forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Northlanders
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

manhunter
Moderator

Switzerland
25317 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/08/2009 : 23:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote

Ima li neko iskustva sa ovim naslovom??? Iskoči mi kao preporuka na Amazonu, pa ako bi neko bliže mogao da dočara...
Zvuči veoma interesantno, ali ko će ga znati..

http://northlanders.net/blog/art-dump/

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Skappy
New Member

229 Posts

Member since 07/09/2008

Posted - 29/08/2009 : 01:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Skappy's Homepage  Send Skappy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Ima li neko iskustva sa ovim naslovom??? Iskoči mi kao preporuka na Amazonu, pa ako bi neko bliže mogao da dočara...

Meni se serijal izuzetno dopao. Nije nalik ni na jedan S&S/fantasy serijal...zamisli krstenca Leiberovih Lankhmar prica i 13-og ratnika, sa elementima (kvazi)istorijske drame.
Evo, oshacuj i sam prvih 7:

http://h33t.com/details.php?id=98280974fbcd8caf2e9a953894aa13697c6a562b&hl=%2Bnorthlanders

http://theauthority.ws/
Go to Top of Page

dimi
New Member

Serbia
235 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 29/08/2009 : 13:06:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit dimi's Homepage  Send dimi a Private Message  Reply with Quote
Evo posto sam u Vertigo zanosu , procitao sam prvih 10 brojeva northlandersa tj. prva dva story-arca i bas mi sve svidelo iako nisam zaludjenik za srednji vek/vikinge/sve_sto_ide_uz_to.

Prica je jasna, bez mnogo komplikacija i digresija, ide u jednom smeru, sa par flashbackova na pravim mestima. Prosto ali zato ima krvi do kolena i zivotne i ratne filozofije tek tolko da te ne zaboli glava. Jedino mi mozda na nekim mestima zasmetalo suvise savremeno izrazavanje (tipa shut the fuck up), ali ok i to je fazon na neki nacin.

Crtez dobar i jasan (meni bolji u 2 arcu posto se menja crtac), u sluzbi radnje, nikad se nisam zapitao npr. ko je koga priklao i sl. Vidim sad da u novom arcu ucestvuje i Zezelj. Eto veselja.
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 29/08/2009 : 14:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
Dovoljno dobra preporuka da se proba...
I sam volim Vikinge/Kelte/Normane, generalno severnjačku i ostrvsku tematiku, pa bi ovo moglo da bude najprijatnije iznenađenje meseca...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25317 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/08/2009 : 00:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je da mogu da pročitam preporuke, meni zvuči stvarno zanimljivo.
Ko hoće da proveri, evo prve priče u pdf-u: http://www.brianwood.com/downloads.html

Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2509 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 02/09/2009 : 21:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Preporuke i od mene - odličan serijal!

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 21/01/2010 : 22:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
Evo i kraćeg opisa drugog vol.-

At the end of the grim and barbaric dark ages, one warrior culture reigns supreme in the wastelands of the frozen North: the Vikings. In the first of two new tales, a child in brutal surroundings dreams of the Viking armies who will rescue him; in the second, a tense game of cat and mouse ensues as a Viking general must track down a rogue Irishman slaughtering his men - but neither truly understands the nature of their personal war.

Prvi sam završio pre par dana, u jednom dahu, zaista fenomenalan strip. Izuzetno napeta atmosfera, puno nadahnutih govora, sjajnog crteža itd... baš onako kako sam i očekivao od stripa koji je hvaljen šakom i kapom na sve strane.

Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 21/01/2010 : 22:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message  Reply with Quote
Ma daj, jezik i likovi su totalno u autu. Vikinška tajna služba organizirana po uzoru na MI5 i CIA. Blah.
Poslije čitanja mange Vinland Saga, ovo liči na diletatntski strip.

www.stripgen.com
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 22/01/2010 : 12:23:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by The Hammer of Hell

Ma daj, jezik i likovi su totalno u autu. Vikinška tajna služba organizirana po uzoru na MI5 i CIA. Blah.
Poslije čitanja mange Vinland Saga, ovo liči na diletatntski strip.

Možda je generalna ideja za strip pomalo neuobičajena, ali kažem na određenim mestima je stvar zaista urađena sjajno (ne poričem da ima mnogo boljih ostvarenja sa Nordijskom tematikom). Parcijalno gledano ima zaista scena zbog kojih vredi uzeti strip.

Evo i nagrađene korice, ušla je u top 50 prošle dekade.

Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 27/01/2010 : 12:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
Meni se strip svideo na prvo citanje. Nazalost imao sam priliku da ga vidim samo putem PDF formata (#1 post by manhunter).

Kako je uopste moguce nabaviti ovaj strip, a da nije preko neta

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 27/01/2010 : 12:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
E, da si postovao ovo dan ranije, ja naručivao preko neta i hteo i ovo da stavim, ali na kraju se odlučio za prvo naručivanje dosta mi je i samo 3 albuma Trondheima.

Možeš ili da naručih preko neta, ili da tražiš skenova (verovatno ima ali šta znam kolko voliš skenove, ja i ne baš mnogo :P) pošto na aukcijama ne verujem da ćeš naći.

Ja ču verovatno praviti novu porudžbinu kad na bookdepository ili amazonu stignu Hellblazeri koje trenutno nemaju (možda i ranije), ako oćeš možemo onda da iskombinujemo nešto za ovo.
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 27/01/2010 : 12:21:34  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
@Grujah

Vazi! Samo mi javi kad budes resio da narucis.

A mogao bi na brzaka da mi objasnis kako funkcionise to placanje i narucivanje preko neta. Ima gomila stripova koju bih nabavio, pa da te ne cimam svaki put

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 27/01/2010 : 12:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Imaš topic "amazon (pitanje o naručivanju)", odeš tu i dobiješ informacije. U principu, odeš u banku (čini mi se da preoporučuju Intesu) kažeš da ti treba Viza kartica za kupovinu preko neta, oni ti prvo otvore devizni račun i onda ti daju karticu posle par dana. Onda kad hoćeš da kupiš samo odeš u banku, staviš kolko treba novcaca na račun i kupiš od kuće.

Edit: evo ga topic http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=32602 i ja nisam naručivao sam Amazona jer papreno naplate poštarinu nego sa bookdepository.com koji je ManofSteel preporučio, sad ću da vidim, valjda će valjano da stigne.

Edited by - Grujah. on 27/01/2010 12:28:53
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/02/2010 : 13:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ja sam vidio samo preview.
Nije me odusevio, ove vrste stripova su ipak BD podrucje.
Tamo ima slicnih stvari koje su u svakom pogledu puno bolje.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 28/02/2010 : 13:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
uuuuups..nisam vidio, neka mod brise moj topic.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25317 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/02/2010 : 14:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ja sam narucio i procitao procitao prvi trejd, i strip je ok, ali nista senzacionalno. Ali dovoljno da se naruci i ostatak ;).

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 01/03/2010 : 17:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam narucio i procitao procitao prvi trejd, i strip je ok, ali nista senzacionalno. Ali dovoljno da se naruci i ostatak ;).

Slazem se

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2509 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 15/10/2011 : 12:15:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
#45 U prodaji već 3 dana (USA)
P.S. Naslovnicaaaaaa! CARNEVALE jebe kevu!

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.

Edited by - Tornadomaster on 15/10/2011 12:15:58
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 17/10/2011 : 14:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ova mi je naslovnica odlična.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 18/10/2011 : 22:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
Nazalost jos samo pet brojeva ce izaci, pa se gasi serijal. jbga bar je izgurao do 50og broja, danas je i to uspeh za kvalitetne(nesuperherojske) stripove

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000