forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dilan Dog Biblioteka- kolekcionarsko izdanje???
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 98

cronos six
Advanced Member

Serbia
7922 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 21/01/2010 : 22:18:56  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

A evo i kako izgledaju savrseni primerci posle pranja izbeljivacem
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35793&whichpage=12

ovakav rentgen snimak nema ni na v.m.a.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 21/01/2010 : 22:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

quote:

Daj ne zezaj,tolko dobar ovaj aparat
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 21/01/2010 : 22:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Sad portparol veseljaka farba s flomaster stranice,lepi tapete na forzec da prekrije karton i turpija hrbati
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7922 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 21/01/2010 : 22:35:35  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

dobar je?i meni kad su snimali pluca,na snimak sve belo.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 21/01/2010 : 22:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

ili uzmeš blanjalicu i rješiš problem

Oftopic - sta je to blanjalica,cisto radoznalost,nisam cuo za tu rec
Izvinjavam se na oftopicarenju,a sad cu da pomenem Dilana da ne bude cist oftopic

Edited by - Tex Willer on 21/01/2010 22:37:45
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 21/01/2010 : 22:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Sad smo ih razotkrili - stampaju stripovi na rendgen aparati
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 21/01/2010 : 22:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
@ Tex

A ovo sve bilo ontopic. Kladim se da si morao da pogledas na kom si topicu.

Na topicu o KIDD, prica se o KIZ.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7922 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 21/01/2010 : 22:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sad smo ih razotkrili - stampaju stripovi na rendgen aparati

i to polovan.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 21/01/2010 : 22:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

@ Tex

A ovo sve bilo ontopic. Kladim se da si morao da pogledas na kom si topicu.

Na topicu o KIDD, prica se o KIZ.

Pa pljuckao sam ja i na KIDD
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 21/01/2010 : 23:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by danielp

Ajde da mi neko ukratko da prednosti i mane DyD kolekcionarskog izdanja od VC-a. (znam da je mana što nema orig naslovnice inside)
razmisljam se da li da ga uzmem (imam sve Dnevnikove i SD i LU)

Lepo uzmi te Dnevnikove i postavi ih na aukcije

Za dve godine ucini isto i sa Ludensom

Kolekcionarski Dilan je vrlo dobro odradjen

To izdanje nema premca na ovim prostorima, svako poredjenje sa Dnevnikom i Ludensom je mlacenje prazne slame

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 21/01/2010 : 23:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

Kolekcionarski Dilan je vrlo dobro odradjen

To izdanje nema premca na ovim prostorima, svako poredjenje sa Dnevnikom i Ludensom je mlacenje prazne slame

Eto,to su argumenti. Vrlo dobro,ali moglo je i bolje.
A da nema poredjenja sa Dnevnikom i Ludensom i to stoji - daleko je bolji od oba izdanja - prvenstveno zbog odlicnog prevoda(u odnosu na Lu,Dnevnikov ne pamtim) koji je kod DD jako bitan.
I ovakko prica normalan covek - kaze najbolje izdanje DD na ovim prostorima,ali ne i savrseno kao sto neki kazu. A nedostaje jako malo
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 21/01/2010 : 23:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

A da nema poredjenja sa Dnevnikom i Ludensom i to stoji - daleko je bolji od oba izdanja - prvenstveno zbog odlicnog prevoda(u odnosu na Lu,Dnevnikov ne pamtim) koji je kod DD jako bitan.
I ovakko prica normalan covek - kaze najbolje izdanje DD na ovim prostorima,ali ne i savrseno kao sto neki kazu. A nedostaje jako malo

Kod Dnevnika su izbacene po dve strane u svakom broju i to je veliki minus
Ludensov prevod je slab, kolekcija je sarena - prvo ide SD pa LU, preskakanje brojeva kako im se svidi, u extra seriji u prva 48 broja su brojevi "Sunčeve pjege", "Vječna iluzija", "Uspomene iz podzemlja", "Nesretni zgoditak"... svako ko cita Dilana zna o cemu pricam

Kod Kolekcionarskog Dilana brojevi 2, 3 su savrseni, bio bi i broj 4 ali ima gresku u numeraciji na najavnoj strani (to cepidlakama, kao sto sam ja, vrlo smeta a u stvari - nista strasno)
Broj jedan ima malo nezniji povez i to je jedina ozbiljnija mana cele kolekcije - za sada

Meni su one naslovnice unutar stripa bas u Dilanovom fazonu

Blazina nije imao sanse toliko da se "razmase" pa su Roijeve naslovnice bolje nego italijanske koje deluju pretrpano.

Go to Top of Page

dilan kucko
Average Member

Montenegro
835 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 22/01/2010 : 00:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dilan kucko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ludensov prevod je slab, kolekcija je sarena - prvo ide SD pa LU, preskakanje brojeva kako im se svidi, u extra seriji u prva 48 broja su brojevi "Sunčeve pjege", "Vječna iluzija", "Uspomene iz podzemlja", "Nesretni zgoditak"... svako ko cita Dilana zna o cemu pricam

Kod Kolekcionarskog Dilana brojevi 2, 3 su savrseni, bio bi i broj 4 ali ima gresku u numeraciji na najavnoj strani (to cepidlakama, kao sto sam ja, vrlo smeta a u stvari - nista strasno)
Broj jedan ima malo nezniji povez i to je jedina ozbiljnija mana cele kolekcije - za sada

Blazina nije imao sanse toliko da se "razmase" pa su Roijeve naslovnice bolje nego italijanske koje deluju pretrpano.

sve u svemu, jedno sasvim solidno izdanje DyD-a
sa nekim minimalnim nedostacima koji svakom pravom ljubitelju
ovog junaka ne bi trebali da predstavljaju problem....
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 22/01/2010 : 00:10:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dilan kucko
sve u svemu, jedno sasvim solidno izdanje DyD-a
sa nekim minimalnim nedostacima koji svakom pravom ljubitelju
ovog junaka ne bi trebali da predstavljaju problem....

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 22/01/2010 : 01:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sve sto si reko stoji. I tako se prica argumentovano,ali neki to nikako da shvate.
Inace,ovo je izdanje kome i ja najmanje zamerki nalazim,vise mi smetaju KIZ,prvenstveno zbog ona prva dva katastrofalna broja i nesto malo bolja 3-5. Tek od sestice to lici na KIZ(i tu mi jedino smeta glupava slika na hrbatu).
I onda se iznerviram kad neko kaze kako su KIZ dobro uradjeni - nisu i tacka.
I problemi sa stampom i Blazinom kod regularne serije.
A KIDD je za tri klase iznad svih ostalih izdanja VC,kao i Ludensa i Dnevnika.
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 22/01/2010 : 03:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sve sto si reko stoji. I tako se prica argumentovano,ali neki to nikako da shvate.
Inace,ovo je izdanje kome i ja najmanje zamerki nalazim,vise mi smetaju KIZ,prvenstveno zbog ona prva dva katastrofalna broja i nesto malo bolja 3-5. Tek od sestice to lici na KIZ(i tu mi jedino smeta glupava slika na hrbatu).
I onda se iznerviram kad neko kaze kako su KIZ dobro uradjeni - nisu i tacka.
I problemi sa stampom i Blazinom kod regularne serije.
A KIDD je za tri klase iznad svih ostalih izdanja VC,kao i Ludensa i Dnevnika.

zemo sto se sekiras,dash lovu kresi i on ti izabere dobre primerke

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/01/2010 : 04:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

quote:
Originally posted by Dado

quote:
Originally posted by kreŠa
Slao sam mail Libellusu da pitam jel tako kod svih, ali mi nisu odgovorili.

Libellus tvoj mail nikad nije dobio, kao sto ne postoji ni jedan mail na koji nije odgovoreno.
Ne uspijemo sve odgovoriti isti dan, ali ni jedan mail nije ignoriran.
Prema tome, slobodno nam reci u cemu je problem, da vidimo mozemo li kako pomoci.

Mail sam poslao na info@libellus.hr, nije bilo nikakvih obavestenja da mail nije poslat.
Evo, one bele crtice iznad Martijece slicice mi nisu u jednoj ravni, neke su vislje a neke nize, i bas mi neskladno izgleda. Da li je tako kod svih, ili je problem samo kod mene?

Taj e-mail uvijek dolazi k meni, a tvoj nisam dobio.
Nisam siguran na sto tocno mislis, najbolje da mi posaljes sliku da vidim u cemu je problem.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/01/2010 : 04:05:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Prema tome, slobodno nam reci u cemu je problem, da vidimo mozemo li kako pomoci.

Evo,ja imam jedan problem - nervira me sto ne pravite forzec kao footapet,sto se ne vidi karton ispod,sto ne stavljate naslov preko sredine ili likova glavnih junaka,sto vam je ujednacen i dobar otisak(ne volim kad nesto izgleda savrseno),sto sve stripove pravite iste visine,sto ne pisete Tex Wiler biblioteka npr.ovako - Tex Wil-
ler Bibli-
teka i to stavite u jedan sareni krug(po mogucstvu neka pink nijansa.
Zamolio bih odgovor odmah

Zao mi je, ali kad bi sve tako napravili kako ti zelis cijena bi morala biti veca,
a onda bi nas mozda netko prozivao zbog cijene...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 22/01/2010 : 06:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by elfak nish

zemo sto se sekiras,dash lovu kresi i on ti izabere dobre primerke

Smajlilupamsepoglupavucelenku - pa gde se to ne seti
Vidis li kako to ide s godine,ne vidis ocigledna resenja
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 22/01/2010 : 06:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zao mi je, ali kad bi sve tako napravili kako ti zelis cijena bi morala biti veca,
a onda bi nas mozda netko prozivao zbog cijene...

Tacno sam znao da nemate para da dovoljno platite Blazinu,a da to ne udvostruci cenu izdanja. Da bar Melina prati poslednje modne dizajnerske krikove a ne da se ovoliko trudi da to bude lepo i jednostavno
I jos na postojece originalne naslovne dodajete na koricu neke koje ne postoje ni u Italiji. Kao fol da bude lepse izdanje a sve je to zbog toga sto se nema para za Blazinu
Go to Top of Page

vlaki
New Member

218 Posts

Member since 24/10/2003

Posted - 22/01/2010 : 06:49:02  Show Profile Show Extended Profile  Send vlaki a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 22/01/2010 : 09:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message  Reply with Quote
Ovde neki pljuckaju na KI a garant da poseduju sve.Ja nemam sta da krijem,kolekcionarska izdanja Dylana ne izgledaju bas perfektno,ali im je cena sa popustom odgovarajuca.Za isti takav libellus koji je daleko perfektniji i profesionalniji,mora da se izdvoji i 55% vise novca,pa ko voli nek izvoli.Ja licno sakupljam i jedne i druge,ali ne moze niko da me ubedi da libellus nema bas ni jednu gresku.Jave se i njima nekad krive rikne,jedan broj mister noa mi je malo nizi(mislim 23) ponekad je na naslovnoj strani gomila iscurelog lepka, itd.A evo bas sam pre neki dan Kreši pokazao reprint mister noa br 1 koji na kraju ima duple strane.Desi se.Dakle,rezime,svaka izdavacka kuca se trudi da odradi svoja izdanja najbolje sto moze i to se ne treba omalovazavati.
Go to Top of Page

Šovinista
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 27/08/2009

Posted - 22/01/2010 : 09:49:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Šovinista a Private Message  Reply with Quote
Moram nešto da primetim.... Meni deluje kao da ima 5 ljudi na ovom forumu koji idu i truju svaku temu o izdanjima Veselog. Evo, ovde se već nekoliko strana radi promocija hrvatskih izdavača i omalovažava domaće. Da li mogu da pitam zašto, odnosno s kojim ciljem?....
Tih 5-6 ljudi nastupaju kao da su uhvatili kolekcionarskog boga za muda i da znaju sve što se može znati o stripu (tj. o tih par stotina bonelijevih izdanja kojih imaju u svom ormanu) iako su registrovani na forumu maltene onoliko koliko postoji taj isti VČ, kog toliko mrze. Dakle slobodno se može zaključiti da su to ljudi koji su pre 20 i kusur godina čitali stripove i verovatno se vratili kupovini istih sa pojavom VČ.....

You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 22/01/2010 : 11:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mrmada
...Ja licno sakupljam i jedne i druge,ali ne moze niko da me ubedi da libellus nema bas ni jednu gresku.Jave se i njima nekad krive rikne,jedan broj mister noa mi je malo nizi(mislim 23) ponekad je na naslovnoj strani gomila iscurelog lepka, itd.A evo bas sam pre neki dan Kreši pokazao reprint mister noa br 1 koji na kraju ima duple strane.Desi se.Dakle,rezime,svaka izdavacka kuca se trudi da odradi svoja izdanja najbolje sto moze i to se ne treba omalovazavati.

Tacno je to sto si naveo, ali stvar je u procentu. I sam sam menjao jedan primerak NR zbog lepka koji je bio na naslovnici i jednog MN gde je uvodna strana zalepljena naopako. E, ali pazi sad. Zamenio sam 2 komada od svega sto je izaslo do sad od Bonellija, osim NN. To je broj preko 100, mrzi me da racunam.
Od VC od 9 KIZ sam zamenio 2 (br 5 i 6), a brojeve 1 i 2, ne mogu ni da zamenim, jer bolji nema. To znaci, od 9 komada ja sam imao(m) problem sa skoro polovinu izdanja.
Nesto je bolja stvar sa KIDD, ali i tu nije dobar kec kao i kod svih i trojka koja imam utisak da ce svaki cas da se razlepi i da poispadaju strane, jer tako krcka da vise ne smem da je otvorim. Pa jbt, KI ako ja ne smem ni da ga citam.
E to je (glavna) razlika izmedju LL i VC. Kulturno si nastupio, pa ti kulturno odgovaram.

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 22/01/2010 : 11:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Šovinista

Moram nešto da primetim.... Meni deluje kao da ima 5 ljudi na ovom forumu koji idu i truju svaku temu o izdanjima Veselog.
quote:

Matematika ti ocito nije jaca strana.

Evo, ovde se već nekoliko strana radi promocija hrvatskih izdavača i omalovažava domaće. Da li mogu da pitam zašto, odnosno s kojim ciljem?....

To ti posmatras na taj nacin. Za mene postoje dobra i losa izdanja.

quote:
Tih 5-6 ljudi nastupaju kao da su uhvatili kolekcionarskog boga za muda i da znaju sve što se može znati o stripu (tj. o tih par stotina bonelijevih izdanja kojih imaju u svom ormanu) iako su registrovani na forumu maltene onoliko koliko postoji taj isti VČ, kog toliko mrze.

Broj mojih stripova je daleko veci, na forumu sam pre tebe, a najglasniji medju nama, Tex, je ovde od 2003. ako se ne varam (mada ne vidim kakve to veze ima), a ako nekom ukazujes na greske ne znaci da ga mrzis. Po tvom shvatanju, ja kao ucitelj mora da mrzim mnogo dece?!
BTW, imam i sve od VC.

quote:
Dakle slobodno se može zaključiti da su to ljudi koji su pre 20 i kusur godina čitali stripove i verovatno se vratili kupovini istih sa pojavom VČ.....

Jedino ovde ima istine.

Go to Top of Page
Page: of 98 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000