forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ocenjivanje stripova - blamaza
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

il cattivo
Average Member

Croatia
862 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 25/01/2010 : 15:27:40  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PAJDO

quote:
Originally posted by il cattivo

S ovime se u potpunosti slažem.Kad bi svi ocjenjivali stripove kao Paja, ne bi bilo nezadovoljnih.Ja sam isto po tom pitanju prerigorozan, ali ima ih koji su malo prelabavi.
Ako nemaju izoštreno oko, neka izoštre slike
[/quot

Sve stoji, ali i npr. COLUMBO i dveribed su jako rigorozni po pitanju ocjenjivanju stripova. Ako se ne varam upravo je dveribed i uveo ocjenjivanje tipa 4.1 i sl.

Ma dobro, i oni, ali se ovdje spominjao Pajo pa sam samo njega i spomenuo.
Meni je to ocjenjivanje sa decimalama ok i može se po njemu zaključiti (pogotovo ako je iskusni prodavač u pitanju) koliko je taj strip očuvan, ili nije.
Jer i sami znamo da između četvorke i petice bezdan stoji

To really live you must almost die
And it happened just that way with me

Edited by - il cattivo on 25/01/2010 15:28:31
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 25/01/2010 : 18:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message  Reply with Quote
4-,4, 4+ Ove tri ocene su sasvim dovoljne da se (uz fotografiju) sasvim precizno opise stanje u kakvom se strip nalazi...decimale su sranje...niko ne moze odrediti razliku izmedju 4.3 i 4.4...glupost!

Ja ponekad kada nisam siguran umem staviti i na primer : 5-/4+ ali posle sam sebi kazem...Dragane bas si kreten sta ti ovo treba

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 25/01/2010 : 18:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Onaj tko je prvi spomenija riječ glancer u kontekstu stripova, pogotovo kiosk izdanja, isključija je aparate koji su nakon raspada Juge isti održavali na životu.
Epilog:

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
862 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 25/01/2010 : 19:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sdragan@

4-,4, 4+ Ove tri ocene su sasvim dovoljne da se (uz fotografiju) sasvim precizno opise stanje u kakvom se strip nalazi...decimale su sranje...niko ne moze odrediti razliku izmedju 4.3 i 4.4...glupost!

Ja ponekad kada nisam siguran umem staviti i na primer : 5-/4+ ali posle sam sebi kazem...Dragane bas si kreten sta ti ovo treba

Ali možeš između 4.3 i 4.6

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 25/01/2010 : 19:45:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
Ja ipak ostajem na tome da ako se uvede sistem, koji bi bio manje ili vise standardizovan, onda je takva ocena ok, ali bez sistema su takve 4.x i sl. price cista zajebancija i daleko od objektivne.
Jer ak sad dveribad kaze 4.6 (strog kriterijum) i ja kupim strip i sam zadovoljan, a onda neka budala cuo a nije razumija kaze 4.8 pa kupim to, a ono sranje...
Ne ide to tako, gde ste bre vi rasli - ja se ne sjecam da sam u juginom skolskom sistemu nekad dobio 4,7 :-)))

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2343 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 25/01/2010 : 20:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Onaj tko je prvi spomenija riječ glancer u kontekstu stripova, pogotovo kiosk izdanja, isključija je aparate koji su nakon raspada Juge isti održavali na životu.
Epilog:

Pa ja sam jedan od onih koji su spomenuli riječ glancer za jednu svoju aukciju(i to kiosk izdanje),što bih drugo mogao reći za strip koji je nečitan ima savršeno ravne rubove,nema nikakva ulegnuća,oštećenja,(pa čak i da povećalom gledaš),no postoji uzrečica da ništa nije savršeno,pa mora onda da mi je stoga nešto promaklo. istina-to je rijetkost,svi imaju neko makar i sitno,oku jedva vidljivo oštećenje,pa čak i HC-i...

#!??

Edited by - bvagner3 on 25/01/2010 21:42:44
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 25/01/2010 : 20:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Za taj pojam"glancer"nisam ni cuo dok se nisam na ovaj sajt prijavio.Stoga,to mi nikad nije nista znacilo,niti ce ikad,a usput.....u to i nevjerujem
Po meni ima strip nov i polovan,zatim ocuvan i ne ocuvan,to je to,kratko i jasno

Usput:ko je taj pametnjakovic koji je uveo taj pojam
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 25/01/2010 : 21:47:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

Za taj pojam"glancer"nisam ni cuo dok se nisam na ovaj sajt prijavio.Stoga,to mi nikad nije nista znacilo,niti ce ikad,a usput.....u to i nevjerujem
Po meni ima strip nov i polovan,zatim ocuvan i ne ocuvan,to je to,kratko i jasno

Ja sam takvu kolekciju Zagora sakupio 1999 godine i mene je fasciniralo sto sam uspeo (skoro) sve stripove skupiti GLANC; GLANC; GLAN. Jer ja do tada takvo nesto nisam bio video, ali kako sam kupovao sve vise i vise takvih stripova (odjedanpu) nisam ni htio da ih drugacije imam.
Prije toga za mene je bilo vazno da ima prednu i zadnu koricu (naslovnu) i sve strane, i to je bilo to. Ako se naso neki bolji ocuvan, mislili smo da nije sluzio dobro.
ALi novom se ponosio i govorio da je glanc kao iz trafike.

Kad sam to prodao, pa se nakon nekoliko godina odlucio opet kupiti, javio sam se u Darkwood i objasnio Slobu da hocu Zagora glanc ko iz trafike. On je meni reko: "uh zagor, glancere mogu da se nadzu ali... - I tada nije naso, ali nema veze (zaboravio je pretpostavjam, a ja se oladio), ali u svakom slucaju ja sam tada prvi put cuo rec glancer. Moje "glanc" se ne racuna, jer ja to koristim od malena za sve sto je lepo ocuvano. vidi (ganz neu)

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/01/2010 : 21:57:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
U više od pet godina koliko traje ovo moja druga stripovska mladost nisam vidio ni jedan glanc strip. Svaki strip je imao bar malu milimetarsku greškicu.
Također ne volim kada prodavači imaju ocjenu 5 pa još jaču ocjenu 5+ i najjaču ocjenu "glanc". To samo govori da njihove petice ustvari i nisu petice već četvorke pod imenom 5 da bi lakše prodali.
Ocjene idu od 0 (strip bez stranice ili korice) do 5 (nov strip, odlično očuvan). Od 5 nema bolje.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 25/01/2010 : 22:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rgorgiev

quote:

Ja sam takvu kolekciju Zagora sakupio 1999 godine i mene je fasciniralo sto sam uspeo (skoro) sve stripove skupiti GLANC; GLANC; GLAN. Jer ja do tada takvo nesto nisam bio video, ali kako sam kupovao sve vise i vise takvih stripova (odjedanpu) nisam ni htio da ih drugacije imam.
Prije toga za mene je bilo vazno da ima prednu i zadnu koricu (naslovnu) i sve strane, i to je bilo to. Ako se naso neki bolji ocuvan, mislili smo da nije sluzio dobro.

Kad sam to prodao, pa se nakon nekoliko godina odlucio opet kupiti, javio sam se u Darkwood i objasnio Slobu da hocu Zagora glanc ko iz trafike. On je meni reko: "uh zagor, glancere mogu da se nadzu ali... - I tada nije naso, ali nema veze (zaboravio je pretpostavjam, a ja se oladio), ali u svakom slucaju ja sam tada prvi put cuo rec glancer. Moje "glanc" se ne racuna, jer ja to koristim od malena za sve sto je lepo ocuvano. vidi (ganz neu)

Ganz neu nije glancer,to je sasvim drugi pojam.Prvi opisuje nesto sto je novo a drugi nesto sto sija,blista i glanca se,znaci ispeglano,popeglano itd..,kako vise da kazem,iako i jedno i drugo u stvari podrazumijevaju nesto novo u biti,pa bar i ne moralo biti novo vremenski ,ali tako izgleda
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 25/01/2010 : 23:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3

quote:
Originally posted by Renky

Epilog:

Pa ja sam jedan od onih koji su spomenuli riječ glancer za jednu svoju aukciju(i to kiosk izdanje),što bih drugo mogao reći za strip koji je nečitan ima savršeno ravne rubove,nema nikakva ulegnuća,oštećenja,(pa čak i da povećalom gledaš),no postoji uzrečica da ništa nije savršeno,pa mora onda da mi je stoga nešto promaklo. istina-to je rijetkost,svi imaju neko makar i sitno,oku jedva vidljivo oštećenje,pa čak i HC-i...

Eeeeeee, mlad si ti i godinama i stažom na s-comu ( zvuči ka ogranak NASE) da bi uša u konkurenciju "glancomanijaka"... Zaraza je relativno davno počela, ona neizlječiva početkom rada stare burze.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 25/01/2010 : 23:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by rgorgiev

quote:

Ganz neu nije glancer,to je sasvim drugi pojam.Prvi opisuje nesto sto je novo a drugi nesto sto sija,blista i glanca se,znaci ispeglano,popeglano itd..,kako vise da kazem,iako i jedno i drugo u stvari podrazumijevaju nesto novo u biti,pa bar i ne moralo biti novo vremenski ,ali tako izgleda

Ma znas ti lepo na sta sam mislio - wie neu. A "glanz" prijatelju dolazi od glänzen. Ali šta ja to tebi pricam stvari koje znaš

Edited by - rgorgiev on 26/01/2010 07:37:30
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 26/01/2010 : 07:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
Evo malo da vidite (oni koji ne znaju) kako to svijet (citaj ameri) ocjenjuje:

*

Mint (MT) Comics, 9.9 to 10.0: The best example of comic book condition ever seen. Perfect, or as near to perfect as possible.
*

Near Mint/Mint (NM/M) Comics, 9.8: Almost perfect. Only minor imperfections. Comic book is flat and shows no wear.
*

Near Mint (NM) Comics, 9.2 to 9.7: Nearly perfect with only minor binding errors allowed. Ink is bright and reflective, no cover wear.
*

Very Fine/Near Mint (VF/NM) Comics, 9.0: Outstanding condition. Slight cover bend apparent and wear is almost imperceptible.
*

Very Fine (VF) Comics, 7.5 to 8.5: Excellent condition. Relatively flat cover with minor corner wear. Paper is supple, not brittle.
*

Fine/Very Fine (FN/VF) Comics, 7.0: Above-average condition. Minor cover wear shows. Corners may be blunted.
*

Fine (FN) Comics, 5.5 to 6.5: Above average. Cover shows wear, but is clean with no creasing. Blunted corners common. Minor or moderate spine roll.
*

Very Good/Fine (VG/FN) Comics, 5.0: Above average, but obviously used. Minor cover wear with minor or moderate creases. Minor staple tear and minor rust acceptable.
*

Good/Very Good (GD/VG) Comics, 3.0: Used with substantial wear. Cover loose, or detached at one staple. Discoloration or fading apparent.
*

Good (GD) Comics, 1.8 to 2.5: Substantial wear, obviously read. Dull cover. Moderate soiling and staining.
*

Fair/Good (FR/GD) Comics, 1.5: Substantial and heavy wear. Cover lacks luster. Soiled, scuffed, and possibly unattractive.
*

Fair (FR), 1.0 Comics: Heavy wear. Lowest collectible grade. Spine split and roll common. Missing, rusted, or discolored staples.
*

Poor (PR) Comics, 0.5: Little or no collector value. Missing large chunks. Corners significantly round or missing altogether.

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 26/01/2010 : 07:36:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
Ma jeste bre www2, ali vidiš, imaju oni svoj standard i opism, pa se toga mogu držati.
I nemoj da ovo okaćiš u blizini aukcinera - BANOVAČE te

Edited by - rgorgiev on 26/01/2010 07:36:39
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1054 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 26/01/2010 : 08:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
Ha ha ha, da komentar ti stoji na mjestu, al zasto ne bi bila i neka pravila za ocjenjivanje na ovom site-u......mislim nije problem napisati ovakav pravilnik o ocjenjivanju za stripovi.com

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 26/01/2010 : 09:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by www2

Ha ha ha, da komentar ti stoji na mjestu, al zasto ne bi bila i neka pravila za ocjenjivanje na ovom site-u......mislim nije problem napisati ovakav pravilnik o ocjenjivanju za stripovi.com

Ma sta bre napisati, mozemo mi ko i nase drzave - uzmemo ono sto je vec napisano, prevedemo i adaptiramo. Ako se Markos saglasi, ja imam prevodilacku agenciju, prevescu to (neko od vas mora da popravi na lep SR/HR), pa cemo to adaptirati i nek se vazi. Ko se toga ne pridrzuje bice banovan i KRAJ. Ali nije meni i tebi da odlucimo. Ovim ideja stoji, pa nek oni ko nose odluke o sajtu odluce.
Mozda stavim topic REFERENDUM i forumasi odluce

Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 28/01/2010 : 19:18:47  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

U više od pet godina koliko traje ovo moja druga stripovska mladost nisam vidio ni jedan glanc strip. Svaki strip je imao bar malu milimetarsku greškicu.
Također ne volim kada prodavači imaju ocjenu 5 pa još jaču ocjenu 5+ i najjaču ocjenu "glanc". To samo govori da njihove petice ustvari i nisu petice već četvorke pod imenom 5 da bi lakše prodali.
Ocjene idu od 0 (strip bez stranice ili korice) do 5 (nov strip, odlično očuvan). Od 5 nema bolje.

Znaci po tebi 5 je ravno na glancer?Pa to i jeste jedan od problema koji mogu nastati,stvar sto samo moze produbiti jaz u nase kriterije ocenjivanja,zato sam i rekao blamaza,evo konkretno,dveribad je ocenjivao neke stripove sa 5.0 i pored toga dodaje da su cisto savrsenstvo,znaci sveo je glancere na ocena 5,a kod nas se vec zna da je ocena 5 i ocena glancer nesto sasvim razlicito,zasto menjati nesto na sto smo vec navikli?Zasto da neko dodze u situaciji da proda svoju peticu,a da kupac onamo ocekuje glancer?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/01/2010 : 19:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
5 je najveća moguća ocjena (5.0) U sistemu ocjenjivanja od 1-5 nema veće ocjene. Sve drugo je bacanje prašine u oči. U školi ako si znao, dobio si 5, a ne 5+. Također, glanceri ne postoje. Pokaži mi bilo koji strip i ja ću ti pokazati gdje je oštećen. Ponavljam, imam preko 1000 stripova, birao sam odlično očuvane, i ni jedan nije glancer.
No, svakome svoje. Dok ne postoji neki univerzalan model, svatko može ocjenjivati kako mu volja.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 28/01/2010 : 19:49:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
Ne postoje i mini kompleti,ili komplet od 20-30 stripova kad znamo da je komplet recimo 150 komada,komplet nije komplet ako mu fali nesto,jel?ali eto,to radimo svi,vec je sve to prihvaceno ovde unatrag 7-8 godina,zasto sad menjati?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/01/2010 : 20:00:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kerber

Ne postoje i mini kompleti,ili komplet od 20-30 stripova kad znamo da je komplet recimo 150 komada,komplet nije komplet ako mu fali nesto,jel?ali eto,to radimo svi,vec je sve to prihvaceno ovde unatrag 7-8 godina,zasto sad menjati?

Ne moramo ništa mjenjati, meni je sve ok. Ja imam iskustva prema aukciji, ocjeni, slici i prodavaču stvoriti pravu sliku o stanju stripa. A i ako me zeznu za očuvanost, nije kraj svijeta, uvijek se dogovorimo.
Ovo bi više pomoglo nekim novim članovima.

Edited by - Obi-wan on 28/01/2010 20:01:07
Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 28/01/2010 : 20:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
To i kazem,ne trebamo nisto menjati.
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2343 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 28/01/2010 : 20:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

5 je najveća moguća ocjena (5.0) U sistemu ocjenjivanja od 1-5 nema veće ocjene. Sve drugo je bacanje prašine u oči. U školi ako si znao, dobio si 5, a ne 5+. Također, glanceri ne postoje. Pokaži mi bilo koji strip i ja ću ti pokazati gdje je oštećen. Ponavljam, imam preko 1000 stripova, birao sam odlično očuvane, i ni jedan nije glancer.
No, svakome svoje. Dok ne postoji neki univerzalan model, svatko može ocjenjivati kako mu volja.

Pa mene i ostale su u osnovnjaka(onako na svoju ruku)znali ocijeniti sa 5+,no dali je to bila zafrkancija ili suluda ideja nekih nastavnika neznam,a niko nije ni pitao,to je ionako bila osnovna,čuo sam da u nekim zemljama ocijenjuju sa ocijenama od 1-10,no dobro da se vratim na problem ocijenjivanja stripova,glancer bi u ovom slučaju bila ocijena 6 (malo glupo,ali što ćeš),problem je u tome što nepostoji nekakvo pravilo,i način ocijenjivanja kojeg bi se svi morali pridžavati,pa zato svatko ocijenjuje po svome,a tko bi izradio(i na koji način)pravilnik ocijenjivanja stripova te zašto(i kako)bi ga se drugi pridržavali,e to je već problem...

#!??

Edited by - bvagner3 on 28/01/2010 20:19:04
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27031 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 28/01/2010 : 21:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
ocjena je nebitna ako se stavi dobra slika.
a kriteriji bi trebali biti barem približno ujednačeni,koliko se to može postići.
ameri:
http://comicbooks.about.com/od/buyingcomics/p/howtograde.htm

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
897 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 29/01/2010 : 18:04:48  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
Dakle, što se glancera tiče, ja bih samo rekao, da su to vrlo rijetki primjerci....često bi glanc strip karakterizirao strip, koji se direktno iz tiskare uzme najbolji, bez grešaka, zapakira i stavi na policu. Teško, pogotovo stari ZS/LMS da su glanceri - ajde realno može 5-ica. Do sada sam najbliže video takve stripove samo kod Columba (Tajna doline aveti, Cena života, Kazna za oholog pukovnika),Ratkota (3 ili 4 komada sa ovih zadnjih aukcija i Markosa (koju godinu nazad).
Ne znam, da je bilo koji strip po ovim mojim kriterijima blizu riječi i pomena "glanc" u svakom slučaju zaslužuje vitrinu. Mislim, da bi se u vitrinu prvenstveno mogli stavljati ovakvi primjerci, ali dobro, to je već subjektivni stav, tako da oko toga nije ni bitno da se toliko raspravlja.

Invincible shield
Go to Top of Page

hua
Average Member

Serbia
768 Posts

Member since 04/01/2003

Posted - 29/01/2010 : 18:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send hua a Private Message  Reply with Quote
Meni su se mnogo dopali način ocenjivanja i predstavljanje stripova kod "Pajinih Antikviteta".
Ovako sam ja razumeo tu njihovu skalu:
5
5-/5
5-
4+/5-
4+
4/4+
4
4-/4
4-
3+/4-
3+
3/3+
3
3-/3
3-
2+/3-
2+
2/2+
2
2-/2
2-
1+/2-
1+
1/1+
1

Od njih sam to "pozajmio" kod svojih aukcija :-D
Dodao sam i 5+ u svoju skalu što bi predstavljalo gore pomenuto: "...strip, koji se direktno iz tiskare uzme najbolji, bez grešaka, zapakira i stavi na policu...", GLANC. Moje mišljenje je da ne postoji skala "...5, 5+, glanc". Ne postoji jedinstvena 5-ica. 5+ je samo naglašena petica (drugim rečima glanc). Postoje toliko mala oštećenja, čak i za mene koga zovu "Đole Glanc" da je 5- preniska ocena, posebno za stare stripove. Ocena 4 ima neki opseg, ne postoji precizna četvorka, tako i petici treba malo prostora 5-,5-/5,5,5+.... Sad, svako ima sopstveni osećaj i to se vremenom kroz komentare vidi: ko je strog, ko je "slab".
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.77 seconds. Snitz Forums 2000