forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Bookglobe - samo za mlađe od 20 godina!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 02/02/2010 : 11:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
Ovako ... Ja imam 100 godina i stripove čitam barem 40 tako da sam se rano navukao na svašta, a ponajvše na francuske albume i serije. Natacha, Bruno Brazil, Buddy Longway pa čak i Plave bluze dio su moga sretnog djetinjstva. Stripovi su to, recimo, koje se Bookglobe trudi objavljivati u integralima.

No, kako je s onima rođenim od 1990. naovamo? Oni ne djele moju nostalgiju ni navike pa, ako i čitaju francuske serije, možda im manje gode moji favoriti od serija novijeg datuma: Navis, Brazde, Belladone, KGB-a i svega, recimo, što Bookglobe objavljuje u SMG!-u.

Dakle, vi mladi, čitate li uopće francuske stripove (BD)? I koje? Vi stari, generacijo moja, suzdržite se od glasovanja ili otvorite svoju anketu - o rezultatima ove ne ovisi ništa, osim zadovoljenja moje znatiželje.

Također, ne uključujte Fibrine albume u razmatranje - zanima me francuski mejnstrim, što uglavnom znači Bookglobe.

Unaprijed hvala lijepa na igranju po pravilima!

mcn

Choices:

Jebe mi se zaBD!
Stripovi iz Integrala su bolji!
Stripovi iz SMG!-a su bolji!
Sve mi je isto, sve mi je dobro!

Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 02/02/2010 : 11:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
Malo mi je bezveze postavljen poll jer je meni SMG! bolji zato što je jeftiniji. Integrale ne kupujem jer nema te neke nostalgije da me natjera da se odvojim od para kada za isti iznos mogu kupiti nešto novije i u velikom broju slučajeva, kvalitetnije, kao što su Fibrini naslovi. Da Plave bluze izađu u SMG! sigurno da ne bih upravo taj broj preskočio samo zato što su unutra Bluze.

edit: Ah, sad sam pažljivije pročitao. Nisam rođen od 90 naovamo, ali eto, nisam baš ni star.

Edited by - Emir Pasanovic on 02/02/2010 11:43:10
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 02/02/2010 : 11:52:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>ali eto, nisam baš ni star.

Ne bi ti se reklo.

Ako se još pažljivije pročita, vidjet će se da nigdje nisam spomenuo KUPOVANJE. Pitanje je o ukusima, a ne financijama.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 02/02/2010 : 12:09:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Sto ima na forumu i mladjih od 20, svasta.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 02/02/2010 : 12:13:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Ja sam za integrale,ove nabrojane i jos dosta toga.
E sad,ovo star? Nisi postavio starosnu granicu,ja se osecam mlad iako i ja pamtim ove stripove iz detinjstva
Primetio sam negde da mnogi nisu ni culi npr. za Plave Bluze -cini mi se u onim topicima gde se glasa Best of ovo i ono
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 02/02/2010 : 12:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

E sad,ovo star? Nisi postavio starosnu granicu,ja se osecam mlad iako i ja pamtim ove stripove iz detinjstva

evo ti malicioznog foruma. opet se živciram...

koji dio u "ROĐENIM OD 1990. NAOVAMO" ti nije jasan? bit će da si jaaaako mlad ako još niste u školi učili slova? ili ste učili slova ali niste formiranje rečenica? brojeve?

čita li itko na ovom forumu postove na koje odgovara.

ne, ovo je stvarno previše! odo' ja odavde (valjda ovaj put zauvijek) dok nisam dobio slom živaca...
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 02/02/2010 : 12:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Nije baš da puno čitam francuske stripove, al ono, volim Asterixa i Luckey Lukea

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 02/02/2010 : 12:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
Ja sam BD albume (integrale) počeo intenzivnije čitat zadnje 3-4 godine i integrali mi više pašu jer su ipak zaokružene epizode u pitanju i naravno više njih u jednom izdanju šta mi je svakako draže pročitat...

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 02/02/2010 : 13:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Ajde, ja sam tu na granci, 1989, imam 20 :) Evo, odmah da kazem, jos sam nov i sa Bookgloobom/SMGom se nisam susreo. Od ovog sto ti nabroja radije poceo sa citanjem ovih novijih (pa ako valja - valja, ako ne, dalje), a od nekih klasicnijih izdanja koje Bookglove izdaje interesuju me Aster Blistok i Modesty. E sad, kako nisam bio bas reprezentativan do sad, a kako ti rece da samo zadovoljavas znatizelju, evo napisacu par redova o mojim dodirima sa BDom.

Trenutno citam Dungeon, odlicno stivo (I'm a sucker for fantasy..)! Odlicani su mi i Metabaroni, Plast i Ocnjaci (iz Zabavnika), Blacksad (to su Spanci, jel to potpada u BD?), Asterix i Talicni Tom (ok, to sam citao kao klinac). Thorgal mi je OK, nisam ga previse citao ali me je zainteresovao pa cu verovatno uzeti integral. Sambrovi su mi bilo OK, nisam se preterano odu-sevio. Jeremiah mi se ne svidja ni malo, Ratnici s Akbara su mi .. neinteresantni, naslovi poput Buddy Longway i Bluberry me ne privlace uopste, XIII osrednje. Citao sam i sto-sta od System Comicsa, ali ima od toga vremena i morao bih ponovo procitati da saberem utiske.
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 02/02/2010 : 13:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
Glasao sam za sve mi je isto, sve mi je dobro, ali sam nažalost imao prilike čitati samo SMG, nema se para za integrale.

.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 02/02/2010 : 15:28:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Moram reci da mi ni SMG ni integrali nisu nesto.
U integralima su uglavnom stari stripovi, od kojih mi se retko koji svideo.
Booklobe izdaje i vrlo dobre albume, ali im zameram sto su prespori i sto puno najavljuju, a malo ostvaruju.

Francusku skolu stripa obozavam, to su mi prvi stripovi koje sam procitao i koje najvise volim da citam.
Ali ne znam jos puno ljudi mladjih od 20. godina koji su uopste culi za neke najpopularnije junake, a kamoli da su nesto procitali.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Digging Bill
Junior Member

Croatia
419 Posts

Member since 29/06/2004

Posted - 02/02/2010 : 18:29:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Digging Bill's Homepage  Send Digging Bill a Private Message  Reply with Quote
Evo ja cu se isto prosvercati kao dvadesetogodisnjak rodjen 1989.
Vecinu tih starih "klasika" otkrio sam prije pojave Bookglobea kada sam negdje u srednjoj školi počeo polako preko aukcija na ovom sajtu sakupljati Comic strip, imao sam možda 6-7 komada i htio sam prvenstveno pročitati do kraja Bluberija i Tanguy i Laverdure-a iz onih zadnjih crno bijelih brojeva. Onda sam malo njuškao po sajtu, naleti ona popisu svih tih starih revija i počeo polako nabavljati stare Stripoteke, Strip Artove, Gigante, Supere sa stripovima koji su mi se činili zanimljivi. Tako su mi se recimo od ovih stripova koje objavljuju trenutno hrvatski izdavači svidjeli Blueberry, Ridjobradi, Tanguy & Laverdure, Luc Orient, Natacha, Iznogud, Mali Spiru, Lucky Luke, Leonardo, Umpah pah, XIII, Aster Blistok, Jeremiah, Comanche, Spirou, Largo Winch, čak i Ramiro kojeg nitko ne voli je meni bio baš u redu :).

SMG! nabavljam cijelo vrijeme, mada mi je uglavnom prosječan. Najbolji strip tamo objavljen mi je definitvno Maslin Granko, s tim da još nisam pročitao najnoviji broj. Belladone je imala nekog šmeka, pogotov crtež, a Lincolna namjeravan pročitati još jedanput da provjerim da li je to što mi nije bio ništa posebno stvar trenutka, ili mi jednostavno nije ništa posebno :). Ostalo mi je uglavnom prosječno, recimo i Durango i Samurai su mi bili ok, ali ništa više od toga.

Od objavljenih Bookglobeovih albuma koji ne reprintaju stare stvari svidjeli su mi se Sillage, Otok Bourbon 1730, Gospodari Ječma, Martin Milan, Theodore Poussin, a još mi izgledaju zanimljivo mada nisam još čitao Blacksad i Gil Jourdan.

Stripovi iz integrala su zasad bolji, ali mi je to (uglavnom) sve već viđeno, pa mi je SMG! draži i uvijek se nadam nekom novom dobrom stripu. :)

I sometimes even tried to catch her, but never even caught her name

Edited by - Digging Bill on 02/02/2010 19:21:47
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 02/02/2010 : 18:55:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jurica

quote:
Originally posted by Tex Willer

evo ti malicioznog foruma. opet se živciram...

koji dio u "ROĐENIM OD 1990. NAOVAMO" ti nije jasan? bit će da si jaaaako mlad ako još niste u školi učili slova? ili ste učili slova ali niste formiranje rečenica? brojeve?

čita li itko na ovom forumu postove na koje odgovara.

ne, ovo je stvarno previše! odo' ja odavde (valjda ovaj put zauvijek) dok nisam dobio slom živaca...

Slusaj majmuncino,ako sam prevideo taj deo recenice to nije razlog da mi se obracas kao da sam retardiran.
Da bi dobio nervni slom potrebno je da ispunis jedan preduslov - da imas mozak.
U mom postu nije bilo niceg malicioznog,cist previd,u tvom da.
Za kraj,konjino nepismena,recenice se pocinju velikim slovom. Jesu li te ucili to u skoli? Ili si jaaaaaaako mlad pa jos nisi stigao do te lekcije gde objasnjavaju da se recenice pocinju velikim slovom???
Sto se mene tice,slobodno idi zauvek,meni neces da nedostajes ni najmanje

@mcn & ostali
Izvinjavam se na oftopicu,osetio sam se isprovociranim preteranom reakcijom i vredjanjem na deo posta koji nikoga ne vredja
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19631 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/02/2010 : 20:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
uh, taj jurica je baš nervozan,ako zbog toga odlazi...sretan mu put.
neki nikad da shvate da za dug i sretan boravak na forumu treba mirne živce...
a i ti kolega rendžeru ko tvoj uzor iz stripa jedva čekaš neku gužvu i mlatljažu...zar iz tvojih usta ovo
"majmunčino i konjino"-da se i tebi ne poznaju godine?..nakraju postačeš gori ko stra sovuljga Carson.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 02/02/2010 : 20:51:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

a i ti kolega rendžeru ko tvoj uzor iz stripa jedva čekaš neku gužvu i mlatljažu...zar iz tvojih usta ovo
"majmunčino i konjino"-da se i tebi ne poznaju godine?

JBG kolega,izgleda da prag tolerancije stvarno pada s godinama,a ne mogu da otrpim provokaciju.
Zao mi je samo sto sam zbog previda(ono - za mladje od 20 godina) upropastio topic. Nego,videh da se pominju i meni neki dragi stripovi pa reko da kazem koju... jer,dobre su Plave Bluze,Natacha...
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1721 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 03/02/2010 : 08:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Necu da glasam, ali ne znam kome bi od mladezi bili zanimljivi stripovi kao sto su Luc Orient (retro SF), Buddy Longway (klinci se sad ne igraju Kauboja i Indijanaca, vec Ben10a), Bruno Brasil... Ajd, onako, mozda jedino Natasu nije toliko pregazilo vreme.

Da nije Bookglobea verovatno bi ih i mi matori zaboravili ili bi negde u nekom oramaru kod roditelja cuvali Stripoteke i Gigante koje verovatno nikad vise u zivotu ne bi uzeli u ruke. Mada - ja sam prosle godine iskopao Gigant i Supere i procitao sve sto je kod nas objavljeno od Buddy Longwaya.

Dosta je bilo praštanja!
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2564 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 03/02/2010 : 11:57:29  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Ja imam 37 ali imam sina od 11 i kčer od 8 godina koje više manje uspješno pokušavam usmjeriti u stripove, pa evo nekoliko mojih iskustava. Kod kčeri je stvar jednostavna: najinteresantniji su stripovi sa curama u glavnoj ulozi - Navis, Natascha, Sillage, ili sa klincima - mali Spirou i Titeuf. Kod sina je stvar malo drugačija - najzanimljivij su kratki stripovi - Titeuf, mali Spirou, Gaston, Iznogud. StarijA produkcija: Lucky Luke i Tintin zanimljiviji od Asterixa. a od novijih stvari su mu zamnimljivi Grga Grimizni i Trondheim (Zekan, Mr.O). Od realističnijih stripova obadva najrađe listaju Keepers of the Maser, najviše zbog enciklopedije na kraju 2. i 5. albuma.
Aha, crnobijeli stripovi su totalno out

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 03/02/2010 : 13:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte(klinci se sad ne igraju Kauboja i Indijanaca, vec Ben10a)

Da, šteta Nama su kauboji i indijanci bili glavna stvar kad smo bili manji... A šta se tiče ovih integrala, Buddy mi izgleda skroz super, al brate, preskup je za toliko stranica. Ne mogu sebi ipak to priuštit.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7675 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 03/02/2010 : 15:40:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Sto ima na forumu i mladjih od 20, svasta.

Naravno da ima, zašto se čudite? Ja sam orijentiran samo na Bonellijeve stripove, valjda će ovaj moj post biti koristan u anketi.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 03/02/2010 : 23:49:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
Ja imam 23 i prvi dodir s francuskim mejnstrimom je bio u Comic Stripu. Jest da sam tada bio još skroz mali (7-8 godina), ali to mi je definitivno otkrilo jedan posve novi svijet (prije toga sam znao samo bonelli i alana forda, sve dakako naslijeđeno od starijeg brata). Danas redovito nabavljam francuske albume s neta, ali ništa se ne može usporediti s tim danima kad se čekalo na novi nastavak Blueberryja, Malog Spiroua, Natache i ostatka ekipe iz CS-a.
Danas svi žele samo integrale, ali meni je neusporedivo veći gušt bio kad bi u svakom broju bilo po desetak stranica stripa i onda tako 4-5 broja. Nažalost, takva koncepcija je ovdje propala, a s njom i Comic Strip.

I da, francuska komercijala mi je draža od Fibrinih izdanja (osim možda Larga Wincha ...)
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 04/02/2010 : 14:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote

Ja imam 34 al se osjećam ko da imam 19.
I čitam sve šta mi padne pod šape.
Naravno Bruno Brazil, Buddy itd. su mi malčice draži zbog nazovimo to tako neke nostalgije na "pravu" mladost:
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 05/02/2010 : 22:10:02  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
stripove francusko-belgijske skole sam citao u zabavnicima i stripotekama.omiljeni:dzeremaja(i ostali hermanovi),bluberi,tajna istorija,ulica bejker,skorpija,plast i ocnjaci,tintin,...
Go to Top of Page

soulfly tribe
Average Member

Croatia
758 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 13/02/2010 : 00:53:35  Show Profile Show Extended Profile  Send soulfly tribe a Private Message  Reply with Quote
Čitam jedino:Jeremiah,Comanche(znači pretežito Hermanna)i Lucky Luke.eventualno neke one-shot albume koji mi se svide.to je to.
imam 17
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27676 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/02/2010 : 01:15:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
čitaš samo te jer ne možeš nabaviti druge ili te uopće ne zanimaju?ako te ne zanimaju kako znaš da te ne zanimaju kad ih nisi nikad čita?
ako hoćeš provjeriti neke albume ima ih masu objavljenih u strip revijam poput stripoteke,supera itd..za desetak kuna .

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 13/02/2010 : 02:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
Bookglobe nisam imao prilike da chitam(moguce neko skenirano izdanje)
Od Belog puta imam svashta. Tu su i talicni, asterix, gaston, sva ona klasika i dobri stari stripovi.
Onda metabaroni, shninkel, bleksad, sad nzm da li BD podrazumeva samo francusko/belgijske stripove jer mi se chini da su i spanski autori, kao i argentinski radili za BD.
Manara, Prat, Indijansko Leto, Korto Malteze, Porucnik Bluberi.
Sad u ove sitne sate mi ne mozhe josh pasti na pamet nishta. Inache volim BD i smatram da odatle dolaze najkvalitetniji stripovi.

EDIT: Tintin naravno.

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju

Edited by - weljko94 on 13/02/2010 03:04:05
Go to Top of Page

soulfly tribe
Average Member

Croatia
758 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 13/02/2010 : 14:47:56  Show Profile Show Extended Profile  Send soulfly tribe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

čitaš samo te jer ne možeš nabaviti druge ili te uopće ne zanimaju?ako te ne zanimaju kako znaš da te ne zanimaju kad ih nisi nikad čita?
ako hoćeš provjeriti neke albume ima ih masu objavljenih u strip revijam poput stripoteke,supera itd..za desetak kuna .

Čitam samo te zato što me najviše zanimaju,tj.najkvalitetniji su mi.
a kupio sam zadnjih par SMG-ova,i stripovi unutra su pretežito ok,ali niti jedan mi nije dovoljno dobar da bi sad dao 100tinjak kn za album (bookglobe sad često objavljuje BG albume).Općenito me stripovi sve manje zanimaju pa više nemam potrebu toliko eksperimentirati s novim naslovima,niti kupovati strip revije kako bi došao do istih.jedino bi uzeo Svagdanju borbu i Jodorowskog od Fibre,ali treba skupit pare...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000