forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 15/01/2010 : 16:42:34  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Od Rinaldija još nisam pročitao ni jednu epizodu , ali dosta dobro crta prema nekim njegovim crtežima koje sam našao na internetu

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Upperslice
New Member

Serbia
103 Posts

Member since 31/05/2009

Posted - 16/01/2010 : 11:35:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Upperslice a Private Message  Reply with Quote
de na stana, on je sav coskast, kod ovog je sve oblo
mene podseca na villu negde
edit: mislim sam dilan

Edited by - Upperslice on 16/01/2010 11:36:40
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 17/01/2010 : 10:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Upperslice

de na stana, on je sav coskast, kod ovog je sve oblo
mene podseca na villu negde
edit: mislim sam dilan

Pa kad je više crtao u njegovom stilu, a ne u stilu Stana ; al' ja bi rek'o da je on razvio neki svoj vlastiti stil

Go kneel and weep
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/01/2010 : 11:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Sve što su napisali Ultras, Morison i Desolator - potpisujem i pocrtavam - odličan Dilan - sve preporuke

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/01/2010 : 12:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@ Gil-galad
druže , vidim da si loćikavo ocenio moju omiljenu epizodu Dilana " Veliki san" i još si rekao da je jedna od lošijih.Dobio si ogroman minus !
Dilan smotan u "noir" foliju, sa genijalnim Stanom i "Bukovski jednostavnim" Faracijem - može li to ikako bolje ?

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 18/01/2010 : 14:13:38  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Crtez ovog Rinaldija je odlican,jos nisam citao ni jednu njegovu pricu.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 18/01/2010 : 21:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Upravo gledam epizodu ''Bitange i princeze '' i pogodite o čemu se radi : O Dnevnikovom Dylanu ''Frankenštajn'' br. 60 i o tome kako se svi sa foruma stripovi.hr kolju za njega

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 27/01/2010 : 21:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
oh, ruju je uspeo da zasere i potencijalni biser upotrebe djavolovog trilera u jednoj epizodi! cudi me kako se dosada to niko nije setio, ne da zasere, vec da pametno upotrebi ovu kultnu referencu serijala. ovako smo dobili samo jedan besmisleni koljacki niz da bi se otvorila vrata pakla i sta? nista, goli kurac! :/
a i ovaj rinaldi, stvarno ne vidim sta je to dobro kod njega. blasfemija da lici na stana!!!
pre bi rekao da je dao posvetu M&G, a bogami i Dell'Uomu u onim scenama u pozoristu. sve u svemu, donji nivo proseka.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/01/2010 : 22:39:17  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Hoćeš da kažeš da Ultras,Morison,Desolator i ja nemamo ukusa ???

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 27/01/2010 : 22:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
malo u zavijenu formu al vam ga bas omace.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 28/01/2010 : 01:07:30  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Ja potpisujuem pretposlednju Barkerovu recenicu. Rinaldi ne lici meni nesto na Stana, a i zasto bi?! Mediokritet-epizoda, svakako.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4647 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 28/01/2010 : 12:39:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Hoćeš da kažeš da Ultras,Morison,Desolator i ja nemamo ukusa ???

paaaa.... da
vidis kako me pajtos procitao?

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 01/02/2010 : 22:43:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

oh, ruju je uspeo da zasere i potencijalni biser upotrebe djavolovog trilera u jednoj epizodi! cudi me kako se dosada to niko nije setio, ne da zasere, vec da pametno upotrebi ovu kultnu referencu serijala. ovako smo dobili samo jedan besmisleni koljacki niz da bi se otvorila vrata pakla i sta? nista, goli kurac! :/
a i ovaj rinaldi, stvarno ne vidim sta je to dobro kod njega. blasfemija da lici na stana!!!
pre bi rekao da je dao posvetu M&G, a bogami i Dell'Uomu u onim scenama u pozoristu. sve u svemu, donji nivo proseka.

Procitah i ja Demonsku sonatu i bar 90% se slazem sa ovim Barkerovim postom. Nije mi bas toliko los utisak, ali definitivno ovo nije bolje od prosjecnog Ruju-a, znaci - lose je. Ideja je dobra, ali je izvedba prilicno losa, barem zbog sledecih stvari:
1. Katastrofalan pocetak sa milion puta vidjenim scenarijom kada Dilanu ubijaju dragu, s tim sto je ovaj put jadnica upokojena vec na 17. strani, pa nema sanse da se bilo kako poistovjetimo sa Dilanovim bolom i ozbiljno ga shvatimo.
2. Malo mi je pun 'rac ovih tajnih drustava, koja su eto tako zla samo po sebi i koja eto tako vole satanu i ubijaju ljude, opet, eto tako. Boring.
3. Nema ni naznake neke atmosfere mistike, ili atmosfere bilo cega u ovoj prici. Radnja tece, mi vidimo kuda to otprilike ide, ima jedan tvist, pa drugi i kraj. Slobodno se ovo moze prepricati na jednoj strani i docarati osjecaj koji imas posto procitas strip.

Rinaldi mi je ovdje los. U prvih 10-ak stanica stvarno malo podsjeca na Stana, ali onda se gubi, i kvalitet varira od vinjete do vinjete, uz meni se cini los osjecaj za perspektivu i neke ocajno nacrtane face (posebno ovi negativci, a i Gruco je nekako cudan). Nedostatak atmosfere u stripu se moze pripisati i Rinaldijevom neinventivnom crtezu. Licno mi je bio bolji u Bandi zodijaka (iako je ta prica veci atak na zdrav razum), a daleko najbolji u Natanu - Demoni (ako je to uopste isti Rinaldi).
Go to Top of Page

Boyce
Starting Member

38 Posts

Member since 04/07/2009

Posted - 10/02/2010 : 13:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Boyce a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam jutros VČ DD27-Predodređene žrtve

Po meni dobra priča,gotovo filmska,za razliku od prošle Medine (VČ DD24-Nepoželjni gost) više je tipična "dilanovska".Ono što je ipak razlikuje od ostalih je da Dilan koristi mobilni telefon (O tempora o mores!),a kao "dokaz novih vremena" pojavljuju se i moderniji automobili,BMW X5 i Volvo V40 ako se ne varam...
Ideja koja se pojavljuje u priči da se duh može "uhvatiti na fotografiji" obrađena je u filmu Shutter(2004).Setio sam se da sam pogledao rimejk Shutter(2008),http://www.imdb.com/title/tt0482599/ jer u njemu glumi Joshua Jackson(Peter Bishop iz serije Fringe,ako neko prati )

Ne slažem se sa lajtmotivom priče o predodredjenosti žrtava( i mučitelja),da je žrtva nekako "genetski" sama po sebi žrtva(isti slučaj i sa mučiteljem,predodredjenost),već svesno očekuje da će nakon preživljavanja "mučenja" sama postati mučitelj u budućnosti
(u ovom konkretnom slučaju da je bio "standardni zadatak"(a ne ubistvo sa umišljajem)koji je brucoš morao da ispuni i on ga rešio,on bi taj "zadatak" postavio nekom drugom iz sledeće generacije brucoša itd...Meni je dakle možda logičnija i zanimljivija predodredjenost odnosa žrtva-mučitelj

Edited by - Boyce on 04/03/2010 09:52:34
Go to Top of Page

desolator5
Starting Member

91 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 10/02/2010 : 15:12:59  Show Profile Show Extended Profile  Send desolator5 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Boyce

Pročitao sam jutros VČ DD27-Predodređene žrtve

Po meni dobra priča,gotovo filmska,za razliku od prošle Medine (VČ DD24-Nepoželjni gost) više je tipična "dilanovska".Ono što je ipak razlikuje od ostalih je da Dilan koristi mobilni telefon (O tempora o mores!),a kao "dokaz novih vremena" pojavljuju se i moderniji automobili,BMW X5 i Volvo V40 ako se ne varam...
Ideja koja se pojavljuje u priči da se duh može "uhvatiti na fotografiji" obrađena je u filmu Shutter(2004).Setio sam se da sam pogledao rimejk Shutter(2008),http://www.imdb.com/title/tt0482599/ jer u njemu glumi Joshua Jackson(Peter Bishop iz serije Fringe,ako neko prati )

Ne slažem se sa lajtmotivom priče o predodredjenosti žrtava( i mučitelja),da je žrtva nekako "genetski" sama po sebi žrtva(isti slučaj i sa mučiteljem,predodredjenost),već svesno očekuje da će nakon preživljavanja "mučenja" sama postati mučitelj u budućnosti
(u ovom konkretnom slučaju da je bio "standardni zadatak"(a ne ubistvo sa umišljajem)koji je brucoš morao da ispuni i on ga rešio,on bi taj "zadatak" postavio nekom drugom iz sledeće generacije brucoša itd...Meni je dakle možda logičnija i zanimljivija predodredjenost odnosa žrtva-mučitelj

Prazna mesta pročitati tek nakon čitanja priče!

Nevezano za novi strip, nemoj molim te skrnaviti sa imdb linkom glupog americkog rimejka, stavi tajlandski original ;) http://www.imdb.com/title/tt0440803/

Edited by - desolator5 on 10/02/2010 15:13:46
Go to Top of Page

Boyce
Starting Member

38 Posts

Member since 04/07/2009

Posted - 10/02/2010 : 16:09:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Boyce a Private Message  Reply with Quote
Hehe,i ja obicno uvek gledam originale(kao u slucaju filma "Ju-on" odnosno "The Grudge" ),ali ovde sam naveo samo link filma koji sam gledao :)
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 10/02/2010 : 18:49:08  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Ok epizoda, Meda je to lepo odradio kao i obicno. Solidna detektivska prica, truncica horora. Vise nego jasna ideja i poruka - natural born predators & natural born victims, zanimljiv twist na kraju, Fregijeri podnosljiv, vrlo dobro!

Sledeceg meseca - ubojiti tandem: Ruju & Kosu!

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 10/02/2010 : 18:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Počeo sam i ja da čitam Dilana ponovo, zasad samo čitam, ne sakupljam...
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 10/02/2010 : 18:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
E ja bih posceo opet i da skupljam dilana i vec sam u pregovorima za jedan komplet

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/02/2010 : 18:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

Šta si pročitao?
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 10/02/2010 : 19:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:

Šta si pročitao?

VČ 24, 25, 26 I 27, SVI SU ODLIČNI.
Inače u principu nisam čitao Dilana poslednjih godinu dana, sve izdato ranije jesam.
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 10/02/2010 : 19:25:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mhejl
Šta si pročitao?

VČ 24, 25, 26 I 27, SVI SU ODLIČNI.

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 10/02/2010 : 19:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morrison
Sledeceg meseca - ubojiti tandem: Ruju & Kosu!

Kosu je zakon

Taj covek je neponovljiv, osim Dilana poceo je i Teksa da upropascava

Citao sam Maxi koji je on crtao i mogu reci samo:

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 11/02/2010 : 00:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Poslednja karta

Sad sam procitao i odmah mogu da kazem da mi je odlicna. U poslednje vreme Dilan mi je "gore-dole", par epioda koje su nista posebno, pa naidje jedna zanimljiva. Ali evo, zadnje dve epiode su mi odlicne.

Kompletna prica o slabim i nerazvijenim licnostima ima konstantan kvalitet, osim kraja, koji mi je populisticki. Obavijen nekom misterijom, kao mi se zapitamo, a mogla je da da i nesto konkretnije. NPR: neki svoj licni osvrt na sva ta desavanja, pa da mozemo da ga uporedimo sa sopstvenim.

Netipicno za moj stav da se kroz citanje lako indetifikujem sa glavnim junakom, ovde to nikako nije bio slucaj. Najveci utisak ostavlja Mavi, "carobnica" koja prorice sudbine. Realna, drska i dosledna. Bez emocija, po principu "trazili ste - gledajte". A Dilan bez obzira na svoje ogromno iskustvo, odjednom ovde nije dorastao slucaju.

No dobro, i on je samo covek.

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.

Edited by - drakulloni on 11/02/2010 00:59:17
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 11/02/2010 : 02:14:09  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drakulloni

Poslednja karta

Sad sam procitao i odmah mogu da kazem da mi je odlicna. U poslednje vreme Dilan mi je "gore-dole", par epioda koje su nista posebno, pa naidje jedna zanimljiva. Ali evo, zadnje dve epiode su mi odlicne.

Kompletna prica o slabim i nerazvijenim licnostima ima konstantan kvalitet, osim kraja, koji mi je populisticki. Obavijen nekom misterijom, kao mi se zapitamo, a mogla je da da i nesto konkretnije. NPR: neki svoj licni osvrt na sva ta desavanja, pa da mozemo da ga uporedimo sa sopstvenim.

Netipicno za moj stav da se kroz citanje lako indetifikujem sa glavnim junakom, ovde to nikako nije bio slucaj. Najveci utisak ostavlja Mavi, "carobnica" koja prorice sudbine. Realna, drska i dosledna. Bez emocija, po principu "trazili ste - gledajte". A Dilan bez obzira na svoje ogromno iskustvo, odjednom ovde nije dorastao slucaju.

No dobro, i on je samo covek.

Pametno zboris crveni brate.I Ludom Konju se svidja ta epizoda.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000