Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
|
Lucy Liu
Average Member
Croatia
706 Posts
Member since 14/09/2007 |
|
broj jedan
Junior Member
Croatia
325 Posts
Member since 13/07/2009 |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 22/01/2010 : 20:21:41
|
Mozda je bolja lisica, imam i nju i povremeno je koristim, ali ne mislim da nesto posebno fali IExploreru ili da mnogo sporije radi..ma nekako mi je zgodniji za upotrebu, pregledniji.. pa kome je smesno neka je... |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 22/01/2010 : 20:26:36
|
quote: Originally posted by Grujah. Aj malo više info-a ako može, sad sam ga instalirao, vidim da je takodje Mozillin i takoreći Firefox ripp-off :D Koje su mu prednosti u odnosu na FF ? OK, Ima ugrađen, šta, e-mail client (?), IRC chat, RSS reader i, HTML editor, super i lepo. Jel ima prednosti nad FF što se samog browsovanja tiče (ovo ostalo ili mi ne treba ili imam programe koje već volem, iako IRC chat u brosweru mi je već privlačno, HTML-om se ne igram previše ali kontam da može biti dosta korisno as well Edit: ali opet, ima dosta dobrih HTML editora i ovako).
ajde rekao si većinu stvari, ali ako si koristio Netscape onda ti je Seamonkey nasljednik njega. a ustvari skoro pa isti firefox, čak možeš koristit i extenzije. mislim da sam ga počeo koristit jer mi je manje rama uzimao :) |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 22/01/2010 : 21:15:43
|
Evo nekih addonsa koje bih preporučio:
Adblock plus All in one sidebar Better privacy CoolPrewiews Fastest Fox Fire shot Foxy proxy Image toolbar Image zoom PDF Download Picknik ScrapBook Search prewiew SkipScreen Screengrab TabMix plus Torrent finder toolbar WikiLook WOT
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 23/01/2010 : 00:23:35
|
Man, 'aj' molim te objasni koji je od ovih add-onova za sta.. Zanimalo me uvek to ali me mrzelo da googlam... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Zika
Starting Member
Serbia
89 Posts
Member since 17/11/2008 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 23/01/2010 : 00:36:10
|
quote: Originally posted by Zika
Internet Explorer je dobar da se sa njim downloaduje mozzila
Jedna od jacih izjava u poslednje vreme.. |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 23/01/2010 : 05:17:43
|
Zar sa svom silom addonsa treba imati dvojbu? Zezaš;) No, što reče @Spiderman: rešiše li taj memory leak eFeFa? |
Piši propalo! |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 23/01/2010 : 05:28:24
|
Pa da. Nakon toga AVG download (Mozillom naravno). |
Piši propalo! |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 23/01/2010 : 09:05:18
|
quote: Originally posted by ned_lynx
Zar sa svom silom addonsa treba imati dvojbu? Zezaš;) No, što reče @Spiderman: rešiše li taj memory leak eFeFa?
pravo da ti kažem nemam pojma jel su riješili. tak i tak koristim ubuntu, 4 gb rama kojih vidi i uvijek koristim seamonkey, navika, firefox koristim samo kod korisnika kod kojih stavljam firefox a ne neke egzotične browsere , po cijeli dan zna biti upaljen seamonkey sa par tabova: gmail, facebook plus youtube |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
panzer
Advanced Member
12626 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 23/01/2010 : 09:37:06
|
quote: Originally posted by ned_lynx
Zar sa svom silom addonsa treba imati dvojbu? Zezaš;) No, što reče @Spiderman: rešiše li taj memory leak eFeFa?
FF i njegovi derivati Flock, Songbird i ostali su Xul-based browseri. Pošto upotrebljavaju non-core API, uvijek če imati memory leak. To se u Windowsima ne može ispraviti. Jedina mogučnost je da se riješe Xula, ali bi morali u tom slučaju odpustiti pola devsa, a pali bi i add-oni u ovom obliku koje ti poznaješ. Na kraju krajeva, puno ljudi bi napustilo FF pa si to ne mogu priuštiti.
Inače, u Mozilli poslednji put su za napuštanje Xula ozbiljno razmišljali kad je došao Google Chrome, ali zbog ovog što sam gore napisao nije prošlo, ali verovatno ni neče ...
Imaš ovde Pale Moon, malo bržu veriju FF ako te zanima: http://www.palemoon.org/ |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
Edited by - panzer on 23/01/2010 09:39:25 |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7806 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 23/01/2010 : 14:28:56
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by broj jedan
evo jednog addona kojeg koristim: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/357
da li netko možda zna da li je u pripremi nova verzija Firefox (3.7 ili tako nešto) i kada će to biti
Pa ako uzmemo u obzir da je ova verzija 3.6 još uvek beta, 3.7 će se pojaviti za godinu i nešto.
kasniš, već 3 dana je dostupna full verzija 3.6 FF. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
srleb
Average Member
Serbia
634 Posts
Member since 08/11/2006 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 24/01/2010 : 13:30:02
|
quote: Originally posted by sawitch
Man, 'aj' molim te objasni koji je od ovih add-onova za sta.. Zanimalo me uvek to ali me mrzelo da googlam...
Ajde jednom kad stignem,mada ne moraš da googlaš, idi na https://addons.mozilla.org/ i izaberi šta ti se čini korisnim. U pricipu su ti ovi preporučeni baš dobri, a i među ostalim ima zanimljivih stvari.
Ovako trenutno izgleda kod mene:
|
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 24/01/2010 : 17:36:34
|
quote: Originally posted by sawitch
Jedna od jacih izjava u poslednje vreme..
Slažem se. I živa istina u mom slučaju. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Posted - 24/01/2010 : 17:57:58
|
quote: Originally posted by Grujah.
Sta za torrente? Nije valjda da ne znas da ih koristis ? :P
Ne.. Znam koji je princip ali ni to ne znam kako znam jer nisam nikad skidao... Skinem neki jutorent ili kako se vec zove, onda negde trazim neke male fajlice koji su u stvari putanja za one sto mi trebaju.. Onda to ubacim u taj jutorent i on skida...
E sad, ne znam ni kako se to u stvari zove, niti koja je verzija ni kako se pise!? Ne znam ni kako ni gde da nadjem te fajlice!? Ne znam ni kako da znam da li su pravi, valjani ili ne!? Posto sam cuo da postoje neki fejkovi... Itd... |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 24/01/2010 : 18:20:24
|
Ovako. Treba ti program koji uprvlja torrentima (klient). Najpopularniji je #956;Torrent (microTorrent) koje je najcesce preimenovan u uTorrent. Ima i drugih klienata (BitComet, BitLord, Azeureus/Vuze itd) - ja na Windowsu korstim uTorrent.
Kad to imas, onda treba da nabavis taj "fajlic" (tj. .torrent) toga sto ti treba. Imas mnoge javne sajtove koji to rade (ja na primer serije skidam sa eztv.it a ostale stvari sa thepiratebay-a ) i sa kojih lako mozes da ih skines. Sad da ne zamaram sa tehnikalijama, ti kad taj fajl ubacis u torrent klient ( uT) pocinjes da skidas fajlove od svih drugih (indeksiranih) ljudi koji imaju taj fajl. U isto vreme ti delis (seedujes) ono sto si skinuo sa ostalima. U principu, veci upload speed = veci download speed. I da, tu najvise treba da pazis kad skidas sa javnih indexera/trackera - broj Seedera i Leachera. Broj Seedera je broj onih ljudi koji imaju ceo fajl i dela ga, a ovi drugi nemaju ceo fajl vec skidaju (i verovatno i oni nesto dele). Sto ima vise seedera a sto manje leechera to ce tebi ici brze download. Obicno je moguce naci dobre torrente i na javnim trackerima, pogotovo kad su to neki popularni fajlovi. Takodje postoje privatni trackeri - moras dobiti invite i onda mozes da pristupis trackeru - i kod njih su ugavnom maximalne brzine ali takodje moras i da pazis da download/upload ratio.
A kako da znas da li su valjani fajlovi.. hmm.. pa na javnim indexerima .. na primer po komenatarima.. ali opet niko ti to ne garantuje 100%, iako sam se ja do sada retko kad zajebao. Na onim sajtovima koji su i indexeri i trackeri (eztv.it , na primer) znas da su valjani. Na privatnim takodje. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 24/01/2010 : 18:25:48
|
Evo ja upravo pišem sawitchu instrukcije za torrente, mnogo si ti ovo komplikovano napisao ;))). |
|
|
|
Topic |
|