Author |
Topic  |
Born To Run
Average Member

901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 19/01/2010 : 11:55:01
|
Moze da se desi da ti progledaju kroz prste ali nemoj racunati na to. Kako se cefne cariniku tako ce biti. |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 19/01/2010 : 14:40:54
|
Ja sam naručio paket stripova vrijedan 120 dolara i nisu mi naplatili ništa. Stripovi i knjige su oslobođeni carine, koliko ja znam. |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 19/01/2010 : 15:17:40
|
Jesu li i u Srbiji stripovi i knjige oslobodjeni carine/dodatnih troskova. I sta na primer ako narucim 2-5 stripova i paket od po kile kockica.., onda mi te knjiske benefice ne vaze ? |
 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 21/01/2010 : 17:18:32
|
Stigla i druga narudžba pa sada imam kompletiran Invincible 

Moja iskustva do sada su sljedeća: - naručivao sam za 75 i 85 dolara (sa poštarinom) tj. 375 i 425 kn. i nisam platio carinu. Koliko ja znam, carine na knjige i stripove u Hrvatskoj nema i nadam se da će tako i ostati - to krene u kutiji, usput tu kutiju netko otvori (na granici), provjeri sadržaj, zatvori i ubaci u bijelu vreću i to se vodi kao tiskanica - S obzirom da ti što prepakiravaju, vjerovatno ne stave ponovo zračnu zaštiti u kutiju, a također s obzirom da je vreća zgodna za bacanje (vjerovatno od strane radnika pošte), svi stripovi u obje pošiljke su mi stigli sa manjim oštećenjima (udarac po donjem bridu stripova u prvoj pošiljci i stucani vrhovi u drugoj). Oštećenja nisu strašna, a ja imam iskusva sa ispravljanjem krivih Drina pa sam ipak zadovoljan stripovima. - prva narudžba za Novu Godinu je putovala 22 dana, a ova druga 13 dana do mene (od dana naručivanja) - sve u svemu, zadovoljan sam |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 21/01/2010 17:31:12 |
 |
|
luce
Starting Member

Croatia
48 Posts
Member since 25/05/2009 |
Posted - 21/01/2010 : 17:26:10
|
mali offtopic, ali vezano uz amazon:
Planiram kupiti Kindle (prvenstveno za citanje knjiga), pa me zanima dal ga tko na ovom forumu ima i kakva su iskustva s citanjem stripova na njemu? Kakva je uopce ponuda stripova u "kindle formatu" na Amazonu? Nije mi to toliko bitno za nabavku, ali mislim da bi bilo zgodno ako funkcionira  |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27587 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 22/01/2010 : 06:53:07
|
Oni koji kažu da nema carine za stripove i knjige u HR se varaju.Nema pdv-a a carina ide na veće vrijednosti.Mislim da je dozvoljeno bez carine do 500 kn. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
torca
Average Member

.jpg)
746 Posts
Member since 24/03/2003 |
Posted - 22/01/2010 : 10:58:07
|
falija si, jaki.
http://www.carina.hr/Putnici/Postupak.aspx
Poštanske pošiljke (pismovne i paketne pošiljke) za koje sukladno stavku 4. članku 50. Carinskom zakonu, ne postoji obveza podnošenja carinarnici, su: <bla bla bla> koje uvoze fizičke osobe. To se odnosi isključivo na knjige koje su oslobođene od plaćanja carine sukladno Sporazumu o uvozu predmeta prosvjetnog, znanstvenog i kulturnog karaktera i Protokolu uz taj Sporazum te od plaćanja poreza na dodanu vrijednost u skladu sa člankom 10a. točka c) Zakona o porezu na dodanu vrijednost („Narodne novine“, br. 47/95 - 90/05) i članka 57. stavak 1. točka c) Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost („Narodne novine“, br. 60/96 - 153/05) |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27587 Posts
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Posted - 23/01/2010 : 11:20:15
|
quote: Originally posted by Kornboy
Danas sam dobio potvrdu iz poste da dodjem po paket i da ponesen 130 kuna za davanja / carinu ili sta vec...
Uglavnom, narucio sam ovo: http://www.amazon.co.uk/Death-Note-Box-Set-Vols/dp/142152581X/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1263479064&sr=8-2
Jel imao jos tko ovakvih iskustava? Jel se na ovakve box setove gleda drukcije od regularnih knjiga? Vrijednost narudzbe je bila nesto ispod 400 kn.
vjerojatno su zaključili da su u paketu cdovi ili nešto slično (slično = nešto šta se može ocarinit ). osim ako nisu otvarali kutiju (onu u kojoj se nalaze TPBi, ne onu kutiju u koju ti je amazon narudžbu zapakira) onda su jednostavno u kurcu.
a vjerojatno se nikom živom ne možeš žalit za to. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 23/01/2010 : 19:29:10
|
Upravo sam na knjizi 2 i baš uživam. Za držati jest malo teže (no nije neizvodivo), ali meni to i nije toliko važno jer držim knjigu raširenu na krevetu ili stolu (uvez je dobar pa nema problema).  Ta težina je valjda jedina prednost pojedinačnih svesčica nad trejd izdanjima... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 23/01/2010 19:31:46 |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Posted - 23/01/2010 : 20:29:41
|
Tesko vam da drzite malo vecu kjnigu u rukama ... zanimljivo. pa vi ko da za zivota niste nista teze od kasike u ruku stavili |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 24/01/2010 : 10:24:27
|
quote: Originally posted by Born To Run
Tesko vam da drzite malo vecu kjnigu u rukama ... zanimljivo. pa vi ko da za zivota niste nista teze od kasike u ruku stavili
Ja sam držao grabilicu za supu - to je teže... |
 |
|
shommy
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
Posted - 30/01/2010 : 11:30:51
|
Poslao mail na info@datastatus.rs i nema nikakvog odgovora. Popunio upit na sajtu za registraciju i dobio mail u kome pise ovo je mail koji vam nudi mogucnost da se registrujete(bez ikakvog aktivacionog linka). Poslao im mail koji su naveli kao kontakt na yahoo-u i nista za sada(a prosla je cela radna nedelje). |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
Posted - 30/01/2010 : 20:58:06
|
quote: Originally posted by luce
Planiram kupiti Kindle (prvenstveno za citanje knjiga), pa me zanima dal ga tko na ovom forumu ima i kakva su iskustva s citanjem stripova na njemu? Kakva je uopce ponuda stripova u "kindle formatu" na Amazonu? Nije mi to toliko bitno za nabavku, ali mislim da bi bilo zgodno ako funkcionira 
Meni stiže iduće sedmice pa ću postaviti par screenshot-ova i napisati detaljan review u dogledno vrijeme. Ako te interesuje šta Amazon nudi od stripova za Kindle, odi na http://www.amazon.com/kindle-store-ebooks-newspapers-blogs/b?ie=UTF8&node=133141011 i potraži. Obrati pažnju da je u onoj listi sa opcijama u lajsni za pretragu selektirano "Kindle Store", znači tražiš kao što si uvijek tražio na Amazonu, samo izabereš opciju gdje želiš da tražiš.
Ako te interesuje nešto generalno u vezi čitača možda ti mogu dati par informacija iz prve ruke pošto sam testirao Sony PRS-505 i PRS-600
Pozdrav! |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
Edited by - Dranki on 30/01/2010 21:01:04 |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 30/01/2010 : 22:04:29
|
Dobra mi je ideja taj kindle. No, još uvijek sam nekako vezan za fizički osjet stripova i papira. Znam da ponestaje sirovina i da ćemo se morati privići, no ne još. Inače, mislim da je to odlična stvarčica. Kupiš jedan uređaj i onda kada kupiš strip ili knjigu klikneš i downloaditraš i to je tu. A može se čitati i na ležećki tj. nije čovjek vezan za monitor kompa. |
 |
|
fler
Senior Member

Croatia
2071 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 30/01/2010 : 22:15:50
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Dobra mi je ideja taj kindle. No, još uvijek sam nekako vezan za fizički osjet stripova i papira. Znam da ponestaje sirovina i da ćemo se morati privići, no ne još. Inače, mislim da je to odlična stvarčica. Kupiš jedan uređaj i onda kada kupiš strip ili knjigu klikneš i downloaditraš i to je tu. A može se čitati i na ležećki tj. nije čovjek vezan za monitor kompa.
slažem se. nema do papira, međutim pitanje je dokle tako. što se skenova/e-knjiga tiče, vrlo mi je nezgodno čitati na kompu ili laptopu, pa već dulje vrijeme kombiniram kako i što nabaviti za (ne)legalan materijal takve vrste. onaj iPad mi izgleda okej i vrlo praktičan za *isključivo* takvu primjenu (znači, samo čitanje; po većini ostalih stavaka i nije baš sjajan), al će kod nas koštat ko suho zlato pa vjerojatno nije solucija. Amazon me je naživcirao s onim Orwell slučajem od nedavno (kakva ironija :) pa mi se Kindle baš i ne uzima. ima li tko kakav prijedlog za alternativu? (iz prve ruke, recenzije mogu vidjeti na netu) |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
 |
|
luce
Starting Member

Croatia
48 Posts
Posted - 31/01/2010 : 13:04:37
|
quote: Originally posted by fler
Dobra mi je ideja taj kindle. No, još uvijek sam nekako vezan za fizički osjet stripova i papira. Znam da ponestaje sirovina i da ćemo se morati privići, no ne još. Inače, mislim da je to odlična stvarčica. Kupiš jedan uređaj i onda kada kupiš strip ili knjigu klikneš i downloaditraš i to je tu. A može se čitati i na ležećki tj. nije čovjek vezan za monitor kompa.
slažem se. nema do papira, međutim pitanje je dokle tako. što se skenova/e-knjiga tiče, vrlo mi je nezgodno čitati na kompu ili laptopu, pa već dulje vrijeme kombiniram kako i što nabaviti za (ne)legalan materijal takve vrste. onaj iPad mi izgleda okej i vrlo praktičan za *isključivo* takvu primjenu (znači, samo čitanje; po većini ostalih stavaka i nije baš sjajan), al će kod nas koštat ko suho zlato pa vjerojatno nije solucija. Amazon me je naživcirao s onim Orwell slučajem od nedavno (kakva ironija :) pa mi se Kindle baš i ne uzima. ima li tko kakav prijedlog za alternativu? (iz prve ruke, recenzije mogu vidjeti na netu)
kindle ili neki drugi pravi ebook reader se nema smisla usporedjivati s iPad-om (iTamponom ) jer iPad nema eInk display... Odnosno, puno vise bi umarao oci, i samim osjecajem citanja podsjecao na citanje s monitora... to kazem jer pretpostavljam da ima dislay kao iPhone, a s njega sam probala citati (kindle ima aplikaciju za iPhone) i nema razlike od citanja s monitora.
Mene kindle privlaci jer bi mogla u njega uvalit hrpu knjiga i citati ih gdje god zelim. Ne moraju biti nuzno piratizirane. Jedino sto me muci je ogranicenje s obzirom na format knjige... isto vrijedi i za stripove...
Sto se tice alternative kindlu: Nook http://www.barnesandnoble.com/nook/index.asp koji nije dobio dobre recenzije, te se ne salje izvad USA-a enTourage http://www.entourageedge.com/devices/entourage-edge.html Que http://www.que.com/ Skiff http://www.skiff.com/skiff-reader.html svi su oni preskupi za moj budget, pa mi ne dolaze u obzir...
dalje imas ona Sony-ev ebook reader s touch screenom, ali taj sam drzala u ruci (ima ga kolegica na poslu) i ne preporucujem: staklo je odvojeno od display-a da bi sa strane uvalili osvjetljenje, pa se stvara odsjaj, odnosno citanje umara oci...
kindle sam takodjer drzala u ruci (ima ga kolega na poslu) i citanje je ko s papira... tako da sam se odlucila za njega... |
 |
|
luce
Starting Member

Croatia
48 Posts
Posted - 31/01/2010 : 13:09:56
|
quote: Originally posted by Dranki
quote: Originally posted by luce
Planiram kupiti Kindle (prvenstveno za citanje knjiga), pa me zanima dal ga tko na ovom forumu ima i kakva su iskustva s citanjem stripova na njemu? Kakva je uopce ponuda stripova u "kindle formatu" na Amazonu? Nije mi to toliko bitno za nabavku, ali mislim da bi bilo zgodno ako funkcionira 
Meni stiže iduće sedmice pa ću postaviti par screenshot-ova i napisati detaljan review u dogledno vrijeme. Ako te interesuje šta Amazon nudi od stripova za Kindle, odi na http://www.amazon.com/kindle-store-ebooks-newspapers-blogs/b?ie=UTF8&node=133141011 i potraži. Obrati pažnju da je u onoj listi sa opcijama u lajsni za pretragu selektirano "Kindle Store", znači tražiš kao što si uvijek tražio na Amazonu, samo izabereš opciju gdje želiš da tražiš.
Ako te interesuje nešto generalno u vezi čitača možda ti mogu dati par informacija iz prve ruke pošto sam testirao Sony PRS-505 i PRS-600
Pozdrav!
hvala za info
moglo bi se reci da sam i ja testirala sony prs-600 (10 minuta ) i nije mi se svidio...
obvezno stavi review ovde kad ti stigne Kindle  |
 |
|
luce
Starting Member

Croatia
48 Posts
Posted - 31/01/2010 : 13:11:51
|
mislim da to nema toliko veze sa sirovinama, uostalom mislim da s papirom kao sirovinom nece nikad biti problema, vise je to stvar komocije i prakticnosti  |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 01/02/2010 : 23:25:31
|
Danas mi je stigao Kindle DX, evo par fotki da steknete utisak o cemu se radi, umoran sam i boli me glava pa cu review napisati drugom prilikom i ako bude bilo interesa. Ako moderator smatra da post ne pripada na ovu temu, neka ga premjesti. Izvinjavam se zbog dijelom loseg kvaliteta slika, potrudio sam se da ispadnu dobro ali izgleda da je osvjetljenje lose.
 |
I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts. |
Edited by - Dranki on 01/02/2010 23:28:14 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27587 Posts
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Posted - 01/02/2010 : 23:58:10
|
quote: Originally posted by jaki
pa kud baš zagija za otvaranje
uze mi reci iz tastature kupis mega ultra modernu masinicu i stavis zagora. ne kazu dzabe ne zna svinja sta je dinja (sala ) |
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Posted - 02/02/2010 : 00:29:08
|
Ajoj vas ajoj problema 
Htio sam Starog Martija da postavim ali ajd rekoh zbog cika Ferija cu postaviti Zagora  |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 02/02/2010 : 14:58:25
|
quote: Originally posted by Dranki
Ajoj vas ajoj problema 
Htio sam Starog Martija da postavim ali ajd rekoh zbog cika Ferija cu postaviti Zagora 
Meni ta stvarčica sjajno izgleda. Pogotovo za nekoga tko prvenstveno voli čitati stripove, a fućka mu se za kolekciju. A dobro bi došlo i meni. Ono najbolje u kolekciji, a ostatak na kindlu pročitati (zbog uzmanjkanja prostora). Ako ti nije teško, daj još neke podatke. Cijena, kako ti se čini kvalitet ekrana i veličina, ima li nekakvih odbljesaka, kakav je izbor stripova, gdje ih nabaviti, odakle ti konkretno taj Zagor... |
 |
|
Topic  |
|