drugo.
Za sve ostalo: mrzi me da se sad nadmećem sa time "ko će kome naći grešku u razmišljanju", i "ko će koga ubediti da je pametan i da je bolje shvatio film".
|
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25942 Posts
Posted - 15/01/2010 : 12:58:24
|
I da mi je znat koji je to moj nivo kad se ne želiš spuštat na njega...
Ajde da sam ti nešto opsovao ili te vrjeđao ovako opet izvlačiš zaključke ni iz kud.
-Sad se sprdaš sa mnom, a nemaš pojma. -Sad se ti opet sprdaš sa mnom, a ne shvaćaš da ispadaš glup. -Tko ispada glup sa ovim posprdnim tonom? Ti. -Kako me probiju kad se prave da su svu pamet svijeta popili. Objašnjavam čovjeku normalno što i kako, a on se sprda kao da sam zadnja budala na svijetu.
|
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25942 Posts
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 15/01/2010 : 13:10:46
|
Pa sprdao si se sa mnom i inače mi ne smeta jer ima svakakvih ljudi na forumu - neki su nervozni, neki zajebavaju, ali od tebe nisam očekivao pa sam popizidio. I ono što me probilo sad smo se mi tu porječkali i sad bi ja trebao odmah biti egoist, ne mogu podnjet tuđa mišljenja i što ja znam kakav... Odakle to? Ja sam skroz popizdio na tebe i svejedno nisam mislio ništa loše o tebi, nit sam rekao. Naravno da je ton grublji, ipak se svađamo, ali to je sve. Komentirao sam frendu koji je tu na forumu i rekao sam "da sam skroz popizido na tebe" nisam počeo vikat "gle ovog kretena" ili ljepit sliče usporedbe. Da me netko pitao trenutku najvećeg bijesa što mislim o tebi, znaš što bih rekao? Pa rekao bih mu da sereš bezveze. Zato što sam u efektu. Moraš shvatit da se ljudi posvađaju, a nemora nužno jedan od nih biti glup ili egoist. |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 15/01/2010 : 13:14:11
|
I da mi je znat koji je to moj nivo kad se ne želiš spuštat na njega...
Ajde da sam ti nešto opsovao ili te vrjeđao ovako opet izvlačiš zaključke ni iz kud.
-Sad se sprdaš sa mnom, a nemaš pojma. -Sad se ti opet sprdaš sa mnom, a ne shvaćaš da ispadaš glup. -Tko ispada glup sa ovim posprdnim tonom? Ti. -Kako me probiju kad se prave da su svu pamet svijeta popili. Objašnjavam čovjeku normalno što i kako, a on se sprda kao da sam zadnja budala na svijetu.
Pa normalno da sam upotrjebio grublji ton kad se svađamo, pa sama definicija svađe je u tonu. Ajde, baš me zanima kako bi zvučalo kad bi nekom govorio zašto sam ja egosit i zašto ja "ne prihvaćam tuđa mišljenja". -"on je rekao da ispadam glup".
Daj, ajde. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25942 Posts
Posted - 15/01/2010 : 13:16:59
|
A ja ti opet kažem da se nisam sprdao, najozbiljnije sam pitao.
I zašto onda afekt kod tebe???? Zašto si odmah pomislio da se sprdam sa tobom, bez da si pitao??? Zašto odmah "glup", "popio svu pamet sveta" i sl.? Kao što rekoh, iz ona dva razloga, to mi je u tom trenutku izgledalo kao najlogičnije.
I svejedno mislim da sam bolje ili bar isto dobro shvatio ova dva filma, ali da ti još uvek nastupaš sa stavom "nemaš pojma, praviš budalu od sebe, bolje ćuti i pusti pametne da pričaju". Možda grešim, ali tvoje pisanje trenutno tako doživljavam...
A i ne znam odakle ti to da se mi sad nešto "svađamo"? Ja bar nisam započeo svađu. Postavio sam pitanje, a ti si odmah krenuo sa tim "grubljim tonom", pošto se, pobogu, svađamo. Ne razumem. |
|
Edited by - manhunter on 15/01/2010 13:19:03 |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 15/01/2010 : 13:34:00
|
A ja ti opet kažem da se nisam sprdao, najozbiljnije sam pitao.
I zašto onda afekt kod tebe???? Zašto si odmah pomislio da se sprdam sa tobom, bez da si pitao??? Zašto odmah "glup", "popio svu pamet sveta" i sl.? Kao što rekoh, iz ona dva razloga, to mi je u tom trenutku izgledalo kao najlogičnije.
I svejedno mislim da sam bolje ili bar isto dobro shvatio ova dva filma, ali da ti još uvek nastupaš sa stavom "nemaš pojma, praviš budalu od sebe, bolje ćuti i pusti pametne da pričaju". Možda grešim, ali tvoje pisanje trenutno tako doživljavam...
Ne znam tko tvoje postove nebi shvatio kao sprdačinu ("Prosvetli me, pliz, vidiš da ne mogu da pohvatam konce..." i sl.). Kažem ti svoju verziju (sad bi tu u zagradi napisao onu pravu da te zezam ali ti bi to shvatio kao da ti namečem svoje mišljenje) a ti naslažeš hrpu smajlića. Što drugo da pomislim nego da me zajebavaš? Nisam rekao da si glup. Rekao sam da ispadaš glup. Pa normalno kad sam popizido. Pokušavam ti objasnit kako stvari stoje a ti se sprdaš sa mnom. Još ti navedem dokaze za sve. Sve, baš sve sam pokrjepio činjenicama. Možda se i nisi sprdao, ali po onom mi (je) izgleda(lo) da jesi.
Pa NORMALNO da nastupam sa stavom "nemaš pojma" kad se ne slažem. Iako je to "nemaš pojma" ustvari "nije istina". Nemaš pojma zvuči preoštro, kad da ti serem što imaš svoje mišljenje. "praviš budalu od sebe" ili ti ga na orginalnoj verziji "ispadaš glup" je bilo za ono sprdanje (kad ti ja pokušavam objasnit). "bolje ćuti i pusti pametne da pričaju" - ne znam od kuda si dobio taj dojam, ali ne čudim se jer sam upotrjebio grublji ton. U svakom slučaju nije točno. Kad sam ja ikom srao? |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 15/01/2010 : 13:37:01
|
A i ne znam odakle ti to da se mi sad nešto "svađamo"? Ja bar nisam započeo svađu. Postavio sam pitanje, a ti si odmah krenuo sa tim "grubljim tonom", pošto se, pobogu, svađamo. Ne razumem.
Ti si započeo ono što je meni izgledalo kao sprdačina (i moram priznat da mi još uvijek izgleda, ali ako kažeš da nije onda valjda nije), a ja sam onda započeo svađu. Kad se zakačiš ili odeš ili se potučeš. Ja sam se potukao. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22355 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 15/01/2010 : 14:01:03
|
Donnie Darko kad se pogleda, na kraju nikom ,pa ni vjerovatno Rendall Mutantu sa dva mozga, nije jasno da li je DD to samo snio, putovao kroz vrijeme ili mozda se radi o prelazenju iz jednog u drugi svijet u razlicito vrijeme. Jeste, ipak se radi o alternativnom svijetu sa drugim vremenskim periodom. Stvar je u tome da se to ne moze zakljuciti za vrijeme filma, vec su autor i reziser dali poslije neke intervjue gdje su masama pojasnili situaciju "sta je pjesnik htjeo da kaze", pa su i najmanje detalje objasnjavali. Cinjenica ostaje da se film moze gledati i bez prirucnika i shvatiti onako kako ga covjek shvati poslije prvog gledanja. To ne mjenja pogled na film da li se nekome svidi ili ne. Film je dobar, meni ne vrhunski, ali dobar. O samoj cinjenici da se snimi film i u toku toga se ne razjasni vec je potrebno da ga neko kasnije objasnjava da bi bilo jasno, nemam neko veliko misljenje niti mi se u sustini dopadaju te ideje. Filmu posvetim tih 90 minuta, i to je to, ne treba mi prirucnik za objasnjenje nekih stvari.
U Terminatoru je jasno da se ne radi o paralelnim svijetovima ,vec o igri sa vremenom,barem na prvi pogled.Imamo jednu vremensku liniju koja se presjeca na odredjenim mjestima i obnavlja na novi nacin.Naravno da i tu postoje nepravilnosti tipa sta je bilo prvo kokos ili jaje.Kako je mogao John u buducnosti eksistirati ako je prvo trebala buducnost da se desi da bi ga Kyle napravio. Da se Kyle vratio da stiti nekog drugog jer John ne postoji ,napravio njega i taj je promijenio buducnost bilo bi jasnije, medjutim put koji je izabran ima najmanje logike ili se radi o tome da je vremenska linija vise puta presjecana i ovo zadnje sto sam rekao je nekad u stvari i bilo prvo sto se dogodilo. Naravno, o tome se moze godinama raspravljati ali ne treba traziti za nekim realnim objasnjenjem posto tako nesto ne postoji. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22355 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 15/01/2010 : 14:02:49
|
Kad se zakačiš ili odeš ili se potučeš. Ja sam se potukao.
Ovo bih od supermarka ocekivao, za tebe sam mislio da si pacifist, nasilinice jedan. |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 15/01/2010 : 14:04:22
|
quote: Originally posted by King Warrior
Kad se zakačiš ili odeš ili se potučeš. Ja sam se potukao.
Ovo bih od supermarka ocekivao, za tebe sam mislio da si pacifist, nasilinice jedan.
Ja sam pacifist na ulici  Lako je biti hrabar kad se tučeš preko tipkovnice  |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25942 Posts
Posted - 15/01/2010 : 14:05:05
|
Pazi, ti napišeš nešto o filmu za koji ja verujem da ga nisam shvatio, ili da sam ga shvatio ali da svejedno ne vidim šta je to toliko senzacionalno. I to napišeš upravo onako kako sam i ja mislio. I ja se složim sa tobom.
I onda u istom momentu krenem korak dalje, i počinjem da razmišljam da, ako smo taj film dobro shvatili, da meni nema smisla, paralelne dimenzije ili alternativni svetovi više-manje. I to i napišem.
I spomenem još i Terminatora. I ti mi na sve to odgovoriš. I onda ja na to odgovorim, i ubacim smajlije na sve strane da bi ti to razumeo kako sam ja i napisao, a ne da shvatiš kao neko pobadanje ili sl. I ti ipak shvatiš pogrešno i kreneš da vređaš. I onda ti ja opet kažem kako sam mislio, a ti mi ne veruješ, već pričaš o nekom afektu? A ja mislim da je sa afektom ista stvar kao i sa pijanstvom ("pijan čovek ti kaže ono što ti trezan misli"), ali nebitno.
I još uvek ne razumem o kakvom "kačenju" i "svađi" pričaš kad govoriš o početku ove diskusije?
I nisi mi odgovorio na neka pitanja.
I ja sam argumentovao neke svoje tvrdnje, a ti se nisi ni obazirao na to.
I još uvek mislim da sam bolje razumeo Terminatora, a Donnija smo, ispostavilo se, razumeli isto.
I ne znam odakle ti ovolika negativna energija?
I ne znam, ako već kažeš da se nisi ni sa kim zakačio na forumu, zašto baš samnom (a zašto da ne?)?
I kako to da ne razumeš zašto mislim da ti je tvoj nastup arogantan? Pročitaj svoje postove malo bolje.
I....koji je ovo offtopic, ja tripujem da smo na topicu "filmovi&co", a ovde je u stvari Avatar...  |
|
 |
|
Topic  |
|
|
|