forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dilan Dog Biblioteka- kolekcionarsko izdanje???
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 98

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/01/2010 : 15:35:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mrmada
Ja licno sakupljam i jedne i druge,ali ne moze niko da me ubedi da libellus nema bas ni jednu gresku.Jave se i njima nekad krive rikne,jedan broj mister noa mi je malo nizi(mislim 23) ponekad je na naslovnoj strani gomila iscurelog lepka, itd.A evo bas sam pre neki dan Kreši pokazao reprint mister noa br 1 koji na kraju ima duple strane.Desi se.

Jasno mi je da konzumenti (kupci) znaju porediti "proizvode" i to je normalno.
No, osobno ne volim porediti nasa izdanja s bilo kojim drugim, gledamo iskljucivo sebe i svoj rad
i necu se mijesati ni u kakve diskusije o drugim izdanjima samo cu odgovoriti ono sto se odnosi na Libellus.
Svatko tko radi moze i pogrijesiti, a bitno je da stane iza te greske, da iz nesto nauci i proba drugi put popraviti.
To je nacin razmisljanja kojeg se mi drzimo i primjenjujemo.
Greske koje spominjes su tiskarske prirode i mogu se desiti, no u glavnom rijec je o pojedinacnim primjercima,
dakle o primjercima koje mozes zamjeniti s boljima. S toga i tebi predlazem da izdanja u kojima ima
"gomila iscurelog ljepka" i u kojima ima "duple strane" da ih jednostavno zamjenis tamo gdje si ih kupio.
Siguran sam da ces naci ispravne primjerke.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7922 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 22/01/2010 : 15:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Ja licno sakupljam i jedne i druge,ali ne moze niko da me ubedi da libellus nema bas ni jednu gresku.Jave se i njima nekad krive rikne,jedan broj mister noa mi je malo nizi(mislim 23) ponekad je na naslovnoj strani gomila iscurelog lepka, itd.A evo bas sam pre neki dan Kreši pokazao reprint mister noa br 1 koji na kraju ima duple strane.Desi se.

No, osobno ne volim porediti nasa izdanja s bilo kojim drugim, gledamo iskljucivo sebe i svoj rad
i necu se mijesati ni u kakve diskusije o drugim izdanjima samo cu odgovoriti ono sto se odnosi na Libellus.
Svatko tko radi moze i pogrijesiti, a bitno je da stane iza te greske, da iz nesto nauci i proba drugi put popraviti.
Greske koje spominjes su tiskarske prirode i mogu se desiti, no u glavnom rijec je o pojedinacnim primjercima,
dakle o primjercima koje mozes zamjeniti s boljima. S toga i tebi predlazem da izdanja u kojima ima
"gomila iscurelog ljepka" i u kojima ima "duple strane" da ih jednostavno zamjenis tamo gdje si ih kupio.

lepo i poucno receno za vecite skeptike.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4780 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 22/01/2010 : 15:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wele

quote:
Originally posted by kreŠa

quote:
Originally posted by Šovinista

quote:

ipak imaj malo postovanja...i ti kreso!ja sam se juce malo posvadjao sa pravednim,pa ga nisam vrijedjao,ipak je stariji.srecom,sve je izgladjeno.
pozdrav za pravednog!

Imam i previše poštovanja. Naravno, samo prema onima koji i mene poštuju. Pa, vidiš li ti kako su se oni neargumentovao okomili na mene?

Ditto.

u tvom slucaju,mislim na tellera u topicu o zagorovoj novoj epizodi

Pazi, ja pohvalim naslov, on me napadne da sam slep. Odgovorim mu istom merom.
Onda me napadne da sam nešto što mislim da nisam, a moguće je da jesam. Odvratim mu istom merom.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47364 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/01/2010 : 16:18:16  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by lwood

ili uzmeš blanjalicu i rješiš problem

Oftopic - sta je to blanjalica,cisto radoznalost,nisam cuo za tu rec
Izvinjavam se na oftopicarenju,a sad cu da pomenem Dilana da ne bude cist oftopic

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47364 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/01/2010 : 16:21:43  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Blanjanje je postupak obrade metala (ili drugih materijala) koji radi na istom principu kao i tokarenje, dakle odvajanjem strugotina pomakom noža u odnosu na obrađivani predmet.

Princip obrade tokarenjem i blanjanjem
Princip obrade dubljenjem

Za razliku od tokarenja koje obrađuje predmete koji se rotiraju, blanjanje obrađuje ravne predmete, odnosno, blanjanje je vrsta tokarenja predmeta beskonačno velikog promjera, te se svodi na obradu ravnih ploha. Blanjanje se uglavnom radi na velikim komadima koji se obrađuju po dužini. Pri blanjanju se nož alata giba paralelno s ravninom obrađivanog predmeta ili pod malim kutom u odnosu na obrađivani predmet

Dubljenje je postupak obrade metala gotovo istovjetan blanjanju, pri kojem se nož alata giba okomito ili gotovo okomito u odnosu na gornju ravninu obrađivanog predmeta. Princip rada pri dubljenju i pri blanjanju je gotovo istovjetan, razlike su neznatne, a i alati nalikuju jedan drugom.

Blanjalice i dubilice [uredi]
Strojevi na kojima izvodimo blanjanje se nazivaju blanjalicama, a strojevi za dubljenje se zovu dubilicama, iako se ponegdje sreće izraz vertikalna blanjalica. Karakteristika blanjalica i dubilica je da imaju jedan radni ciklus u kojem obrađuju materijal nakon kojeg dolazi povratni ciklus koji služi samo da se nož vrati u prvobitno stanje i u kojem se materijal ne obrađuje. To predstavlja prazni hod, odnosno izgubljeno vrijeme u radu blanjalice, što uzrokuje smanjenje efikasnosti cijelog postupka i poskupljenje rada. Zbog toga se ovi postupci primjenjuju samo kod manjih serija ili pojedinačnih obradaka.

Blanjanje je postupak obrade velikih predmeta, a po veličini predmeta i obliku konstrukcije stroja za blanjanje imamo dvije vrste blanjalica. Dijele se na:

Dugohodne blanjalice (eng. planer machine)
Kratkohodne blanjalice (eng. shaper machine)
Oba tipa blanjalica imaju nož za rezanje pričvršćen za glavu blanjalice, koji se giba po pravcu u odnosu na površinu koja se obrađuje. Kada se dođe do kraja putanje u smjeru rezanja, nož se odmiče od obratka i započinje povratak u početni položaj, tijekom kojeg se ne vrši obrada materijala. Postoje i primjeri gdje blanjalice imaju dva seta noževa, jedan za kidanje u jednom smjeru, a drugi za povratak u prvobitni položaj, gdje ponovno zamijenjuju mjesta.

Usporedba kratkohodne i dugohodne blanjalice [uredi]

Pomaci noža i stola kod dva tipa blanjalica
Kod oba tipa blanjalica nož ima bočni pomak u odnosu na obradak, a uzdužni pomak je ono po čemu se razlikuju dva tipa.

Osnovne razlike između dugohodne i kratkohodne blanjalice su:

-dugohodna blanjalica ima uzdužno pomični stol, koji svojim pomicanjem vrši ciklus obrade. Kratkohodna blanjalica ima nepomičan stol, kod nje se glava s nožem giba i poprečno i uzdužno, a uzdužni pomak vrši obradu materijala.
-dugohodna blanjalica je namijenjena obrađivanju puno većih dijelova od kratkohodne, dijelovi mogu biti i preko 6 metara široki i više od 12 metara dugi.
-kratkohodna blanjalica je mnogo manjih dimenzija od dugohodne, jer je duljina dugohodne blanjalice jednaka najmanje dvije duljine pomaka stola blanjalice.
-dugohodna blanjalica može imati veću debljinu strugotine od kratkohodne, odnosno učvršćenje noža je jače i to dozvoljava.
-dugohodna blanjalica može koristiti i više noževa odjednom
-dugohodna blanjalica ima veću preciznost od kratkohodne zbog veće čvrstoće noža i glave
-dugohodne blanjalice imaju skoro postojanu brzinu rada, ali im se ne može ugraditi uređaj za brzo vraćanje.
Osnovni dijelovi dugohodne blanjalice [uredi]
Postolje ili krevet dugohodne blanjalice je dio koji služi da po njemu kliže stol blanjalice. Na sebi ima utore i izdanke slične šinama u koje je uglavljen stol blanjalice i koji omogućuje pravocrtno gibanje stola bez bočnih pomaka.

Radni stol je dio blanjalice na koji je pričvršćen obradak, te koji kliže po krevetu i tako omogućuje pravocrtno gibanje obratka u odnosu na nož.

Poprečna vodilica služi da omogući gibanje glave reznog alata poprečno u odnosu na obradak, a ujedno se i sama giba gore – dolje.

Vodilice podizanja služe da podignu ili spuste poprečnu vodilicu s glavom.

Sedlo je u biti nosač koji nosi cijeli uređaj s nožem. Sedlo je spojeno s krevetom i čini jednu nerazdvojivu cjelinu.

Glava alata je nosač reznog alata ili noža. Giba se po poprečnoj vodilici i time određuje položaj noža na početku reznog ciklusa.

Mehanizam za podizanje podiže poprečnu vodilicu s glavom i time određuje dubinu reza, a ujedno i podiže vodilicu prije povratnog ciklusa.

Pogon blanjalice je elektromotor koji pogon sustavu pokretanja stola.

Mehanizam za pokretanje pretvara okretno gibanje koje daje elektromotor u pravocrtno gibanje stola.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/01/2010 : 16:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Jebote, ovo neki "sam svoj majstor" forum...
Mozes li mi molim te pojasniti rad trotaktne kosilice...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47364 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/01/2010 : 16:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
da ti pravo kažen nikad me to nije nešto zanimalo ali stari je fanatik za te tehničke pizdarije i ima razne sprave za mučenje

Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 22/01/2010 : 17:37:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

quote:
Originally posted by Dado

quote:

lepo i poucno receno za vecite skeptike.

Slazem se da je lepo i poucno odgovoreno,i zaista nemam nista protiv gospodina Raica,buduci da stalno hvalim njega i njegov rad na stripovima putem maila.I podrzavam sve sto je rekao jer je on vlasnik libellusa i ima pravo da to kaze.Ali kad mi vec neko drugi to kaze (cronos six)onda moram lepo da mu odgovorim da nije svakome lako i jednostavno da zapuca 200 kilometara do beograda i kaze "Dobar dan,ja sam dosao da zamenim ovaj strip koji ima duplu stranu!"

@Dado
Nisam ni najmanje kritikovao vasa izdanja,vec sam samo hteo da pojedinim "vecitim skepticima" ukazem da niko nije nepogresiv i kako i teko kvalitetnom izdavacu kao sto je libellus moze da se desi da neki strip ne bude pod konac.Zato sam i napisao "ponekad".
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 22/01/2010 : 17:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

E čiča, pa šta? Šta to govori? I moj deda je bio u WWII. Možda sam ja u trenutku kad sam se rodio već bio pametniji nego što će Carson ikad biti.
Vrati se čitanju Teksa Vilera, nemoj da te zamaraju "gluposti".

E sinko,ti si na tom nivou inteligencije izgleda ostao i do dan danas.
Idi ti cicino,citaj KIDD i ne zamaraj se rasparavama na forumu. Bice prilike nekad za rasprave uzivo(o stripovima naravno),pa cemo da iznesemo svoje argumente ,ako se pojavljujes na nekim skupovima gde vecina nas trovaca odavde ide
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 22/01/2010 : 17:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gluposti lupaš ti, čiča.

Glup si ti sinko,i to toliko da si nesposoban i da shvatis koliko
quote:

Šta je sad bilo, ne znaš više šta da kažeš, pa mi pretiš batinama?
Boze sacuvaj,ja ne volim da pretim,ja uglavnom obecavam.

quote:

Inače, nisam peder pa da se upoznajem sa muškarcima (ako ste stvarno muškarci, mada bi se dalo zaključiti i suprotno) koji lupaju gluposti po internetu.

Dodji na neko okupljanje pa cemo da ti pokazemo sve sto je potrebno da te uveri da li smo muskarci ili ne Mozes i da pipnes,ali nezno,to su osetljivi delovi tela
Mada,znam da neces,jer si pickica i ostaces skriven,ruzan ,glup i sam iza tastature kadgod bude neka prilika za druzenje
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 22/01/2010 : 17:57:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Neko se krije iza nicka TEx Willer mi je zapretio i izvređao me. Rekao mi je da držim jezik za zubima, jer ćeš u suprotnom ti da me biješ. On je takođe rekao da ću te videti uživo (što je sigurno takođe pretnja).

Glupane,samo sam ti objasnio da nije nizak i nosat,a sa vredjanjem si prvi poceo.
Ne krijem se iza nicka,imas masu slikaovde pa mozes i da me upamtis kako izgledam te predjes na drugu stranu ulice ako me primetis negde,jer se od takvih spodoba ne plasim.
Okaci i ti svoju sliku da mozemo da se prepoznamo kad se vidimo,pa da ti pokazem koliko sam uplasen.
I to sam,bez krda,majmuncicu
[/quote]
Go to Top of Page

Šovinista
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 27/08/2009

Posted - 22/01/2010 : 17:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Šovinista a Private Message  Reply with Quote
Hm, da li ovaj forum uopšte ima moderatora kad mene razni balvani ovde mogu da vređaju bez problema?

Usput budi rečeno, želim da zahvalim svima koji su mi slali privatne poruke sa rečima podrške. Iznenadio sam se što se čak desetak ljudi javilo kako bi mi reklo da se slaže sa mojim stavovima. Drugari, drago mi je da sam rekao ono što i vi mislite.

You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 22/01/2010 : 18:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imam i previše poštovanja. Naravno, samo prema onima koji i mene poštuju. Pa, vidiš li ti kako su se oni neargumentovao okomili na mene?
Ako će mene neko da vređa i da preti, ne može da se izvuče tek tako.

I ovde sam se uplasio,pretpostavljam i ostatak krda
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 22/01/2010 : 18:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
sto to ovdje ne kazu?ima moderatora,ali se bojim da ces ti prvi da izletis ako hunter navrati ovamo.texe,moja podrska.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 22/01/2010 : 18:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Blanjanje je postupak obrade metala (ili drugih materijala) koji radi na istom principu kao i tokarenje, dakle odvajanjem strugotina pomakom noža u odnosu na obrađivani predmet.

Hvala prijatelju,stvarno nisam znao,nije zezanje. A volim da ukapiram fazon,pa...
Go to Top of Page

Šovinista
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 27/08/2009

Posted - 22/01/2010 : 18:04:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Šovinista a Private Message  Reply with Quote
quote:

Glupane,samo sam ti objasnio da nije nizak i nosat,a sa vredjanjem si prvi poceo.
Ne krijem se iza nicka,imas masu slikaovde pa mozes i da me upamtis kako izgledam te predjes na drugu stranu ulice ako me primetis negde,jer se od takvih spodoba ne plasim.
Okaci i ti svoju sliku da mozemo da se prepoznamo kad se vidimo,pa da ti pokazem koliko sam uplasen.
I to sam,bez krda,majmuncicu

Ne živim u tvom selu, na tvojoj planini, u tvojoj močvari, na tvojoj livadi, pa je maltene sigurno da tvoju prijatnu pojavu neću morati da trpim u svom društvu.
Znao sam da ste vi mala mala mala grupa pedera, čim mi tražite sliku i nudite svoje za uzvrat... Hvala, ali ne hvala.

You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7922 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 22/01/2010 : 18:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ako će mene neko da vređa i da preti, ne može da se izvuče tek tako.

I ovde sam se uplasio,pretpostavljam i ostatak krda

ja se sav tresem od ovakve picajzle.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 22/01/2010 : 18:05:19  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
sovinista,eto vidis da vredjas covjeka

Edited by - wele on 22/01/2010 18:05:50
Go to Top of Page

Šovinista
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 27/08/2009

Posted - 22/01/2010 : 18:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Šovinista a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, vratite se svojim bajnim kolekcijama, preslažite ih po abecednom redu, tucite ženu, vičite na decu (ovo se odnosi na sve sem kronosa, pošto je on još suviše mali da bi imao ženu i decu), izađite na svoj lokalni trg i paradirajte sa svojim hiljadama stripova. Cugnite još malo, pa na spavanje.
Za druge stvari niste.
Za civilizovanu priču sigurno niste.

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7922 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 22/01/2010 : 18:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ljudi, vratite se svojim bajnim kolekcijama, preslažite ih po abecednom redu, tucite ženu, vičite na decu (ovo se odnosi na sve sem kronosa, pošto je on još suviše mali da bi imao ženu i decu), izađite na svoj lokalni trg i paradirajte sa svojim hiljadama stripova. Cugnite još malo, pa na spavanje.
Za druge stvari niste.
Za civilizovanu priču sigurno niste.

cunes ti cronosu malom,onog dole velikog!
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 22/01/2010 : 18:10:14  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
na kraju ce i ovaj topic zakljucati
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 22/01/2010 : 18:10:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali kad mi vec neko drugi to kaze (cronos six)onda moram lepo da mu odgovorim da nije svakome lako i jednostavno da zapuca 200 kilometara do beograda i kaze "Dobar dan,ja sam dosao da zamenim ovaj strip koji ima duplu stranu!"

Isto se odnosi i na KI izdanja VC,meni je BG na oko 230 km.
Zato me i nerviraju tolike greske,jer,priznaces da su daleko cesce kod VC
I u pravu si,i ja sam naleteo na par felericnih primeraka Libellusa(npr.Demian bez jedne naslovne),ali se tu radi o par komada na mnogo izdanja(uzimam sve od Libellusa),sto je ipak zanemarljivo u odnosu na visok procenat felericnih kod VC.
Menjao sam i par Fibrinih KP(neuvezane stranice,njih dvadesetak) - koliko da pomenem jos nekog izdavaca. I neka SA izdanja,ali takodje u daleko manjem procentu.
ADa se ne pomisli da sam u globalu protiv srpskih izdavaca - nisam zamenio niti jedno jedino izdanje Beloputasa
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7922 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 22/01/2010 : 18:11:56  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa to je i cilj na ovog sljokanistu.vidis da je neki zastupnik v.c,pa gleda da nas eliminise.al dzabe konj je konj.
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 22/01/2010 : 18:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cronos six

quote:

pa to je i cilj na ovog sljokanistu.vidis da je neki zastupnik v.c,pa gleda da nas eliminise.al dzabe konj je konj.

iskulirajte ga...
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 22/01/2010 : 18:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
I dobro kad ce novi kolekcionaerski dilan.

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page
Page: of 98 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000