sve shto si napisao sa accountom koji ne bi tada koristio ostali bi ti na forumu pod proshlim nickom:D
e to da. ali meni dosta sto 6 godina nisam ni koristio forum, pa sad kad sam vec poceo, necu sve ispocetka.
Onda te vlastiti nick ne iritira dovoljno.490 postova je nishta;)
Ma uopste se ne radi o postovima, nego najvise mail. Ja ovaj mail koristim vec 11 godina i koristim samo jedan, tako da ... A nik me uopste ne iritira, vec mi blesavo jer je za ostale tesko procitati.
Jep, pokaži mi kakvu bilo strukturu i ja ću reći "daj da se ruši pa da gradimo jovo-nanovo", posebno kada ne može ispuniti sve zahtjeve njenih korisnika.
To je glavni ljudski problem na svijetu,ne mozhe niko sve prohtjeve zadovoljiti.Treba biti pazhljiv what u wish for,nekad dok gradish ne vidish do finisha da si napravio isto kao i prije...
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Prohtjevi su nezajažljivi, standardi se mijenjaju, ljudi se mijenjaju... Ništa novo - a internet je prostor koji se zasniva na principu 'trial and error' i ima bezgraničan prostor u kojem se može zadovoljiti sve veći broj ljudi na milione različitih načina. Tako da se standardi, korisnici i njihovi prohtjevi mijenjaju još brže i sve više kako vrijeme prolazi. U principu svaki tvorac neke strukture nema izbora nego da se prilagodi, ruši i nadograđuje, ili padne u zaborav. Markova sreća je što su na ovom forumu uglavnom aktivni (i najvećim brojem su kolekcionari) ljudi u tim nekim srednjim godinama i kada se pojavi neka mlađarija sa svojim idejama uglavnom uvijek bude zatrpan sa odgovorima 'šta ti znaš, idi ovdje pa nauči nešto prije nego što se javiš...' itd. Kada mlađe generacije ne bi pretežito bile zaokupljene raspravama na gamerskim forumima, i ovaj forum bi sigurno izgledao drukčije.
Internet ima ogromnu manu,shto od pretrpanosti informacijama,shto od nemoguchosti saznanja koje su informacije tachne,provjerene.Pretrpanost informacijama dovodi do konfuzije;kako,shta i gdje trazhiti shto god mladjih osoba izaziva nestrpljenje te na kraju dosadu.Svejedno,neka ih na gamerskim forumima,da smo odrasli u rachunarskoj eri,ko zna na kakvim bi mi forumima visili:D
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Pažnja popušta zato što ima puno vijesti, bile one provjerene ili neprovjerene, tako da više ne postoji razlog da nešto zaokuplja pažnju čitaoca duži period vremena osim ako mu ili joj to nije posao. Zato i postoje specijalizovane stranice s timovima ljudi koji to sistematski obrađuju i uređuju, kao što je stripovi.com. Sada kada ima više takvih sadržaja koji se često mijenjaju, siguran sam da i mlađi i stariji puno češće posjećuju glavni site, pa onda i forum.
Dakle,ne vjerujem da che ova stranica/forum ikad izgubiti svoju ''core publiku''i fanove.Mislim da svi ljudi koji su zaduzheni da se brinu o page-u i forumu rade svoj posao korektno.Nove chlanove u vidu podmlatka ne vidim josh...