forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dilan Dog Biblioteka- kolekcionarsko izdanje???
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 98

cronos six
Advanced Member

Serbia
7922 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 26/01/2010 : 15:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mrmada

Jbg,mozda ce u prvoj turi da poture felericne da se prodaju sto pre,pa ce posle da dodju na red malo bolji.Bar se nadam da ce tako biti...

malo smesna izjava.koga sleduju felericne,a koga malo bolje.pa zar su dotle dogurali.
Go to Top of Page

desolator5
Starting Member

91 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 26/01/2010 : 16:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send desolator5 a Private Message  Reply with Quote
Ljudi na veliku zalost sve sto je Todorko napisao je ziva istina. Dilan Dog kolekcionarac broj 5 je odradjen KRIMINALNO LOSE !
Prva knjiga je ocena 10, za neke primerke ove petice koje sam danas drzao u rukama . Stampa je u svakoj prosecna, korice pucaju kao badnjak, krive strane u gotovo svakoj, takodje slabo uvezane, u jedno sam cak nasao da je jedan list kraci od ostalih za nekih 1 cm !!! Konkretno sam uzeo jednu kod koje je sve odlicno osim malo losije stampe, a pre toga sam preleteo nekih 6-7 grozno odradjenih. Dakle moj savet vam je da ovo nikako ne narucujete dok licno ne vidite sta i kako. Sva ova iskustva prenosim iz trafike iz bloka 23. na Novom Beogradu.

Inace unutra su tekstovi o Vampirima (Istorijat o vampirima, filmovi sa vampirima, i dilanove epizode sa vampirima) kao i tekstovi o crtacima Trigu i Pikatu.
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 26/01/2010 : 16:46:12  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Čini mi se da je VČ isti kao i Borg.

"We are Borg. You will be assimilated. Resistance is futile."

tj.koliko god ljudi govorili da nešto ne valja njih to ne zanima.Bit ćete asimilirani i kupit će te jer bolje nema.
nažalost

Edited by - provodina on 26/01/2010 16:50:57
Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 26/01/2010 : 17:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message  Reply with Quote
E pa kad bi mi bili pametni (mislim na sve ljude iz svih zemalja koji kupuju to izdanje),pa ako je toliko lose da ga niko ne uzme,pa ce onda tako da stoji,i stoji,pa ce veseljaci da se zapitaju.Ali naravno,nema nista od toga,jer smo mi balkanci uopste neslozan narod.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 26/01/2010 : 17:07:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Klasican poslovni pristup. Zasto stampati 10000 primeraka po ceni od 35 dinara komad, kada se mozete stampati ista kolicina po 28 dinara? Baza kupaca je manje-vise formirana, fluktuacije u prodaji verovatno minimalne, a ovako se na svakom broju moze ustedeti 800-900 evra.
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 26/01/2010 : 17:09:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Bemliga, je li ovo ironija ili ne? Ako nije, prilicno glupav potez. Nije valjda da im iljadarka toliko znaci???

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/01/2010 : 17:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Eh, a kome znaci hiljadu eura? Ionako smo svi puni para, bogata nacija, bogati ljudi...
Da je bar hiljadu, vec je to 1000x8=8000 na mesecnom nivou, to jest 100.000 na godisnjem. Bas su glupi ti poslovni ljudi sto ne slusaju ove sto gunjdjaju i stotinak slicnih vec se orjentisu prema onih tricavih 10.000 kupaca koji ne prigovaraju i kupuju izdanja
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 26/01/2010 : 17:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
1000 evra mesecno po broju? Uz 8 brojeva mesecno? Cisto sumnjam da ta suma ista znaci.
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 26/01/2010 : 17:17:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
To ce im se obije o glavu kad tad... To je kao Ikar u Alanu koji je hteo da ustedi i stavljao vise lepka, manje perja Pohlepa je rdjava rabota. To se ne radi tako, zaradili bi oni i tu hiljadarku da su pravili kvalitetnija izdanja. Ne odmah, ali na duzi rok, da...

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1373 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 26/01/2010 : 17:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message  Reply with Quote
Odluceno! Ne kupujem DYD prvu knjigu!
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 26/01/2010 : 17:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Vecini ljudi za koje ja znam da kupuju izdanja VC otisak i kvalitet papira nije presudan faktor. "Ako ne kupujem, prestace da izdaju i sta smo onda uradili?". A posto je izdavac svestan tog stava citalaca (koji se moze procitati i na ovoj strani), nema nikakvog razloga da nesto menja, pogotovo ako ne ocekuje da bi poboljsanja privukla nove citaoce.
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 26/01/2010 : 17:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Colte, potpuno neobavezno, da li ti podrzavas taj stav? Da li je bolje kupovati i strip koji se raspada da nam ne bi propao izdavac ili ga ne kupovati zato sto ne mozes da budes siguran da ces da imas kompletnu pricu (nedostaju strane, slab otisak, pogubljene strane posle prvog citanja...)? Ovako su samo oni podmireni, ne i citalac (doduse ne svaki put, ali verovatnoca raste)...

Edited by - Bob Rok on 26/01/2010 18:05:49
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 26/01/2010 : 17:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
To je sve mac sa dve ostrice ako ne kupujemo propadaju i nemamo ni ovakve ako kupujemo nerviramo se a njih boli uvo.STA RADITI?

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 26/01/2010 : 17:48:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Mislim da svako ko voli strip zeli da mu stripovi budu i funkcionalni i estetski, da se tako izrazim. Medjutim, sa druge strane su ocekivanja i namere izdavaca. Buduci da u Srbiji nema drugog ozbiljnog izdavaca stripova SBE, tj VC je jedini koji garantuje dugotrajnost i redovnost izlazenja a drugih nema na pomolu, onda on namece i pravila igre u skladu sa onim koliko je spreman da ulozi. Ako nemas konkurenciju, mozes da vrsis odredjene poteze a da ti se oni ne osvete, pogotovo na trzistu koje nije probirljivo.

Edited by - Colt on 26/01/2010 17:50:36
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 26/01/2010 : 17:55:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Igraj Loto Glavni izgovor je, znas li ti bolje? Ne, ali sam vidjao bolje... Mislim da, bar moralno, mora da postoji minimum u izdavanju stripa. U redu je da na 10000 ili koliko god, imas recimo 100 gresaka, to je 1% (nek ide i do 5). Ne znam da li postoji zakon o kvalitetu proizvoda ili vec neki, ali ovde je VC monopolista i ponasa se kao pojedinac sa pojedinim hipermarketom... Ako vam se ne svidja, nemojte da kupujete (ima ko oce, S. Sojic) A mozda je sve i zabluda, pa izdanja nisu losa Ja ne bih trpeo, ne znaci mi lepota izdanja, ali da ima bar prostojan otisak i da se ne cepa. Nije valjda to luksuz???

Edited by - Bob Rok on 26/01/2010 17:56:10
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 26/01/2010 : 18:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Buduci da nemamo drugog pouzdanog izdavaca, ljudi trebaju sami da odluce hoce li kupovati ili cekati da neko drugi eventualno to izda. Plain and simple.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 26/01/2010 : 21:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Ma nista me ne nervira kao taj otisak,ni naslovne ni Blazina,ali kad vidim to bledilo to me bas ubija.To mi je neshvatljivo da jedna stamparija vec godinu dana ima toliko losu stampu.Ja ne znam na cemu oni stampaju,na masinama od pre 100 godina...

Go to Top of Page

Boyce
Starting Member

38 Posts

Member since 04/07/2009

Posted - 27/01/2010 : 00:56:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Boyce a Private Message  Reply with Quote
quote:

ajde,jel ima jos neko da je kupio knjigu a da je jako losa?

Da li ima neko da je kjupio primerak i da je odlican?

ja sam danas pazario knjigu u Trafici,i to jedini primerak koji je bio u ponudi.Plave stranice mi nisi izguzvane,nisam prometio los otisak(mada nisam nesto detaljno gledao,bar mogu reci za prvih 50 strana koje sam procitao).Izgledalo mi je na pocetku da su stranice malo konkavne(udubljene)u sredini,ali sam pogledao nakon citanja i izgleda da su vratile u "normalan" polozaj.Takodje zadnjih 20ak stranica su blago slepljene i izdvojene od ostalih,ali nakon listanja i to je eliminisano.
Naslovnica knjige je fantasticna.
Vidim da je na pocetku prve price originalna naslovnica,ali je na levoj strani sto mi ne odgovara,ali nisam neko zakeralo,steta samo sto je crno-bela.
Ja bih ipak radije kupio tri pojedinacna stripa nego ovako ukoricena,jer mi je mnogo bitnija prica nego kvalitet korica i stranica(a voleo bih da imam sve brojeve),a i bilo bi mi upola jeftinije.Infostan nisam placao 9 meseci,sad hoce i da me tuze ,ali knjigu sam morao kupiti.Ali sta je tu je...

Edited by - Boyce on 27/01/2010 00:58:40
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 27/01/2010 : 01:38:09  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Boyce

quote:

ajde,jel ima jos neko da je kupio knjigu a da je jako losa?

Da li ima neko da je kjupio primerak i da je odlican?

ja sam danas pazario knjigu u Trafici,i to jedini primerak koji je bio u ponudi.Plave stranice mi nisi izguzvane,nisam prometio los otisak(mada nisam nesto detaljno gledao,bar mogu reci za prvih 50 strana koje sam procitao).Izgledalo mi je na pocetku da su stranice malo konkavne(udubljene)u sredini,ali sam pogledao nakon citanja i izgleda da su vratile u "normalan" polozaj.Takodje zadnjih 20ak stranica su blago slepljene i izdvojene od ostalih,ali nakon listanja i to je eliminisano.
Naslovnica knjige je fantasticna.
Vidim da je na pocetku prve price originalna naslovnica,ali je na levoj strani sto mi ne odgovara,ali nisam neko zakeralo,steta samo sto je crno-bela.
Ja bih ipak radije kupio tri pojedinacna stripa nego ovako ukoricena,jer mi je mnogo bitnija prica nego kvalitet korica i stranica(a voleo bih da imam sve brojeve),a i bilo bi mi upola jeftinije.Infostan nisam placao 9 meseci,sad hoce i da me tuze ,ali knjigu sam morao kupiti.Ali sta je tu je...

Tracak nade,daj boze da je samo onih desetak felericno u sta ni sam ne verujem.

Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 27/01/2010 : 08:36:21  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message  Reply with Quote
Ma polako ljudi,cekajte da je svi kupimo,pa ako svi budemo imali problema sa knjigom,pravac redakcija veseli cetvrtak,sa parolama i transparentima...
Go to Top of Page

Milos Bosnjak
New Member

Serbia
281 Posts

Member since 10/02/2009

Posted - 27/01/2010 : 14:06:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Milos Bosnjak a Private Message  Reply with Quote
I grudvama!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 27/01/2010 : 16:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Ima li knjige u Novom Sadu?Da li je neko video?

Go to Top of Page

cgmiki
New Member

Serbia
127 Posts

Member since 24/11/2005

Posted - 27/01/2010 : 16:37:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit cgmiki's Homepage  Send cgmiki a Private Message  Reply with Quote

Edited by - cgmiki on 27/01/2010 16:38:45
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 27/01/2010 : 16:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Odličan dizajn.
Go to Top of Page

byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts

Member since 07/12/2002

Posted - 27/01/2010 : 16:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Send byoman a Private Message  Reply with Quote
odlično, sad ne znam ni bi li ovo kupovao.
dylan u HC, sve epizode po redu, zvuči odlično, ali vidim da ima pritužbi na otisak i sl.

možda da naučim talijanski i uzmem njihovo SC izdanje
Go to Top of Page
Page: of 98 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.17 seconds. Snitz Forums 2000